Regisztráció Blogot indítok
Adatok
panaszmuki

70 bejegyzést írt és 949 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az eldugult lefolyó sokszor gondot okoz, különösen, ha némi ételmaradék is kerül a mosogatóba. A kávézacc azonban erre is kiváló megoldás, annyi teendőnk van, hogy a kávéfőzőből nem a kukába, hanem a lefolyóba öntjük a kávéfőzés során visszamaradt zaccot és máris kitisztul a lefolyó.Ha már teljesen…..
Na, megint megvolt ez a Budapest Pride-nak nevezett bohóckodás. Igazából már azt sem értem, hogy miért is angol nevet kell ennek adni. De amit leginkább nem értek, hogy mire is büszkék a melegek? Hiszen: pride=büszkeség. A büszkeség jelentései pedig: Megelégedettség vagy…..
panaszmuki 2016.04.21 15:08:25
@Attilajukkaja: Nem, én nem vagyok büszke arra, hogy magyar vagyok.
A Dolce&Gabbana reklámarca, Bianca Balti olasz szupermodell minden bizonnyal a közösségi média árnyoldalát tapasztalhatta meg az elmúlt napokban. Sok más édesanyához hasonlóan Balti is fotókat, kisvideókat tett közzé Instagramján, amint megünnepli kisebbik lánya „nagynapját”, azaz első…..
A favágó ruhában boltba menő Kati nénitől a levélírónk egy dicséretes bakugrással egy bekezdés alatt jut el a pisilés után nem kezet mosó pasikig, ami már önmagában is szép teljesítmény. Ehhez jön még, hogy az alapsztoriban mennyire igaza van: öreg nénit Takarodj innen! stílusban kitessékelni a…..
Péter igazán jóhiszeműen és türelmesen állt a karácsonyi ajándéka hosszan húzódó történetéhez, de kibírta nevetés nélkül az esetet, pedig mint egy rossz bohózatban, úgy röpködnek benne az olyan események, mint a nincs kábel, rossz a kábel, majd rossz a kütyü, és a csúcspoén: a kábelt szerezze be a…..
"A szülés legbiztonságosabb módja mindig is a természetes út volt. A hüvelyi szülés a baba világra hozatalának preferált módja, hiszen a császármetszés már önmagában is egy szövődmény." Dr. Lalonde, az SOGC vezetője (SOGC - The Society of Obstetricians and Gynaecologists of Canada: Kanadai Szülészek…..
panaszmuki 2016.02.16 20:42:22
@Parajpuding:
Először is tisztázni kéne, hogy mi számít egészségügyi oknak, és ki dönti el.

Aztán tisztázni kellene, hogy mik még a természetellenes, mondhatni kényelmi műtétek?

Pl. lehetne az egyik a csípőprotézis, hiszen dédszüleink is eléltek jó sokáig kikopott forgókkal, egy zokszó nélkül.

Aztán a lázcsillapítást is megvetendőnek lehetne tartani, azt is csak szigorúan orvosi felügyelet alatt lenne szabad engedni, hogy a fájdalomcsillapítókról ne is beszéljünk!
Aki nem bír ki egy 7-es, 8-as erősségű migrént gyógyszer nélkül, az nem is ember, csak egy hitvány selejt!
panaszmuki 2016.02.16 20:43:19
@Sequoyah: Sőt, tegyük hozzá azt esetet, amikor jön a hidegfront, és a vajúdó nők sorban toporognak, hogy mikor szabadul már fel egy szülőszoba...
panaszmuki 2016.02.16 20:44:05
@tableno: Gondolom az már a sátántól való kategória.
Bár a tejföl és a túró a boltban sem olyan drága, még olcsóbban megúszhatjuk, ha mi magunk készítjük el. Nem is kell hozzá más, mint három liter - lehetőleg házi, de minimum 3,5 százalékos zsírtartalmú - tej. Így készítsd el: A tejet töltsük egy szélesszájú, tiszta edénybe, és takarjuk le…..
Először úgy döntöttem, nem szállok be az Uber-taxis vitába. Aztán eszembe jutott jó néhány olyan élmény, ami miatt ma már inkább az éjszakai BKK-járatokat választom, vagy igyekszem elérni az utolsó metrót. Mert hogy egyelőre sem a taxisoknak, sem a nyilvánvaló adókerülőknek nem fizetek, az…..
panaszmuki 2016.02.02 19:47:38
@cardiobascularis 3: Szerintem olyasmi lehet, mint egy patkán felejtett radíl egy rótling ceruza végén.
Az elmúlt hetek vitathatatlanul legizgalmasabb közéleti témája a Családok Otthonteremtési Kedvezménye, közismert nevén a CSOK. Ezt a régi-új támogatási elemet bemutatni bővebben nem is kell, egyfelől mivel aki nem a Holdon él, a közelmúltban biztos sokmindent hallott már róla, másfelől a dolog még…..
panaszmuki 2016.02.02 17:35:40
panaszmuki 2016.02.02 19:42:52
@ZON: Szóval csonka gúla?

Mert kicsit megzavarodtam azon, hogy legjobb tudomásom szerint a prizma nem egy alak, hanem egy optikai eszköz, aminek kb. bármilyen alakja lehet.
Vagyis a "prizma alakú" az a "mágnes színű" vagy a "ruha ízű" kategória.
Tudom, könnyű ezt mondani, de érdemes megfogadni, amit ebben a rövid kis bejegyzésemben írok!   Szemezgettem a minap kicsit az egyik kérdések-válaszok oldalon és egy-egy igazán furcsa, olykor felháborító válaszokat találtam...!    ..
panaszmuki 2016.01.26 07:10:01
(Újabb vendégposzt, ezúttal Zugav Olga úrhölgy, exhiéna tisztelte meg dolgozatával a Szabad a taxi blogot.) Hát, drágáim, ismét sikerült bizonyságot szereznem arról, hogy a magyar társadalom mentális állapota, valamint átlagos intelligenciája olyan mélységekben jár, hogy félő, előbb-utóbb áttöri a…..
Könnyen rémálommá válhat a bevásárlás, ha a gyerek a bolt közepén elkezd hisztizni, ilyenkor pedig nincs mit tenni, sokszor landol egy-két plusz termék a kosarunkban. A legegyszerűbb megoldás, ha nem visszük magunkkal a gyereket, de akadhat olyan helyzet, amikor ez elkerülhetetlen. A…..
panaszmuki 2015.09.04 08:32:47
@pityókabor sommelier: 3 hónapos koruk óta visszük a gyerekeket bevásárolni.
Sosem szívtam meg.
Pedig egyik sem az a fajta, hogy leteszed a sarokba, és órákig elvan magában.
panaszmuki 2016.01.21 08:31:20
@Gem: Nem kötözködni akarod, de ezt írod:
"Pedig ugyanúgy neveltem mindegyiket."

Nem lehet, hogy ez a baj?
Nem egyformák a gyerekek, ami az egyiknél működik, az a másiknál nem.

"továbbá az összes többi ismerőstől és rokontól és utcai idegentől látott mintát nem tudod megválogatni."

A kisgyerekben mindig is az lesz a legerősebb minta, amit azoktól lát, akikben a legjobban megbízik.
És én el szoktam mondani, hogy számomra nem tetsző mintát látnak, hogy az miért nem követendő példa.
A normakövető emberekben a pedofília a legősibb félelmeket hívja elő. Ha a pedofilokat nem zárjuk ki ebből a körből, az lehet a leghatékonyabb prevenció...
panaszmuki 2016.01.21 06:57:16
@felirat:
"addig nincs joga senkinek megakadályozni, hogy mit csinálnak"
Pedig lehetne. Igény, az volna rá.
Sokszor beszéltünk már arról, hogy nálunk, romáknál nagy hangsúlyt kapnak az ünnepek, emellett a hétköznapok gyakran nagyon puritán módon zajlanak. Nevezhetjük nevén a gyereket: szegénység van. 2 főre főzünk 1000 forintból olyan recepteket. Pazar receptek, hóvégi költségekkel. - 30 dkg halfilé…..
panaszmuki 2016.01.20 11:23:57
@budaizsani: A keszeg és kárász egy jó darabig lenézett hal volt, pedig azokkal semmi baj nincs.

"és még mindig szívesebben eszem busát, mint broiler csirkét"
Gondolom a broiler csirkén a naygipari tartásban nevelt csirkéket érted, és nem a fajtát.
De ez lényegtelen, a busa az egyik legsilányabb hal, kb. ott lehet, ahol a pangasius.
Van még az általad említetteken kívül is sok hal, harcsa, süllő, stb.
Tény, hogy ezek sem olcsók, különösen a busához mérten, de nem véletlenül olyan olcsó, és nem csak azért mert gyorsabban nő.
Jogosan hiányoltátok a 21 utált zenekaros cikkünknél a magyar mezőnyt. Ezt jelen írással igyekszünk is pótolni nektek! Mivel a közönség szava szent, a kedvetekért összeválogattunk egy kis háztájit, lássuk, kik azok a magyar bandák, akiket elítél a közvélemény egy része,…..
panaszmuki 2016.01.19 19:46:25
Egy gyermek születése ideális esetben rengeteg örömmel, de sok tennivalóval is jár. Aki szereti előre megtervezni az életét, az általában a gyermek érkezésével kapcsolatos teendőit is pontosan meghatározza, így a hosszas előkészület után nem érheti majd nagy meglepetés. Teljesen természetes módon…..
Az utóbbi napok zenei hírei Adele hihetetlen sikerei mellett Sinéad O’Connor teljes összeomlásáról szóltak. Az ír énekesnő legfrissebb, pár órája kitett facebookos bejegyzése éppen arról szól, hogy joga van a halálhoz, és élni is fog vele. Az énekesnőről az Index írt egy…..
panaszmuki 2015.12.02 17:23:05
FREEDEE BLOG Gyorsabb a Ferrarinál 2015.11.18 08:30:00
Kevin Czinger szuperjárgánya, a Penge (Blade) gyorsabb a Ferrarinál is, de nem ez a legfőbb különlegessége, hanem az, hogy kategóriájában a világ első nyomtatott darabja. Az alvázat teljes egészében printelték, alumíniumot használtak hozzá, a konnektorok pedig szénszálakból…..
Egyensúlyt! A néni ereje 2015.11.17 09:09:00
Ülök a padon a Garay téri piac mellett. Mellettem a szatyor, most vásároltam be. Mindenféle alkatrészek a reggelihez, leveshez, raguhoz. A tetején pedig egy csomag csirkemellsonka, amivel hirtelen nem is tudom, hogy mit kezdjek. Na de kezdjük az elejéről. Pár perce az alagsorban…..
Arra koncentrálnék, hol vannak olyan apró fájó pontok, amiket egy kis kenőccsel, masszázzsal mindenki számára fájdalommentesen kezelni lehetne. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
panaszmuki 2014.05.08 13:30:33
@7esbusz: Az azért van, legalábbis ahogy megfigyeltem, mert a kiegészítő lámpa zöld jelzése alatt a gyalogosoknak piros (mármint azoknak, akik azon a zebrán kelnének át, amit a kanyarodók kereszteznek).
Amikor nincs zöld a kiegészítő lámpán, akkor vált zöldre a gyalogosoknak a lámpa, és utána engedik el a forgalmat.
Ez így egyrészt biztonságosabb, mert nem az van, hogy egyszer csak váratlanul zöld lesz a járdán, amit az autósok nem fognak észrevenni, mert nem is számítanak rá, másrészt mire újból megindulnak a kanyarodók, addigra a gyalogosok már elindultak, és így muszáj megadni nekik az elsőbbséget.
panaszmuki 2014.05.08 13:31:20
@panaszmuki: "váratlanul zöld lesz a járdán"
Nem a járdán, hanem természetesen a zebrán.
panaszmuki 2015.11.17 10:39:45
@Velorex: Magyarországon a KRESZ szerint (hozzáteszem: sjanos) nem a cipzár el szerint kell besorolni, hanem annak van elsőbbsége, akinek nem szűnik meg a sávja.
Már hetek óta hangos a gazdasági sajtó, hogy a világ legnagyobb sörgyártó óriása az Anheuser-Bush (AB)-Inbev vételi ajánlatot tett a második helyen álló gyártó, a SAB-Miller részvényeire. A napokban rá is bólintott a SAB-Miller az ügyletre, és a két giga-óriás egy nagy…..
Van ez így, csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, ugye. A tegnapi Konyhafőnök adás vége előtt tíz perccel jelent meg ez a bejegyzés a Facebookon, amiben ellőtték, hogy ketten esnek ki a műsorból. Pár rajongónak el is tolták az estéjét ezzel, de hát legyen ez tanulság a…..
A billentyűkombinációk mindig, mindenhol igen hasznosak tudnak lenni egy Office-felhasználó számára és bár itt alapvetően Excel esetén merül fel ezek gyakorlati haszna, a WORD felhasználóinak többsége (és köztük én is) gyakran elmerülök régi tanórákról berögzült…..
A Microsoft Outlook pontosan az a modul az Office-csomagban, amelyben olyan túl sok igazán elgondolkodtató rejtély és titok nem rejtőzik, a főbb beállításokon elég gyorsan végig lehet futni, ezért főként csak a hatékony használat az, amiben javulni lehet - hogy kerüljük el, hogy…..
panaszmuki 2015.09.21 07:39:58
@penumbra1984: Amiket írsz, arra bármilyen normális levelező kliens alkalmas. Exchange-dzsel is...