Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pásztor Dániel

2 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
kerdem Elhasznált feleségek 2012.08.28 13:30:17
A suszterkedés már kihalófélben levő szakma. Pedig értékes munkát végeznek: megjavítják azt, ami csak látszatra ment tönkre. A házasságok is csak látszatra mennek tönkre. Hűséggel és küzdéssel megőrízhető a bennük levő érték. Mi az, hogy suszter? De most komolyan. Van…..
A legfrissebb hírek alapján a fiatal pálykezdők munkavállalását a kormány külön kedvezményekkel segítené. Szerintem az intézkedés alkalmas a munkanélküli pályakezdőkkel kapcsolatos lesújtó statisztikák javítására. Ennek bizonyítéka a személyes…..
Pásztor Dániel 2012.08.15 13:36:54
A hónapokon át tartó budapesti radioaktív jód-131 kibocsátás lebukása után sokan írtak újfent a hatóságok teszetoszaságáról vagy éppen szándékos sunnyogásáról, azonban kevesen írtak arról miért is bízunk akkor bennük? Miért gondoljuk azt, hogy "tudósok" és…..
Pásztor Dániel 2011.11.24 23:04:37
A Hatodik Elem Helló, atom! 2011.11.08 16:02:00
Én nem tudom mi ez a sok rinyálás. Egy biztos, óbégatni könnyebb és kényelmesebb, és még gondolkodni sem kell annyit, mint a probléma gyökerét keresni. Az atomenergia lett a mumus ami ellen foggal körömmel, minden erőnkkel kell kemény greenwar meccseket játszanunk, de miért is?…..
Pásztor Dániel 2011.11.09 20:16:32
@na__most__akkor:
"Hát igen. A szélerőmű tájromboló. Határozottan az.
Bontsuk le az összes magasfeszültségű vezetéket..."

Sajnálom, de félreértetted, pedig azt hittem egyértelmű. Csak azt akartam mondani, hogy valakinek tetszik valakinek nem, nekem például egyáltalán nem, de a saját kertembe is raknék minden egyes fa helyére, ha ez megoldás lehetne. Csak sajnos ez még ma nagyon nem igaz.

A többi példa amit írtál csak alátámasztja azt, hogy milyen fontos kérdésről van szó, és ha elvetjük az atomenergiát, majd eltüzeljük a fosszilis energiahordozókat a napenergia arra sem lesz elég, hogy a villanyt felkapcsold, nemhogy egy gyárat üzemeltess.

"Meg az erőmű alacsony frekvencián kibocsátott mély zúgása is egy nagy gond. (Lehet. Gyerekkoromból emlékszem, a legszebb altató zene volt, ahogy a szeneskályhában lobogott a tűz.)"

Nem hiszem, hogy komolyan gondolod, hogy a kettő zúgás ugyanaz. Amúgy állítólag az állatokat hülyíti be. De Pont az ellenkezőjét írtam, mint amire reagáltál. Azt írtam, hogy egy KISEBB probléma, te pedig azt állítod, hogy szerintem nagy gond. De attól még mert ez nem nagy probléma, létezik és nem jó elhallgatni.

"URBAN LEGEND"
Ha tényleg azt gondolod járj utána és ha bebizonyosodik, el fogom fogadni, de csak úgy vaktában érv nélkül sajnos elég gyenge érvnek tűnik.
Pásztor Dániel 2011.11.09 20:35:31
@Darvon:
"Nem teljesen kiegyensúlyozott a poszt"

Mivel úgy éreztem, nem épp népszerű atomenergiát támogatni és a legtöbb poszt sokszor butaságokat leírva keményen támadja, ezért mintegy ellensúlyozásként írtam meg, ezért nem kiegyensúlyozott.

"Pl. honnan van az első ábra?"

Ez teljesen jogos. Az első ábra forrása megegyezik a másodikéval.

"az erősen sugárzó hulladékok biztonságos tárolása egyszerűen nem garantált, legalábbis nem a következő párszázezer évre."

Biztosan van kockázata minden veszélyes hulladék elhelyezésének, azonban ne gondoljuk azt, hogy ebben nem fejlődtünk. Sőt, azt hiszem talán az egyik legnagyobb újításokat itt értük el. Nem múlt el a legelső erőmű óta eltelt 50 év nyomtalanul!!

"Sajnos elfelejti, hogy az uránt vagy plutóniumot (Magyarországra) szintén importálni kell. Tény, hogy nem ugyanazokról a mennyiségekről van szó, de azér mégis."

A saját válaszodhoz még azt tenném hozzá, hogy igenis van urán a Mecsekben nem is kevés. Az egy más kérdés, hogy pillanatnyilag importálunk, de a lehetőség ott van...

"Vannak emberek, akiket ez a kicsi esély is nyugtalanít már, szerintem jogosan."

Engem az nyugtalanítana, ha többszöröse lenne az energiaár a mostaninak. Erre nagy az esély, és nyugtalanít is. Szerintem jogosan.

"Végső sorban álszentnek tartom, ha valaki azt mondja, hogy a megújulóké a jövő, de azok még nem elég jók, ezért maradjunk az atomnál."

Nem álszentség hanem sajnos tény. Én amúgy azt tartom álszentségnek, hogy ha valaki azt mondja, ne legyen atom, és aztán azt várja, hogy utána minden megoldódik és közben akarva akaratlanul a fosszilis energiáknak nyit utat...
Pásztor Dániel 2011.11.09 20:49:32
@Darvon:
"mindenkinek van joga saját magának eldönteni, hogy mennyi kockázatot vállal."

Szerintem akkor van joga dönteni az embereknek ilyen kérdésekben, ha megfelelő információ birtokában vannak, mindkét oldalt ismerik. Nem kell sokat bizonygatnom azt hiszem, hogy a legtöbb cikk ami a témában megjelent az ellenkező oldalt mutatja csak meg, ami sajnos hamis tévutakra könnyen visz.

"már ma is sok háztartás olyan energiaszolgáltatóval köt szerződést, ami nem termel atomenergiát"

Kíváncsi lennék a sok az Magyarországon pontosan mit jelent... Ezenkívül sajnos a kommunális felhasználás sajnos csak egy része a villamosenergia felhasználásnak. Az ipari felhasználásra sajnos sokszor nem gondolunk, pedig igen jelentős.

"nem megoldott, hogy valahol elássuk a hulladékot, és ott a következő párszázezer évben tuti biztonságban lesz"

Ez egy picit hosszadalmasabb és komplikáltabb folyamat, már 50 éve sem ilyen egyszerűen oldották meg, ma pedig jóval nagyobb biztonságban van a jelenlegi technológia mellett, mint azt valaha gondoltuk volna. Ennél pedig már csak jobb lesz...