Regisztráció Blogot indítok
Adatok
andriska

1 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Most tárgyalja a parlament a személyszállítási törvényt - néhány hete ehhez kapcsolódóan a zöldek javasolták, hogy maximum 90%-os kedvezményt lehessen adni. A kormányoldal képviseletében Spaller Endre a 10%-os önrész miatt rögtön nyugdíjasholokausztot, világtól…..
Május elsején aktivisták világszerte feltörhetik a közösségi közlekedést és azt ingyenesen igénybe lehet majd venni, csakúgy mint március 28-án New Yorkban. Gagyi Ágnes a megérzéseink szerint helyesen állapítja meg az Occupy Wall Street (OWS) mozgalomról, hogy annak fő…..
andriska 2012.04.11 18:01:50
@online távmunkás: van valami hasonló rendszer, hogy orvosi beutalóval megtérítik - ezt faluhelyen úgy interpretálják, hogy el kell menni a háziorvoshoz, hogy írjon valami beutalót, amivel be lehet menni bevásárolni a közeli városba. Szóval a rendszer hogy úgy mondjam, nem tökéletes.

Hogy szerinted senki ne kapjon utazási kedvezményt, az számomra elfogadhatatlan - ne akarjunk katolikusabbak lenni a pápánál, inkább arra a szintre jussunk el, amin a nyugati országok vannak, vehetjük Németországot példának, de Ausztria is elég jó. Magyarországon kevés kivételtől eltekintve a közösségi közlekedést a kevésbé vagyonosak használják, hogy mindenki számára vonzóvá váljon, azon még sokat kell dolgozni.
andriska 2012.04.11 18:05:42
@ekszvájzed: az áttörést azért ne úgy képzeld, hogy hirtelen bejelentik, hogy augusztus 20-án áttörés, előtte két hétre lezárják a metrót és mire 20-án kinyit, addigra aranyozott kapaszkodók lesznek mindenhol :)

Számomra az az áttörés például, hogy:
- nem emelkedett a bérlet ára
- a mostani útfelújíások során foglalkoznak a bringásokkal és a tömegközlekedéssel
- a nagykörúton a villamos érezhetően gyorsabban közlekedik
- hogy használhatóak a BKV-térképek, a megállókban a megállóba érkezés ideje van kiírva, nem a végállomásról indulás
- hogy pl. az idén rendberakják az Andrássy úton a bringasávot, a Margid hídból is kihozzák azt, amit lehetett (annyira el volt szúrva hogy csak na) és hogy nagyon előremutató fejlesztések tervezése kezdődött meg (pl. villamos a Bajcsyn és a Rákóczi úton, trolik stb. stb.)

Egyik sem az a hú de nagy dolog, de az igazi áttörés ezeknek az összességéből fog kialakulni.
andriska 2012.04.12 00:26:17
@Közbiztonság Szilárd: Szilárd! Az időalaú jegyhez már írtam egy rendelettervezetet, amit a közgyűlés már több alkalommal nem vett napirendre, szóval ez engem is bosszant.

A többi viszont egyszerűen tévedés. A BKK havi 1.284e forintért _bérel_ autókat (www.bkk.hu/wp-content/uploads/2011/10/5millfeletti_szerz_20111018.pdf), ami egy kétszáz fős cégnél nem tűnik egetrengetőnek és igen messze van a 100 milliótól (konkrétan 8 évre).

A nagykörúti beruházásnál a két perc kettővel kevesebb Combinót jelent, aminek darabja egymilliárd körül volt - azok járnak most az 1-es villamos vonalán, leginkább ennyi értelme volt. A zöldhullám nézőpont kérdése: most a villamos kap mindig zöldet és nem az autósok - ez volt a cél. A két perc utanként (ha csak 1-nek számoljuk) naponta btízezer óranyi utazásidő-megtakarítást jelent, ami azért szintén nem elhanyagolható externália.

Just my two cents. (És tényleg hülyén érzem magamat, hogy védem a BKK-t, miközben csak azt mondom, hogy szerintem annyi értelmes dolog történt az elmúlt két évben, amennyi az 1990 és 2008 közötti 18 évben összesen nem történt)
Ez az ijesztő képet tegnap készítette BDZSH (a szép emlékű Városképp bloggere) a Reviczky utcában, pár háznyira a Szabó Ervin Könyvtár központi épületétől. A lehulló oromzat önmagában is szomorú dolog, de más is eszünkbe juthat róla. További fotók és gondolatok…..
 Az MTVA sajtóközleménye elismeri, hogy szakmai hibát vétettek, amikor nem mutatták az Operaház előtt tüntető tömeget az élő bejelentkezésben, de azt mondják csak azért, mert késésben voltak. Biztos nem találtak parkolóhelyet, utána meg keresni az aprót, meg nem működik…..
Képgalériánk a mai napról:http://kettosmerce.blog.hu/2011/11/11/tuntetok_foglaltal_el_kocsis_mate_irodajat_kepgaleriaMintegy 30 civil tüntető foglalta el Kocsis Máté józsefvárosi polgármester irodáját és a körülötte lévő folyosót a VIII. kerületi polgármesteri hivatal…..
andriska 2011.11.11 13:01:52
@Lencsés lstván: Nem vitték el, az élő közvetítétés folytatódik...