Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hld50

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy megjött a jó idő, megjött az űrcégek kedve is a nagyobb durranásokhoz: az Orbital sikeresen letesztelte az Antares rakétát, a SpaceX 250 méterig reptette a Grasshoppert, és végre, végre! készen áll a SpaceShipTwo is az első hajtóműves repülésre. Antares: következő…..
"People seem to think that with SAM you turn a crank and a computer displays "LIFE" or "NOT LIFE," or even "EARTHLIKE ORGANIC CHEMICALS" or not.That's not how it works." - EL Az indexen Kolbert András közölt egy figyelemre méltó írást "A kommunikációnál megáll a tudomány" címmel. A…..
Úgy tartja a mondás, hogy egy kép többet mond ezer szónál, és nekem most szavak ezreit kell más helyeken leírnom, így hát elevenítsük fel képekben a történelmi utat. A jelző, azt hiszem, meg fogja állni a helyét: a SpaceX történelmet írt azzal, hogy nagy, államilag…..
Az már eddig is eléggé nyilvánvaló volt, hogy a Vegával felküldött hét Cubesat közül mind technikai, mind publicitási szempontból a Masat-1 pályázott a vezető helyre. Aztán hirtelen előrántottak egy sor, odafentről készített fotót, egy kamerával, melyről csak pár beavatott…..
A héten zajlik az első Kepler Science Conference a NASA Ames Kutatóközpontjában, úgyhogy már jó előre számítani lehetett arra, hogy a nagy durranásokat erre az eseményre tartogatják. A várakozások be is jöttek, Bill Borucki bejelentette a Kepler-22b-t, az első (feltehetően)…..
Hétvégén a fura kategóriában indított, de leginkább csak egy iszonyú introvertált, több gátlással küszködő nőnek tűnő VV Annamari esett ki a Való világ 5-ből, az a nő, akivel a bulvársajtó a villaléte alatt nem is nagyon foglalkozott, mert nem csinált pornóvideót, nem…..
hld50 2011.12.06 17:35:08
@Meta Flóra: volt már erre kísérlete. modell volt.
Hogy két ellentétes közhellyel jellemezzem a Fobosz-Grunt sagát, ilyen csak a mesékben van, viszont az élet írja a legjobb forgatókönyveket. Az űrszonda ugyanis két héttel a start és két nappal a marsi indítási ablak bezárulta után végre kommunikál a Földdel. Az ausztráliai…..
hld50 2011.11.30 18:52:10
@KGyST: 2 évig stabil pályát fenntartani azért gondolom némi üzemanyagba kerül, nem biztos marad annyi.

Egy kép az űrben keringő FoboszGruntról: freeimagehosting.nl/pics/f26360f4153456d76e71c530c943f447.jpg
Mit lehet kiolvasni erről?
Sikeresen elstartolt Floridából a NASA rovere, és már el is kezdte fogyasztani a kilométereket a vörös bolygó felé. Az Atlas-V rakéta bármiféle fennakadás nélkül, tankönyvszerűen indult, ismét tökéletes startot produkálva. Videó itt.     Az izgalom most véget ért,…..
hld50 2011.11.26 20:11:20
@Crane: A Proton asszimetrikus dimetil hidrazint, az Atlas-5 folyékony oxigént és kerozint használ.
hld50 2011.11.29 14:23:03
@lacalaca: Jó lenne tudni milyen programozási nyelven írják ezeket a szoftvereket és milyen frameworkot használnak, de a neten semmi konkrét dolgot nem lehet találni csak átlalános információkat.
Az első, teljesen magyar fejlesztésű műhold startja húzódott már egy ideje: az eredetileg kinézett, indiai PSLV rakéta csak csúszott és csúszott, úgyhogy a BME-s srácok bejelentkeztek egy Szojuzra is, bár ahhoz még elő kellene teremteni némi plusz pénzt. Közben azonban a…..
UPDATE (nov. 9. este): némi ellentmondás van azt illetően, mégis mennyi ideje van még a Fobosz-Gruntnak. Az első infó az volt, hogy rossz tájolás esetén három nap alatt lemerülnek az akksik. Aztán újabb nyilatkozatok már arról szóltak, hogy tovább is bírná, úgy két hétig.…..