Regisztráció Blogot indítok
Adatok
osviki

10 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én-üzenet Fenntartom, nem tartom? 2017.11.30 10:50:19
Egy beszélgetés kapcsán sokat gondolkozom tegnap óta azon, mit gondolok arról, hogy az orvos és/vagy szülésznő választással mi nők tartjuk fenn a rossz rendszert. Tudok-e erről mást gondolni aktivistaként és várandós nőként?Pont pár napja írtam, hogy magam is “megvásároltam” korábban a biztonságom,…..
Én-üzenet Valami meghalt bennem 2017.11.27 15:00:53
Júniusban ezt írtam az oldalunkra: "Újabb vetélés történet érkezett. A sajátom. " Azóta újra egy kisbaba növekszik bennem. Itt az ideje, hogy ide is felkerüljön a meg nem született testvérének története, ahogy akkor megírtam. "Sokat jár ez a mondat a fejemben, hogy" Valami meghalt bennem." . Most…..
#rosrev#masallapotot Mindjárt éjfél. Ma a szülészeti erőszak áldozataira emlékeztünk világszerte, így mi kerekasztalt tartottunk a témában. Holnap van Kami szülinapja. Most vagyok a két fontos nap határán. Kicsit így, kicsit úgy. Ma valami olyasmit mondtam, hogy a szerencsétől és kiváltságos…..
„Ez a történet nem csak rólunk és korántsem csak a nőkről szól. A szül(et)és méltóságának és minőségének óvása össztársadalmi feladat, hisz a felnövekvő generáció életminőségére is döntő hatással lehet.” Szerző: Kinyik Anita Szül(et)éssebek A szülés eseményében sok benső és látszólag külső réteg…..
osviki 2016.05.19 09:53:41
Kesves Anita, köszönöm a poszot, mint anya, mint dúla, mint szülésfelkészítő, mint Másállapotot a szülészetben! mozgalmat szervező.:) Ritka az ilyen jó összefoglalás, órákig tudnék kapcsolódóan beszélgetni, és részletesen lehetne reagálni a korábban érkezett kommentek nagy részére. A Másállapotot a szülészetben! eddigi működése alapján azt látjuk, hogy maguk a szakemberek egy része is nyitott a változásra, osztályvezetőkkel is elkezdődött a beszélgetés, mert egyrészt ők is látják azt, hogy össztársadalmi összefogás kell ahhoz, hogy a helyzet változzon. Több szakember is üzent a kampányunkban, ami kicsit több akart lenni, mint panaszfal, inkább a változás kulcsát jelentő visszajelzés adást szolgálja, és persze azt, hogy legyen egy hely, ahol nem vonják kétségbe az anyák és apák átélt negatív vagy épp pozitív élményt. A szülészetekben megjelenő szülészeti erőszak struktúrális erőszak, amivel bőven van még teendőnk, és öröm látni, hogy sokan már túl tudnak lépni a szüléssel kapcsolatos diskurzusban azon, hogy démonizálja Geréb Ágnest, mint csecsemő gyilkost, illetve azon, hogy azt olvasnák ki a sorokból, hogy aki a császármetszés magas aránya kapcsán gondolkozik, a szerint a császár nem szülés, és kockáztatni akarnánk a még meg nem születettek életét. A legmagasabb egészséghez való jog, a legjobb életkezdetre való igény mind azt követeli, hogy nagyon gyorsan tegyünk azért, hogy mérsékeljük az anya baba szeparációt, és tegyünk az adaptálódást is nehezítő káros gyakorlatok ellen. A szülés, születés életesemény, az iatrogén ártalmak magas aránya, a jogsértések, az itthoni egészségügyi törvény be nem tartása, a külföldi jó gyakorlatok be nem emelése, de akár a gyengéd, családközpontú császár bevezetésének igénye, vagy az apák tarthatatlan helyzete, családjuktól való elválasztása is hív még sok ilyen írást és közös beszélgetést.
Egy éve írta egy kedves barátnőm, de azóta sem veszített aktualitásából.  Olvassátok, és sajnálat helyett tegyünk azért, hogy minél több szakember kezelje partnerként azokat az anyákat, apákat, akik ebbe az embert próbáló helyzetbe kerültek a kicsi babáikkal…..
Én-üzenet A Gellért.. 2015.12.07 12:39:54
 Budapestiként egyszerre ismerős, mégis ismeretlen épület számomra a Gellért Szálló. Mivel csak pár utcával lakom arrébb, kicsi az esélye, hogy szállóvendégként lépek majd be egyszer, de most tettem egy gyors kitérőt bent, ha már van pár gyerekem, akivel elmehetek az adventi vasútmodell…..
Egyre többet halljuk, hogy állítólag már nem tudnak maguktól szülni a nők. Azt is mesélik, hogy az oxitocin infúzióra szinte mindig szükség van. Ha épp nem a gyorsítás miatt, akkor a kifáradás ellen. Azt gondoljuk, hogy az anyák kímélésének ez nem feltétlenül jó módja,…..
Én-üzenet Roses revolution 2015.11.19 19:21:19
Érdekel, hogy hogyan szülünk mostanság? Vagy épp unod már a témát? De te tudod, hogyan születtél? Az anyukádat már megkérdezted, hogy érezte magát szülés közben? Mind születtünk, és sokunknak született gyermeke, mégis egy hatalmas lyuk van annak a sok szónak és gondolatnak a…..
Én-üzenet Hosszan szoptatni 2015.05.27 08:37:46
Jó rég volt már, amikor a gyerekeimmel együtt belecsöppentem egy interjú helyzetbe, melynek során a szoptatásról kellett anyai tapasztalataimat megosztanom. A véletlen úgy hozta, hogy a napokban többekkel szóba került a téma, így elővettem. A műsor készítői akkor egy átlagos…..
Én-üzenet ‪#‎anyukámhete‬ 2015.05.08 18:15:27
Mommynity. Egy jó kis oldal a facebookon, amit szeretek olvasgatni, mert a Mommynity.. "Egy olyan anyaközösség, ami az elfogadásra épül.Ahol senki sem tökéletes. Ahol senki sem kritizál. Ahol senki sem okoskodik.  Tanács csak kérésre érkezik. Ahol valódi anyák a valódi arcukat…..
Minap kislányaimmal lángost ettünk a Fény utcai piacon, a padon ülve, a főbejáratnál. Szerda délelőtt, napsütés, az én két kedves arcú gyerekem, cukiság faktor, két sajtos tejfölös lángos műanyagtálcán, retro feeling. Úgy tűnik, ennyi pont elég a felhajtáshoz. Piacon lenni…..
Az alábbi hirdetésbe botlottam az egyik ingatlanos oldalon: "Zebegény Duna partján eladó az építészeti ritkaságnak számító Sipőtz villa. Az impozáns épület teljes felújításra szorul, ehhez teljes tervdokumentáció biztosítja, hogy a védett épület visszakapja régi…..
osviki 2011.11.09 01:35:51
@Szilvocska: A régi kert helyére idén épült csak ház , pár éve még ott rendezték a világ legkisebb fesztiválját a ZebeZummot. Szúnyog idén szinte nem is volt, és autó is alig jár arra, mivel egy zsákutca lett a régi főút helyén. Aki szereti ezt a házat, nem is tudom mitől tart jobban, attól hogy megveszik, vagy attól, hogy gazdátlan marad.
osviki 2011.11.09 07:41:47
@Szilvocska: Erre én is gondoltam, hogy avval a telekkel kellene megtoldani. Azzal csak az a baj, hogy bár elhanyagoltnak tűnik, de ott lakik egy furcsa szomszéd. Úgy tudom az övé és a testvéreié a ház. nem hiszem, hogy tetszene az ötlet nekik.
Bár nem lényeges info, de 3 éve nyáron volt egy kivételes ZebeZumm a kastély kert területen, terület használat cserébe telek tisztításért , ha jól tudom. Ha felújítják, jó lenne egyszer körbenézni..A Maróti villára is kivancsi lennek, meg arra a kastélykára Nagymaros felé az út mentén. Olyan sok a szép, de zárt épület Zebegenyben. :( Ezekről nincs valami érdekes törteneted, háttérinfód?