Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Siendor_ (törölt)

0 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Modorosblog Bacon szalonna 2010.11.23 06:00:00
-Ezt figyeld, mekkora gyökerek ezek. Ott, a következő oldalon: bacon szalonnával töltött pulykamell. Még jó, hogy nem turkey pulykával meg pommfritt-krumplival, mi?-Hihi, de gáz. Az. Meg sampinyongomba. Tehát: gombagomba. Aztán CD-lemez. Jamón Serrano-sonka.-Ez csak a jéghegy…..
Siendor_ (törölt) 2010.11.23 11:43:24
@vészmadár (pica pica): Tudom én, csak ironizálok. A bankból ne csináljuk már igét, sem bankolni formában, sem máshogy. Különben is, mit jelent az hogy "bankolni"? Oké, persze, nyilván "banki tevékenységet végezni", vagy "bankban végezhető tevékenységeket végezni" vagy "pénzügyeket bankon keresztül/bankban intézni". De melyiket? Ha vehetek valutát bankban, akkor a valutavásárlás bankolás vagy sem? Vagy csak a folyószámla-kezelés a bankolás? De akkor mondjuk a kötvényvásárlás miért nem? Remélem érthető mit akarok mondani... :)
Siendor_ (törölt) 2010.11.23 11:46:52
@vészmadár (pica pica): Műanyagüveg, mi? :)
Egy hónapja vártam erre, ma végre megérkezett az Amazon ebook-readere, a Kindle. Minden lépésemről beszámolok a kicsomagolástól, az első könyvek feltöltéséig, folyamatosan frissítem ezt a posztot.  Kezdjük a kicsomagolás bonyolult műveletével és néhány képpel.…..
Siendor_ (törölt) 2010.09.27 10:40:57
@Mairtin: Nem, az egészen biztos hogy a cégneves nem jó, mert felhívott a UPS amikor átküldtem nekik a vámárunyilatkozatot, hogy a számlán nem az én nevem van, hanem a cégnév. (ami a szállítási cím - nem a számlázási, köszönjük Amazon...) A cégnevet pedig te mint alkalmazott nem írhatod le, nem írhatsz alá munkahelyes papírt, csak az teheti meg, aki a cégnél aláírásra jogosult...
from: újságíró to: olvasószerkesztő date: 2010.09.01. subject: ebook-reader ekönyv-olvasó vagy ekönyvolvasó? mindenki kötőjellel írja, de egy olvasó szerint hülyeség Attól függ, hogyan írjuk az e + könyvet. Ha e-book, akkor e-book olvasó, mint az e-mail…..
Siendor_ (törölt) 2010.09.03 09:31:31
@BruceTheHoon: Jajaja, és akkor van a villanykönyv-olvasó, de igazából az sem olvasó, hiszen nem olvassa a szöveget, hanem csak lehetővé teszi hogy te olvasd (vagy úgy értjük, hogy beolvassa a fájlt és kirakja képernyőre?)...

Szóval akkor legyen villanykönyv-mutató vagy villanykönyv-vetítő, amely villanypapír (e-paper) kijelzővel rendelkezik és a rajta lévő villanykönyvtárból (e-book store) kiválasztott villanykönyvet lehet rajta olvasni. :)

Hú de magyarosch lesz ez :)
A blogon rendszeresen megjelennek híradások a különféle államilag támogatott, lassan követhetetlen számú amerikai villamosprojektekről. A legújabb az Urban Circulator Grant Program volt, amelynek részekén 293 millió dollárt osztottak szét a különféle városi közlekedési…..
A mait TradeMark barátunknak köszönjük szépen. Folytatódik a vidéki körkép, kicsiny falunk lassan felépül itt is. -Azt nem mentek át a báttyáhó? Má’ ő is nagyon várt ám titeket, Ricsi!-Átmenjünk veletek?-Igen,apa, jó lenne! Már régen voltunk nagyon. Csakhogy a…..
Siendor_ (törölt) 2010.08.11 09:07:42
A wikipédián sétálva láttam, hogy külön szócikk van a filozófia egyelőre megoldatlan problémáiról. Néhány példa közülük: A Molyneux-probléma: ha valakinek, aki vakon születik, és megtanul érintéssel különbséget tenni egy gömb és egy kocka között, visszaadják a…..
Siendor_ (törölt) 2010.08.06 10:56:34
@blogíró: A legnagyobb baj ezekkel a furcsa "tudósokkal" hogy a 90-95% baromságban 5-10% olyan érték lakozik, amikkel nagyon előre lehetne vinni a világot. Ugyanis nem korlátozza látásukat a hivatalos szemlélet ellenzője... Csak ezek mind sértett emberek, mert a marhaságaikat rögtön - és sajnos érdemi vizsgálat nélkül - visszadobják, csak mert ellentmondanak a mai mainstream elméleteknek... Ráadásul az ilyen őrült zsenik nem épp kommunikációképes emberek, hanem 99%-ban szociopaták..
Nem vagyunk mi irigy gyerekek, szívesen beengedünk másokat is a társadalmi feszültséglevezető játszótérre, hogy a megfelelő keretek között kidühönghessék magukat. Ezúttal D0ki nevű olvasónk küldött nekünk egy vendégposztot, amelyből kiderül, hogy a kínaiak nemcsak pinyóban…..
Siendor_ (törölt) 2010.08.04 08:48:26
Zsófi otthagyta a CIB-et, mert a még az IEB-nél szerzett Visa Electron kártyája egyszercsak nem működött tovább online:Update 07.13: Kedves Homar, most hivott a bank es bocsanatot kert es visszaallitotta az internetes hasznalatot. Nagyon vicces ez a bank... koszonom homar a segitseget!…..
Völgyi Attila, amikor épp nem fotóriporterkedik, akkor jártában-keltében a telefonjával kattintgat képeket. Például a Kossuth Lajos utcában, amelynek arculatáról már sok rosszat írtunk sokan, de azt hiszem az a mélypont, amit most szúrt ki:   Elôbb gyönyörű rozsdás…..
Siendor_ (törölt) 2010.07.02 11:45:45
Egyrészt, szerintem a háznak még az is jót tenne, ha ingyen adná bérbe az ilyen portálokat, üzleteket, csupán azt kérve hogy tartsák rendben, takarítsák, világítsák ki, használják... Mert bevétel így sincs úgy sincs, de legalább tisztaság és rend lenne. Úgy meg már az üzletnek is megéri, mert sok üzlet a bérleti díjak miatt szűnt meg.
Csövesfertőzés ellen szerintem meg minden megengedhető. Az aluljárókat is felmoshatnák minden reggel 4 órakor hipósvízzel slagból. Aki ott fekszik, kap belőle egy adagot. Szerintem a csövesek egy jó részét meg lehetne "menteni" azzal hogy nem hagyjuk őket létezni úgy ahogy most. Azért mert valaki hajléktalan, még nem kell úgy viselkednie mint egy állatnak, odaszarni a lépcsőházakba, bűzleni az égig, otromba tapló módon viselkedni. Összeszemetelni mindent, felélni és bekoszolni, szaros kunyhókkal telerakni a budai erdőket, minden kicsit is nagyobb zöldterületet. Hát ne! Ugyanígy egyes "embertársaink" akinek háza ugyan van, segélyből élnek, rendben, szegények, nincs munkájuk. Az nem azt jelenti hogy tele kell hordani a telket szeméttel és a kert közepébe kell szarni ahol mellesleg még egy szál fű sincs, aztán panaszkodni hogy a szemétben és a mocsokban élünk és az önkormányzattal kitakaríttatni a putrisort. Bazze, nem dolgozik egyik se, bőven ráérne rendet tartani.
Na kicsit elragadtattam magamat, de a lényeg talán érthető.
Marcellnek nem is ezzel van gondja, hanem hogy mintegy két hónap alatt odáig jutott a szerviz, hogy most már lehet, hogy tudják a hiba okát, és talán a cserealkatrész is megérkezik nemsokára: 2005-ben vásárolt Candy hűtőnk 2010. májusában meghibásodott. A Candy márkaszervíznél…..
Siendor_ (törölt) 2010.06.28 10:51:21
@atpijkamo: Ráadásul a Fagor nem olasz, hanem spanyol.
Ismét ugyanannál a bábaasszonynál csúsztak bele egy újabb életveszélyes esetbe. Még mielőtt a torkának ugranánk, az ugyan csoda, hogy még praktizál, de ha teszem azt, az elmúlt 3 évben is ezt tette, és nem volt róla egy hír sem, akkor a komplikációk száma egyáltalán nem…..
Visszatérő téma, amit Anna felvet: van egy rakás bolt és gyorskajálda, ahol a nap végén megmaradnak egyébként ehető, az ideálisnál persze szárazabb vagy keményebb élelmiszerek. Sok helyen az ilyen árut megsemmisítik, pedig elvileg sokaknak segítene a nem 100 százalékos, de nem…..
A kötelező biztosítás egy bonyolult ügy, és az is marad. És van egy átkozott tulajdonsága: minden anyagi kockázat, ami a rendszerben van, az az ügyfelekre hárul. Ha sok a csalás, az adminisztratív költség, ha drágán dolgoznak a javítók – ez végső soron mind oda vezet,…..
Zoli kapcsolata a DIGI-vel nem indul túl simán. Eredetileg TV-Network előfizetője volt, de mivel ezt a céget felvásárolta a DIGI, Zolinak új szerződést kell velük kötni. Már ha hagyják. Debrecenben TV-Network kábel TV+Internet előfizető vagyok. Mivel itt a DIGI TV felvásárolta a…..
Megrendelhető az Enso nevű cég androidos operációs rendszerrel felszerelt öt inches tabletje. A gép 155 dollárba kerül, ehhez még hozzájön a 25 dolláros szállítási költség, vagyis átszámítva 35 ezer forintot kell fizetni érte. A tabletnek 800x480-as a kijelzője, 1.6-os…..
  A Szépművészeti Múzeum bővítésének Karácsony Tamás által készített terveit a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal tervzsűrije a közelmúltban jóváhagyta. Bár a tervek a pályázat eredményhirdetése óta ismertek, egy neves értelmiségiekből álló csoport megkésve…..
Új MÁV blog Re: Arrogáns kalauz 2008.05.29 14:56:00
Szerencsére mindig vannak kivételek, amik abban erősítenek, hogy a helyzet nem reménytelen. Alant Király Rák levele:Kedves georgejr! Az Arrogáns kalauz c. cikk kapcsán eszembe jutott egy nagyon hasonló történet, ami velem esett meg, csak a végkifejlet pozitívabb. Szegedre óránként…..