Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kismorgó

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A héten történt állítólag, hogy egy gyerekes anyukát kiraktak az egyik belvárosi étteremből. Az anyuka először a Pesten Hallottam csoportban krákogott egy picit, de posztja alatti véres komment háborúból ő jött ki vesztesen. A tiszavirágéletű sírás, alig egy órát volt ott míg valaki nem törölte. Az…..
Legalábbis brit tudósok ezt bizonyították be tegnap reggel a helyi általános iskolában. Tegnap előtt akkora zuhé kapta el a gyerekeket ebédre menet, hogy hiába az esőkabát, a fiam és még legalább egy kislány úgy elázott, ahogy azt ilyenkor illik. Nadrág, cipő, zokni, minden. Annak ellenére, hogy…..
Felháborodtam. Nem kicsit, nagyon. A világ tele van fiatalokkal, akik nem tudnak mit kezdeni magukkal, és az életükkel. A világ tele van fiatalokkal, akik hozzászoktak, hogy következmények nélkül megtehetnek mindent, és bármit.  Igen! Tudom! Liberális nevelés! De ez a szóösszetétel is magában…..
A mai gyerekek eszeveszetten ordítanak. Úgy tűnik, jóval gyakrabban, mint amikor én voltam gyerek, vagy amikor nekem született a kisfiam. Játszóterek mellett sétálva artikulátlanul sikító, torzult arccal le-föl rohangáló, egymást felöklelő kölyköket látok egyre gyakrabban. A kis lapátokkal…..
Igazából nem tudom, erről miért nem írtam, mert már kb. a terhességem óta kísér engem folyamatosan a jelenség, bosszankodtam, legyintgettem, elkerültem, ahol tudtam az igazi unatkozó anyukákat. De van az a szint, amikor már egyszerűen nem tudod elkerülni, mert megtalál a nullából és felbassza az…..
Tudod te már régen nem érdekelsz, nem fájna ha mással látnálak, s majdhogynem örülnék annak is ha boldognak, ha boldognak tűnne az életed. Tudod nem fájna az sem ha eszedbe sem jutnék soha, van amire kár lenne emlékezni. De ha csak egyet is kívánhatnék, úgy szeretném eltörölni a nyomokat,…..
Nem vagyunk kevesen, de élünk, érzünk, sőt megvívjuk napi harcainkat mégpedig házasságban ám társtalanul egy sajátos magányban. EZ a társtalan házasság és a társ nélküli házasok "klubja". Isten hozott (vagy a Google kereső) Ha te is ide tartozol - hozzám hasonlóan férjként, de akár feleségként is -…..
El kell mennie az országból, mert nagyon sok dolga lesz a közeljövőben. Kitalált valamit, amiről szólni fog a világ. Jézus színész volt. Nem ő halt meg. Hanem egy kisfiú. Egy tízéves. A kereszthalál csak egy színjáték volt. Kora Stohl Andrása alakította Jézust. És így tovább. Hujbernek…..
Tisztelt Munkáltató, Mostanában egyre több helyen olvasható a generációmra vonatkozó kritikád és aggályaid, miszerint túl sokat akarok véghezvinni a munkahelyen, és lehetetlen megtartanod engem, mivel mindig új kihívásokat keresek és fejlődni vágyok. A fluktuáció pedig óriási gondot jelent…..
kismorgó 2016.08.31 11:24:29
@Semper Fidelis: pontosan! Én ezeket okoskodö kisköcsögöknek szoktam hívni... Amikor látom, hogy meg sem hallja amit a tréningen elmondk neki, mert csak a hibát keresi és változtatnni akar.... megőrjítettek egy időben, mert azt hiszik, majd ők megváltják a világot. Aztán rájönnek, hogy nem :) és továbbállnak, ahol eljátszák ugyanezt, és jöhet a következő hely...
Ma már nem tréningelek újakat - szerencsére :)
“Hogyhogy nem akarsz gyereket? Majd megváltozik ez!” A társadalom jelentős része el se tudja képzelni, hogy mások önszántukból döntenek úgy, hogy nem kérnek a gyereknevelésből. Zita és Péter is ilyen pár, feltettünk nekik pár olyan kérdést, amit mindenki meg akar, de senki sem meri megkérdezni…..
Ha valamire ráírják, hogy valamitől mentes, rendszerint örülünk. Mert a -mentesség azt sugallja, hogy nélküle jobban járunk. Talán azt is, hogy eddig rutinszerűen rosszul jártunk. Amikor először olvasol egy hirdetésben ecetmentes parfümről, feltételezed, hogy ez jó dolog…..
Praxis Pénz beszél, kórház ugat 2013.09.06 08:43:31
Sokan vannak, akik a szülésznőnek szánt 40-50 ezer forintot ki tudják gazdálkodni, de az orvos és  a szülésznő költségei együtt már bőven 250 ezer forintra rúgnak, és még ha tervez is az ember előre a gyerekvállalással, azért annak a 200 ezer forintnak van jobb helye, mint…..
Üdvözletem!  Tudom, hogy nagyon sokan írtak véleményt a Zepterről, de nem bírtam tovább szó nélkül.  Sajnos én is beleestem a csapdájukba!  Ez év januárjában találtam rá a hirdetésükre, melyre jelentkeztem. Valahol sejtettem, hogy erről a cégről lesz szó, de…..
Rákérdeztem, hogy végülis meddig várjak még, erre megint megkaptam a magamét. Végül kiderült, hogy nem tudnak kijönni, hiába vártam, át lettem verve. Tisztelt Praxis!   Első dühöm elmúlta után úgy gondoltam, hogy megküldöm önöknek a héten velünk lezajlott események…..
kismorgó 2013.04.08 10:12:52
@blue angel: A lázgörcs NEM megelőzhető.. csak a lázcsillapítással.
kismorgó 2013.04.08 11:42:04
@blue angel: ja, bocsi, akkor félreértettelek..hát, nekünk - több görcsroham után, sajnos volt alkalmam kikísérletezni - csak egy dolog jött be. A nurofen/aminazofen kúp + a vizes lepedőbetekerés. Semmi más nem viszi le a magas lázát sem. És azért nem a hűtőfürdő, mert amikor lázas szerencsétlen, akkor bújik, ölelni kell, és így viszont csak ez megy. De ez segít. Ami viszont tény, ha lázgörcsről beszélünk, hogy nem függ a láz magasságától. Az én kisfiamnak 38-nál volt lázgörcse, amit elég nehéz időben elcsípni és levinni. azóta kiderült, más baj is van, tehát ez nem sima lázgörcs volt - az elsőnél az orvosok elsiklottak afölött, hogy nem 3-4 percig tartott, hanem 20 percig. Ma már tudjuk, h ez epilepszia, gyógyszert szed és azóta rohammentes, de a lázra nagyon kell figyelnem.
kismorgó 2013.04.08 11:58:15
@karcsibácsi: a diazepamot - nekünk legalábbis - az első lázgörcs után írta fel az orvos, előtte fel sem merült a dolog, és valljuk be, nem is reális, hogy mindenki akinek kisgyereke van tartson otthon diazepamot.
A megelőzés részéről nem hallottam...nekünk szigorúan csak roham esetén szabad diazepamot alkalmazni - szerencsére 1x kellett eddig. kopp kopp kopp
42 éves nő vagyok, 2 egyetemi diplomával (nem büfészak, de sajnos nem is mérnöki) és 2 aktív felsőfokú nyelvtudással rendelkezem (világnyelvekből). Bp-en keresek állást, lassan 1,5 éve. A  kB. 20 év munkaviszonyom folyamán 3 munkahelyem volt eddig, az utolsóról 2012 év…..
Készüljön fel arra is, hogy bármit hibáznak soha senki nem fogja elismeri, de még egy "elnézést kérek"-et sem fog kapni. És el is bagatellizálják. Tisztelt Praxis Blog!     Én pusztán figyelmeztetni szeretnék mindenkit, hogy ha esetleg bekerülne a Margit kórház…..
kismorgó 2013.01.16 08:50:02
@Dr.laikus PhD: jobbulást! Jó olvasni, hogy uralod a helyzetet - legalábbis nekem úgy tűnik.
"Jó napot kívánok” helyett rám förmedt valaki (mivel én még akkor sem tudtam ki áll előttem) “egy percem van, magára nem engedi az én munkám, hogy itt magyarázkodjak, s nem is az a feladatom, hogy bárkinek is magyarázkodjak. Jó napot kívánok!  „A Patológus  nem a…..
Az utóbbi napokban úgy tűnik a tandíj bevezetésének az ellenzői azt szeretnék, ha egyáltalán nem kellene fizetni a felsőoktatásért. Az előző rendszerrel csak a diákok jártak jól, az ország lehet, hogy nem. Az elmúlt években sokat lehetett hallani arról, hogy az egyetemeken a…..
76-évesen senki sem repül önként és dalolva a műtőasztalra. Talán van más megoldás is. Kedvenc kolleganőmnek van igaza, aki közölte velem az alább leírt eset után, hogy aki itt maradt az mind hülye, és sehová sem kell külföldön. 76 éves jó állapotban lévő anyósom 1 éve…..
hogyvolt X-faktor 3x12 - 4. döntő 2012.11.09 10:40:00
Ha már nem tudnánk, hogy hányadik döntőnél tartunk, azt abból le lehet mérni, hogy hány csapata van még Ferónak. Már csak a Like csajok maradtak, de a Rocklegenda nyugodt, mert eddig mindig eljutott a végéig, és szerencsére van még pálinka bőven a büfében. Érkezik már…..
Nehéz mit mondani egy olyan poszt előtt, aminek szinte minden szavával egyetért az ember, így nem is nagyon tehetek mást, mint hogy őszinte szívvel ajánlom mindenkinek: olvassa végig és (bár nem vagyok naiv, de nem adom fel) próbáljunk meg értelmes beszélgetést folytatni Z.…..
kismorgó 2012.10.25 14:20:17