Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szilárdd

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rákaptak az animációs filmesek a migrációs válságra. A netet épp ezekben a percekben is felszántó, német hippi művészek által készített liberális bullshit-gyűjtemény mellett Tajvanon (!) is felfigyeltek az Európa gyomrát megfekvő emberáradatra - és láss csodát, a Föld…..
Szilárdd 2015.09.21 06:54:26
Történnek ma Magyarországon nagyobb horderejű és tragikusabb események is, mint az alant elmesélt. Ám mielőtt hozzászokunk a véres polgárháborúk és az elképzelhetetlen erőszak elől menekülő családokat érő embertelenség és jogtiprás mindennaposságához, érdemes tudatosítani a krízishelyzetektől…..
Érdekes írás érkezett a Magyarország és én pályázatra, hiszen Kedves Ember egészen egy iskolai fogalmazásig vezeti vissza eszmefuttatását, melynek végén az is kiderül, szerinte Magyarország miért nem tud vagy akar szembenézni saját múltjával. Szavazni ma is a poszt végén és…..
Olvasni a Guardianben, hogy Nagy-Britanniát ezrével hagyják ott az orvosok, és vándorolnak el -- például Ausztráliába -- a magasabb megélhetés és az alacsony bérek elől. Ez utóbbit úgy kell érteni, hogy az Egyesült Királyságban egy radiológus (röntgen szakorvos) csak 100 ezer…..
„Ennek magától értetődőnek kell lenni” – ezzel a kommentárral osztotta meg Heinz-Christian Strache, a közvélemény-kutatásokban magabiztosan vezető jobboldali populista Osztrák Szabadságpárt, vagyis az FPÖ elnöke Orbán Viktor idei tusványosi beszédéről szóló Die…..
1000 leütés Ferenc pápa téved 2015.07.10 08:47:39
Ferenc pápa az elnyomottak ellenállására szólított fel a megszorításokban érdekelt pénzügyi "gyarmatosítókkal" szemben, a pénz gátlástalan halmozását a "sátán trágyájának" nevezte, és a szegények "szent jogaként" beszélt a munkáról, a lakhatásról, és a földhöz…..
Azt már legutóbbi UPC-s posztunkból tudjuk, hogy szolgáltatók szabadon dönthetnek, hogy hova, milyen kábelt húznak, ha húznak egyáltalán, de arra szerintem kevesen számítottak, hogy Budán, a város egyik legdrágább részén nemhogy nem hasít a net, de a máshol minimum, itt…..
„Ez több volt mint bűn. Ez már hiba volt!”- mondaná most is a drága Richelieu bíboros, a raison d’étre cinikus tudója. Lopni, csalni (vagy az igazságot árulni) csak biztos nyereségért szabad, és úgy, hogy ne lássanak meg. A magyar államnak ez most nem…..
  A mátyásföldi villanegyedben elég sok német cégvezető lakik, akik pont olyanok, mint a mesebeli németek, hogy ott aztán mindennek tüchtignek kell lennie. Szépek is a villáik, rendben is van a kertjük, hanem, ha a fű nem akar úgy nőni, ahogy az meg van mondva neki, akkor jön a…..
Napjaink általános, a tőke és a magánvagyon szentségére épülő kapitalista világgazdasági struktúrájában az államosítás kifejezés nem cseng túl jól. A különböző vállalatok, illetve cégek államosításával kacérkodó országokat a nemzetközi közösség ellentmondást…..
Nehezen tudja elviselni az államgépezet akár egyetlen gyermek elvesztését is, aki kimarad az egyre súlyosbodó közoktatási nyomorból. Külföldön élő állampolgárt gyámüggyel fenyegette a 14. kerületi önkormányzat, ha nem mondja meg, hova jár a gyermeke óvodába. Mert az…..
Ma reggel Matolcsy György az M1 Ma reggel című hitéleti műsorában igyekezett eloszlatni azokat a kételyeket, melyek a sátáni suttogó propaganda nyomán az új adókkal, köztük is leginkább a telefonadó lakosságbarát jellegével kapcsolatosan a napokban több helyen megfogalmazódtak.…..
Piroslap Az európaiak nem hülyék 2012.01.25 14:45:00
Kis nemzet vagyunk, de nem panaszkodhatunk, hogy nem jutna nekünk szerep Európa színpadán. Múlt héten indult velünk kapcsolatban kötelezettség-szegési eljárás, majd turbó fokozatba kapcsolták a túlzottdeficit-eljárást, s közben folyamatan tárgyalnak, hogy megkapjuk-e a kért…..
Rémhírként járta be a sajtót, hogy hatvan forintba kerül majd egy darab tojás húsvétra. Az informátorok tudni vélték, hogy ennek valamilyen közelebbről meg nem határozott uniós szabvány az oka.             Mi igaz ebből?…..
  A Gellérthegy, más néven Gellért-hegy, a Wikipédia szerint Budapest ékköve, 1987 óta a világörökség része. Budapestiek, vidékiek és külföldi turisták kedvelt célpontja, a Duna-Ipoly Nemzeti Park része. Nagyobbik fele a XI., kisebb (északi) csücske az I. kerülethez…..
    A Parlament északi homlokzata előtti térség 2012 február 29-én, Kaszics Bálint fotója. A Kossuth tér nagyszabású átalakításának első felvonásaként letarolták az összes fát, ami itt állt. Viszont a Károlyi-szobor, amit annyian el akartak bontani mostanság, ott…..
 A kapitalista társadalom gazdasági anarchiája, abban a formában ahogy ma ismerjük, véleményem szerint, a gonoszság valódi forrása. Láthatjuk magunk előtt a termelők széles közösségét, amelynek tagjai szüntelenül igyekeznek megfosztani egymást a közös munkájuk…..
Szilárdd 2012.01.07 08:05:26
Hétfőn a parlament elfogadott egy törvényt, ami lehetővé teszi az utcai hajléktalanság börtönnel való büntetését. Ez a tervezet új sort nyit a magyar demokrácia történetében, intézményesíti a fennálló társadalmi különbségeket, és bünteti a szegénységet. A…..
A parlament ma este 6 óra tájban elfogadta azt a törvényt, aminek értelmében a hajléktalanság börtönbüntetéssel sújtható. A rendelkezés december 1-től lép hatályba, addig kéne kb 5000 férőhelyet varázsolni Budapesten, hogy a börtönbevonulás mellett legyen más…..
Subba Élni ingyen: Megcsinálta? 2011.11.07 18:16:22
Hihetetlen, de igaz: ex-valóságsószereplő is írhat bestseller könyvet, Olivér megcsinálta, a könyve egyéb kategóriában a harmadik a toplistán az Alexandra könyvesháznál! ..