Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Visart

47 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dobos Tímea 2012-ben végzett a Modart divatmenedzser szakán. Ma már a hazai piacon egyedülálló Il Bacio di Stile divatház luxus szintjének vezetőjeként dolgozik. Timivel arról beszélgettünk, hogyan vezetett az útja rögtön az iskolapadból az álommunkához, milyen kihívásokat…..
A francia anyaiskola 60 diákja tett látogatást a budapesti Modart-ban május közepén, a diákok 5 napot töltöttek azzal, hogy megismerjék iskolánkat és betekintést nyerjenek a hazai divat áramlataiba. Első itt töltött napjukon a Modart falai között megtartott előadásokon vettek…..
Ritkán fordul elő az emberrel, hogy egy nevelőotthonba kap meghívást, ráadásul egy divatbemutatóra. Rendhagyó bemutató pedig rendhagyó felvezetést kíván. Nem kell ahhoz látnia egy ilyen otthon lakóit az embernek, hogy elszoruljon a szíve, elég, ha csak elképzeli, hogy milyen…..
Január elején, egy szombati napon az iskola megtelt kíváncsi, fiatal érdeklődőkkel és szülőkkel. Ez a kötetlen, de mégis roppant informatív nap tényleg sokat jelenthetett annak, aki választás előtt áll. Mohácsi Anita és Apáthy Dóra 17 évesek és barátnők. A divat a…..
Hogyan lehet a legkönnyebben meggyőződni arról, milyen is valójában a Visart? Úgy, hogy a nyílt napon nemcsak a tanárokkal, oktatási igazgatókkal, de az itt végzett diákokkal is találkozni lehet. S ki lehetne hitelesebb forrás, mint az, aki maga is lehúzott éveket az iskola falai…..
VISART blog Diplomaosztó 2013 2013.11.07 15:15:00
Az elmúlt 5 évben a végzettek 100%-a talált munkát! A 2013-ban végzettek diplomaosztó ünnepségét a hagyományoknak megfelelően az idén is a francia anyaiskola vezetője, Jean-Hervé Habay, a Mod’Art International elnöke, az iskola vezetősége, Tömpe Lia és Tömpe Zoltán és az…..
A Modart harmadéves tervező szakosai a hagyományoknak megfelelően Párizsban jártak, hogy inspirálódjanak és feltöltődjenek hamísítatlan párizsi divatélményekkel.Egyikük, Budainé Galántai Bernadett mesélt a Modart blognak a közös kalandról saját látószögéből. Mi volt a…..
A divatmenedzser szakon tanuló elsőéves hallgatók már a gólyatáborban megmutatták, hogy ötleteik, kreativitásuk független a szakmai tapasztalatoktól. A csapatmunkában megoldott feladatok egyikében különösen jól szereplő társaság egyik tagjával, Huszár Viviennel…..
DIPLOMA 2013 - 3. rész Orosz realizmus, kertépítészet, nomád népek. Ezek a fő inspirációi annak a három tervezőnőnek, akiknek különböző szezonokre tervezett kollekciói a Modart 2013-as diplomabemutatóján mutatkoztak be.Vikmann Anna, Gyenge Anna Júlia, Sajben Renáta munkáit…..
DIPLOMA 2013 - 2.RÉSZ A múlt héten elkezdett sorozat második részében újabb három fiatal tehetséget mutatunk be, akik a június eleji diploma bemutatón debütálhattak kollekcióikkal. A három fiatal nő, három teljesen különböző utat választott, ám közös bennük, hogy egyaránt…..
DIVATTERVEZŐK DIPLOMA 2013 - 1.RÉSZ 10 végzős, 10 fiatal tervező, akik idén a Millenáris Teátrumában mutathatták be, min dolgoztak, melyek azok a darabok, melyekben az elmúlt évek munkája összpontosult.Végre kifutóra léphettek modelljeik, az elmúlt évek jelentették…..
A múlt héten a friss diplomások közül ketten megszólaltak már, most Aschoff Lili és Baksa János beszél tapasztalatokról, tervekről, diplomamunkáról. Aschoff Lili „Ebben az iskolában megtanulta az ember, hogyan legyen nagyon önálló, hogy bármikor bármit meg tudjon…..
Miközben kérdezgetem őket és válaszolnak, elcsodálkozom, mennyire élesen látják a dolgokat, mennyi erő van bennük és milyen hihetetlen klassz gondolataik vannak. Ők négyen most friss végzősök és nagyon inspiráló látni, a lehetőségeket, ami körül veszi őket és hogyan teszik…..
Az elmúlt évekhez hasonlóan a Modart Művészeti és Divatiskola végzős divattervező hallgatói idén is megrendezik diploma divatbemutatójukat. A helyszínen a diákok mini-kollekcióinak bemutatása mellett korábbi munkáik is kiállításra kerülnek, amit a bemutató előtt meg lehet…..
Végzős évfolyamunk négyéves tanulmányai után diplomavédés előtt áll, melynek hagyományosan a diplomamunkákból rendezett kiállítás ad méltó keretet. A diploma kiállítás megnyitójának időpontja:2013. május 24. péntek, 18.00 óra Megnyitó beszédet mond Fiáth Henrietta…..
Április 10-11-én zajlott a divatmenedzser szakosok záróvizsgája, mely a magyar államvizsgának felel meg. Szilágyi- Csüllög Mónika, a szak oktatási igazgatója bemutatta, hogyan zajlik ez a két nap, mi vár a végzősökre ilyenkor. „Jelenleg 5 tárgyból van záróvizsga, s azt lehet…..
Februári párizsi útjukról meséltek diákjaink. A saját maguknak szervezett tanulmányi útról Molnár Annamária, Domokos Dóra és Pongrácz László mondta el, milyen benyomások érték őket. Molnár Annamária„A legemlékezetesebb dolog, ami egyben szakmailag is a legértékesebb…..
Batta Eszter, a Visart diákja bekerült a „La Femme 50 tehetséges fiatal” mentorprogramjába. A programról, szakmai tapasztalatairól és tanulmányairól beszélt a Visart blognak. Hogyan jutott tudomásodra, hogy létezik ez a program és miért gondoltad úgy, hogy jelentkezel rá?A…..
KISS MÁRK „SOK OLDALA” A Modart Művészeti és Divatiskola büszkén követi nyomon volt növendékeinek szakmai útját, annál is inkább, mivel közülük sokan nemcsak hazai, de nemzetközi sikereket is elkönyvelhetnek.A büszkeség azonban úgy tűnik kölcsönös, hiszen nem feledve…..
Beválogatták Nagy Adrienn, negyedéves hallgatónk terveit a kanadai és kínai székhelyű CHOI’S Package magazinba, melynek aktuális, áprilisi számában mutatják be munkáit. Az évente csak kétszer megjelenő, a világ csomagolás design irányzataival foglalkozó periodika egyik…..
A Modart elsőéves divatmenedzser szakos hallgatója, Baranyi Dóra szép eredményt ért el az Intercom és a Prizma Filmművészeti Folyóirat közös pályázatán, melyet az Alfred Hitchcock-ról szóló, nemrégiben bemutatott film kapcsán hirdettek meg. A sikerhez évfolyamtársa Ámán…..
Sorozatunkban, a Visart tanárait mutatjuk be időről időre. Honnan jöttek, mit tapasztaltak szakmájukban, az életben, a tanítás során. Elsőként Kopek Rita festőművésszel, az első évfolyam konstrukciós rajz tanárával készült interjúnk olvasható. Ha valaha volt is valami…..
A szokásosan évente kétszer megrendezett nyílt nap közül az elsőre január 15-én került sor. Az óriási érdeklődésre való tekintettel idén először külön rendezte meg az intézmény a menedzser és a tervező szakok bemutatóját. Az érdeklődők az oktatási igazgatók és a…..
Azok számára, akik megkezdik a Visartban a tanulmányaikat mérföldkő az első félév végén a „kipakolás”, vagyis az első hónapok munkáiból bemutatott kiállítás, mely egyben vizsga is. Ilyenkor a hallgatók a félév során a szakmai tárgyaik feladataiból kiválogatják a…..
A VISART Művészeti Akadémia nyílt napot tart 2013. január 19-én, szombaton 9.00-16.00 óráig. A programrólA nyílt nap keretében az érdeklődőknek 11.00 órakor előadást tartanak a Visart vezetői.Bemutatásra kerül a négyéves oktatás programja; megismerhetik a tantárgyakat, az…..