Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bicepsz Elek77

0 bejegyzést írt és 1835 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhánytízezres koszos iparváros, a kilencvenes évek végén, a kétezres évek elején az ifúság szempontjából afféle vad keletnek számított. Nem volt sem instagramma, de még iwiw se nagyon, az internet mint olyan a felsőközéposztálytól felfele volt csak megtalálható és az emberek még nem is nagyon…..
Kettőből kettő eddig, ami égő, meg minden, de a nézettséget nem befolyásolja. A leak tegnap este 8 körül jött ki a redditen (igen, láttam; igen, direkt nem tettem ki; nem, nem néztem meg), a forrás az Amazon Prime, ahol HBO-sorozatokat is lehet nézni, és amikor egy júzer a ma hajnali 8x02-re…..
Gretta A világ legszebb kastélyai 2019.04.20 20:36:36
Elképesztő panorámájú műalkotások, történelmi kincsek és fontos turisztikai nevezetességek ezek a kastélyok, melyekből most a világ legszebbjeit mutatom be nektek.  A cikksorozat második részét ITT érhetitek el.   Chambord kastély, Loire-völgy, Franciaország A világ egyik legcsodálatosabb…..
Bicepsz Elek77 2019.04.21 20:54:12
@steery:
Ez egy bonyolult kerdes. www.quora.com/What-is-the-difference-between-a-castle-a-palace-a-chateau-a-fort-and-a-fortress
A Castle(lasd Kasztilia)eredetileg az erodok neve volt, mert minden kastely erod is volt.
Franciaorszagban a kovetkezo szabaly volt:
palota(elnevezes): kiralyok, kiralyi hercegek vagy ersekek szekhelye
kastely: egyeb fonemesek szekhelye(nem erod vagy var, de lehetett eroditett is)
mansion: egyeb nemesek(nagyobb)haza(nalunk kurianak hivtak), bar foleg varosi epuletek
Kesobb persze mindenkibossze-vissza nevezgette el a hazait.
• Ilyen nincs és mégis van: az unió azokat pénzeli, akik fel akarják számolni • A magyar kormány szinte teljes egészében megszállta a médiát, viszont Orbán hiába állítja, hogy gazdasági aranykort élünk át, módszeresen az ország alatt fűrészeli a fát  • A hatalom elvonja a levegőt az ellenzéktől a…..
Mi jut eszébe egy átlag magyarnak (vagy európainak) Japánról? Nyilván a gasztronómia (szusi, zöld teás ropi...), a történelem (szamurájok!), a fejlett technika, no és ha kicsit tájékozottabb, akkor talán még az is, hogy ez az ország, ahol annyit dolgoznak az emberek, hogy az már komoly társadalmi…..
Kivel ne fordult volna elő külföldön, hogy egészen véletlenül elcsípett egy, az anyanyelvén folytatott beszélgetést, mely résztvevőinek fogalmuk sem volt arról, hogy más is érti, amiről beszélnek? Az ilyen helyzetek rendkívül viccesek tudnak lenni, öt sztorival ösztönözlek…..
Remélem te is megtapasztaltad már azt, hogy milyen egy jókedvű, inspiráló vezető mellett dolgozni. Amikor azt érezzük, hogy bármi sikerülhet és a feszített célokat is elérhetjük, jó hangulatban telnek az irodában töltött órák, akkor is, ha bent van a vezető. Egy rosszabb hangulatú főnök árnyékában…..
Bicepsz Elek77 2019.03.29 06:43:43
@MAXVAL bircaman közíró:
Ez igy van. Csakhogy altalaban nem zakmai alapon lesz "kisfőnök" valaki, hanem azon, hogy mennyire jol b..ogatja az embereket okkal es ok nelkul(minel primitivebb a hely annal inkabb ez igaz). A "leorditasi hiearchia" mukodik mindenhol..
  A XX. századi magyar történelem során Bogár János és névazonos fia az állami ítélet-végrehajtások emblematikus szereplői voltak. Történelmi turbulencia ide vagy oda, a két Bogár évtizedeken és rendszereken keresztül hajtotta végre az állam által kiszabott halálos ítéleteket. Akasztottak…..
Bicepsz Elek77 2019.03.28 20:32:25
@]{udarauszkasz:
1, Ja belefulladnal a sz.rba ha nem lennenek pl csatornatisztitok. A magadfajta kepmutatoak a legrosszabbak
2, Nem kellenenek hoherok: jobb lenne ha az aldozat csladtagjai koveznek agyon a gyilkosokat.
Bicepsz Elek77 2019.03.28 20:34:39
@]{udarauszkasz:
3. Vigyen el a Kozarek!!
Pont száz éve tetőzött a híres spanyolnátha utolsó hulláma Budapesten. 1918. augusztusa és 1919. márciusa között több tízezren vesztették életüket a fővárosban...
Szegények vérén hízó háziurak, akik a kapunyitás- és a vendégek megadóztatásától sem riadtak. A lakásokat bérbeadó háztulajokat utálták a budapestiek a legjobban az aranykorban. De kik is voltak ők?..
Bicepsz Elek77 2019.03.28 04:38:14
@lenörd hofstadter:
1, Ha beszedte volna a kapupenzt, akkor a mai napig nem adna kulcsot!!
2, @pina noir: Vannak, de 1945 ig es 1989 ota is azokat elegitik ki, akik "fizetokepes kereslet".
Nem szocialis intezmenyek, hanem piaciak!!! Valojaban a legtobb lakas 1945-89 kozott epult. Persze panel, de EPULT!!!
Ha nincsenek a kommancsok a mai napig hatalmas lakasok lennenek a BELVAROSBAN szetbontottak helyett(Angliaban maig megmaradtak bar sokat uzleri alapon bintottak szet).
Az alberlok csak laknanak de fizetni mar budos nekik!!
Még akkor is, ha az ember sikeresen beilleszkedett külföldön, egy idő után elkezdhet másként nézni Magyarországra. Ezt kezdte érezni a mai poszt szerzője, Bandirepublic is, akiben a 40-es évei elején elkezdett felértékelődni a haza, a család, a barátok, az anyanyelv szerepe. Dani…..
Bicepsz Elek77 2019.03.25 15:56:16
@reynard75:
A cigány szökik a határon, nála a hegedû meg egy Rákosi kép. A határõr megkérdi:
– Hová mégy, cigány?
– Nyugatra, muzsikálni.
– Hát a Rákosi-kép minek?
– Ha mégis honvágyam lenne, akkor csak ránézek.
Mert az lehetetlen, hogy Orbán politikája tömeggyilkosságokhoz vezetne, vagy akár csak kapcsolatban lenne velük...
Bicepsz Elek77 2019.03.18 10:14:41
@Sir Galahad: Csak ugyanaz, mint nalunk a "ciganygyilkossagok".
Az is feletebb gyanus volt, hogy azokat kik szerveztek(kulfoldi titkosszolgalatok vagy hazaiak?).
Amit en meg belevinnek a kepbe az a sok gyanus tomeggyilkossag, amibutan egyre szigorubban korlatozzak a fegyvertartast, majd a vegen be is tiltjak(lasd Anglia 1990-es evek vagy Ausztralia hasonlo idoszakokban stb stb.).
Aki legutóbb 15 éve járt Londonban, most is alaposan rácsodálkozhat arra, mennyire megváltozott a város látképe, hiszen azóta készült el a Gherkin, a 306 méter magas Shard és a 160 méter magas, csak Walkie-Talkie-nak becézett felhőkarcoló a Fenchurch Streeten...
Vajon melyik tíz nagyvárosnak van a legtöbb Michelin-csillaga, ha összeadjuk a bennük található éttermek elismeréseit? Nos, a lista komoly meglepetéseket tartalmaz, mást nem mondjunk, nem Párizs (és még csak nem is európai metropolisz) az első...
Bicepsz Elek77 2019.03.16 12:01:25
www.blikk.hu/aktualis/kulfold/michelin-csillagos-etterem-eves-no-halal-rosszullet-etelmergezes/seqw4pm

Egy nő meghalt, sokan pedig rosszul lettek, miután egy Michelin-csillagos étteremben ettek
A szocialista Magyarország túl szűk hely volt ahhoz, hogy a krimibe illő nagyformátumú bűn elférjen benne. Az 1949-ben államosított magyar filmgyártás korántsem vonzódott a bűnügyi filmek zsáneréhez, majd húsz évbe tellett, míg az első szocialista krimi filmvászonra került. Kezdetben volt a…..
„Nem várunk könyöradományt a természettől!Feladatunk elvenni azt, amit akarunk!”  Ez, az ötvenes évek egyik magyar földrajztankönyvéből származó micsurini idézet találóan összegzi, miképp gondolkodtak Sztálin talpnyalói az ember és a természet kapcsolatáról. Korábbi blogbejegyzésemben dédapáink…..
Bicepsz Elek77 2019.03.13 11:30:49
@gigabursch:
Hat...
Valojaban a Karpatok, Budapest meg Szekesfehervar allt ellen hosszabb ideig. Az Alfoldon keresztulzudultak gyorsan.
1944 elejen Antonescu javasolta Hitlernek, hogy a Karpatokig vonuljon vissza, es ott assak be magukat, de az oktondi ragaszkodott ahhoz, hogy nem ad fel semmi foldet holmi strategiai okokbol.
Karpataljan sem az elso sem a masodik vilaghaboru idejen nem tudtak attorni, azert is kellett nekik, nem holmi ukran(valojaban ruszin)kisebbseg miatt.
1944 ben csak delrol(Del-Erdely es Arad kornyeke) megkerulve tudtak betorni Magyarorszagra.
Braunau am Inn, Hitler szülővárosa 1806. augusztus 26–ig az égvilágon semmivel sem írta be magát a német és általában a semmiféle történelembe. Egy nevezetes alakja volt csak, de ez sem biztos, hogy dicsőségére vált: a saját bolondos polgármestere. Hans Staininger (1508–1567) ugyanis egy nap rájött…..
Bicepsz Elek77 2019.03.12 09:41:52
Kívül tágasabb Véres London 2019.03.10 06:30:00
Egyre válságosabb a helyzet a brit fővárosban, ezért az egyik nagy áruházlánc úgy döntött, minden boltjában leveszi a polcokról a késeket, amiket mostantól csak csomagban lehet majd kapni...
Bicepsz Elek77 2019.03.11 01:30:25
@Igazamvanvagyigazamvan?:
1, Inkabb rakaptak a motorozasra igy nagyobb teruleteket tudnak bejarni.
2, May kritizalta a rendoroket 2015-ben, hogy tul sok feketet motoznak meg es tul keves feheret.
www.telegraph.co.uk/news/uknews/crime/11054788/Theresa-May-introduces-new-restrictions-on-stop-and-search-powers.html
Azota van geb.sz bar be nem vallja.
www.google.com/amp/s/amp.theguardian.com/uk-news/2019/mar/04/no-link-between-knife-and-police-cuts-says-theresa-may

London azota jobb hely, hogy tobb a kamera kb 2005 ota a buszokon, vonatokon stb. is. Elotte joval sz.rabb kozbiztonsag volt.
Amugy nem tudom ki sz a hulye, aki szerint a Sohoban vagy Mayfairnel rossz a kozbiztonsag. Altalaban a 2 zonakban sz.r, a getto ovezetekben, a 3 as 50%-50%. Az 1 es be van kamerazva total.
Ez az írás még nyomokban sem fog tartalmazni számszerű elemzéseket, pontos utánajárást bármilyen törvénynek, vagy statisztikákkal való dobálózást. Nem. Ez emberekről szól és érzésekről. Rólunk, Önről, Rólad. Mondom emberekről. Azt már megszokhattuk az elmúlt közel 30 évben, hogy az éppen aktuális…..
„Na, és sikeres volt a hazaköltözés?” - a kérdést alighanem a legtöbb, külföldről hazatérő határátkelő megkapja világszerte. A válasz persze sok mindentől függ, sokszor még családon belül sem ugyanazt érzik az emberek. Te is hazaköltöztél? Vannak benned kérdőjelek?…..
Cikksorozatunk második része az élelmiszerek kapcsán veti össze a nyugati- és hazai piacokat. Vajon mennyit késett az első dobozos tej, pet palack vagy éppen a Coca Cola a hazai boltokban?..
Néhány alkotás, melyekben helyszínen szerződtetett birkanyáj, sertéstelep vagy éppen Halász Judit bájai mellett gyönyörködhetünk a magyar tengerben, a szezonig hátralévő pár hónapban...
Bicepsz Elek77 2019.02.23 17:03:12
Friss banán a szobákban, amerikai filmek a moziban, örömlányok és a vízig vezető piros szőnyeg. Ilyen volt az élet a titkos üdülőkben annak idején.  ..
Bicepsz Elek77 2019.02.23 17:03:06
@teleorman:
Ezt jo volt tudni. Amugy ez az "ingyen k..ak"(amirol minden egyszeru halando ff almodik)dolog nem volt igaz. Az teny es valo, hogy vezeto(VIP)kulfoldi et. nak(Hruscsov, Brezsnyev) beszereztek igeny szerint(tobbol valaszthatott), de nem jart minden elit tagnak sem. Berec Janos mondta, hogy az orosz PB-nek a "Vereb is madar" vetkozos jelenete volt a "porno". Meg azt, hogy mikor Lengyelorszagban jartak visszautasitottak a kejnoket(termeszetesen zsarolasi potencial volt a korban a "kommunista erkolcs "miatt, ha pl. egy nyugati lapban megjelent volna par kep, ahogy pl. X.Y. fiatalkoru prostikkal kokozik es sz...el stb stb. Rogton le is mondattak volna. Szoval az ilyen dolgokat mindenki sajat maga intezte okosba, es nem a Parttol kapta.