Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nebameg

0 bejegyzést írt és 1115 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Folytatjuk az elkezdett beszélgetést Jasenszky Nándorral, a Terrorelhárítási Központ néhány hónapja kinevezett kommunikációs illetékesével (hivatalosan: a TEK Társadalmi Kapcsolatok Osztálya vezetőjével). Az első rész eddig úgy 17 ezer kattintást kapott, szóval nem tévedtem, amikor azt jósoltam,…..
Nebameg 2017.05.27 12:04:02
@tiboru: Köszi az interjút. Remélem a TEK is meg fogja köszönni, mert nagyon is rájuk fért. Ugyan nem az a sarokbaszorítós-kellemetlenkedős volt (mint pl. a Farkas Flórival a köztévén), de azért jó volt olvasni.
@jágör68: Nyilván egy csomóan ismerik az eljárást, mindenesetre mondjuk én még nem is hallottam róla, ha élőben látnám, tutira végállásba szaladna a szemöldököm.
Rendvédelmi, titkosszolgálati és katonai témákkal foglalkozó szakblogként a Lemil már eddig is többször érintette a terrorizmus és a terrorelhárítás különböző aspektusait. Mai, több szempontból is rendhagyó posztunk egy hosszú beszélgetés első részét tartalmazza (a másodikra még várnotok kell néhány…..
Nebameg 2017.05.23 20:40:32
@prukker: Amíg nem terroristáskodnak, tökre úgy néznek ki, mint egy átlagos ember.
@tiboru: Azt vártad, h ez elindít egy kommentcunamit? Arról a Szíriai mentőakcióról, viszont érdemes lenne pár szót még ejteni majd, ahol az oda baráti látogatásra érkezett, majd onnan kimentett CIVILEKNEK aztat mondja a Hajdú, h - de hiszen az már történelem. Bár attól félek, h ezt egy darabig nem is fogom megtudni, mire megtudhatnám, már rég nem fog érdekelni. Amúgy nincs is gond a mozgó fedezék koncepícióval, csak mongyuk a belvárosban inkább tűnik egy rendészeti nap kellékének. De értjük, erőt kell mutatni, attól nyugszik a nép. Magam részéről, csak aztat kívánom, minél kevesebb munkájuk legyen, ami mégis, azt meg legyen preventív.
Egyik olvasónk (Gasparus Magnus) hívta fel a figyelmünket erre a videóra. Aki nem értené, miről van szó: egy csecsen (azaz legalább kettő, mert a másik videózott) Budapesten kinyomozta, hogy ki dobálta meg a szovjet emlékművet, majd (régi jó csecsen szokás szerint) arra kérte szépen, hogy…..
Az emberi állatkertekről "Örömmel jelentem, hogy a "Mögé Nézünk" sorozat folytatódik Pál Bálint jóvoltából. Az első rész sikere után itt a második. Látszólag egy afrikai fiatal férfi egy csimpánzzal. Bizonyára valahol Afrikában. Pedig nem. Nézzünk mögé kicsit és feltárul egy bizarr történet" -…..
Nebameg 2016.10.07 23:20:31
@bircaman maxval szerkesztő: "Csak ezt nem szabad kimondani".
Mindig öröm, ha genetikával és antropológiával foglalkozók szólnak hozzá és kimondják a kimondhatatlant.
Nebameg 2016.10.07 23:22:32
@Gery87: ebbe egy kicsit te is belezavarodtál, de sebaj, elvégre a faji előítélet nem egzakt tudomány, ezért is tartják a képzéseket talponállókban.
A Lemilblog eddigi második legolvasottabb posztjában (öt nap alatt 46000+ oldalletöltés, köszönjük az aktivitást!) kiírt voksoláshoz kereken száz órán keresztül volt nyitva a szavazóablak és a 300+ komment is rekordgyanús. Hétfőn azt ígértem, hogy egy új írás keretein belül fogom ismertetni, illetve…..
Nebameg 2016.09.11 14:15:05
@teddybear01: Ki kellett volna vonulniuk, de nem vonultak volna ki.
@Kismy: A pesti humor
Nebameg 2016.09.12 19:26:30
@bz249: hát persze, h nem könnyű, ezért is nézett ki végül minden hadihajó úgy, mintha igazából úszó légvédelmi állás lenne, ami mellesleg ágyúkat és/vagy repülőket is hordoz. De még ez sem jelentett elegendő védelmet. Ráadásul Midway után a japánoknak esélye sem volt, h egész torpedóvető kötelékeket eresszenek az amcsi csatahajókra. Ha mégis, akkor az ami légifölény miatt ezeket levadászták, mielőtt kárt tehettek volna. Ezért a csatahajó korszaknak a repülők vetettek véget.
45-ben azért egy atomfegyver meglehetősen nagy volt (meg ritka), aligha volt realitása akkoriban taktikai méretben elkészíteni (155 mm-es gránát).
Nebameg 2016.09.13 19:42:36
@Münci66: az a közeli mellé egy közeli alát jelentett. Ami legalább uolyan nehéz, mint a telibe.
Tapasztalataim szerint a hadtörténelem és a haditechnika iránt érdeklődők egyik kedvenc szellemi játéka azon filozofálni (esetenként vitatkozni), hogy melyik fegyver, fegyvertípus, fegyverrendszer hagyta ott leginkább a nyomát a hadviselés (és ezzel párhuzamosan az emberi történelem) alakulásán.…..
Nebameg 2016.09.06 12:31:14
@tiboru: Nem lehet mindenkinek a kedvére tenni :)
Nebameg 2016.09.06 12:32:12
@9mmPara: Szuper könyv!
Még a tavasszal futottam bele egy német csatornán ebbe az áldokumentumfilmbe, de az akkori költözésem miatt valahogy megfeledkeztem róla, hogy beposztoljam. Ma a 444.hu-n olvasva róla ugrott be és gyorsan pótolom is a hiányosságot! Aki kedveli az I. világháborús híradórészleteket, a kor…..
Nebameg 2014.10.04 07:22:38
@Panther V.: Nagyon úgy néz ki, h nem igaz :)
Mi a fene történt a kalappal? Hová lett a klasszikus kalap, a fedora, amit Indiana Jones is visel? Hová tűntek a Stetsonok? Ki száműzte a szalmakalapot, selejtezte le a gyapjúsapkát? A Deerstalkert miért a vietnami háborúról szóló filmnek ismerik, és a Panama miért csak egy…..
Azért a viktoriánus korszakban is voltak mém-ek. Egy időben példul divatba jött a fej nélküli fényképezkedés:..
Nebameg 2014.08.31 17:04:47
Az ellenfesztiválon saját sátrat kap Szaniszló Ferenc, és tilos lesz a kirgizezés - közölte a főszervező Zagyva György Gyula. „Akinek a Sziget fesztivál túlságosan liberális volt, akinek agyára mennek a bikinis lányok, vagy a mosolygó fiatalok, aki szerint a külföldieknek…..
Nebameg 2014.08.20 09:29:19
@Rakovszky: Egyébként jól teszed, h megspórolod magadnak a gondolkodást! Hagyd az ilyen fárasztó dolgokat másnak, te csak avass csendőrös szobrokat, meg lengess egy 700 éve kihalt uralkodóház színeivel díszített vásznat. Dobáld kővel a cigányok házait, egyszóval, legyél rendesmagyarember.
Ingyen szex a Big Sisterben, ha a neten is megmutatod magad. Most mindenki a Livejasmin projektről beszél, de sokan nem tudják, ez az abszurditás már megtörtént néhány évvel korábban Prágában. Kezdjük gyorsan a rossz hírrel: a ház már nem működik, 2010-ben bezárt. Igaz, voltak…..
Nebameg 2013.10.08 10:03:46
@Bafana: Pinákról mindig időszerű írni!
A magyar szurkolók hitleres-szálasis videóval hangolnak a meccsre. Apu, kezdődik!!! Olvassuk mindenhol, több, mint hat pontos derby, sőt, a legnagyobb oligarcha egyenesen kijelenti, sorsdöntő a román meccs a magyar foci szempontjából! Erre a meccsre a holtak is feltámadnak, ott kell…..
Megérkezett a fiatal és okos srácok egy csoportja Bukarestbe.  Így kezdődött: Délelőtt Bukarestben: Bukaresti belváros mongoljárás után Megérkeztek. Aki nem áll be a sorba, így jár. Lehetne ezeket a rendőröket a magyar bajnokikra is…..
Nebameg 2013.09.09 09:15:47
@OmfgthisisMoron: Végre egy érthető, szabatosan megfogalmazott hozzászólás!
Csehországban és Szlovákiában népszerű a nyilvános szoptatás, de a közvéleményt megosztotta az eset és ahogy az már lenni szokott, Magyarországon is megmondták a gyalázkodó kommentelők a tutit: biciklin sem zabálunk pörköltet nokedlivel!!! Biciklizés közben eteti a 17…..
Vajon honnan érkeztek ezek az emberek? Kik ők? Valóságos alakok lennének és mindez valóban megtörténik vagy egy múló illúzió csupán? Köszönjük ELNÖK ÚR!!!! A maga nemében mesteri szerkesztésű és már-már földöntúli, isteni hangvételt, erőt, nagylelkűséget és…..
Nebameg 2013.07.09 18:53:58
@bagir: Egyszerű vagy, mint a faék és a retorikád is olyan, mint amit egy faéktől elvárhatunk. Ideböfögöd, h nigger, meg hogy OV mi, oszt jól eldicsekedhetsz a haveroknak, mennyire megmondtad a mocskos libsiknek, meg mennyire kiakasztottad őket. A dolog számszerűségét tekintve, a szlovákok bizony nem veszik fel velünk a versenyt, ami a honfitársaink lemészárlásában nyújtott lelkes segítséget illeti. Náluk 70 000 embert ölettek le a származása okán, nálunk ennél jóval többet, 500 000 körül a munkaszolgálatosokkal, szóval nem véletlenül az "ezerévesállamiság".
Nebameg 2013.07.13 09:46:37
@petraeus: Ez speciel igaz. Csak picit fura, ha egy magyar a szlovákok antiszemitizmusát emlegeti, miközben mi is élen jártunk benne.
@bagir: Örülök, h szereztem neked egy jó napot ;)
Egy percig nem gondoltam, hogy a Budapest Pride napján, saját maga fontosságának és felelősségének (tökéletesen félreértelmezett) tudatában, a kisebbik kormánypárt csendben fog maradni esetleg. Nem, nem tudott csendben maradni. Pedig amikor határozottan állást kellett volna…..
Nebameg 2013.07.07 10:05:37
@jánosbácsi: Ha a melegek nem "provokálnának", akkor még ma is másodrendű állampolgárok lennének, akiknek fű alatt közlekedve kell szégyellniük magukat másságuk okán. Mivel a felvonuláson nem dugott senki, így a hálószobatitkok nem is kerültek napvilágra. Hamis az egész érvelésed.
8ker Hol lakik az Isten? 2013.07.06 10:22:03
                            Elértem épp, picikén múlott, hogy az a buszajtó mögöttem csukódott, és nagy volt a tömeg, és pont velem szembe, egy fokkal feljebb, ott állt egy szende, nagymellű, kiskorú, csintalan…..
Nebameg 2013.07.07 09:15:53
@Thor81: Gépészetből gyenge vagyok, de a szagok alapján, feltétlenül igazad van!
Magyar drukker csak felgyújtani visz román zászlót a stadionba, nincs bocsánat az UCSK-nak. A győri szurkolói csoport története olyan, mintha néhány írógéppel játszó majom begépelné a Shakespeare összest.  Mi itt próbálgatjuk időről időre szavakba önteni, mitől fertő…..
Romák támadása után Csehországban nem hangulatkeltés folyik a kisebbségek ellen a médiából. A neonáciktól elhatárolódtak a szervezők, az alattomos támadókat tíz év börtön fenyegeti. Mi történik Csehországban egy "romaellenes" tüntetés után? Összecsapott a rendőrség a…..
Nebameg 2013.07.04 14:08:18
@kifordított nagyanyó: Mégis kit árul el? Áruld már el! Talán beengedi a törököket a várba, vagy megmutatja a gyepük mögé vezető utat? Hehe. Elárulni, mégis mit? Ne legyetek már nevetségesek!
A cseh neonáci olyan, mint a magyar vagy a szlovák. És ahogy nézem a fotókat és a videofelvételeket egyre inkább úgy tűnik, hogy a roma kisebbséggel folytatott együttélés nyilvánvaló problémája csak a felszín, itt egy morcos, elégedetlen és elszegényedő tömeg általános…..
Nebameg 2013.07.02 14:43:15
@Olajos Alajos: Azon kívül, h mindig csak a baj van valük, abcúg cigányok, fúj, és vissza Indiába velük (és ez a humánusabbja), nemigen olvastam értékelhető kommentet, vagy sehol egy szociológiai tanulmány linkje, ami bizonyítaná, bizony sajnos a romákkal nincs mit kezdeni, hiába a tanulás, mer nem köll nékik az ész, imádnak bűnözni. Ellenben olyat simán találhatsz, h azonos iskolai és anyagi háttér esetén, nincs különbség a bűnözési hajlamban. Persze egy ilyen tanulmányt eleve a nemzetközi zsidóság rendelt meg, h kiszorítson bennünket a szívcsakra mellől, meg ellopja a nemzetünket, stb.
index.hu/belfold/2009/09/09/tenyek_es_tevhitek_a_bunozes_a_ciganyok_vereben_van/
www.matud.iif.hu/03jan/poczik.html
Nebameg 2013.07.02 15:52:09
@Olajos Alajos: Laja! Te meg ma kezdted és máris megszólítasz! Nagyon kedves tőled!
Nebameg 2013.07.04 11:28:57
@petraeus: Hogy jön ide a magyar autonómia kérdése? A romákról beszélünk, akiket egy rakat ember utál, pusztán azért, mert nem tud mást felmutatni a saját életében, mint azt, h nem roma (gratulálunk is nekik,ehhez az emberfeletti teljesítményhez). Ha az együttélésről lamentálunk. Ugye, vegyünk egy romát, akit egész életében lenéznek, legjobb esetben is egy szorgalmas árufeltöltő lehet, mivel előléptetni nem fogják az szinte tuti. Akinek otthon nem tudnak segíteni a házi megírásában, max annyira, h tanulj, akit az osztálytársai is lenéznek a látható származása miatt (ó, dehogynem, lenézik), akit tk az egész élete dacosságra kényszerít velünk szemben, aki nem kap munkát, aki nem ehet rendesen stb. Majd elvárjuk, h annak a közösségnek legyen hasznos tagja, amelyik élete során számtalanszor megalázta. Biztos lehetsz benne, ha borsodi putrik mélyén most is egy csomó, lehetséges matematikus és mérnök, irodalmár, stb. sodródik a börtön felé, pusztán az életkörülményei és származása okán.
A magyar kormány újratermeli a sértett, neurotikus, szomszédaival megbékélni képtelen, együttműködésre nem hajlandó új generációk egész sorát. Három éve ünnepeljük hivatalosan a Nemzeti Összetartozás Napját. A hivatalos elképzelések szerint egy hiánypótló…..
Nebameg 2013.07.02 14:40:36
@cyberworms:
Szerintem az a szégyen, h te ezt komolyan gondolod, ha majd te megmondod, mi minősül magyarnak, hogyan kell magyarnak lenni. Sőt, önfeláldozó módon, még ki is gyomlálnád az ilyesmit a nemzet testéből, h az egészséges legyen, stb. Eh, nem olvastok ti történelmet, vagy csak azt, ami tetszik.
Egy szekszárdi kerékpáros hétfőn a youtube-on osztotta meg baleset közeli élményét, amelyet egy T-s autó okozott. A bringás szerint „különösképpen szomorú”, hogy egy autósiskola gépkocsija szorította le, és a felvétel tanúsága szerint sem a tanulóvezető, sem az oktató…..
Percenként jönnek ki az újabb hírek a Nečas-kormány elképesztő korrupciós üzelmeiről, de a cseh emberek egyelőre Prágában nyugodtak, nincs spontán összejövetel a cseh parlament előtti téren és a cseh tévészékház előtt sem. Már csütörtökön hírül adtuk, hogy a…..
Sajnos azt kell mondanom, ezen a blogon szégyentelenül keveset foglalkozunk a macskákkal. De szerencsére tegnap a postaládámban landolt egy levél, ami adatokat tartalmazott az USA egyik igencsak titkos, évtizedeken át húzódó programjáról, a CATS-ről. (Covert Anti-Terrorism Stealth)  ..
Melyik az a felszerelési tárgy, amelyik a legkisebb helyet foglalja el a felszerelésben, a legkönnyebb és legalább annyi felhasználási módja van, mint egy svájcibicskának? Nos, minden bizonnyal ez a tampon. Beszerzése legegyszerűbben az oldalbordától vagy a boltból lehetséges. Ez…..
Nebameg 2013.04.10 09:16:00