Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vbazsa

69 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az agyamat eldobom, de tényleg! Már az legalább kilences a tízfokú rajság-skálán, hogy 344 ezer LEGO kockából megépítették az A LEGO Batman film Batmobile-ját. 1800 órán át dolgoztak rajta. De a tény, hogy ezt az óriási LEGO modellt bemutatták a detroit-i autóshow-n, mint…..
vbazsa 2017.01.15 18:13:07
Olyan kellemes évkezdést hozott nekünk a LEGO saját webboltja, a Shop at Home, amilyenről álmodni sem mertünk eddig. Vagyis, a tavalyiak után, dehogynem. Lássuk pontokba szedve a meglepetéseket. 1. Őrült kosárkezelés Ezt a problémát azóta már orvosolták, de az egész idei…..
vbazsa 2016.01.02 10:47:20
KLIKK blog LEGO kirakatok nyomában 2016.01.02 09:16:00
Mint korábban említettem, viszonylag hosszabb időt töltök Németországban, és ennek folyományaként igyekszem követni az ottani LEGO termékekkel kapcsolatos eseményeket. Egyelőre a közelemben lévő kiállításról nem érkezett hír, viszont felkeltette az érdeklődésemet néhány…..
KLIKK blog LEGO a bolhapiacon 2015.11.09 06:12:00
Míg tavaly nyáron Bécsbe vonultam száműzetésre, idén ezt Németországban ejtem meg. Az pedig nem is kérdés, hogy igyekszem a LEGO hobbimmal kapcsolatos eseményeket látogatni és a híreket követni. Így határoztam el tehát, hogy felkeresem a braunschweigi bolhapiacot is, melyet…..
A napokban szembejött velem néhány régebbi képem, melyek a vidéki terepasztalom tervezésének idejéből származnak. A falusi, kisvárosi utcarészletet a KLIKK első kiállítására, az erzsébetligeti KOCKAFESZTre készült el, 2012-ben. Addig jellemzően vonatokat építettem, illetve…..
KLIKK blog 10249 Winter Toy Shop 2015.08.18 22:09:26
A téli falu sorozat 2009-ben indult útjára a Winter Toy Shop készlettel, amit valószínűleg sosem vettem volna meg magamtól (és így sosem kezdtem volna bele a téli exkluzívok gyűjtésébe), de hát a Jézuska meghozta, én meg összeépítettem és beleszerettem. Ez volt egyébként…..
vbazsa 2015.08.18 22:40:04
Egy tökéletes készletről fogok most írni nektek. A 70818 Emeletes kanapé egyszerűen remekbe szabott. Az A LEGO Kaland kedvelőinek minden igényét kielégíti, magába foglalja a film kedvenc karaktereit és részleteit. Nem akar több lenni, mint ami: az animációs filmhez készített…..
vbazsa 2015.06.03 16:20:05
Valószínűleg csak a már hagyományosan csapnivaló fordítás következményeképpen, de átverés került az idei első féléves LEGO katalógusba. A szöveg szerint a 8293 Motorkészlet (mely főleg Technic szettek motorizálására szolgál) egy motort, akkumulátort, kábelt és…..
KLIKK blog Egy igazi fantom 2014.12.28 16:00:00
Ez a bejegyzés nem tartalmaz mélyenszántó gondolatokat, s nem rejt semmi tanulságot. Csupán egy mókás mozzanat a shop.lego.com-ról. Van egy idei Star Wars készlet 75048-as számon, a "The…..
vbazsa 2014.12.29 18:28:49
Néhány gyors infó a jelentkezésekkel kapcsolatban: -Az AFOL estre elfogytak a helyek, betelt.-Lezárult a vendégkiállítói jelentkezés is. Pénteken járt le a végső határidő, szép számmal érkeztek pályaművek. A jelentkezőket e-mailben értesítettem a továbbiakról. Kérem…..
KLIKK blog Drift lego módra 2014.11.15 10:00:00
Csapattagunk, Szabolcs mesél saját tervezésű és építésű Technic autócsodáiról. A tavalyi KOCKAFESZTen szörnyautó (monster truck) bemutatóval készültem, és mivel elég sok érdeklődő volt, elkezdtem gondolkozni, mivel lehetne a látogatókat meglepni a…..
Rég jelentkeztünk már a sorozattal, ezúttal egy ifjú építő, Kristóf légi járgányait mutatjuk be. Kristóf már több KOCKAFESZTen vett részt, mint vendégkiállító, most a blogra küldte el két alkotásának képeit és leírását.  Elsőként a még régebben készült…..
A LEGO a kilencvenes években félresiklott termékfejlesztésének egyik ékes példája a Time Cruisers termékcsalád, aminél nagyobb katyvaszt azóta sem láttam. A készletek olyanok voltak, mintha egy elborult céges buli után összesöpörték volna az építőelemeket a padlóról és…..
KLIKK blog Öt nap esély 2014.11.07 22:00:13
Volt néhány nap kiesés honlapunk működésében, akadt belőle kis gond is, mivel a vendégkiállítói jelentkezési lapot sem lehetett letölteni. Nem szeretnénk, ha valaki emiatt esetleg le-, és így kimaradna, no meg van még néhány hely kiadó, ezért egy kicsit kijjebb toljuk a…..
A KOCKAFESZT nem csupán egy kiállítás, ezt nem is bizonyítja jobban más, mint a számtalan program. Most egy újabbat ajánlanék mindenkinek: öltözzetek be minifigurának! | A LEGO hivatalos Sensei Wu jelmeze - nem kell ennyire profit barkácsolni | Mindenkinek van egy kedvenc LEGO…..
KLIKK blog Közeleg a határidő! 2014.11.05 03:00:35
Kevesebb, mint egy hét van hátra a vendégkiállítói jelentkezés lezárultáig. Vasárnapig még van elég idő építeni, és benevezni a debreceni KOCKAFESZTre, mint vendégkiállító! Sajnos néhány napig nem volt elérhető honlapunk, így a jelentkezési lapokat sem lehetett…..
Norbi vendégkiállótóból lett a kiállítói- és szervezőcsapatunk tagja. Hogyan? Erről mesél ő, olvassátok: Biztos többeteket foglalkoztatta már a kérdés, miként lehet valaki a KLIKK csapat tagja. Mint a legfrissebb tag, leírom most nektek, én hogyan csatlakoztam. | "Mountain…..
KLIKK blog Vendégkiállítói GyIK 2014.10.24 11:00:00
Érkeznek az első jelentkezések a novemberben esedékes debreceni KOCKAFESZT vendégkiállítására. Kaptunk néhány kérdést is. Így ebben a bejegyzésben kérdezz-felelek formában tisztáznék néhány dolgot. Egyáltalán miről van itt most szó?A KLIKK következő interaktív…..
Az első KOCKAFESZTtől kezdve, mindig meghívunk vendégeket, lehetőséget nyújtunk számukra kiállítani. Ebben a bejegyzésben a KLIKK eddigi három éves működése alatti vendégkiállításait elevenítem fel.  2012-ben rendeztük meg első kiállításunkat, már ekkor is vártunk…..
KLIKK blog Színes űrhajósok 2014.10.18 09:00:00
Két hobbija biztos van Tier-nek. Az egyik a LEGO, a másik a fotózás, derül ki például egy korábbi bejegyzésünkből. Most újabb adag képet kaptunk tőle, ezúttal az űrhajósok világából.  | Társai üdvözlik a legfrissebb - kissé egykedvű - űrhajóst | | Aki kapásból a…..
KLIKK blog Miért más... 2014.10.14 08:00:00
Hiába a 'KOCKAFESZT', hiába a 'vendégkiállítás' nevek, itt most valami egészen más készül, mint amit eddig megszokhattatok. Rendezvényünket - mely több, mint egy kiállítás - most először visszük vidékre. Ráadásul, ekkora KOCKAFESZT (sőt, ekkora rajongók szervezte LEGO…..
Épp azon merengtem, milyen aranyos a 31021-es készletben lévő egér és macska, amikor eszembe jutott, hogy korábban láttam már - egy kevésbé kedves - macska LEGO mását. Gyorsan rá is kerestem a neten, és meglepetésemre több találat is érkezett. Következzék tehát egy…..
KLIKK blog Újabb ok az építésre 2014.10.11 05:24:00
A kevésbé nyárias nyár után ismét itt az ősz; továbbra is esik (a csapadék, illetve a hőmérséklet egyaránt), egyre kevesebb a lehetőség a szabadtéri programokra. Mivel foglalja el magát ilyenkor mégis az ember? Talán már kitaláltátok: építsen! És ha már épít, ossza meg…..
KLIKK blog Harc a por ellen! 2014.09.24 08:00:00
Minifigurákat tárolni pormentesen, fénytől védve és mutatósan nem is olyan egyszerű, mint az elsőnek gondolná az ember. Pláne nem olyan egyszerű azoknak, akiktől távol áll a barkácsolás. Fórumozónk, Andor viszont ügyes és elszánt LEGO rajongó, így neki meg sem kottyant ez a…..
KLIKK blog 1405 Millennium Monument 2014.08.31 12:12:43
Ez akár egy hivatalos LEGO Architecture készlet is lehetne, de nem az. Nem a billundi központban készült, hanem Pesten. Nem képzett tervezők, hanem a KLIKK csapatának tagjai által. Nem kereskedelmi forgalomra szánva, hanem ajándékba. Jan Beyer, a LEGO közösségekért felelős…..
vbazsa 2014.09.02 17:27:23
@ROTFL Manó: @Konyvtaroslany: @Almaspite:
Kedves hozzászólók!
A KLIKK minden általa megosztott vagy felhasznált, másoktól származó tartalom, építmény vagy segítség után annak készítőjére megfelelően hivatkozik. Ez (a hivatkozás Könyvtároslányra) ebben az esetben nem véletlenül maradt el. Ugyanis egyszerűen nem lett felhasználva az építménye.
A tervezés során csak az eredeti építményről készült képeket nézegettem. Régebben én is láttam már a linkelt virtuális alkotást. Az ajándékba küldött Hősök tere modell tervezése során azonban nem használtam fel, mivel megfeledkeztem róla. Csak miután a tervekkel elkészültem, találkoztam vele (eredeti képek keresése közben) véletlenül. Ekkor még örültem is, hogy sikerült – véleményem szerint – kellőképpen eltérőt alkotni.
Ami a másolást illeti, nem tagadom, hogy az ihletet a LEGO Architecture téma 21011-es számú (Brandenburgi kapu) készlete adta. A lovak megépítésének ötletét például innen vettem. Tehát aki „lopással” vádolhat, az egyedül a LEGO cég, azaz tkp. az ajándékot kapó fél.
Egyébként Yooha verziója is mutat némi hasonlóságot e tekintetben. Ekkora méretben ugyanis bizonyos részeket korlátozott féle módon lehet megépíteni. Például az íves kerítés használata adja magát. Részben válaszolva a korábbiakra: nagyobb méretarányú, illetve azonos méretarányú, de nagyobb volumenű készlet összeállítására a csapat korlátozott erőforrásai miatt nem volt lehetőség. Így nem sok olyan épület, látványosság van, amit az adott keretek között ki lehet hozni.
Köszönöm a hozzászólásokat, de szeretném mind a vádat, mind a stílust elutasítani.