Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hatja2

6 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Többen megpingettek a napokban, hogy új képek kerültek fel a Fortepanra a FŐMTERV gyűjteményéből. Domonkos Endre fotóira egyátalán nem túlzás a "fantasztikus kordokumentumok" jelzős szerkezetet használni,  egyszerűen döbbenetes dolgokat láthatunk a sok száz "új" fotón! Most ezek közül mutatnék be…..
A bejárati ajtó már nem tárul ki rendesen, csak résnyire nyílik a mögötte felstócolt zsákok miatt. A lakás nem csak egy sima rumli, hanem egy élő, organikus MÉH-és szeméttelep, bontó, műhely, dolgozószoba, éléskamra, állat- és növénykert. A helyiségek között csak oldalazva, kivájt folyosókon…..
Az M1008-as és M1009-es CUCV járművekről készített képeimet nézegetve elkezdtem írni egy típusismertetőt, de rájöttem, hogy túl szokványos lett volna. Bárki pár másodperc után sok információt találhat a Chevrolet K5 Blazer katonai változatairól.    Ezért inkább megosztom a saját élményeimet, hiszen…..
Graffiti, rossz fényviszonyok és életveszélyes útburkolat. Csak néhány dolog, amivel azok találkozhatnak, akik megpróbálnak átkelni a Bajza és a Bulcsú utcát összekötő gyalogos aluljáróban, vagy ahogy sokan hívják, a Halál alagútban. A helyzet számtalan közegészségügyi és közbiztonsági kérdést…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt Munkahelyi Terror! A saját esetemet szeretném megosztani. 3,5 évig egyedül éltem a beteg, fogyatékkal rendelkező gyermekemmel egy békés-megyei faluban, és sajnos én sem vagyok teljesen mentálisan egészséges. Az…..
Szerintem a rákospalotaiak és újpestiek jelentős része még mindig nincs tisztában azzal kapcsolatban, hogy ha a Göregey utcában véget ér a villamospálya felújítás, a 12-es villamos már sosem…..
Hatja2 2020.01.31 09:52:17
@Diamond90: Sajnos egy villamosvonalat nem lehet erre alapozva életben tartani, hogy egy amerikában élő magyarnak szép emlékei vannak.

A 12-es vonala nagyon korszerűtlen, szűk, forgalmas utcák, kanyargós nyomvonal, kb sehol sem tud 20-nál többel menni. A közúttal közös nyomvonalon közlekedő villamosnak sehol nincs jövője, csak van ahol a villamos az erősebb (pl Bécsi út), és apránként ki tudja szorítani a közúti forgalmat.
Még januárban írtunk arról, hogy  több héig nem szállították el a szemetet a Seregély utca egyik társasházától. Akkor a MátészalkaLeaks csoport és a lakók közérdekű bejelentéssel éltek Mátészalka Város Jegyzője felé,  és a közbenjárására elszállították a tetemes mennyiségű, a hetek során…..
Amikor rájössz, hogy a barátnőd szüleinek mosolya soha nem volt őszinte, a legjózanabb döntés, hogy lemondod a közös nyaralást. Posztolónk így tett, és nem tudja, hogyan tovább. Szereti párját, és nem akarja elveszíteni a szülei miatt.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok…..
A határátkelők nagy része az első időben jó eséllyel nem saját lakásban él külföldön, hanem kénytelen megosztani valakivel vagy valakikkel a mindennapjait. Ebből aztán sok minden kisülhet. Péter (ő az, aki a múlt heti buszos posztot is írta, itt olvashatod el) összeszedte a…..
Hatja2 2018.04.12 17:27:54
@London2009: sok embernek itthon is csak ez jut, két-három generáció egy panellakásban. a melósok fele így él a cégnél ahogy dolgozom... 28-30 éves nők 7 nm-en egy ágyban a 8 éves gyerekkel, stb és ez Budapest nem egy szabolcsi falu. ehhez képest az angol "double room" megváltás nekik.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt Mt! Egy ismerősöm írását tenném közzé, várom a hozzászólásokat; Nálam azzal kezdődött minden, hogy egykor jól működő, nagy forgalmat lebonyolító, áruházláncot ahol dolgoztam, már nem volt nyereséges az utóbbi…..
Vagy legalábbis elgondolkodni rajta. Nógrád megye gazdasági mutatói meglehetősen szerények, különösen Pest megyével, pláne Budapesttel összevetve. Ellenben a földrajzi közelség nyújtotta lehetőségek megfontolandók. Például Balassagyarmat még kilencven kilométerre sincs Budapesttől közúton. Autóval…..
A tér régi házai c. sorozat második epizódja következik, ezúttal a Limanova tér 17. kerül sorra. Az épület érdekessége, hogy ugyan egy tervező-építőmester tulajdona volt, mégsem saját maga tervezte. A ház egy időben építészek lakásának, irodájának adott helyet, köztük a legismertebb talán Schaefer…..
� #porsche #porsche911 #porschecarrrera #porschecarreras #aberki a berki �� (@berkikrisztian) által közzétett videó, 2016. Aug 1., 15:50 PDT Tényi István az a pali, aki mindenkit feljelent, ha szerinte olyat tesz, ami nem fér bele a törvényes keretekbe. Fideszes ugyan, de ez nem érdekli,…..
Írtam egy cikket (itt tudod elolvasni: klikk), ami egyfajta elvont irodalmi stílusban megírt metaforákkal és többszörös jelentéssel teletüzdelt szituációs játék és az emberi lélek bemutatása. A címnek a "19 másodperccel a halál előtt" címet adtam, majd belinkeltem egy marketing és üzleti szakmai…..
Hatja2 2016.07.10 09:37:32
@midnight coder: ennyi.

minden MLM-nél az a sablon szöveg, hogy a direkt értékesítés miatt olcsóbb mint a bolti, valójában meg sokkal drágább mert egy csomó léhűtő ember jutalékát neked kell kifizetni. Egy rendes importőrnek van mondjuk 2 forint haszna egy terméken mert behoz havonta egymillió darabot, MLM Julikának meg havi 8-10 eladásból kell etetnie csomó éhes szájat (mindenkit fölötte a rendszerben), nyilván neki nem 1 forint hasznot kell a termékre tenni hanem 100-at.

Józan ésszel belátható, hogy az MLM-nek semmi köze az olcsósághoz vagy a hatékonysághoz. Néha azzal mossák össze, amikor egy gyártó nem költ marketingre, hanem felvesz néhány értékesítő mérnököt (!) akik direktben megkeresik a témába vágó gyárakat.
Hatja2 2016.07.10 09:39:23
@Willkommenskultur: ezzel pont magad alatt vágod a fát :D pontosan azt támasztod ezzel az érvvel alá, hogy azok a termékek feleslegesek vagy túlárazottak, és ezért csak erőszakos tukmálással lehet eladni őket.
Bár itthon is egyre több a minőségi étterem, még mindig akadnak olyanok, amelyek piszkos trükkökkel próbálkoznak, hogy lehúzzanak minket. Ennek azonban most vége, mutatom, mire kell figyelni. Kisadag vagy nagyadag? A legtöbb étteremben választhatnak a vendégek a kis- és a nagyadag között. A…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Munkahelyi terror blog!   Egy multinacionális vállalat dolgozója vagyok 8 éve,ez alatt volt lehetőségem több munkakört is végezni. Csapatunk 2 éve új kollégával bővült,aki általam korábban is végzett…..
Tudtad, hogy van egy kijelölt helyszín Budapesten egy főpályaudvarnak, és a metrókapcsolata is egyszerűen megoldható lenne? Hallottál róla, hogy még mindig állnak a sínjei az egykori Budapesti Nemzetközi Vásárra (BNV) vezető villamosvonalnak? És arról, hogy a BKV-nak vannak dízelmozdonyai? Azt…..
Persze lehet Budapest, vagy akármilyen más város és városrész meg kerület, nem érdekel. Az engem határozottan aggasztó folyamatok mindenhol, ugyanúgy beindulnak egy idő után.  /Forrás: loptam a csoportból. Ugye, milyen szar?/   Kedves félművelt, proletár felebarátom! Most, hogy végre kis…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot.   Tisztelt Munkahelyi Terror!   Olyan gondban vagyok a munkahelyemen, ami…..
Praxis Így lettem skizofrén 2015.10.27 08:50:56
A történet 23 hónapja kezdődött, amikor célponttá váltam a lakásmaffiának, szervezett bűnözéshez kapcsolódóan. Egy ismerősöm kávéval kínált meg, senki nem gondolna rosszra, magamat sem tudom emiatt hibáztatni. Utólag okosabb az ember! Nos a kávéban volt valami, amitől kába…..
Hatja2 2015.10.27 19:46:24
@Pentakill: igen, a lakásmaffia létező dolog de egyszerűen csak becsaptak embereket vagy nyíltan megfélemlítették őket (pl ha uzsora tartozás elúszik: válassz, a lakásod vagy egy hozzátartozód testi épsége) meg lefizettek pár ügyvédet.

az itt és a blogon leírt dolgok viszont szürreális, jellegzetesen téveszmés képek, nincs egyetlen kapaszkodó, egyetlen életszerű szál sem a történetben.
  Biztos sokszor hallottad már, hogy ne tömd tele magad elalvás előtt. Elég sokszor elhangzik ez az intelem, a magyarázat azonban kevésbé. Éppen ezért, jó néhány ember csak legyint, és boldogan nyitogatja a hűtőt este 10-kor, és eszik meg bármit, ami a keze ügyébe kerül. Abba…..
Hatja2 2015.10.23 09:11:05
@zZz: az nem jó alvás, hogy 10 percenként megébredve horpasztasz a kanapén másfél órát. vagy a te ismerőseid ebéd után lefekszenek fél1-kor és este fél9-kor ébrednek kipihenten? mert akkor nem szóltam
Három évvel ezelőtt (jézusom, kimondani is rossz:) már írtam a Nikolaiviertelről, ami a keleti városvezetés ajándéka volt Berlin 750. születésnapjára: a részben a második világháborúban elpusztult, részben korábban lebontott óváros újraépítése, félig eredeti…..
Hatja2 2015.10.18 14:45:42
@retek: én valahogy a 80-as évek NDK enteriőrt tudom elképzelni, maximum igényesebb kivitelben. de nem hinném hogy autentikus parketta, kályha, stb lenne benne.
Jack Garofolo (1923-2004) a Paris Match magazin fotósa készítette ezeket a gyönyörű felvételeket 1970 nyarán New York - nagyrészt afro-amerikaiak által lakott - Harlem városrészében...
Hatja2 2015.10.16 20:36:27
@Sigismundus: a vidéki Magyarországon is természetes dolog volt a templomba járós elegáns ruha a szegényebb családoknál is.
RozéKacsa Központi kérdés.. 2015.09.18 08:53:53
...hogy hova menjünk kajálni, ha nem akarunk egy vagyont fizetni, jót, mégsem unlamasat akarunk enni és nem feltétlenül szeretnénk bemenni a belvárosba. Van egy tippem.  A gasztronómiai forradalom eredményeképpen a belváros már tényleg tele van jobbnál jobb helyekkel, de ahogy…..