Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A párttal, a néppel egy az utunk

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kisautó blog Instant X-szárnyú 2015.12.12 15:15:33
A dobozon minden információ rajta van Őrület van, kérem, amiből mi sem maradhatunk ki. Bele sem merek gondolni, mi lesz itt a film bemutatása után, az emberek már most is szinte csak a Star Wars-cuccokra mozdulnak rá. A sok érdekes játék közül most ezt az X-szárnyút pécéztem…..
  Húsvéthétfő a magyarok lakta terülteken a locsolkodás napja. A szokás eredete a régi időkbe nyúlik vissza, alapja pedig a a víz megtisztító és megújító erejében gyökerezik, modern formában pedig a mai napig megmaradt.     De ezeket a szokásokat egyre kevesebben…..
A párttal, a néppel egy az utunk 2014.04.17 12:33:08
Tovább gördítem a késések okozóinak labdáját, az üzemi körülmények bizonytalanságait taglaló stokkozásos és foglaltra járatásos, majd a menetrend megtervezéshez kötődő tartalékképzési, helytelen vágányon közlekedős és járathossz-méricskélős, végül pedig az egyedi…..
A párttal, a néppel egy az utunk 2013.10.30 00:47:11
Hát igen. BKV buszsofőrből már én is kifogtam olyan rendes tagot, aki az utolsó belvárosi járatot vitte és este tizenegykor megkérdezte tőlem, az egy szem utastól, hogy merre megyek? Mondtam neki, hogy északnak, a Váci úton lakom. Azt mondta, hogy csak maradjak, el tud vinni az Árpád hídig, ott megy át az Óbudai buszgarázs felé. Jó, ennyi erővel lehetett volna darabolós gyilkos is, de nem az volt.

Szerintem egy kis rugalmasság belefér, bele kéne, hogy férjen. Például itt, Budapesten a 15/115-ös busz átmegy a belvároson. Van egy szakasza, ahol sétálóutcán, az Októberhatban. Egy udvarias taxisofőr megállt a nájtklub előtt, mert várta a fuvarját, a sáv meg olyan keskeny, hogy a busz nem tudta kikerülni. Barokkos túlzás nélkül állítom, hogy kábé tíz percet vártunk, míg továbbindultunk, már az egész busz (sofőr+utasok) fennhangon szídta a taxisofőrt, illetve női felmenőit. Nekem épp az utca közepe táján volt dolgom, ráadásul időre kellett menjek, megkértem a sofőr bácsit, hogy ugyan, nyissa már ki az ajtót, hadd szálljak le a várakozás vészterhes percei alatt. A következő megállótól meg sokat kellett volna visszafelé gyalogoljak. Rendes volt, kinyitota, de a fogát szívva, azt mondta, hogy őt ezért megbírságolhatják a forgalmi ellenőrök.

Viszont az ellenkezőre is van példám. Műszaki hibás kocsi fekete füstöt okádva lerobbant kettővel a 86-os busz előtt, a budai felső rakparton, a Margít híd előtt, a Külügyminisztérium után kicsivel. Ott viszonylag széles a járda, az első ajtónál állva átláttam a helyzetet. Bekopogtam a vezetőfülkébe és mondtam a sofőr bácsinak, hogy ha kinyitja az ajtót, akkor egy velem utazó haverral tíz másodperc alatt feltoljuk a kocsit két fa közé, ott elfér a járdán, míg szerelőt kap. Helyzet pikk-pakk megoldva, nem lesz belőle forgalmi dugó délután ötkor. Buszsofőr bácsi bólintot, kinyitotta az első ajtót. Mi leugrottunk, két szóval elmondtuk a lerohadt kocsi sofőrjének, hogy segítünk feltolni a járdára, úgy is lett. A buszsofőr bácsi meg hálásan integetett, becsukta az ajtót és továbbindult - a buszon maradt hátitáskáinkkal! Nem kicsit rohantunk utána, de szerencsénkre ott van egy piros lámpa, az alsó rakpart forgalma miatt, az megfogta, ott megdöngettük az ajtót és visszaszálltunk, de mi sem értettük, hogy miért hagyott ott minket cserébe azért, mert segítettünk rajta. Valamiért azt gondolta, hogy mi úgyis ott szálltunk volna le.
A párttal, a néppel egy az utunk 2013.10.30 19:54:33
@VT22: Bizonyos állomásokon van egy táblasor a sin mellett (50, 100, 150, 200, stb.) ÉS a forgalmista képes bemondani a hangosba, hogy "A szerelvény eleje 150-nél áll meg!" ? Hogy egy példát mondjak, Nagykátán van ilyen. Valószínűleg a mozdonyban a vezérnek is tudnia kell erről a rendszerről, mert tényleg ott szokott megállni, ahol bemondják. Most akkor mit tudunk erről? Néhány állomáson láttam, néhányon nem. Tök jó lenne, ha mindenhol lenne és bemondanák, akkor az utasok tudnák, hol áll meg a szerelvény eleje.
A kérdőjelet akár el is hagyhatnánk, mert a Bugatti 16C Galibiernél erősebb, elegánsabb és exkluzívabb autót mostanában nem nagyon kezdenek forgalmazni. Hivatalosan jövő év elejétől kapható. Megelőzve a kommentcunamit, természetesen mi is tudjuk, hogy ízlések és…..
Két informatikus diák beszélget a koleszban:- Képzeld, vannak új csajok!- Tényleg..? Mennyi?- Kettő. A tizediken.- Ezerhuszonnégy?!..