Regisztráció Blogot indítok
Adatok
admin_kiserdo

12 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiserdő - Sződ 16. Debegió-hegy 2012.07.14 01:55:00
A legtöbb ember, mikor arról van szó, hogy kiránduljunk egyet a zöldben, akkor valamilyen sűrű erdőre gondol valahol a hegyekben. Persze nagyon nincs mit csodálkozni ezen, hiszen Magyarország területének csupán 20%-át borítják erdők, ami nagyjából egybeesik hegyes vidékeink…..
admin_kiserdo 2012.07.14 22:25:18
@Viktor-a-konyhában:

Az eddigi tapasztalataink alapján a mi erdőnkbe lerakott szemét 95%-a nem veszélyes hulladék. Hanem csupa olyan, amit lomtalanításkor simán elvinnének. Sőt! A nagy része szelektíven gyűjthető hulladék, meg van aki fekete zsákokba gyömöszölt zöldhulladékot visz ki az erdőbe. (Legalább öntené ki a zsákból..)

Veszélyes hulladékok közül legjellemzőbb a használt eldobható pelenkák és az elhasznált autógumik. Esetleg műszaki cikkek.
admin_kiserdo 2012.07.15 09:57:14
@Mackósajt66:

"Na ne viccelj.

Ha jól látom, ezek ötödikes természetismeret könyvek, ami egy 10-11 éve kiskölöké lehetett.
Szerinted majd egy kisgyerek megmondja, hogy ezt a szemétkupacot ki rakta oda le?"

Ötödikes tankönyv, ez igaz. De hogy nem idén júniusban fejezték be belőle a tanulást, az biztos.

Különben volt már rá példa, hogy ugyanígy tankönyvet találtunk, facebook-on rákerestünk a nevére, ma már fiatal felnőtt volt az illető, és láss csodát, két nappal a jelzésünk után a szemetet szépen elvitték..
admin_kiserdo 2012.07.15 10:05:15
@abc:

"Az lenne a szép ha kidobok a szemétbe valamit és egy ilyen zöld vallású idebaszná a ház elé mert az erdőben találta!"

Nyilván nem jó megoldás ez, nem is alkalmazzuk, mem a fél országot különben sem áll módunkban megnevelni.

Azonban továbbra is kérdés, hogy mi lehetne a célravezető megoldás?
A szemétkommandó újra akcióban, újabb illegális szemetelő bukott le a Kiserdőben. Az alábbi képek ott készültek. Mint a képekből is látszik a szemetelő több névjegyet hagyott. Emberünk P. Mihály gödi lakos. Összesen négy fekete zsákot találtunk sárga összehúzó…..
admin_kiserdo 2012.01.01 17:54:41
admin_kiserdo 2012.01.27 18:25:09
@Németh András:

Oké! Szólunk, illetve feltesszük.

Küldtem neked meghívót blogtagsághoz, ha elfogadod akkor kapsz üzeneteket, ha frissül az oldal.
                       A szemétszedés időpontja április 21. szombat, 9 órától. Találkozó a Sződöt Nevelekkel összekötő M2-es felüljáró környékén, a…..
admin_kiserdo 2012.04.15 21:17:19
!
Azért szeretünk Sződön lakni, mert ha kilépünk a házunk ajtaján, néhány lépés múlva már a hamisítatlan természetben találjuk magunkat. A szikrázó napsütés, és a kellemes tavaszi levegő egy kis sétára csábított, és remek fotókat készítettünk: Kis internetes…..
Néhány kép a múlt hétvégi Zebegényi közös túráról. Nagyon jól éreztük magunkat, remek időnk volt. Remélhetőleg további közös túrákon és egyéb programokon tudunk majd részt venni a jövőben is a Kiserdő.hu Egyesületnek is köszönhetően. ..
Kiserdő - Sződ 12. Szederjás tó 2012.01.11 21:50:00
Olvassátok el a linkelt cikket: http://gazdasagiradio.hu/cikk/72984/ Az írás egy békés megyei kis faluról szól, akik tanösvény létesítésére és a környező elhanyagolt halastavak rendbetételére pályáztak és nyertek 90 millió (!) forintot, és teszik így a területet turisztikai…..
admin_kiserdo 2012.01.11 22:49:16
Valahogy így karácsony tájékán elhagyott az ihlet, úgyhogy egy archív anyagot választottam, hogy erre a hétre is legyen olvasnivaló. Illetve talán vannak olyanok, akik később kapcsolódtak be a Kiserdő életébe, számukra is érdekes lehet. Meg nosztalgiából is. Szemétbe fullad a…..
admin_kiserdo 2011.12.12 23:50:27
Közeleg a karácsony, időnként elkezdünk gondolkodni, hogy mi legyen a gyerekek ajándéka a fa alatt.Néhány napja elkezdtünk puhatolózni a kicsiknél, hogy mégis mit szetetnének. A fantázia gyorsan beindult. A kicsinek mindegy, csak piros legyen, a nagynak hidas…..
admin_kiserdo 2011.12.03 23:02:36
Erre az oldalra véletlenül találtam rá. (link) A Pesttől északra elterülő hajdani homokgyepeknek a sződin kívül egy másik kis foltja is fennmaradt, ez a Homoktövis tanösvény. Ahogy az előbbi link is tanúskodik róla, a tanösvény átadását az m1 híradója is felkapta, úgyhogy…..
Nagy rajongója vagyok a Bud Spencer - Terence Hill filmeknek. Olykor felmerül bennem, hogy de jó lenne egyik-másik filmjüket megnézni egy Multiplex moziban. Egész más élmény lenne, mint a TV-ből.Hasonló a helyzet a Vad Magyarország című nemrég elkészült magyar természetfilmmel is.…..
Nekünk már nem. Viszont gyermekeinknek saját tapasztalataim alapján megfelelő neveléssel nagyon könnyen.2011-ben drasztikusan megemelkedett a szemétszállítás díja. Persze nem eléggé ahhoz, hogy a téma szóbeszéddé váljon az emberek között akkor, amikor például…..