Regisztráció Blogot indítok
Adatok
L0mpos

0 bejegyzést írt és 135 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Be kell valljam, mivel a szomszédomtól átcsorgó internetfalatkák (legyen neve örökre áldott) száma eléggé korlátozott, így csak most vettem észre, hogy a mérce blogon igazi halálbüntetés-dzsembori volt az utóbbi hónapokban. Weiss kollégám kiváló írásai (Aki…..
L0mpos 2012.11.09 17:34:38
@sebcsaba: "Valamint hiányolom annak a nézőpontnak a bemutatását, miszerint egy egész életen keresztül börtönben ülni talán nagyobb böntetés, mint a gyors és fájdalommentes halál."

Ezzel csak azért nem értek egyet, mert azok az elkövetők akiket potenciálisan érintene a HB újrabevezetése jellemzően életük jelentős részét már eddig is börtönben töltötték. Számára már a kinti világ idegen, odabenn ismeri a viszonyokat és egy - nem is túl hosszú - idő után már csak ebben a koordináta rendszerben képes gondolkodni. Ennek az érvnek legékesebb cáfolata a Breivik-ügy. Több tucat emberélet kioltásával elérte, hogy békében hagyják WoW-ozni (celléjában internet hozzáférése lesz), saját Mein Kampf-ját csiszolgathatja, napi 3x étkezés, komfort, stb. stb.. Nekem ez egyáltalán nem tűnik arányos büntetésnek, főleg ha 21 év múlva valóban szabadon eresztik.

Gyakori érv, amit a poszt is megemlít: lennél te bárki hóhéra? meghúznád-e ravaszt?

Az én válaszom az, hogy inkább meghúznám a ravaszt, minthogy az áldozatok családja elé álljak és elmondjam milyen "felvilágosult" ítélet született. Egy aránytalanul gyáva és az áldozatok "érdekeit" figyelmen kívül hagyó ítélet legalább olyan komoly felelősség, mint egy téves halálos ítélet. Ebben az egész vitában csak az a szomorú, hogy kizárólag az áldozat hozzátartozóinak, ergo magának az áldozatnak az érdekeit nem nézi senki, pedig veszteni ő vesztett a legtöbbet.
L0mpos 2012.11.09 17:36:34
@L0mpos: szerk.: "Ennek az érvnek legékesebb cáfolata MÉG a Breivik-ügy. "
Az elmúlt napokban sorra nyilvánitják ki ismeröseim, hogy Bajnai miatt nem vesznek részt a Milla tüntetésén. Én nem vagyok Bajnai Gordon rajongója, számtalan érvet tudok mondani, hogy miért ne legyen miniszterelnök újra belőle, de lehet mondani mellette is. Megértem ugyan azokat,…..
L0mpos 2012.11.07 14:35:28
@Pop40: igen, de mégis más egy tüntetésen egymást hergelve és egymásra ráerősítve emberkedni, mert ott azért a csordaszellem rátesz jópár lapáttal, meg más teljesen elszigetelődve egy online felületen arc és név nélkül szidni mindent és mindenkit aki szembejön. Ráadásul az egésznek se füle, se farka. Célja, célpontja, oka vagy következménye nincsen, és az egész olyan mintha egy könyvből vagy template-ből másolná. Kérdésre semmi válasz, irreleváns megjegyzések, stb., stb. Az sem egészséges hogy az egyik poszt alatt 2 nicken válaszolgatott saját magának.

Mondom, én csak azt tudom hogy ha la akrnám járatni a magyar hagyományok őrzőit, a jobb oldal szimpatizánsait, vagy bármely kapcsolódó eszmét akkor pont ilyen szörnyszülötteket állítanék csatasorba.

Ha viszont valóban önként és dalolva csinálja amit csinál akkor talán jobb is ha itt teszi, mert így komoly terhet tudunk levenni közvetlen környezetének válláról. Ha így nézed, még jó is hogy szóval tartod! :-D
L0mpos 2012.11.07 16:26:00
@Pop40: téged nem feszélyez ez az alig leplezett homoerotikus attitűd? őszintén megmondom, én is kipróbáltam már egyet s mást az asszonnyal, de még azokat a rejtett vágyaimat sem írtam ki ország világ szeme láttára, pedig azok még egészséges érzületűnek mondhatók.

Ez a nyíltszíni magyarkodásba oltott buzulás ez nekem már egy kicsit erős, de úgy látom az ultranacionalista attitűd és a homoszexualitás nem egymást kizáró jelenség.

Amúgy meg minek is foglalkozom én ezzel... inkább ide írogassa mint hogy szerencsétlen családját (van az ilyennek?) nyomorítsa!
L0mpos 2012.11.07 18:22:47
@2345 (megint): igazi őskeresztényként ömlik a mocsok a szádból kispajtás. kb. annyira vagy hiteles "magyar" amilyen hitelesen közvetíted a keresztény eszméket.

nem vagy te senki, csak egy nagyon beteg ember, aki itt éli ki magát mert máshol arra sem méltatnak hogy leköpjenek.

pont a magadfajta abberrált elcseszett debilek miatt van olyan megítélése a jobboldalnak, velük együtt nekem is, mint amilyen te vagy.vajon miért lehet tömegeket riogatni a GÁRDÁVAL, ha nem azért mert olyan képet festenek róluk, mint amilyet te közvetítesz! vedd már észre hogy senki nem kíváncsi a beteges elméleteidre és hogy ezzel amit itt művelsz azzal csak lejáratsz mindent aminek nevében ontod magadból a szennyet.

Én eddig mindig a jobbikra szavaztam de kurvára százszor át fogom gondolni hogy elmenjek-e mert nem szeretném ha veled, vagy a hozzád hasonlókkal vennének egy kalap alá.
Képes vagy megérteni amiket leírok?
És légyszíves a zsidózó, libsiző, homokoskodó szövegtől tekints el ezúttal, egyik sem igaz rám.

ha fizetett liberális agitátor vagy, akkor elnézést, egy szót sem szóltam. további jó munkát!
Ma a Fidesz képviselőcsoportja a gyakorlatilag bejelentett, előzetes igéretével szemben nem küldi az AB elé normakontrollra a választási regisztrációról szoló törvényt. A kérdés az, hogy az Alkotmánybíróság megsemmisítené-e most a választási regisztrációról szoló…..
L0mpos 2012.11.07 17:34:32
@jobbrolbandita: jogos, végülis a nyugdíjas is csak élősködő... :-D
Magyarországon az Emberi Erőforrás Minisztériuma, a Hajléktalanokért Közalapítvány (HKA) közreműködésével, pályázat útján biztosítja a hajléktan emberek ellátását, a krízisautókat, a melegedőket, és minden olyan alapfeltételt, ami a szegény emberek túlélését…..
L0mpos 2012.11.07 15:27:34
@Kócos János: egyetértek. nekem azt mondja meg valaki (és bocsánat ha már kérdeztem): miért jobb napi 10+ órát hóban-fagyban-esőben a kocsisorok között lavírozni egy csatakos METRO újsággal, mint utcasepréssel, szemétszedéssel stb. munkákkal fixen keresni. Na ahhoz nem kell se diploma, se szakértelem, szemét meg van bőven!
L0mpos 2012.11.07 16:31:57
@wásztákhurwáh: igen, valószínűleg egyébként nézőpont kérdése. a magyar tányérmosó köpködi a lengyelt mert az nem diplomával áll a mosogató mellett, mi meg itthon már csak ezt halljuk. simán elhiszem.

Egy dolog a hajléktalanság, és most tök mindegy ki hogyan és miért kerül oda. Más kérdés, hogy ebből ki lehet törni. Nemrég a zindexen is futott egy videoriport pont ebben a témában. Ott elhangzott, aki akart és tett érte az ma már újrakezdte az életét, az pedig aki csak balhézott és vedelt, már innen is kivágták. Van út felfelé, de aki idáig süllyedt az nagyon nehezen találja meg.
L0mpos 2012.11.07 17:15:26
@uborkagyalu: érdekes amit írsz! csak arra én személy szerint még nem láttam példát hogy vidéken bármiféle erőfeszítést tennének a lecsúszó emberekért. Szerintem a vidéki életről is idealizált képet festesz. Korántsem érvényes már az a kohéziós erő ami egyben tartotta ezeket a közösségeket. Nincsen kiépítve semmilyen szociális ellátó rendszer részben az állami eltökéltség, részben az önkormányzatok anyagi helyzete miatt. Én már nagyon rég nem látok bele ezekbe a sorsokba, de mivel apám alapította a Máltai szeretetszolgálat hazai branchát, én nagyon sokáig jártam idősekhez, betegekhez. Igaz, ennek jó 10-12 éve, de az akkori viszonyok és tendenciák azt gondolom azóta csak romlottak. Akkor sem volt már senki aki Debrecen környékén élő falvakban felkereste volna ezeket az embereket, csak általunk volt kapcsolatuk a külvilággal. És ezek nem hajléktalanok, csak idős, beteg emberek!

Ha rájuk nem volt gondja senkinek, akkor szerintem az önhibájából lecsúszó alakokkal sem törődik senki. Sőt, teszem azt ha egy rendes utcában valaki lezülli magát egy vidéki településen annak nemhogy a hóna alá nyúlnának hanem elüldözik a környékről is hogy ne rontsa a levegőt, ne ordítson, a gyereke ne haverkodjon a "normálisokkal" stb.

Sokkal nehezebben felejt egy ilyen közösség. Én pl. ismerek olyan embert aki heti 6 nap 8 órát dolgozik bejelentett munkahelyen és soha meg nem fordulna a fejedben h hajléktalan mert ad magára. Mégis munkásszállón él, de teljesen kultúrált, normális, dolgozó ember. Egy rossz válás, és 2 év alkohol után eddig ide jutott vissza, de ő is egy Hevesi faluból jött fel, ahogy szerintem a legtöbben.
Minden brutális gyilkosság után előkerül a halálbüntetés kérdése. Mintha ez visszahozná a halottakat, vagy megelőzné az újabb gyilkosságokat. Pedig egyiket se teszi. Nem gyógyítja be a sebeket, és nem rettent el. Vajon az a nő, aki előre eltervelte a 11 éves kisfiú…..
Cigányvadászat-per 131.850 forint 2012.10.28 18:19:34
„Gyere – int a rendőr – semmi baj nem lesz”. Kissé riadt a finom vonású, fekete hajú copfos, kiskamasznak látszó tizennyolc éves lány. A rendőrség „előállította”, átadják a bíróságnak, a szünetben még a vécéhez is elkísérik, azután felszívódnak, nem várják…..
L0mpos 2012.10.29 14:54:12
@kúrórudi: te vagy a leghülyébb, akit én eddig írni láttam. veregesd magad vállon, aztán vegyél be valamit a Tourret-szindrómádra.
Attól nem lesz igazad h üvöltve folyik a szar a szádból, ellenben még szánalmasabb így, hogy fröcsögve beszélsz hülyeségeket.

Az ajvékolásod, meg a hajánál fogva előrángatott utazás-szállás-útiköltség-időigény érveid röhejesek. Nem is értem, nem érzed ezt amikor leírod? :-D Vagy akkor mond hogy viccelsz, mert annak még esetleg elmegy! :-D
L0mpos 2012.10.30 13:12:44
@kúrórudi: Érveket szeretnél hogy miért vagy te a legszánalmasabb, legprimitívebb figura, akit életemben kommentelni láttam? Nyugodtan vegyél vissza magadból, megkapod! Kezdjük azzal, hogy annak ellenére hogy írni-olvasni, szöveget értelmezni alig-alig tudsz; a szar ömlik a szádból, ostobaságokat beszélsz; a vak is látja hogy korlátolt módon alpári stílussal próbálod indokolni elfogadhatatlan, demagóg, és életszerűtlen véleményedet. Ennél is szánalmasabb az a hőzöngés, amit leművelsz, ha neked nem tetsző véleményt olvasol.
Gyakorlatilag a személyeskedésen kívül mással nem foglalkozol, minden sarokban söétben bújkáló fasisztákat vizionálsz, miközben nem veszed észre hogy te magad milyen mély szellemi szintre süllyedsz. Szerinted ki kíváncsi az olyan mocskosszájú, csőlátású és korlátolt ember véleményére, mint a tiéd? Őszintén, szerinted ki?
Más: azt hiszed, ha beleveszed a mondandódba, hogy "fasiszta", vagy "náci", akkor mindenféle szennyet megengethetsz magadnak? Eleve, aki nem ért veled egyet az náci? És te ezt leírod? Majd ezután te oktatsz ki másokat, te vonsz kérdőre? Komolyan kérdezem: te teljesen elvesztetted a kontrollt? Úgy egyáltalán mégis mit képzelsz magadról? Te lennél a Nagy Ítélkező, a Nagy Megmondóember?

Mérhetetlenül szánalmas, amikor primitív embereknél a hülyeség kitartással párosul. Nálad ez a szomorú helyzet áll fenn. Dacolj csak tovább a világgal, érezd hogy te egy renegát vagy és ne hagyd hogy kizökkentsen a tény, hogy mindenki más rajtad röhög, akkora hülye vagy. És ez a legszebb az egészben: te magad a primitívség sötét barlangjában fel sem fogod mekkora kretént csinálsz magadból, úgyhogy minden arrogáns, megalapozatlan vagdalkózásod csak még komikusabbá tesz. Pont az ilyen elborult barmok miatt nem lesz itt soha, semmiféle előrelépés etnikai ügyekben mert a te néped (és elnézést a prekoncepcióért) csak efféle érvelésre képes.

Nos, rólad ennyit. Remélem kielégítettem érvek iránti óhajodat. További szardobálásra nem vagyok kíváncsi, úgyhogy ha megint csak habzó szájjal szórnád a szitkokat, akkor inkább menj és olvass könyveket, sok hasznát vennéd.
Nehéz mit mondani egy olyan poszt előtt, aminek szinte minden szavával egyetért az ember, így nem is nagyon tehetek mást, mint hogy őszinte szívvel ajánlom mindenkinek: olvassa végig és (bár nem vagyok naiv, de nem adom fel) próbáljunk meg értelmes beszélgetést folytatni Z.…..
L0mpos 2012.10.25 15:32:11
@bpetya75: csak az a baj, hogy már ma sem tudja az iskoláskorú deák, hogy miről szólt a történet, nemhogy 2 nemzedék múlva...

Egyébként pedig tudja valaki hogyan mondják lovári nyelven hogy: szabadságharc?
L0mpos 2012.10.25 16:08:02
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Drága szívem, hajrá! Most is itt klampírozol a klaviatúra felett, ahelyett hogy tanulnád a nyelvet!
Egyébként pedig Te, és a többi kommenter őszintén hiszed, hogy van jelentősége melyik van hatalmon? Kezdő szavazó vagy? :-D
Hát nem k*rvamindegy melyik lop, csal, hazudik a szemedbe? Ja, nem, mert te meg a többi zseni már felvettétek a harci állást a vörös/kék/zöld, meg a narancs lobogó árnyékában.
Komolyan ennyire elvakít ez titeket? 4-8 évente mindig csak térfelet cserél a két csapat, aztán játszanak egy botrányos meccset, ami még le is van bundázva (elnézést a satnya hasonlatért). Ha te, meg a többi beáll szurkolni a B-középbe az épp elég szomorú.

Én azt szeretném, ha a pártállástól függetlenül MINDENKI aki részt vett az elmúlt 20 év hazai "politikacsinálásában" az takarodjon el a búsp*csába, és soha az életbe ne jöjjön ide vissza. Hogy miért? Mert oldaltól függetlenül mind a kettő inkompetens, tolvaj, hazug és demagóg, de ami a legelkeserítőbb, hogy már a látszatát sem akarják fenntartani annak hogy áldásos tevékenységük a "zemberek" javát szolgálja. Egy dolog nagyon hiányzik, és mindkét oldalra nézve égetően fontos lenne: felelősségre vonás.

Például az mennyire szánalmas, hogy az offshore számlákra kiutalt 24.000 Mrd forintért térden állva esdeklünk, és adómentességet biztosítunk annak, aki pár éve még teljesen feketén talicskázta ki a pénzt az országból ?!?!?!?!?!?!
Ez mekkora WTF?????

Szóval lehet itt hőbörögni, hogy szarviktor meg gyökérgyurcsány, de ezzel csak az időt pocsékoljátok.
Mellesleg pedig az EU is mehet a levesbe, azontúl hogy a posztíróhoz hasonlóak szabadon mehetnek a fejük után túl sok jót nem köszönhetünk neki..... sőt! Ajánlom a dzsatubin: Nick Farage beszédeit Brüsszelből.
L0mpos 2012.10.25 16:20:22
@vladimir964: ez igazán fantasztikus! remélem addig is kibírod valahogy köztünk, disznók közt.
Az elmúlt napokban egy éppen kéthetes híradófelvétel járja be az internetet. A kétperces videón az augusztus 20-i, parlamenti díjátadó ünnepség összefoglalója látható. Amiben a világon semmi érdekes nem lenne, ha nem tűnne fel néhány másodpercre Orbán Viktor miniszterelnök,…..
L0mpos 2012.09.06 10:29:10
@Fekete Dália: Érdekelne Degrell prof halálát hogyan kevered ide, illetve miféle háttérinfo-król beszélsz. Személyes és családi bárátság és kapcsolat révén elég közel állunk hozzájuk, úgyhogy jól gondold meg mit írsz le.
L0mpos 2012.09.07 13:45:07
@Napikoz(l)ony.hu: áh, mint szarnak a pofon. Aki eddig is józan ésszel állt ehhez a kérdéshez, az már eddig sem süllyedt le erre a szintre.
Aki pedig eddig fröcsögve üvöltött kígyót-békát, annak az észérvek úgysem számítanak semmit. Olyan esetben, ahol OV felakasztása/agyonlövése/megkínzása stb. stb. minden második kommentnél újra és újra felbukkan ott nincs értelme és nincs helye ésszerű vitának. Ettől persze még végtelen dühítő az emberek primitív vérszomja...
L0mpos 2012.09.07 14:07:40
@Napikoz(l)ony.hu: Szép. Végül addig legyezzük ezt a zsarátnotok, míg úgy nem járunk mint Hofi viccében a Jézus sebeiről legyeket hessegető katona: "...hagyd fiam, csak éhesebbek jönnek."

(megj.: a történet szereplői kitalált alakok, a valósággal való bármilyen egyezés a véletlen műve) :-)
Azt szokták mondani, az élet megold mindent. Működni látszik a dolog. Párszor már siránkoztam, hogy milyen komor a hangulat a várókban, ma viszont alig bírtam ki, hogy ne kezdjek hangos, fetrengős röhögésbe. Nem kell megijedni, nem kezdte el hirtelen támogatni az OEP a várótermi…..
Kíméletlen harcot vív az ország a rasszizmus terjedése ellen. Nem elég, hogy a holokauszt-üldözési mániába belebetegedett hazai zsidóság birkózik az antiszemitizmussal, a közelmúltban amerikai legátus is vizsgálta és találta aggasztónak a magyarok rasszizmusát, nemrégiben a…..
L0mpos 2012.08.23 16:06:19
@genyamagyar: ajánlom neked és minden véresszájú harctársadnak Norman G. Finkelstein Holokauszt-ipar, vagy bármely másik könyvét.

Biztos nehéz lesz egy zsidótól hallani a zsidók mocsokságairól, de hidd el nekem: az emberek már úgyis tudják mindezt, de talán nektek is leesik a tantusz ha egy zsidótól halljátok. Nem kell az önajnározás, és nem kell a mártír szerepét sem játszani. Gyászoljátok az áldozataitokat, ahogy mi is tesszük anélkül hogy a markunkat tartanánk.

Szánalmas, gusztustalan és védhetetlen amikor halott felmenőitek hamvain nyerészkedtek "Kártérítés" felkiáltással.
L0mpos 2012.08.24 10:44:52
Csak mert az antiszemitizmus, a nagymagyarság, az anticionizmus 21. századi, neonáci viselkedés, amit csak a mai elbutult "hazafiak" erőltetnek minden ismeret és hozzáadott érték nélkül.
Hápersze-persze.....Bezzeg 1922-ben!

Nagy Lajos - Képtelen természetrajz (1922) - 4. kiadás

"A zsidó

A zsidó, miként azt egy Darwin nevű angol zsidó kimutatta, a majomtól származik. Ezért van az, hogy a zsidó utánozza a keresztényt, s ezáltal a gyanútlan embert, faját s erkölcsét illetőleg gyakran megtéveszti.
A zsidó termete hosszúkás és kerek, magassága egy méter ötven centi és egy méter kilencven centi közt váltakozik, már aszerint, amint a kis Kohnról, vagy a dromedár Jakabról van szó. Szélessége néha ennél is több. A zsidó válla csapott, fülei elágazók, lábai karikásak, amelyiké nem, az csal. Mivel pedig a zsidónak kedvenc faji szokása a csalás, manapság már több egyenes lábú és szabályos fülű zsidót látunk, mint görbelábút. Törvényhozási intézkedésre van ez esetben szükség.
A zsidó a föld minden táján található, részint szabadon, tehát vad állapotban az utcán és a kávéházakban, részint az ember által megszelídítve: internáló táborokban. Hazánkban fordul elő a legsűrűbben, nyilván azért, mert az itteni éghajlati viszonyok a legkedvezőbbek fejlődésére. A botbüntetésről szóló nemzeti törvényünk éppen az éghajlati viszonyok megváltoztatását célozza, amennyiben a természetes csapadék pótlására még mesterséges csapadékról is gondoskodik a zsidók számára.
A zsidó libahússal, sólettel és retekkel táplálkozik, tehát húst is, növényi eledelt is fogyaszt, azaz vegyes táplálkozású. Kártékony volta már ebben is megnyilvánul, mert táplálkozása által elvonja az ember elől a libát, a babot és a retket. Tisztességes zsidó csakis füvet és kvarcot eszik. Ezért nem igaz az, amit Friedrich István és más „keresztény” vallású előkelőségek mondanak, hogy vannak tisztességes zsidók is.
A zsidó kedvenc szokása a kereskedés. De kereskedésen felül majomtermészete folytán az ember valamennyi ténykedését elleste és utánozza. Így tudománnyal is foglalkozik (Ehrlich, Einstein, Pikler, Goldziher), költ (Heine), ír (Zangwill), zenét szerez (Bizet, Goldmark), föltalál (Nobel), utazik (Stein), stb. stb. De ezek csak a fölületes szemlélőt téveszthetik meg, aki azonban az igazat a hamistól meg tudja különböztetni, az látja a nagy különbséget a felsoroltak és például: Csarada, Timon, Kajuch, Kmetty, Vozáry, Bellaaghné és Kmoskó között.
A zsidó, ha a majomtól származik is, azért tulajdonképpen báránybőrbe bújt farkas, sőt, ereiben tigris- és hiénavér is csörgedez, ami, tekintve e faj erkölcstelenségét, éppen nem csodálatos.
A zsidónak erényei nincsenek, mert ha gyógyít, ezt a honoráriumért teszi, ha tanít, ez a fizetésért van, ha ingyen gyógyít, akkor látszatot akar kelteni, ha elment a háborúba, ezt azért tette, mert muszáj volt neki, különben bezárták volna, ha elesett, ezt biztosan nem szándékosan tette, hanem elszámította magát.
Csakis bűnei vannak a zsidónak.
A zsidó idézte elő a világháborút, ő okozta annak az egyik fél által való elvesztését és a másik fél által való megnyerését, különben egészen biztos, hogy a háború remis-vel végződött volna, azaz egyenlő hadállásban abbahagyták volna a küzdő felek, és a díjon osztozkodtak volna. A zsidó csinálta a forradalmakat és a bolsevizmust, ő vezette félre és mételyezte meg az orosz nemzeti keresztény Lenint, a zsidó csinálta a drágaságot, a nagy hideget, a szénhiányt, a nyári negyven fokos meleget, az éhínséget és a spanyoljárványt. Szerintem helyesen sem spanyol-, hanem zsidójárvány ennek a neve. Az a zsidó pedig, aki spanyoljárványban meghalt, csupán a keresztény spanyol halottakat utánozta, nem tudván ellenállni letagadhatatlan és fönt már méltatott majomtermészetének."

Avagy: Igazság a zsidókról egy zsidótól -
www.youtube.com/watch?v=u0wLYzdn1xo
Mivel a kedves kommentelők a poszt egy mondatával bírnak rendkívül lelkesen foglalkozni, kénytelenek vagyunk szájba rágni a magyarázatot: Szántó Dávid valóban a Digisport munkatársa, és mint ilyen, tényleg nem kézenfekvő, hogy kivigyék Londonba. Igen ám, de ha megnézzük a…..
L0mpos 2012.08.02 14:14:07
L0mpos 2012.08.02 15:19:59
@Gyárfás: @Trompf: a linkelt cikk tetején a szerző nevére kattintva írhatsz neki levelet, ha van véleményed. Én megtettem, és sokkal jobban érzem magam mintha ide írtam volna be csak hogy bővítsem a siránkozásra okot adó témák körét. Nem hápogni kell, meg felháborodni. Tessél vitázni, érvelni, az többet ér mint a nyafogás.
Lesújtó tragédiák, megmagyarázhatatlan tettek, és ami marad utánuk: a düh. Erre a dühre azonban nem kéne rájátszani, kiszolgálni. Magyarország Európa része és nem csak az unióé, hanem egy ennél sokkal fontosabb értékköré, a kereszténységé és a humanizmusé. Márpedig…..
L0mpos 2012.07.17 16:24:46
@kolbászoszsömle: Munkálkodnak a sötétben bújkáló ellenforradalmárok!
L0mpos 2012.07.17 18:06:57
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: tudsz róla hogy butaságot beszélsz?
Komolyan el kell magyaráznom mi a helyzet ma Mo-n a családon belüli erőszak áldozataival?

Egy kicsit ijesztő a feltevés, ezért megkérdezem mégegyszer: véleményed szerint ugyanazt a büntetést érdemli a fent említett fiktív (?) 18 éves lány, mint P. László?
Nem történhet úgy tragédia, hogy valaki ne próbálja rögtön saját szélsőséges nézetei igazolására, esetleg azok terjesztésére felhasználni a szörnyűségeket. Az elmúlt napokban az egész országot sokkolta a fiatal pécsi rendőrségi pszichológus, Bándy Kata halála. Számos…..
L0mpos 2012.07.16 16:11:25
A leginkább gyomorforgató, hogy a legrosszabb esetben is ugye kap egy életfogytot.
Egy ilyen alaknak pedig gondolhatjátok micsoda lelki törést fog okozni egy olyan hely a csövezés után ahol naponta rendszeresen étkezhet, ágya van, szobája, pajtásai veszik körül, dolgozni ott sem kell, okosítgathat magának bármit amit megkíván és egyszer majd, néhány év múlva XX év börtöntapasztalattal "úgy jön ki, mint a Terminátor és már azt is tudja legközelebb hova tör be"/kit erőszakol és gyilkol meg (Lakatos Attila cigányvajda után szabadon:
www.youtube.com/watch?v=kh41BvlPs7Y).

Ez lenne a méltó büntetés? Valóban? Egy életért egy-két évtized all inclusive ellátás?
Ezen gondolkodva hadd fejezzem ki legmélyebb tiszteletem a Bándy-lány édesapja felé, akinek helyében puszta kézzel belezném ki a lányom gyilkosát, tudván tudva mi lehet a legsúlyosabb ítélet.
Ezen kellene változtatni, nem pedig a cigányság megítélésén. Ők maguk juttatják és juttaták oda magukat ahol ma vannak. A tisztességes cigány pedig pontosan ugyanúgy elítéli az ehhez hasonló tetteket és nem érzi sértőnek ha a tények nyilvánosságot kapnak.
A cigányságnak azon rétege, akik ilyen tettekre képesek, már olyan morális mélységbe süllyedtek, ahol a börtön mint a büntetés eszköze egy vicc, egy bagatell dolog.
Emlékszünk még? 12 évesen már gyereket szülő kislány "párjának" ítéletére a Matula családban: "3 év? Mi az? Leüli a vétén (WC-n)!"

Ezek a népek immár semmitől sem félnek. A jogvédők áldozatos munkájának hála jogaikkal már oly annyira tisztában vannak, hogy ezek mögé rejtőzve elkerülnek mindenféle felelősségre vonást, ezzel a viselkedéssel pedig magukkal rántják az egyébként tisztességesen élő társaikat is. Ebben ez a valóban szomorú, mert igenis létezik az a réteg a cigányságon belül, aki tesz és akar jobb életet magának. Viszont őket nem látod, nem ők lófráénak X5 BMW-ben, Mergával fényes nappal, munkaidőben; nem ők lógnak fürtökben megintcsak munkaidőben a 7-8-9. kerület utcáin és kötnek bele fűbe-fába, nem őket látod minden utcán üvöltve vonulni, mintha ő építette volna a sugárutat és nem őt látod a kocsmában bebeaszás közben elverni a gépbe a havi appanázst (ismét munkaidőben). Az az elenyésző réteg, aki integrálódna ezek miatt nem tud. És nem kell messzire menni a helyes példákért: Olaszország, Spanyolország, Franciaország mind megharcoltak ezekkel, és ott valahogy nem vinnyogott a sok jogvédő...

Ezzel a helyzettel kezdeni kell valamit, így nem mehetünk tovább. A halálbüntetést nem lehet újra bevezetni, pedig be kellene, mert a halál az egyetlen amitől ez a lecsúszott de igen széles réteg még retteg. Nálam okosabbakban szeretnék bízni, de nem látom ezeket az agyakat.

Lakatos Attila egyébiránt az egyetlen hazai kisebbségi politikus akire érdemes figyelni.
L0mpos 2012.07.16 16:47:12
@is: értem. mégis ÉL, és talán nem lövök nagyon mellé, ha azt állítom, ha 26 évesen kb. csöves szintjén leledzett, akkor az elkövetkező 30 éve egy büntetés-végrehajtási intézményben nem lesz feltétlenül rosszabb, mint az a putri, ahol élt. A szeme amúgy is tönkremegy, a putriban sincs fény, meghát "vasazott", az sem egy úrimunka. A fogai így is-úgy is kirohadnak mert mosni amúgy sem mosnak fogat (erre pl. nagyon jó volt a sorkötelezettség, mert legalább ott megtanultak fogat mosni és késsel-villával enni), úgyhogy nem tudtál meggyőzni hogy ez a büntetés arányos az elkövetett tettel.
Tegnap megkezdődött itthon a meleg olimpia, jövő hét szombaton pedig újra Pride lesz az Andrássy úton. Nem történik semmi azok számára, akiket ez nem érdekel. Pedig most is, ahogy máskor is, fontos társadalmi gondolatok csapnak össze. A csupán egyenrangú állampolgárként élni…..
L0mpos 2012.06.29 10:03:48
@narmer: Ezt én most nem tudom hova tenni. Mire írtad te ezt ?
L0mpos 2012.06.29 13:33:41
@Attilajukkaja: Ahogyan te is írtad: a megváltozott munkaképességűek a Kossuth térre vonulnak, a döntéshozók házához, a nemzet mélyentisztelt Atyáihoz és Anyáihoz. Ebben legalább van annyi ráció, hogy azon az ajtón kopogtatnak ahol a tényleges döntéshozás történik, és szerintem pontosan ez a különbség.

Van egy cél, és van egy arra alkalmas eszköz, ha a kettőt sikerül összekötni akkor rögtön nem úgy tekint rájuk senki, mint aki a forgalmat akadályozza, magát mutogatja, stb. mert ahogy te is leírtad a kormány kilátástalan helyzetbe hozta őket, és ezen akarnak változtatni.

A melegfelvonulás pont ott van elcseszve, hogy úgy vár el tőled toleranciát hogy közben alpári módon mászik az arcodba és nem hagy választást: megszoksz vagy megszöksz. Épp ezért borzasztó megosztó és indulatokat gerjesztő jelenség, ami - immár századszor írom le, - nemhogy segíti, megnehezíti a melegek iránti társadalmi tolerancia kialakulását.
L0mpos 2012.06.29 14:52:30
@Attilajukkaja: hagyjuk, ez ebben a formában egyáltalán nem célravezető.

Amíg a végletekig egyszerűsített és százszor ismételt érvek ellen annyi a válasz, hogy "dehát a szomszéd is ezt csinálja" ott nincs helye és értelme a vitának.

Semmi bajom a meleg programok ellen, ahova az megy aki szeretne. Itt a gond az erőszakos Andrássy úti hepajjal van, én legalábbis végig csak és kizárólag erről beszéltem. Arra nem volt ellenérv amit ezzel kapcsolatban leírtam, így valami egészen eltérő dolgot idecitálva próbálod igazolni a mondandódat.

És hidd el, én örülök a legjobban annak ha már nincsenek Emmák és társaik ezen a rendezvényen, csakhogy ezzel már elkéstek. Ezekről a felvonulásokról az ellenérzésűeknek innentől kezdve már csak és kizárólag ezek fognak beugrani.
És itt visszajutunk a kérdéshez: kinek jó tulképp ez a felvonulás? kinek érdekeit szolgálja, és milyen eredménnyel?
Nívó Miért? 2012.04.10 21:38:00
Én csak azt az egy dolgot nem értem, hogy miért ölt a kulcsi mészáros? Tisztára, mint egy Zombie-filmben. Semmi előjel, semmi előélet, semmi indíték. Nyílpuska kipróbálás közben az öcséd a hátadba vágja a nagykést. Másnap a nagyszülők, harmadnap a nővér és a…..
L0mpos 2012.04.11 10:48:00
@Bobby Newmark: @vlacko: javaslom essetek egymásnak machete-vel. Jelen helyzetben csak a nyers agresszió vezethet bármiféle eredményre. Két zseni....
Puzsér: Ezek tényleg azt képzelik, hogy elhisszük, hogy Oszama bin Ladent az amerikaiak ölték meg?! Egyrészt mi az, hogy agyonlövik? Miféle jogállam jár el így? Ez inkább Al Capone módszereire emlékeztet. Bíróság elé illett volna állítani, és nyilván ugyanaz lett volna a…..
L0mpos 2012.04.04 15:42:36
@azabaj: nagyon egyszerűen. az egymást nyomorba döntő közel-keleti háborúk során emberek tízezrei kényszerültek menekülttáborokba. Itt aztán a lehető legélesebben kirajzolódtak az etnikai-vallási-politikai ellentétek és elég volt odasétálni egy csoport elkeseredett hazáját, és családját vesztett fiatal legényhez valami arab katonai uniformisban és azt mondani nekik: Ahmed, ugye szeretnél segíteni a családodnak? Mi segítünk nektek. Téged ingyen és bérmentve Európába/Amerikába viszünk, ott elvégzed az iskoláidat, talán még dolgozhatsz is, és a családodat is felkaroljuk, cserébe egyszer majd kérni fogunk tőled valamit de ez még ráér. Ahmed tehát tanul, dolgozik, mecsetbe jár. Örül, hogy támogatja a családot és hogy érvényesül. Aztán pár év múlva megjelenik az arab uniformisba öltözött figura és megkéri Ahmedet, hogy törlesszen. Első lépésként kezdjen repülőt vezetni, természetesen ezt is fizetik. A folytatás ismert. Egyébént a gépet eltérítők között nem volt egyetlen Afgán állampolgár sem.
Kérdés: kinek állhatott érdekében Afganisztán gyarmatosítása? olaj-gáz és egyéb erőforrásaik kisajátítása? Hova vándorol az ópium és hasistermesztésből származó illegális haszon? GIYF
Ha kicsit elgondolkozunk, elég könnyen belátható hogy ki járt ezzel az egész történettel a legeslegjobban. És az is, hogy ez egyetlen államnak okozott mérhetetlen szenvedést: Afganisztánnak.
Extra adalék a WTC tornyokra röviddel a támadás előtt kötött csillagászati összegű biztosítás és a tény, hogy a WTC-ben dolgozó 11.000 alkalmazott közül kevesebb mint 4000 ment be aznap dolgozni.
Egyébként ha tényleg a repülők becsapódása miatt omlott le a 2 WTC torony mivel magyarázható az, hogy a két toronytól teljesen független WTC 7-es épület is összeomlott, merthogy a hivatalos indoklás nem csak szerintem röhejes: "A WTC ikertornyok leomlása miatt, lángoló törmelék hullott be az épületbe, ami miatt az épület kigyulladt és összedőlt."
Mindennél beszédesebb a tény, hogy a tornyok összeomlásakor a becsapódás feletti szintek szabadesésben zuhantak a talajra, mindenféle ellenállás nélkül...
L0mpos 2012.04.04 16:43:22
@tiboru: én meg koptatom itt a becses ujj ízületeimet mikor ez le vagyon írva.... sájsze!
Modorosblog A erősember 2012.02.23 06:00:00
Csíragyerek! A sok nyavalygásod után most már tényleg itt az ideje, hogy helyre legyél rakva a kurva anyádat! Unlak már! Folyamatosan pofázol, ugatsz, pedig ÉN meg a többi haverom gecire nem kíváncsi a siralmaidra. Állandóan elsírod, hogy a politikusok átbasznak, pedig…..
addict Te kondiznál Auschwitzban? 2012.01.04 09:30:00
Óriási felháborodást váltott ki egy dubai edzőterem Facebook-os reklámkampánya, melyben képi illusztrációként a hírhedt lengyel haláltábort, Auschwitzot használták. A fotón a következő szlogen volt olvasható: „Ints búcsút a kalóriáknak!” A képet pár…..
L0mpos 2012.01.04 15:44:00
Nem tudom miért jelent nehézséget egyeseknek különválasztani az alpári marketinget a történelmi tényektől.
Az itt minden irányból áradó korlátoltság azonban egészen aggasztó méreteket ölt. Tájékozatlanságból harapjátok le egymás fejét. Az, hogy valójában mennyi zsidó halt meg a II. vh. során soha nem lesz már bebizonyítható, viszont a 6 milliós szám egészen biztosan nem állja meg a helyét. Ha csak megközelítő számokat veszünk számításba akkor is látjuk, hogy a bizonyosan zsidó eredetű áldozatok száma semmiképpen nem lehetett magasabb 1,5 millió főnél. Ennek azonban semmi jelentősége, mert a 1,5 ember halála pont ugyanakkora tragédia, mint 6 millió emberé. A gondok akkor kezdődnek, amikor csak és kizárólag erre alapított szervezetek kisajátítják maguknak a holokauszt "örökségét" és száz meg száz ügyvéd hadseregével felvértezve hadjáratot indítanak mindenki ellen aki csak él és mozog, hogy aztán a gusztustalan módon összekalapozott több milliárd dollárnyi pénzt saját céljaikra fordítsák. Mindezen adatok és összefüggések bővebben: Norman G. Finkelstein - Holokauszt-ipar c. könyvéből. Ajánlom elolvasásra mindkét oldalról (a szerzőt könyvének megjelenése után megfosztották izraeli állampolgárságától).

@Közbiztonság Szilárd: ha mérhetetlen tisztánlátásod megengedi, javaslom egy névtelen, senkiházi szerző könyvének elolvasását. A te mindentudó és mindenkit arrogánsan lekezelő személyednek is tartogathat meglepetéseket: Alexander Szolzsenyicin - Gulag szigetcsoport.
150 milliárd üdvözlettel: Lompos
Tisztelt Praxis! December közepén történt az alábbi eset, negatív tapasztalatomat szeretném megosztani önökkel! 17-én délelőtt lecsúsztam egy lépcsőröl, a bokám kifordult. Mivel áruterítőként dolgozom, kínkeservesen lehúztam a műszakomat, igaz a végén már majdnem sírva,…..
Praxis Meghalt a szerelmem 2011.12.30 11:29:00
Nem egyedi a történetem, tudom. De attól még mélységesen szomorú, mi több, tragikus.Az év elején történt meg velem, s a Szerelmemmel a saját otthonunkban. A Szerelmem meghalt. Akkor, év elején. Nem kellett volna így történnie.   Most úgy nagyjából elképzelem a sok -…..
L0mpos 2012.01.03 11:29:14
@EmpatiaTolerancia: elnézést, nem plagizáni akartam, csak nem olvastam el a rengeteg hozzászólást mielőtt első felindulásból kommenteltem.

@énvokaz: nos, igen. többen is felelősek, bár azt nem igazán értem a sofőrt miért is lehetne hibáztatni. ami azonban egyértelmű, hogy ha elmarasztaló ítélet születik majd az ügyben, akkor az csak és kizárólag az orvost fogja büntetni. véletlenül sem a mélyen tisztelt ügyvédnőt aki nem csak türelmesen végignézte a "szerelme" haláltusáját, de még az ambulánslapot is elrejtette az orvos elől.
tényleg szégyellje össze magát.