Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pirosinfo

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Az eva értelme, hogy minden 25 millió forintos áfabevételt legalább 31 százalékos adóval sújt. És ez a legkomolyabban ellenőrzött, kontrollált adófajta. Ezért nem szabad megszüntetni.Gondoljuk végig, hogy nincs más olyan adófajta, amely ilyen erős ellenőrzés alatt áll -…..
pirosinfo 2011.11.04 14:29:12
Fiatal vagyok én és lehet, hogy ezért nem értem ezeket a mai közgazdászokat. Már ha van beleszólásuk szakértőként bármibe.
Abban a bizonyos 'átkos'-ban volt 40% TB járulék, nyereségadó, 3% nyugdíjjárulék levonás a dolgozótól. Vagy akkor még nagyobb ..........-ban volt az ország? A dolgozó nem érezte, hogy mennyibe kerül az államkassza. Bizton számíthatott arra a kevésre, amit kapott és holnap is mehetett. Sőt, büntették, ha nem dolgozott, és nem érezte, hogy neki kell eltartania a sok ingyenélő segélyezettet. (Tisztelet a kivételnek, mert vannak valóban rászorulók is, de sajnos az a kevesebb)
Addig amíg van adó, addig adócsalás is lesz. Minél kisebb az elvonás, annál kevesebb a csalás.
Akkor miből él az állam? Talán át kellene gondolni az egész önadózó rendszer létjogosultságát, mondjuk költség-haszon elvből kiindulva. Mennyi hasznunk lehet egy ilyen kiszámíthatatlan gazdasági rendszerből és azt milyen költséggel próbáljuk megfizettetni, behajtani.
A közösség miből áll? Egyénekből. Mit gondol az egyén? Ma 10 munkavállalóból 4 fontolgatja (nálunk), hogy elmegy az országból, mert nincs gazdasági biztonsága, nincs jövőképe! Hiába a hazaszeretet, abból sajnos nem tud a gyerekének enni adni és nem tudja iskolába küldeni, tömegközlekedést fizetni!
Biztonság kell, hosszútávú, kiszámítható! Hiába terveznek 2012, 2013-ra szja tv változásokat már 2010 évben. Úgyis megváltozik, mert akkor mármás érdekek fogják felülírni.
Így nem lehet normális életet élni. Mi is a normális? Amikor a holnap rettegés mentes és nem kell attól félni, hogy mit nem tudok kifizetni.