Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pikka

0 bejegyzést írt és 517 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
3 hét, 4 gyerek Itt a vége... 2012.11.27 11:21:00
Már több mint 1 hete történt.  Hiába ápolgattam kis 6 évesemet, nem lettem beteg (hála....) ő meg gyógyulni látszott. Vasárnap estére az égvilágon mindent összekészítettem, nem csak a saját kórházi pakkom volt immár 110 %-os, hanem az egész heti ruha és tornacucc adag…..
Pikka 2012.11.27 22:50:17
Végtelenül sajnálom, de úgy tűnik,  szerzőtársaim nem vesznek komolyan engem mindaddig, míg be nem váltom a fenyegetésemet. Az úgy volt, hogy megírtam a hétfői-keddi adagot, aztán szépen kértem, hogy legyenek szívesek valami mással színesíteni a hetet, mivel az én ízlésem…..
Pikka 2012.07.11 19:23:12
@silverwol: Vigyázz, a te lányod is megnő egyszer...
Nyissuk a hetet egy könnyed, negyedórás darabbal. A Neil the Nail sem a miatta átjátszott órákról marad emlékezetes, de rövidsége ellenére tisztességes darab a point'n'click műfajából. Érdekességként az egyszerre két szálon futó sztori hozható fel, ami a játékmenetet is…..
Pikka 2011.03.13 09:24:46
Régen láttam az Interlockedhez hasonlóan ötletes logikai játékot. Húsz darab ördöglakatot kell megoldani vagy kedvünk szerint, vagy minél gyorsabban minél kevesebb kattintással. Hála a kiváló grafikának bárhogyan forgathatjuk a feladványokat, amik a 11. szint környékén már…..
A könnyed és gyors játékok mellett a hajigálós játékok tartoznak a kedvenceink közé. A Pogo Swing eme műfaj egyik jól sikerült darabja, pedig semmi újdonságot nem hoz. Az alapsztori megmosolyogtató: kell a pénz az 50.000 dolláros rakétás székre, aminek összegyűjtésére a…..
Pikka 2011.02.18 12:34:32
Lehet, hogy csak James Clavell miatt, akinek a Tajpan című regénye (illetve regényfolyamának egyik darabja) hasonló témával foglalkozik, de nekem nagyon tetszik a High Tea. A lényeg a kereskedős játékok szabályaival összhangban a vegyél olcsón, add el drágán, de azért van egy-két…..
Nem újdonság az a fajta ügyességi játék, amiben a főhősnél kisebb bigyókat kell megenni, a nagyobbak elől pedig menekülni, és amelyekben a főhős egyre nagyobbra hízik, míg végül a tápláléklánc csúcsára jut. A Tasty Planet is egy ilyen program, különösebb újdonságot nem…..
Imádjuk a habkönnyű minijátékokat, amik gyorsan végigjátszhatóak (hadd ne soroljam most fel, itt van a többi hasonló linkje), az Adam and Eve esetében viszont a szokásos játékmenetet nagyon erősen sikerült feldobni humorral. Édes, aranyos, néhány vidám percre egészen biztosan…..
Az egyklikkes láncreakció-játékok egy szép képviselője az Icy Gifts, amiben jégbe fagyott ajándékokat kell feltörni. Az ajándékok kis hatókörben a közeli ajándékokat is "kibontják", és persze vannak mindenféle speckó bónuszok, amik savtócsává változnak, darabokra…..
Jól működő dolgokon nem szabad változtatni - ennek szellemében készülhetett a ClickPLAY sorozat harmadik része. Újabb 25 pálya, a szokásos stílusban a szokásos zenével, és a szokásos nehézségi szinttel - soha rosszabb hétkezdést...
Nagyon kellemes point-n-click kaland a Mandrake 1. Nekem tetszenek a rajzok, átlátható és könnyű az irányítás, kitalálhatók a fejtörők. Kis logikával nem tart túl sokáig végigjátszani sem, olyan igazi munka közben vagy hétvégi ébredés után lazítós darab. Remélem, tényleg…..
Pikka 2011.01.24 15:03:06
@TH: Érdekes... Tegnap, amikor először elindítottam ott volt. Aztán véletlenül bezártam, újra kezdtem a játékot. Kétszer. Meg ma is egyszer. És nincs ott az a nyamvadt kenyér:(
Aki követte az előző blogot, annak ismerős lehet a Visitor, az egyik legvéresebb flashjáték, ami valaha készült. Főhőse, a gazdatestekben új képességeket szerző alien most a The Visitor: Massacre at Camp Happy című spinoffban köszön vissza. Azért nevezem spinoffnak, mert a…..
Pikka 2011.01.04 15:26:08
Folytassuk az ünnepi játéközönt a Santa Rockstar: Metal Xmas 3 című ritmusjátékkal, amiben Metál Mikulás húzza a talpalávalót, erősen rockosítva az ismert karácsonyi slágereket. A játékmenet a szokásos, jönnek színes bigyók a képernyőn, és jó ütemben kell lenyomni a…..
Pikka 2010.12.21 23:22:07
@DarkDrake: dettó.
És most eszembe jutott, hogy szilveszterkor ezt a bénázást nem három ujjal billentyűzeten, hanem két lábon dancemapen kell előadnom, áu.
Hajigálni márpedig jó! Ezt alátámasztandó álljon itt a Flight, amiben egy papírrepülőt kell körbedobálnunk a földön néhány (tucat) jól irányzott hajítással. Útközben ha szerencsénk van, csillagokat is felszedünk, amiért pénzt kapunk, amiből upgradelni tudjuk kezdetben…..
Elnézést kérek a más típusú játékok kedvelőitől, ma még velem kell beérnetek. A Pencilkids játékaiból már volt egy linkgyűjteményes poszt, most cukiságfaktorban erős újabb remeket ajánlok figyelmetekbe. Az Anbot gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint a Bowja the Ninja-sorozat,…..
Pikka 2010.12.01 11:46:46
@gibson: Köszi:)
(azért ezt a gmail címet kiírhatnátok az oldalra, mert nekem ugye nincs outlookom, így nem dobta ki..)
Pikka 2010.12.01 17:06:27
@TH: Igen, rá is mentem, erre elkezdett nekem valamit az outlook varázsló pönytyögni.
Elnézést, hogy nem volt játék két napig, mindenféle vis maiorok miatt nem tudtam munkát kerülni. Egy príma kalandjátékkal próbállak kiengesztelni benneteket. A The Trader of Stories ritka szép grafikájú point-n-click könnyen megfejthető fejtörőkkel és kellemesen…..
Pikka 2010.10.08 11:02:14
Valaki nem is olyan rég disztrojért rimánkodott a kommentekben. Szentül hiszem, hogy valami sokkal jobbat sikerült találnom. A Mushroom Madness 2 nem igazán sorolható, pontosabban skatulyázható be egyetlen kategóriába sem. Van benne disztroj, tower defense, ügyességi, meg ki tudja még…..
Régen volt egyklikkes játékunk, és a Smiley Showdown igazán megérdemli a posztot, mert szép is, jó is. Csak sajnos rövid is. Hamar végi lehet klikkolni a pályákat, aztán már csak legfeljebb a plecsnikre hajthatunk, meg persze a pontszámra. Amúgy jól ki van találva, emotikonokat…..
Emlékszik még valaki a Nebulus című C64-es klasszikusra? Tower Toppler néven is futott, és egy kis űrlénnyel kellett benne tornyokat megmászni. A játék különlegessége a kivitelezése volt: a főhős gyakorlatilag nem mozdult a kép közepéről, a mögötte levő torony forgott mindig…..
Végy egy adag Jurassic Parkot, keverd össze a Szerencsekerékkel és Schobert Norbi tetszőleges dvd-jével, adj hozzá egy csipetnyi szadizmust, és megkapod a Treadmillasaurus Rexet. Egy jobb sorsa érdemes dinóval kell a pokoli futópadon minél több energiát elégetni két…..
Pikka 2010.08.30 11:42:57
Amikor a kongán először találkoztam - nagyon régen már - a Mystic Hunterrel, nagyon tetszett, de ki voltam akadva rajta, hogy csak az első pálya játszható, és aki feltette, nem is foglalkozott vele, hogy nem megy tovább. Azt hittem, valami oltári nagy bug, és sajnáltam, mert szép,…..
Volt már a blogon a Potion Barhoz hasonló játék, ezt a helyszínek és a vendégek teszik egyedivé. A feladatunk az, hogy egy varázsitalokat árusító kocsmában kiszolgáljuk a kedves vendégeket, hatféle varázsital, ötféle belefőzendő ízesítő és négyféle díszítés…..
Aranyos kis játék a Moonster Safe, engem leginkább a Hoshi Saga sorozatra emlékeztetett, csak ebben nem egy csillagot kell megtalálni a pályákon, hanem egy-egy cuki szörnyet. Ez gond nélkül menni fog, mert a játék elég könnyű (különösen a Hoshi durvább pályáihoz képest), és ez…..
Tündérien édes point-n-click kaland a The Dreamerz. Olyan, mintha egy modern mesébe csöppenénk: eltűnnek a világból az álmok, ezért a hősnek (aki te magad légy) el kell indulnia, hogy megjavítsa az Álomgépet. Mindenféle felszedegetős dolgok várják, amik segítségével végig…..
Aki már teljesen szétstarcraftozta az agyát, és vágyik egy kis felüdülésre, próbálja ki a Take a Walk című cukiságot. Nagyon klassz, az elején andalítóan nyugtató, a végére vérpezsdítően felüdítő zene, némi kis ugrálás, tündéri grafika, és persze, achievementek (a tíz…..
Pikka 2010.08.05 15:13:31