Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GrayBoy

0 bejegyzést írt és 195 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre keményebbek a Szabadság téri firkálók: most, hogy a szovjet emlékművet szigorúbban őrzik, irredenta felirataikkal a játszótéren folytatják a harcot Erdélyért. A kisvonat mászóka oldalaira az „Erdélyt vissza!”, „Vissza mindent”, „Le a…..
Subba Subba Sport: Bungee Afrika 2012.01.09 08:34:00
Zambia és Zimbabwe közt található Zambezi folyón még mindig izgi ez a sportág. Kötél simán elszakad, azt hello! ..
Hát ez klasszikus. Szerintem a szcientológusok PR-zsenijei is besegíthettek ennek a megfogalmazásába:http://os.mti.hu/hirek/72625/nyilt_level_navracsics_tibor_miniszter_urhozNyílt levél Navracsics Tibor Miniszter Úrhoz     Budapest, 2011. december 25., vasárnap (OS)…..
GrayBoy 2012.01.08 13:07:30
@little green rooster:

Magyarországi Kisegyházak Szövetsége?

Szerintem igazándiból megint egy olyan történet, hogy alapított valaki egy országos szövetségnek tűnő "egyesületecskét", aztán úgy ad ki nyilatkozatot, mintha mérvadó szakmai testület lenne.

Sok nyomát nem találtam ennek a valaminek.
 Ez a metró vajon hova megy? Az Örs vezér tere vagy a Déli Pályaudvar felé? Sziasztok! Ha már reggel ilyen cikkel találkoztam az Urbanistán, akkor a tegnapi csatolt képet el is küldöm Nektek. (Blaha M2 peronról)Jó-jó ez a metró összekötés, de az illetékes…..
Bizonyára sokan emlékeznek arra, amikor 2007. március 15-én Gyurcsány Ferenc a Művészetek Palotájában szónokolt, miközben a rendőrök éppen oszlattak az Andrássy úton. A kormányfő akkor de facto már bukott politikus volt: sem a közvélemény-kutatásokban, sem az utcán nem volt…..
GrayBoy 2012.01.03 10:17:42
@ubul2000:

"Orbán nem zsidó, így nehéz lenne belőle zsidót csinálni - /maximum zsidó bérenc :))))/ "

Orbán Viktor Miniszterelnök Úr tényleg nem zsidó. (Szerintem a felesége családján keresztül lehet csak kötődése abba az irányba, de ebben sem vagyok biztos.)

De ez miért is fontos? (Tudom, te is csak reagáltál valakire.)
GrayBoy 2012.01.03 10:52:33
@Letícia:

Nagyapám mondta egyszer Orbán Viktorra, még az előző ciklusában:

"A Miniszterelnök nem zsidó, de nagyon szeretne az lenni."
GrayBoy 2012.01.03 11:00:47
@Napkutya:

"De nem is ez a lényeg. Ha csak ötvenezer ember volt kinn, -az pont ötvenezerrel több, mint amit az egyik híradó megmutatott, az üres utcával, meg a rendőrsorfallal. "

Tegnap este beszélgettem skype -on egy pár ismerősömmel. Külföldiekkel és magyar vidékiekkel. Sopronban lakó barátomnak FOGALMA NEM VOLT arról, hogy mi történik abban a percben Budapesten. Szegedi ismerősöm azt hitte az ATV képeire, hogy valami régebbi megmozdulás videóit rakták be illusztrációnak, mert máshol nem látott akkora tömeget. És ezek nem ostoba emberek, csak simán átlagos, a politikával csak érintőlegesen foglalkozó huszonéves srácok.

Esküszöm a Berlini barátaim jobban voltak informálva, mint a magyar közvélemény.
A pénteki nagy parlamenti ralliban a Fidesz-frakció elfogadta az egyik  olyan sarkalatos törvényt (az egykulcsos szja bebetonozását tartalmazó gazdasági stabilitásról szóló törvényt), amelynek visszavonása az IMF-fel és az EU-val folyó tárgyalások megkezdésének feltétele…..
GrayBoy 2011.12.25 12:30:54
@Mária:

Ebben lehet valami igazság.
A jelek szerint a magyar szcientológusok elkezdtek reagálni az utóbbi idők támadásaira.Indítottak például egy blogot:http://tuddmegazigazsagot.wordpress.com/Sok újdonság nincs ezen, a már ismerős propagandaanyagokat használták fel újra, sőt még Urbano Alonso Galan, "XXIII.…..
GrayBoy 2011.12.16 13:02:43
@Ammónia73:

Van dolog, melyet még a fekete lyuk is kiköp magából. :-)
GrayBoy 2011.12.20 12:01:08
@CashFlowTérkép:

Érdekes felvetés, akár így is lehet. nem látok rá ezen szervezetek belső működésére.

DE

Már, ne haragudj, az ne nevezze magát jól menő vállalkozónak, akihez csak úgy be tudnak "szivárogni" és a feneke alól "ki tudják húzni a cégét". Az nem vállalkozó, az nem manager, az nem cégvezető. Az csak egy befektető, aki összegrundolt egy céget, de vezetni már nem tudja.

Tudom én, bárkit tönkre lehet vágni, főleg külső ellenőrző szervek által. De belülről? Tényleg úgy gondolom, akit a saját alkalmazottai meg tudnak buktatni, az meg is érdemli. (Bocsánat azoktól, akiket megvezettek a saját emberei.) De kimondom, egy vállalkozást kell tudni vezetni és akit behúznak a saját emberei, az egy tehetségtelen balek, és ne legyen vállalkozó.

Én vettem a fáradságot és csak akkor kezdetem bele, amikor már volt legalább egy háromforintos OKJ képzésem. Pénzügyek, könyvelés, vállalkozás, marketing, PR, HR, management, stb.
Mondhatnám, hogy Orbán Viktor rárontott nemzetére. Meg azt is, a mostani helyzet kísértetiesen hasonlít Kádár XIII. Kongresszuson mondott beszédéhez, miszerint "Magyarországon történelmileg úgy alakult, hogy egypártrendszer van." De nem mondom, mert Kedves Vezetőnk…..
GrayBoy 2011.12.16 23:00:32
@ment_a_lista:

"...Létezik-e bármi olyan fék a mai Magyarországon, ami képes arra, hogy megakadályozza a 2/3-ot abban, hogy lenyúlja a neki nem tetszők magánvagyonát? "

Nem. Nem létezik.

A két utolsó un. fék és ellensúly eszközt kebelezik most be. Az Ügyészség és az MNB.
Előzmények:…..
GrayBoy 2011.11.28 12:24:19
A pénz eltulajdonításának sokfajta jogi megközelítése lehet. kezdve a szimpla lopástól egészen a "különösen nagy összegben elkövetett hűtlen kezelés minősített esete" -ig bezárólag. Minden azon múlik, hogy abban a pillanatban mi a jogi státusza a szervezetnek és mi a jogi státusza a pénzmozgásnak.

Pl: egy alapítvány ugyan a vagyonát kezelheti az alapítványokra vonatkozó törvényi előírásokkal és az adójogszabályokkal paralel módon, de ha mondjuk autóbuszt bérel, akkor a bérleti szerződéssel kapcsolatos adózási és könyvelési metódus már nem különbözik semmiben.

Biztos vagyok benne, hogy a Szci nem "háromforintos" könyvelőket és pénzügyi szakembereket foglalkoztat, hogy a fenti pénzmozgásokat a törvényesség kereteibe bújtassák.

Valahol már írtam, hogy bármilyen szervezet, cég, magánvállalkozó hónapok alatt kivéreztethető, ha az állam és az állami felügyeleti szervek "rászállnak". Mehet a NAV, az ANTSZ, a munkaügyi felügyelet, a tűzoltóság, a jogvédő hivatal, stb. folyamatosan. Az összes felügyeleti szerv. Mindenkinél és mindenhol lehet találni olyan hibákat, amiért bírságolható.

Amerikában csinálták ezt okosan. Az adócsalás a legtöbb államban a mai napig iszonyat büntetési tételekkel fut. Kábé a rendőrgyilkossággal egy súlyban. Miért?

Mert annak idején a maffia és egyéb szervezett bűnöző csoportok vezetőit nem tudták életellenes bűntettekért elítélni, hiszen effektíve saját kezűleg nem tettek semmit. Ezért felemelték az adócsalásnak és az egyéb pénzügyi bűntetteknek az ítélet tételét sok 10 évre, sőt volt olyan állam, ahol halálbüntetés járhatott érte.

És innentől kezdve indultak a monstre maffia perek, sima gazdasági bűncselekményekért.

Persze a maffiás példa nem párhuzam esetünkben, csak a szemléletesség kedvéért írtam.
GrayBoy 2011.11.29 15:11:01
@triarius:

Bár igazad van, megjegyzem, a Zuschlag ügy nem a könyvelési probléma.
GrayBoy 2011.12.01 17:55:49
@triarius:

Igen, de nem "könyveléstechnikai" gond volt, hanem a szerződések megkötésének jogszerűségét kérdőjelezték meg.

Ha jól emlékszem. de nem érdemes belemenni, mert a történetnek és a példámnak nem ez volt a fő irányvonala.
Ráadásul a Bibliára hivatkozva!A Magyar Kurír elnevezésű katolikus hírportál november 10-én röviden írt arról, hogy online is megnézhető a "Míg végül semmi sem marad" c. játékfilm a szcientológiáról.Ezt…..
GrayBoy 2011.11.28 13:39:27
@triarius:

Igen, ez igaz. Még a sokkal konkrétabban megírt és naprakész törvényeket is lehet sok esetben másképpen értelmezni.

És nekem tudod mi a fura. Hogy mindig azok hivatkoznak egy adott bibliai passzusra vagy törvényi kitételre, akik egy másik passzust vagy törvényt súlyosan megszegnek. Sőt, tovább megyek, szinte mindig az tiltakozik valami ellen, aki azt egyébként más szemszögből súlyosan megsérti.

Pont tegnap este volt egy ismerősöm halálosan felháborodva valami minimális pénzügyi dolgon, hogy őt megkárosította egy állami cég, de tényleg ilyen párezer forintról volt szó.

Azt mondom neki: oké, jogos a követelésed, de pont te ne ordíts itt köpködve a "hülye állami vállalatra", mert te meg 10 éve lógsz ingyen a BKV járatain, mert "elvből" nem veszel jegyet.
Michael Knight Bőr, az van... 2011.11.24 21:36:00
A siker láthatatlan - jelentette ki a minap az Unortodox Közgazdaságtan Lánglelkű Apostola. És ezúttal kivételesen tényleg egyet kell értsünk vele: valóban láthatatlan. Éppen, mint a császár új ruhája.Van az a pont, amikor már a szómágia sem megy. Amikor már a Fidesz B-közép…..
GrayBoy 2011.11.25 00:04:03
@Lázár te igazi szarházi vagy!:

Mondd, mit lépjünk? Én benne vagyok, de mit lépjünk?

Menjünk ki az utcára 100 ezren?
Majd azt mondják, 10 ezren voltunk és a közszolgálati TV meg elfelejti betenni a híradóba és a köztéri kamerák is pont akkor hibásodnak majd meg, (volt ilyen 2 alkalommal is). Ott leszünk majd hazamegyünk és a többi 9 millió embernek fogalma sem lesz róla.

Írjunk petíciót?
Majd átveszik és válaszolnak rá egy elferdített statisztikai adattal, egy szép tartalmas közmondással vagy egy hatalmas hazugsággal.

Neked van valami ötleted?
GrayBoy 2011.11.25 00:05:22
@Lófasz Hadnagy:

Akkor örökre ez marad.

A megkérdezettek 78% -a gondolja, hogy rossz irányba mennek a dolgok, de másfélszeres többséggel megválasztaná ugyanazt a bandát.

Ha ez nem ostobaság, akkor mi??????

A mostani időközi választásokat is a Fidesz nyeri méghozzá elsöprő többséggel. Nem kicsit, vagy éppen hogy, hanem elsöprő többséggel.

Ezek szerint az emberek döntő többsége ostoba? Akkor viszont felesleges a szájtépés, felesleges az ellenzék, felesleges minden. Mert elmegy majd a választópolgár, aki nem okosabb egy brokkolinál és ikszel. Ugyanazokra. Mert neki ez jó.

Mert ő elhiszi, hogy az arcába mondják: "Ez neked jó. A gazdaság sikeres. Matolcsy egy zseni. Orbán egy hatalmas nemzeti vezér."

Iksz.
Ez egy már egy kicsit tényleg sok. Várom az esti Showder Klubot, erre két szenzációs videóval Matolcsy Gyuri ellopja a műsort a srácok elől. A mai: És aki még nem látta, a szombati:   "Nem tud senki sem mondani olyan összeget, amelyért a jobbkezemről hajlandó lennék…..
GrayBoy 2011.11.22 14:28:12
@Ben Franklin:

Igen, csak utána ne állítson meg a lépcsőházban és ne akarjon velem politizálni, mert nulla információval rendelkezik. Annyit tud, amit a legutolsó Orbán beszédben hallott.
GrayBoy 2011.11.22 14:34:08
@igényes:

Ja, így már benne vagyok én is. :-)
GrayBoy 2011.11.22 14:39:35
@Ben Franklin:

2-3 millió SZAVAZÁSRA JOGOSULT ember. És ez a baj.
A koppenhágai "haladó szervezet" (az egyház egyik európai központja) készített egy adományozásra buzdító videót.Az IAS (International Association of Scientologists, Szcientológusok Nemzetközi Szövetsége) az egyház központi pénzgyűjtő szervezete, ők szokták a…..
GrayBoy 2011.11.22 01:02:46
@bot23:

Sziasztok!

Akartam ma írni, de a blogmotor nem engedett be ide. Már azt hittem, hogy kitiltottak.

Na, szóval. Eszement vad volt az egész. Amikor odaértünk és körbenéztem, tudtam, hogy nem lesz egyszerű. Már csak azért is érdekes volt mert a meghívottak egy része dianetika fan volt, állítólag hihetetlen üzleti sikerekkel, a másik csapat pedig egy maroknyi Szci -volt, akik ráadásul valami befektető cég munkatársaként. Szóval két hihetetlen sikeres csapat.

Ehhez képest a párom Audi A4 -ese volt a legjobb autó a parkolóban és öltönyben is vertünk bárkit. Ennyit az "fúú, ezekkel a módszerekkel milyen sikeres és jó lehet az ember".

Látványosan kiríttunk a csapatból, ezért szinte mindenki feladatának érezte, hogy "barátkozzon" velünk és megmutasson egy új lehetőséget. A párom nem beszél túl jól magyarul, szóval én maradtam.

És bár nem állítom azt, hogy erőszakos lett volna bárki, a végén már azon röhögtem, hogy szinte bármilyen témából két mondtatos átkötéssel el tudtak jutni a dianetikához.

Ami viszont nagyon fura volt, hogy az egész eseményt, a vacsorát és a bulit átlengte egy számomra nehezen megfogalmazható légkör. Mintha mindenki egy kicsit műmosollyal és erőltetett modorossággal viselkedett volna.

Aztán mi elkezdtünk rettenetesen bulizni és csomóan velünk tartottak. Hajnal kettőre annyira berúgtam, hogy azt sem tudtam, melyik bolygón vagyunk. Valakivel félmeztelenül táncoltam tapadós lambadát és csak reménykedem benne, hogy nem vér szerinti rokon volt. :-)
GrayBoy 2011.11.22 13:05:39
@Valerijov:

Jó lenne kideríteni, hogy kinél van az ingem.
Blokád alá vette múlt héten hat vállalkozás a Lidl szigetszentmiklósi raktárközpontját, mert az áruházlánc nem fizetett nekik az egyik budapesti üzlete építése után. A Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetsége ma reggeltől félpályás útlezárással folytatja akcióját. A…..
GrayBoy 2011.11.21 20:45:25
@Kivancsi:

1. Gray és nem Gay. De még ha az lenne, sem lenne hozzá semmi közöd.

2. A pöcsöm köszöni szépen, jól van.

3. A cég is rendben van, fejlődik.

4. És ha esetleg valamelyik megrendelőm késve vagy egyáltalán nem fizetne, akkor jogi lépéseket tennék és nem az ő egyik üzleti partnerének lakása előtt tüntetnék.
GrayBoy 2011.11.21 20:55:07
@Alikam:

Igen. Az egyik legnagyobbat bukott iparág és sajnos nagyon sok embert érint.
Ami pedig még szomorúbb, hogy ez az iparág talán az utolsó, ami nagy mennyiségben tud foglalkoztatni alacsony képzettségű munkaerőt valamint számtalan szakmában rengeteg szakmunkást.

Ha ez így megy tovább, sok ember kerül ismét a perifériára.
GrayBoy 2011.11.21 21:01:25
@kitiltott bögre:

És eddig mindenhol fizetett a Groupius, és csak most kezdett el variálni?
(az előző bejegyzés folytatása) 2006. augusztus végén hagytuk abba. Ekkora már az egyházé volt az épület, és összegyűlt 850 millió forint a felújításra és a berendezésre...
GrayBoy 2011.11.19 00:36:22
@bIasius:

"Szólhattál volna előbb is, mert az apám temetésén a pap csak úgy volt hajlandó prédikálni, ha az elmaradt egyházadót befizettük előtte.
Kb. 30-40 ezer forintot.
Ezért kaptunk egy 10 perces beszédet.
Nem rossz óradíj!"

Pusztán jogi szempontból:

1. Magyarországon a hatályos törvények alapján csak és kizárólag a NAV szedhet be kötelező adót.

2. Egyéb kötelező költséget csak állami vagy kormány szerv, vagy az általa megbízott hivatal vethet ki.

3. Magyarországon hivatalos egyházadó nincs.

4. Mondom, nincs.

5. A köznyelvben egyházadónak hívott fizetendő költség csak egy hibás elnevezés miatt tűnik adónak. De nem az.

6. Befizetése ÖNKÉNTES, és megállapodás kérdése.

7. Ha a család nem fizette be a helyi pappal megállapodott összeget, akkor a pap természetesen a jogos követelés behajtásáig elállhat a kötelezettségeitől. Ez a megállapodás akár szóbeli is lehetett. Tehát. ha apukád abban állapodott meg a helyi egyház emberével, hogy havi 5 000 Ft -ot kíván az egyháznak adni, és ezt nem teljesítette, akkor tartozása állt fenn.

Emberileg:

Na, én az anyjába küldtem volna el a papot.

Nálunk ilyen szerencsére nem fordulhat elő. Soha nem kértek tőlem pénzt, megelégszenek azzal, hogy a közösség tagja vagyok és szabadidőmben segítek a munkában, ha szükség van rá.
GrayBoy 2011.11.19 00:41:03
@antiszci17:

Meleg volt az egyik gyereke? Na, ezt nem tudtam.

Egyébként a Szci -miként vélekedik a melegekről?
GrayBoy 2011.11.19 01:07:15
Alapvetően úgy vagyok a kéretlen reklámlevelekkel, hogy nőjön köröm minden spammer p*csére (elnézést, de nem tudom finomabban megfogalmazni), de különösen idegesít, amikor a saját címemet teszik be a nekem küldött spam fejlécébe:Persze a filterek miatt úgyse jut el semeddig a…..
A St. Petersburg Times, amely többek között az egyház egyik nemzetközi központjának is otthont adó Clearwaterben is megjelenik, folytatta még 2009-ben megkezdett tényfeltáró riportsorozatát.Most a pénzgyűjtés témáját járják körbe, "The Money Machine" címmel.…..
GrayBoy 2011.11.14 12:31:48
@Valerijov:

Huszon pár éves. Most lesz az esküvője, elveszi azt a csajt, aki belerángatta ebbe. :-(
GrayBoy 2011.11.14 12:33:50
@antiszci17:

Az a baj, hogy ha rászánnék 48 óra folyamatos foglalkozást a dologgal és elérnék valamit, amint vége a beszélgetésnek, és ő visszatér a "sajátjaihoz", egy óra alatt kimossák az agyából az én szavaimat.
GrayBoy 2011.11.14 12:35:09
@vizsla_barat:

Én is ezt gondolnám, de mégis csak a szűk családom egyik tagja, és látom a tesómon a kétségbeesést.

Egyetlen gyerek a családban és egyetlen unoka is.
Ez jutott el hozzám. Úgy tűnik, már megvan az egyház terve az "elnyomás" kezelésére (egyháztörvény + a mi tevékenységünk).Feltennék rá egy nagyobb összeget, hogy pénzgyűjtés lesz a vége, egy 10 és 25 millió körüli összeg kell majd az egyháznak, hogy…..
GrayBoy 2011.11.10 10:57:25
@Valerijov:

Valakinek a balos médiát be kéne izzítania. Azt is olvassa egy pár ember. Sőt, van aki csak azt olvassa.

Korábban írtam már itt valahol:
Balos barátaim a mostani hirtelen megerősödő pergőtüzet pont a leközlő sajtóorgánumok miatt kétkedéssel fogadják és összeesküvés elméleteket gyártanak. (ellenkező esetben is így lenne, ez nem őket minősíti)

Attól még, hogy ilyen retek módon szét van szakítva ez az ország, vannak olyan dolgok, melyben össze kell fogni.

Nem politizálni kívánok, csupán az eredményesség szempontjából mondom.
GrayBoy 2011.11.14 11:16:33
Egyfajra köszönetnyilvánításként összegyűjtöttem, hogy melyik online média írt a filmről és a könyvről:Heti Válasz, 3 cikk:Exkluzív interjú: megszólal a szcientológusok egykori második embereSzcientológus voltam - a filmrőlSzcientológus voltam - interjúPécsi…..
Bár a II. kerületi időközi országgyűlési választás érvénytelenségéről nem a köztévé Híradója tehet, valószínűleg egy kicsit ők is hozzájárultak ahhoz, hogy a választóknak elmenjen a kedvük ettől az egésztől. A szombat esti fél nyolcas Híradóban ugyanis egy az egyben…..
GrayBoy 2011.11.14 10:40:45
@Sebesen suhanó nyílvessző: Ssssh:

Volt szó a cikkben / post -ban Lévai Katalinról vagy az MSZP -ről:
GrayBoy 2011.11.14 10:41:18
@GrayBoy:

A vége kérdőjel, csak melléizéltem.
GrayBoy 2011.11.14 10:56:01
@Rokkantnyugdíjaspornósztár:

A Lehet MÁS Politikából majd UGYANOLYAN politika lesz. Most jönnek a Facebook és iWIW csoportok.

Felkészül: a húgom emlékkönyvébe írók csoportja.
Kinek, milyen pénzből, miért kezdett a klub presztízsberuházásba? Ezt kérdeztük levélben, telefonon, újságcikkben. Nem kaptunk választ, talán majd a pénteki sajtótájékoztatón, a megnyitás előtt...
GrayBoy 2011.11.10 19:45:27
@Gyarló Hintaló:

De tényleg.
Azon a pár 60 feletti bácsin kívül, akik elfelejtették lemondani a tagságukat van érdemi tagsága ennek az egyesületnek?
GrayBoy 2011.11.10 20:11:36
@morpho:

Nem gondoltam volna. Főleg úgy nem, hogy a múltkori Index -es cikk után MINDENKIT végigkérdeztem a környezetemben és egy darab sem volt. Család, emeleti lakók, chat ismerősök, munkatársak.