Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maren Maris

9 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A megbízóval a tervezés során nagyon jó viszony alakult ki, így a végeredménnyel mindketten elégedettek vagyunk, illetve: szerencsére a megrendelő régi barátomként teljesen megbízott bennem, a tervek elkészítéséhez szabad kezet kaptam - olvashatjuk a két lehetséges ok…..
Maren Maris 2010.05.02 00:27:25
@berciXcore:

És voltál is benne? Kíváncsi lennék, hogy milyen élmény élőben. Meg hogy vajon mindenkinek ugyanaz-e a "kecses és magasztos esztétika".
El Mondo blog Háborús viszonyok 2010.03.16 10:00:00
Mindent a gazdasági világválságra fogni már majdnem olyan, mint amikor egy háborús bűnös arra hivatkozik, hogy ő csak parancsot teljesített. Az mégis tagadhatatlan, hogy a világméretű folyamatok közvetlen következményeit a magánéletünk, a kapcsolataink is…..
Maren Maris 2010.03.20 10:45:08
@egy nik a sok közül:

Azt nem értem, hogy a ffi-nő kérdés hol jön itt a képbe. Úgy érted, hogy gyerekvállalásnál lesz kellemetlen, hogy a nő keresete esik ki, vagy hogy ha a két kereset eltér, akkor a férfinek kell többet keresni? miért?
III. Hagyomány és Evolúció döntő Az, hogy egy külföldi egyetem kantinja változatosabb, egészségesebb és ötletgazdagabb menüt kínál naponta, mint a legtöbb magát jó kategóriába soroló „tradicionális magyar konyhát” ígérő étterem, nem jó dolog. Ugyanis a…..
El Mondo blog Spanyol inkvizíció 2010.02.11 13:31:00
Egy index-teszt másik margójára Szeretem, hogyha kérdeznek. Mivel megfelelési kényszerem van, főleg azt szeretem, ha olyasmiről kérdeznek, amire jó válaszokat tudok adni. Jól ismert terület: biztonságos. Jól ismert, ritka terület: extra elkápráztatási potenciál. Önmagamra…..
Curro Claret terméktervező olyan templomi padsorokat tervezett, amelyek éjszakára egyszerűen ággyá alakíthatóak, így nyújtva fekhelyet az arra rászoruló hajléktalanoknak, háborús menekülteknek.  A barcelonai kiállítás leírása szerint a tervet a szükség szülte: mind…..
Gyermekkorom kedvenc közmondása az volt, hogy „a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát”. Túlzás nélkül órákat gondolkoztam ezen. Tényleg lassabban tud amiatt futni az ember, ha hazudott??? A probléma nem volt elhanyagolandó, tekintve, hogy elég jó futónak…..
Eldőlt a svájci népszavazás: nem épülhet több minaret az országban. A kormányt is meghökkentő eredmény alapján a kampányt különösen sikeresnek kell neveznünk, hála az SVP (Schweizerische Volkspartei, az idegenellenes Svájci Néppárt) hírhedt plakátjainak, vagy még inkább…..
Maren Maris 2009.12.02 18:48:39
@Csomorkány: Lehet, hogy a svájci kormány nem értette, de népszavazás döntötte el a kérdést, bár szerintem nem a zajról volt szó. És a plakátokon sem zajvédő fejhallgatós emberek szerepeltek.
Interjú Beke Andrással, a 2020-as budapesti olimpia városépítészeti víziója – ötletpályázat győztes teamjének tagjával (hivatalos eredmény és részletes bírálat) (a pályamű nagyobb felbontásban) Metronóm: Először is gratulálok a pályázathoz, és…..
El Mondo blog Program, zene 2009.02.10 21:23:00
2009. február 15-én hallható a Müpában Dmitrij Sosztakovics 7., „Leningrád” szimfóniája. Programzenéről van szó, olyan tisztán hangszeres, szimfonikus zenéről, ami konkrétabban kelt tárgyi, fogalmi, eszmei asszociációkat, mint a zene általában. Mégpedig azért, mert…..
A Meglátogattam Jimet a lágerben margójára Az „ELMONDO VENDÉG” néven megjelent írás egy néző beszámolója a Müpában bemutatott Bernstein Miséről, nem hivatalos kritika. Mivel az előadásban részt vettem, kritikát így magam sem írhatok, de beszámolnom volna miről -…..
Leonard Bernstein: Mass November elején két este látható Leonard Bernstein Miséje a Művészetek Palotájában. Érdemes jól megfontolni, hogy rászánjunk-e egy estét, mert az éppen 20 évvel ezelőtti bemutató óta Magyarországon erre nem adódott lehetőség. És jó darabig nem is fog.…..
Maren Maris 2008.11.10 11:18:31
Eperjesi Ágnes tüntetést szervez február 14.-én Budapesten, a Kálvin tér környékén. Tavaly már tüntetett Buenos Airesben, ám nem politikai meggyőződéséről tett tanúbizonyságot, hanem legszemélyesebb érzéseiért állt ki, azokért – vagy éppen azok ellen –…..
Maren Maris 2008.02.19 10:57:05
El Mondo blog Harminc 2008.02.14 19:56:00
I.Johannes Guilleaume falnak támasztott fejjel kuporgott a Népstadion állomásnál. Előtte hosszú-hosszú, töretlen tenger, míg a látóhatár eltart, sehol egy pont, amiben megkapaszkodhatna a szem. Karnyújtásnyira tőle a cigányasszony sárga, piros tulipánjaival, kötényében azzal a…..
El Mondo blog pontvonal 2007.11.25 21:46:00
  A főnököm vonalas ember. Vonalakból áll. Vagy csak egy vonalból. (Főnököm egy egyenes.) Több. A vonalak párhuzamosan futnak egymás mellett. (Élete alapvetően egysíkú, de akadt benne egy kitérő.) Ha főnökömet közelről szemléljük, elhamarkodott következtetéseket…..
El Mondo blog VÁGOD?! 2007.10.15 11:23:00
Sok késünk van otthon. Van a kenyérvágáshoz, reggelizéshez, tortaszeleteléshez, halpucoláshoz, zöldségtisztításhoz, sültszeléshez. Külön a görögdinnyéhez. Ha külföldi vendégek alszanak nálunk, reggelinél a készlethez tartozó, soha nem használt recés késekkel terítünk.…..