Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tudodmit

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan olyan képzete lesz az embernek, hogy az eladósodottság valami kegyelmi állapot Magyarországon. Vagyis az jó, az kell, mert valami kifacsart logika szerint előnyökkel járhat. Úgyhogy felhagyok a családi kassza beosztásával, és honfitársaim tömegéhez hasonlóan én is…..
tudodmit 2011.11.03 21:37:16
@Lencsés lstván: mindig a közösből enyhítik a bukást. Ha te egészségesen élsz egész életedben, nem dohányzol, nem alkoholizálsz, 70 éves korodig az orvost nem is ismered, akkor a egészségbiztosítási járulékodat esetleg olyan emberre költik, akinek ki kell venni a fél tüdejét a bagó miatt. Ez nem zavar?
Vagy az nem zavart, hogy 1990-ben az állam átvállalta az akkori hitelek 50%-át? Vagy az nem zavar, hogy az állam kifizeti kamattámogatáson keresztül a hitelek egy részét? Vagy a szocpolon keresztül? Soroljam?
tudodmit 2011.11.03 21:46:45
@Zabalint: És az ismerős, hogy a mamutcég visszaél erőfölényével? Mivel az adós lekötötte magát, a bank bármit megtehet. Oda emeli a költségeket, ahová nem szégyenli. Nincs piaci verseny. Ha pl. ez egy 1 éves hűségszerződés lett volna, akkor azt hiszem sokan váltanának. A bank pl. a devizahiteleit 1 éves swapokkal finanszírozza. Nyilván a következő 1 évre megkeresi a piacon a legjobb ajánlatot. Erre a hiteleseknek nincs lehetősége. Az már csak slusszpoén, ha a bank néhány jól megválasztott swap miatt még nyer is a végtörlesztésen. Persze nem annyit, mintha 250Ft-os árfolyamon végtörlesztenének, az igaz.

Az általad említett felelősségvállalás a te kockázatvállalásodra inkább érvényes. Volt kockáztatni való pénzed, hátha bejön alapon nyersz egy zsák pénzt, de nem jött be. Azért ezt ne hasonlítsuk össze azzal, hogy valaki a családalapítás miatt bevállalt egy kis hitelt a lakására.
tudodmit 2011.11.03 21:51:11
@VonS: ezt úgy hívják, hogy kockázatközösség. Az összes biztosítás így működik. Pl. a témaindító KGFB is. Vagy az egész EU, ahonnan az EU-s támogatásokat kapjuk felzárkóztatás címszó alatt. Ha az összes műtétet és vizsgálatot mindenki magának fizetné, hamar letisztulna a társadalom néhány absztinens vegetáriánus sportolóra.