Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magnetic star

441 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A rock rajongók tudatában John Corabi elsősorban a Mötley Crüe vagy a The Dead Daisies egykori énekeseként él. A számos más formációt is megjárt veterán most végre szólóban is mutat valamit önmagából – a tervei szerint egyre többet, hiszen fokozatosan kívánja új szerzeményeit megosztani a világgal.…..
A Pólus Rock Klub egészen decemberig tartó, koncerteket és filmvetítéseket magában foglaló idei programjának kiemelten fontos eseménye volt ez. Tavaly márciusban Török Ádám grandiózus életmű-koncertje volt az utolsó általam látott élőzenés rendezvény közvetlenül a teljesen buli-mentes, kijárási…..
Azért az elmúlt mintegy másfél év megmutatta, hogy az ember bármilyen sanyarú élethelyzetet képes a maga javára fordítani! A világméretű lezárások és korlátozások nyilván a Leprous turné-ütemtervét is felülírták, ám az alkotói energiákat nem tudták elfojtani. Eredetileg egy EP-re való friss…..
1991-ben látott napvilágot az eredeti értelemben vett power metal amerikai alapbandájának negyedik lemeze. Személyes kedvencem, és nem csupán a Metal Church munkásságából, de a világ mindenkori zenei termését tekintve is. Kétség sem férhetett hozzá, hogy a kerek évforduló kapcsán idén kijár a The…..
A Hardline lehetett volna az amerikai hard rock hatalmas sikertörténete az 1990-es évek elején. Neal Schon a Journey szünete alatt szűrte össze a levet az akkor még csak húszas éveiket taposó, de korántsem rutintalan Gioeli tesókkal (Killerhit, majd Brunette) és magával vitte Deen Castronovo dobost…..
Amikor 2018-ban Myles Kennedy első szólóanyagával, a javarészt akusztikus Year of the Tiger lemezzel kápráztatta el a világot, annak jelentősége messze túlmutatott azon, hogy barátunk végre önállóan is villantott valamit. Az énekes ugyanis súlyos gyermekkori traumát írt ki magából és dolgozott fel.…..
A gyökerekhez való kötődés fontosságáról szól a harmadik Magma Rise lemez dalainak egy része, az impozáns borítókép szintén ezt sugallja. Más számok pedig veszteségeket, személyes tragédiákat dolgoznak fel. Ez a kettősség nem tudatos előzetes elgondolás volt; az élet hozta úgy, hogy Holdampf Gábor…..
A hazai underground színtér lelkes támogatójaként ismert NGC Prod ismét különleges bejelentést tett. A kiadó idéntől rááll a különleges tárgyak készítésére, ami a kazetták és a CD-k tokjaként szolgál majd...
Az ezerarcú Anneke van Giersbergen legújabb zenei kalandja, az akusztikus The Darkest Skies Are The Brightest szólólemez semmilyen szempontból nem szokványos körülmények között született. Az énekesnő magánéleti válságát és annak rendeződését dolgozza fel, azt példázva, hogy nincs teljesen…..
Tudjátok-e, mi a kintsugi? Az a japán eredetű technika, amellyel az összetört porcelán tárgyak nem csupán megragaszthatók, de értékesebbé, különlegesebbé is tehetők. Ennek gondolata szimbolikusan is mélyen megihlette sokunk kedvenc énekesnőjét, így az új lemezt beharangozó Agape nóta – ugyancsak…..
Az ausztráliai illetőségű David Lowy egy igazi csodabogár a zenei színtéren. Muzsikusként vagy szerzőként valószínűleg soha a büdös életben nem fogják magasan jegyezni – üzletemberi tevékenységének megítélése nem a mi hatáskörünkbe tartozik –, ám a The Dead Daisies létrehozásával beírta magát a…..
Nemrégiben töltötte be hetvenötödik életévét Nagy Feró. Igaz, hogy a Nemzet Csótánya ma nem csak az egykori nemzedéki hősként, hanem mint a celebvilág sztárjaként él a köztudatban, tevékenységét azonban továbbra is komoly figyelem övezi, ahogy az a jeles dátum kapcsán újfent beigazolódott. Az alábbi…..
A hazai punk-rock & roll egyik jeles képviselője, a székesfehérvári The Joystix tavaly tavasszal vonult pihenőre, ahogy akkor fogalmaztak: bizonytalan időre. A szünetnek azonban hamar vége lett, ráadásul új nagylemez is született a pihenő alatt. Ez elég indokot szolgáltatott arra, hogy egy…..
Leif Edlingnek a vérében van a doom. Alkothat bármit, bármilyen zenekarnév alatt, a metal súlyos és epikus vonalához való kötődése mindenre rányomja a bélyegét, ami csak kikerül a keze alól. A svéd úriember neve természetesen a stílusformáló Candlemasszel fonódik össze elsődlegesen, de oroszlánrésze…..
Minden idők egyik legnagyobb rock n’rollere, Lemmy mondta egyszer, hogy nyomhatja az ember bármennyi idősen, ha van saját stílusa. Tőle pedig fenntartások nélkül el lehet ezt fogadni. Annyit azért hozzáfűznék, hogy egy egészséges adag önkritika sem árt a hosszú karrierhez. A tehetségre meg talán…..
Kentucky hősei, a Black Stone Cherry tagjai egyszerű – és a maguk egyszerűségében abszolút szerethető – déli srácok, akiknél nincs megjátszás. Az ember azt kapja, amit lát. Így aztán jómagam is készséggel elhiszem nekik, ha úgy nyilatkoznak a friss kiadvány beharangozásaként, tizenkilenc év és hét…..
Nate Garrett nem összetévesztendő a vadnyugati legendával, Pat Garrettel! Ő nem Billyt, a kölyköt tette haza, hanem az általa finoman szólva nem igazán favorizált emo / rap irányzatot küldené padlóra. A srác amúgy szintén amerikai, és a neve azoknak lehet ismerős, akik a tradicionális heavy metal…..
Oké, a dallamokhoz is van olyan érzékük „anyuéknak”, mint az ütemekhez, de már csak az AC/DC párhuzam miatt sem bírtam kihagyni... Ha már itt tartunk, egy normális világban mostanság olyan híreket olvasnánk, hogy Angusék a Thundermothert viszik magukkal a Power Up lemez turnéjára…..
Tavaly a Toto leállásáról jöttek a hírek a veterán rockcsapat negyvenéves jubileumi turnéjának befejezését követően. Ehhez képest a közelmúltban Steve Lukather gitáros és Joseph Williams énekes „a jövőt illetően frissítő, optimista lelkesedéssel” új felállást jelentett be, amely november 21-én…..
A Heathent az avatottak mindig is a Bay Area thrash színtér meghatározó zenekarának tekintették, jóllehet a csapat már az első aktív korszakában is csupán két albumig jutott. Ami azt illeti, az újjáalakulás óta sem fokozták a tempót az alapító Lee Altus (lásd még: Exodus) és társai, sőt!.. Most a…..
Hofi Géza negyven évvel ezelőtti, Tiszta őrültekháza című előadásának visszatérő jelenete volt, amikor a mester „elmegyógy-és intézeti” ápoltként az általa kezelt állami fröccsöntőgépből kikerülő ágytál hasznosításának lehetőségein elmélkedett: kacsának nem kell, tükörnek nem kell, papucsnak nem…..
2016 egyik nagy felfedezettje volt a texasi Oceans Of Slumber. Az akkor megjelent Winter albumukkal – az első, amelyen Cammie Gilbert énekesnő hangja hallható –, na meg az Enslaved és a Ne Obliviscaris társaságában adott koncertjükkel idehaza is belopták magukat az egyszerre súlyos megszólalású,…..
A Makó Dáviddal egybeforrt The Devil’s Trade új dalait az idei Fekete Zaj fesztiválon hallhatta először a közönség, majd nem egészen egy hétre a mátrai fellépés után és két nappal a hivatalos megjelenés előtt a Dürer Kert szabadtéri színpadán sor került a The Call of the Iron Peak album bemutató…..
A rockzene világában a Deep Purple egyet jelent az „élő legenda” kifejezéssel. Az „élő” szó az ő esetükben külön is hangsúlyos, hiszen az ötös nem pusztán a dicső múltjából tartja fenn magát, hanem rendszeresen ad ki lemezeket, és koncertezik az aktuális anyagával. Ahogy nyilvánvalóan most is tenné,…..
Ismét a szokásos történet: adott egy, az 1970-es évek óta létező, iskolateremtő zenekar, amely a jelenlegi felállását tekintve nyomokban eredeti tagokat is tartalmaz, és amelynek aktuális kiadványa kapcsán bizony egyes ősrajongók is megkérdőjelezik a régi, jól bejáratott név használatának…..