Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magnetic star

432 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudjátok-e, mi a kintsugi? Az a japán eredetű technika, amellyel az összetört porcelán tárgyak nem csupán megragaszthatók, de értékesebbé, különlegesebbé is tehetők. Ennek gondolata szimbolikusan is mélyen megihlette sokunk kedvenc énekesnőjét, így az új lemezt beharangozó Agape nóta – ugyancsak…..
Az ausztráliai illetőségű David Lowy egy igazi csodabogár a zenei színtéren. Muzsikusként vagy szerzőként valószínűleg soha a büdös életben nem fogják magasan jegyezni – üzletemberi tevékenységének megítélése nem a mi hatáskörünkbe tartozik –, ám a The Dead Daisies létrehozásával beírta magát a…..
Nemrégiben töltötte be hetvenötödik életévét Nagy Feró. Igaz, hogy a Nemzet Csótánya ma nem csak az egykori nemzedéki hősként, hanem mint a celebvilág sztárjaként él a köztudatban, tevékenységét azonban továbbra is komoly figyelem övezi, ahogy az a jeles dátum kapcsán újfent beigazolódott. Az alábbi…..
A hazai punk-rock & roll egyik jeles képviselője, a székesfehérvári The Joystix tavaly tavasszal vonult pihenőre, ahogy akkor fogalmaztak: bizonytalan időre. A szünetnek azonban hamar vége lett, ráadásul új nagylemez is született a pihenő alatt. Ez elég indokot szolgáltatott arra, hogy egy…..
Leif Edlingnek a vérében van a doom. Alkothat bármit, bármilyen zenekarnév alatt, a metal súlyos és epikus vonalához való kötődése mindenre rányomja a bélyegét, ami csak kikerül a keze alól. A svéd úriember neve természetesen a stílusformáló Candlemasszel fonódik össze elsődlegesen, de oroszlánrésze…..
Minden idők egyik legnagyobb rock n’rollere, Lemmy mondta egyszer, hogy nyomhatja az ember bármennyi idősen, ha van saját stílusa. Tőle pedig fenntartások nélkül el lehet ezt fogadni. Annyit azért hozzáfűznék, hogy egy egészséges adag önkritika sem árt a hosszú karrierhez. A tehetségre meg talán…..
Kentucky hősei, a Black Stone Cherry tagjai egyszerű – és a maguk egyszerűségében abszolút szerethető – déli srácok, akiknél nincs megjátszás. Az ember azt kapja, amit lát. Így aztán jómagam is készséggel elhiszem nekik, ha úgy nyilatkoznak a friss kiadvány beharangozásaként, tizenkilenc év és hét…..
Nate Garrett nem összetévesztendő a vadnyugati legendával, Pat Garrettel! Ő nem Billyt, a kölyköt tette haza, hanem az általa finoman szólva nem igazán favorizált emo / rap irányzatot küldené padlóra. A srác amúgy szintén amerikai, és a neve azoknak lehet ismerős, akik a tradicionális heavy metal…..
Oké, a dallamokhoz is van olyan érzékük „anyuéknak”, mint az ütemekhez, de már csak az AC/DC párhuzam miatt sem bírtam kihagyni... Ha már itt tartunk, egy normális világban mostanság olyan híreket olvasnánk, hogy Angusék a Thundermothert viszik magukkal a Power Up lemez turnéjára…..
Tavaly a Toto leállásáról jöttek a hírek a veterán rockcsapat negyvenéves jubileumi turnéjának befejezését követően. Ehhez képest a közelmúltban Steve Lukather gitáros és Joseph Williams énekes „a jövőt illetően frissítő, optimista lelkesedéssel” új felállást jelentett be, amely november 21-én…..
A Heathent az avatottak mindig is a Bay Area thrash színtér meghatározó zenekarának tekintették, jóllehet a csapat már az első aktív korszakában is csupán két albumig jutott. Ami azt illeti, az újjáalakulás óta sem fokozták a tempót az alapító Lee Altus (lásd még: Exodus) és társai, sőt!.. Most a…..
Hofi Géza negyven évvel ezelőtti, Tiszta őrültekháza című előadásának visszatérő jelenete volt, amikor a mester „elmegyógy-és intézeti” ápoltként az általa kezelt állami fröccsöntőgépből kikerülő ágytál hasznosításának lehetőségein elmélkedett: kacsának nem kell, tükörnek nem kell, papucsnak nem…..
2016 egyik nagy felfedezettje volt a texasi Oceans Of Slumber. Az akkor megjelent Winter albumukkal – az első, amelyen Cammie Gilbert énekesnő hangja hallható –, na meg az Enslaved és a Ne Obliviscaris társaságában adott koncertjükkel idehaza is belopták magukat az egyszerre súlyos megszólalású,…..
A Makó Dáviddal egybeforrt The Devil’s Trade új dalait az idei Fekete Zaj fesztiválon hallhatta először a közönség, majd nem egészen egy hétre a mátrai fellépés után és két nappal a hivatalos megjelenés előtt a Dürer Kert szabadtéri színpadán sor került a The Call of the Iron Peak album bemutató…..
A rockzene világában a Deep Purple egyet jelent az „élő legenda” kifejezéssel. Az „élő” szó az ő esetükben külön is hangsúlyos, hiszen az ötös nem pusztán a dicső múltjából tartja fenn magát, hanem rendszeresen ad ki lemezeket, és koncertezik az aktuális anyagával. Ahogy nyilvánvalóan most is tenné,…..
Ismét a szokásos történet: adott egy, az 1970-es évek óta létező, iskolateremtő zenekar, amely a jelenlegi felállását tekintve nyomokban eredeti tagokat is tartalmaz, és amelynek aktuális kiadványa kapcsán bizony egyes ősrajongók is megkérdőjelezik a régi, jól bejáratott név használatának…..
Két-háromévente, mondhatni menetrendszerűen jelentkezik új kiadvánnyal a House Of Lords a 2000-es évek közepe óta. Az amerikai hard rock és annak egyik nagy múltú csapata hívei számára ez éppenséggel jó hír és megbízható igazodási pont is lehet, ahogy a 2006-os évjáratú World Upside Down albumtól…..
Az európai metal színtér másodvonalában is vannak csapatok, akik rendszeresen szállítják le egyik lemezüket a másik után. Hozzák a megbízható minőséget, az elvárható egyenletesen magas színvonalat, megörvendeztetve lojális, kitartó követőiket. Ide sorolható a görögországi székhelyű, de nemzetközi…..
Egyesítette erőit a BPHC és a SCHC mozgalom! A hazai hardcore színtér két régi harcosa, Tizedes (Tizedes Meg A Többiek, Bandanas) és Szakály „Sas” Péter (Liberal Youth, Social Free Face) hozta létre a Freejack projektet. Igen, az 1992-es amerikai sci-fi / akciófilm – nálunk Szabad préda címen futott…..
Szakmai szempontból nézve régi igazság, hogy egy buli nem a kapunyitással kezdődik, és nem a zenekar levonulásával ér véget. Az alábbi beszélgetés kereteiben hazánk egyik legnagyobb múltú promoter cége, a Multimediából kinőtt Live Nation enged betekintést ebbe a szerteágazó folyamatba, kitérve…..
RockStation Dynamo Metalfest 2020 2020.04.05 12:00:00
A hollandiai Dynamo Open Air az 1990-es években metaltörténelmet írt. Ma már a helyszín más (igaz, csak Eindhoven városán belül költözött a fesztivál), a név is Dynamo Metalfestre módosult, de a 2015-ös újraindulás óta ismét derekasan tartja magát a rendezvény...
Kevin Codfert a 2018-ban feloszlatott Adagio billentyűseként lehet ismerős az olvasóknak – elsősorban a szimfonikus / progresszív irányzat kedvelőinek –, de példának okáért a Sepultura-féle Machine Messiah albumon hallható vonós betétek feljátszását ugyancsak ő koordinálta. Emellett producerként is…..
Minden műfajban megvannak azok a sokat látott veteránok, akikre bármikor lehet számítani. Habár a hollandiai székhelyű Beast Of Revelation csak 2019 óta létezik, elég a tagok nevét átböngészni, és az ember máris tudja, hogy ezek az arcok nem fogják cserbenhagyni...
A Leprous népszerűsége töretlenül ível felfelé, a Dürer Kert nagytermét is tisztességgel telepakolták a norvégok még februárban. A koncert apropójából, az esemény napján tekintettük át Einar Solberg énekessel, milyen változások álltak be a zenekar életében a legutóbbi magyarországi fellépés óta,…..
Egyre-másra jönnek a sokat látott, sikeres zenészek önéletrajzi könyvei, és végre magyar fordításban is olvashatjuk a Judas Priest emblematikus alakjaként ismert gitáros, K. K. Downing visszaemlékezéseit. Az ő esetében legkevésbé sem túlzás eme jelző használata, hiszen egyénisége és játéka négy…..