Regisztráció Blogot indítok
Adatok
queenagi

0 bejegyzést írt és 274 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1910. Az új osztrák-magyar hadihajó, a „Zrínyi” vízre bocsátása Triesztben. Alig 11 szolgálati éve alatt a háború után először az amerikaiakhoz került, majd az olaszok szétbontották 1921-ben..
queenagi 2024.03.12 10:46:49
@gigabursch: hát sajnos erre nem tudok válaszolni, nem értek a fotózáshoz
A mai összeállításban Koppenhága egy évszázadát tekintjük át érdekes, ritkán látható fotókon. A felismert helyszíneket kérem a kommentekbe linkeljétek, ahogy mindig :) Nagylányomnak ajánlom... 1914. Villamos és biciklisek a sorompó előtt várnak a híd leengedésére ..
queenagi 2024.03.05 12:14:16
@gigabursch: Attól, hogy eredeti, lehet még kicsi. Amúgy mostanában nem jártam a kastélyok felé, és sajnos nem jut eszembe milyen ablakok vannak ott, de te bizonyára minden szabadidődet ott töltöd, és ha nem tudsz elaludni birkák helyett kastélyablakokat számolsz, hogy ilyen fölényes felkiáltójelekkel hányod a szememre hiányos ismereteimet. Amúgy ajánlom figyelmedbe a régi házak ablakszárnyait (ha még nem cserélték ki mindegyiknél az egészet keretestül műanyagra), ahol tenyérnyi darabokból van a franciaajtó is kialakítva.
1919. Charles Godefroy francia pilóta repül át a párizsi Diadalív alatt. Filmen is megnézhető..
queenagi 2024.02.27 10:36:39
@toncsi64: Egyetértek, olvastam budapesti emberek beszámolóit ostrom alatti vagy '56-os mozgásukról a városban. Keletitől elmentem a Gellért térre, onnan Óbudára, onnan a hegyekbe...
Basszus, mi a Deák térről a Kálvinra se gyalogolunk, pedig csak két villamosmegálló! Vagy ha mégis, utána napokig téma, mekkorát kellett gyalog menni és fél napig lavórban ülünk szegény fájós lábainkat kúrálva!
Nekem Radnóti utolsó erőltetett menete a felfoghatatlan. Ott pihenés se volt, és még hajtották is őket, kemény tempót diktálva. Valszeg azért bírták az emberek, mert aki lelassult, vagy kidőlt a sorból, helyben agyonlőtték. Háborúban is az életünkért megyünk.
Soha akkora vihart nem kavart a dolgozó nép körében vers, mint Weöres Sándor Antik eklogája, amely az Új Írás 1964/2. számában jelent meg. Háborgó levelek, telefonok ezrei zuhantak rá a pártszervekre, a szerkesztőségre. Kádár Jánosnak is jutott belőlük. A nép másik része a versre vetette magát…..
queenagi 2024.02.26 09:05:48
Mind a mai napig ámulatba ejt, hogy a szocializmus népe mennyire szó szerint értelmezte a "népi demokráciát". Ha valami nem tetszett, azonnal tollat ragadtak, és nem sajnálták az időt, és terjedelmes leveleket írtak egy-egy nekik nem tetsző dolog miatt, amilyen pl. egy vers. Igaz azonban, hogy nagyrészt nem magánemberek háborodtak fel írásban, hanem ilyen-olyan szervezetek a lakosság nevében. Hát ez is kellett, ez az ország tele volt szervezetekkel, dolguk nem nagyon volt, úgyhogy csináltak maguknak.
Gyönyörű bizonyítékát adta ez az egész paláver az egész "szocialista erkölcs" néven futó álszemérmességgel elegy szexuális tudatlanságnak is. Igazán tudhatná mindenki (ha másból nem, saját visszaemlékezéseiből), hogy a pubertás korába belépő, és szexuális tapasztalattal még nem rendelkező fiatalok gondolatai elég jelentős mértékben a téma körül forognak. Lehet erről napestig beszélni, kárhoztatni, tiltani, mesterségesen korlátozni (természetesen a megfelelő mértékű felháborodással körítve), de akkor is ez van.
Rettentő, hogy annyira féltek az emberek ettől a témától, hogy a gyerekek nem is voltak felvilágosítva, a szülők reszkettek erről a témáról beszélni, valószínőleg mert őket sem nevelték ilyen téren, egyrészt szégyelltek róla beszélni, másrészt talán maguk sem tudtak sokmindent. Akinek volt idősebb testvére, onnan, mások titokban lvasott szakkönyvekből, esetleg tényleg pornográf magazinokból szedték össze értesüléseiket.
Véleményem szerint a vers zseniális, szégyellem, de én nem is ismertem. Juhász Ferenc képei néhol nagyon jó plaszticitással ábrázolják a valóságot, de sokkal több benne az öncélú mocskolódás, nekem nem is igazán áll össze, mit akar a versével mondani.
queenagi 2024.02.26 09:08:24
@gigabursch: Egész héten röhögni fogok az alsógöröngyösi kócerájon!
1962. Egy helyi földműves csókolja meg Mohammad Reza Pahlavi sah cipőjét egy uralkodói látogatáson. Isfahan, Irán..
queenagi 2024.01.09 13:42:32
@fareszjó: szerintem Cincinattiben nincs akkora forgalom, ami indokolná a metró szükségességét, meg az eredeti építmény renoválása, folytatása (3,5 km az semmi) olyan sokba kerülne, hogy nem éri meg. Talán a nyomvonal se lenne a mai városhoz megfelelő.
Eszembe jutott az is, hogy lehet, hogy mai szerelvények be se férnének az akkori alagútba, ld. kisföldalatti/metró méretkülönbségek.
Az ünnepi félezredik, DUPLA Napi érdekest látjátok. Kis híja volt, hogy nem esett egybe a 10. szülinap az 500. Napival, de sebaj, így kétszer lehet ünnepelni legalább. ;) Köszönöm az eddigi támogatóknak a felajánlásaikat! Kérlek benneteket továbbra is, hogyha megtehetitek támogassátok a blogot…..
queenagi 2023.12.19 09:12:08
@Gazz: Mert ez egy jóindulatú daganat volt, simán le lehetett volna műteni, de ez a szimpatikus, emberbarát vezető olyan paranoiás volt, hogy nem engedte, mert félt, hogy kinyiffantják. Inkább azon ment folyton a tökölés, hogy ne fotózzák olyan szögből, hogy a tumor látszódjon. Ennek a szocialista országok fotósai eleget is tettek, de a renitens nyugat feltárta a valót! Szegényke, biztos forog a sírjában, hogy az egész világ rajta röhög, meg a módszerein.
1920-as évek. Szövetségi ügynökök egy lefoglalt földalatti illegális szeszfőzdével Detroitban, a szesztilalom időszakában..
Igen, bármilyen hihetetlen a Ritkán Látható Történelem blog szinte napra pontosan 10 éve indult! Születésnapi különkiadás! Már az első évben tömegek álltak sorba a vasárnap déli Napi érdekesre várva :)..
queenagi 2023.11.27 09:27:12
@omron: Nem kommentálta, csak utólag azt, hogy megbánta, és rossz ötlet volt. Amúgy Ford úgy kezdte elnökségét, hogy a fél ország utálta, mert megbocsátott Nixonnak. Vicces, hogy nem sokkal előtte volt már egy merénylet ellene, de nem volt hajlandó abbahagyni a nyilvános szereplést, mert "egy elnök agresszív és a nép közé kell mennie". Az egyik legalkalmatlanabb elnök volt.
Vonatrablás, robbantás, gépeltérítés, túszejtés, forradalom, diktatúra. Mára ezt dobta a gép. Nézzétek! 1980. 20 dolláros bankjegyeket mutatnak be a sajtónak, miután a sorozatszámuk ellenőrzése kimutatta, hogy azok megegyeznek a gépeltérítő D. B. Cooper által elrabolt bankjegyekkel. A pénzt egy…..
queenagi 2023.11.06 08:36:13
@KamAnT: Bizony, bizony. A kendőt csak a 4 fal között vették le, de csak akkor, ha csak a család volt jelen. Férfiak meg csak kalapban, még kapálni is. Érdekes jelenség, nem tudom mire vélni. Nyilvánvaló, hogy így lettek szoktatva, de honnan jött ez? Vallási gyökerű lehetett? Nagymamámat se lehetett lebeszélni róla egy ideig, mindig azt mondta: "fiam, én így szoktam meg".
queenagi 2023.11.08 08:42:06
@gintonic.azigazi: Hát, aki megeszi a borjúbelsőséget, annak a varjúvéres macska lehet, hogy izgalmas újdonság:)
Mellesleg a szocializmus idején, amikor ezek az államok elkezdtek diplomatákat küldeni nyugatra, a nyugati diplomaták nak állt a hátukon a szőr a velük való kommunikációtól. Azt az attitűdöt, amit a diplomácia megkívánt, sose tudták semmijen formában elsajátítani. nem tudtak öltözködni (fehér zokni), enni, beszélgetni, a hivatalos tárgyalás egy pokol volt velük, mert ostobák voltak (párthű, de tanulatlan, következésképp ostoba elvtársak) stb. Emlékszem egy fotóra, mikor Ceaucescuék találoztak Nixonékkal. Férfiak még úgy-ahogy egyformák az öltönyükben, bár látszik a különbség a román 100 % nejlon és a méretre szabott amerikai között, nem is beszélve a román feketéről (csak ezt tudták a paraszti eszükkel elképzelni, a fekete mindenhova jó), de a feleségek különbsége óriási. Nixonné egy svejfolt, vagyis az alakjához illeszkedő, piros kabátban, szép frizurával, Elena meg egy egyenes vonalú, szürke ruhában, lenyalt hajjal. Borzalmas.
1877. Dohányáru-stand Japánban..
queenagi 2023.09.26 13:19:13
@MIG-31: volt erről egy XXI. század rész az RTL Klubon, talán a tecsőn is fenn van
queenagi 2023.09.26 13:20:56
@Tejinashi.: Zeusz 2. felesége. Ugyanúgy hívták, mint az elsőt, hogy a mesternek ne kelljen több nevet megjegyezni, mert annyi nője volt, hiszen a fél mitológiával ment az unga-bunga. Innen tudta, hogy ha Héra, akkor feleség :)
queenagi 2023.09.26 13:24:46
@Grgabácsi: szerintem az unoka nem is unoka, hanem egy klón
A nyári ismétlőválogatások után itt a vadonatúj Napi érdekes! 1893. Brisbane, Queen Street, Ausztrália. A brisbane-i árvíz idején..
queenagi 2023.09.12 09:06:05
@ZON: Ezt én se értem, de arra gondolok, hogy Van Damme-nak éppen kellett pénz, és úgy gondolta, elég f..a gyerek ő ahhoz, hogy kibírja, aztán rájött, hogy a pénz nem éri meg a szenvedést. A kirúgás meg valszeg egy jogi fogás lehetett, hiszen, ha ő mond fel, lehet, hogy szerződésszegés miatt fizetnie kellett volna, úgyhogy megállapodtak a készítőkkel, hogy neki ez nem megy és a lehető legfájdalommentes kiszállást választották. Kirúgás lehet az is, hogy rájönnek, hogy alkalmatlan rá és barátságban elválnak, nem kell hozzá megverni a rendezőt. :)
queenagi 2023.09.12 09:11:13
@bioLarzen: nem hiszem, hiszen az 1. Alien filmben egy no-name nigériai diák, Bolaji Badejo bújt a szörnyeteg bőrébe, mert magas volt, hosszú lábakkal. A neve rajta volt a stáblistán, csak senki se tudta kicsoda.
queenagi 2023.09.12 09:19:19
@Club Sandwich: mivel az egyházat üldözték, nem valószínű, hogy pap jönne a főnök temetésére. Szerintem az Csiang Csing, a felesége, bármennyire is maszkulinnak látszik. Tagja volt a Négyek bandájának, '81-ben el is ítélték. Nagyon benne volt a politikában a férje mellett, Elena Ceaucescunak volt a példaképe, ezért mászott bele Elena is annyira a férje mellett az ügyekbe. Aztán mindkettő elbukott a férjével együtt.
Csaknem 8 éve került ki a blogra az alábbi bejegyzés. Nyári ismétlőválogatás 40+ fotóval! Ha engem kérdeztek melyik év volt a legmozgalmasabb, legérdekesebb, mindazonáltal a legőrültebb a történelemben én 1961-re szavazok. Persze lehetne mondani sorsfordítóbbat, szörnyűbbet, vagy reményteljesebbet,…..
queenagi 2023.09.04 13:27:09
@Kedélyes Paraszt: undorodunk a metoo-tól? Ezt azért gondold még át, és nők közelében lehetőleg ne hangoztasd, ha élve akarsz távozni a helyszínről. Miért is kell tőle undorodni? Nem inkább attól kellene, ami miatt a metoo mozgalom megalakult?
Ha édesanyáddal történt volna hasonló, mint amit át kellett a metoo áldozatainak élniük, nem háborodnál fel?
Nyári ismétlőválogatásunk újabb darabja, 9 éve bemutatott fotókból: 1966. Észak-dakotai hófúvás. A három nagy hófúvás egyike. 1888-ban 112-en, 1941-ben 34-en, míg a képen látható 1966-osba öten haltak bele..
queenagi 2023.08.07 10:57:03
@MIG-31: 1919-ben szerintem már használtak pneumatikus gumiabroncsokat
queenagi 2023.08.07 11:38:04
@bioLarzen: kocsmai verekedés után maximum az a kockázat, hogy az intenzíven végzik vagy lecsukják őket. A hidegháború 2 fő résztvevőjének esetében több volt a kockázat ennél, ezért sem értettem az akciót.

Fagyott lány: elnézést, én nem tudtam, és 9 évvel ezelőtt még nem voltam a blogon. És különben is, a kép akkor is sokkoló.

Hálás lennék, ha nem néznél hülyének és nem oktatnál ki minden szavamról. Te normális szoktál lenni, most rossz napod van?
Volt egyszer egy Észbontó cári Oroszország című sorozat! A mai ismétlőválogatásban újra láthatjátok a négy részes széria legjobb fotóit! Vigyázat! 90 fotó jön! :) A cári Oroszország érdekes képei 1870-től 1917-ig: 1900. A harkovi lovassági tisztiiskola laza, kötetlen összejövetele..
Ahogyan a múlt héten említettem, nyári szünet helyett visszatekintő válogatások érkeznek a blogra augusztus végéig. 9 éve megjelent fotókat láthattok ma! 1989. Théodore Malgorn, a világítótorony őre várja a mentőhelikoptert a Brest közeli, atlanti-óceáni őrhelyén. A későn észlelt hullám ellenére…..
queenagi 2023.07.11 15:04:46
@Club Sandwich: Ez miből van?
queenagi 2023.07.12 11:18:39
@Egon, az egér: Nem, mivel én a 2000-es években voltam egyetemista. Bill nem hiszem, hogy akkoriban egyetemi bulikon lépett volna fel. De megtisztelő, hogy tudásom és bölcsességem egy idősebb embert feltételez személyemben:)
Tudom, tudom, nem fair rögtön ezzel kezdeni, de muszáj valahol nekilátni a dolgoknak. És úgy gondoltam, hogy a legjobb, ha már az elején kigyomláljuk azokat a ruhadarabokat, amiknek nem lenne szabad ott lenni a gardróbodban, és sikerül megszabadulni azoktól a szokásoktól, amik tönkre tehetik a…..
queenagi 2023.07.11 09:46:43
Kedves blogíró!

Örülök, hogy végre valaki foglalkozik a divat "nem szabad" oldalával is. Én csak egyetlen dologban nem értek egyet veled: a rövid ujjú ingben. Szerintem nagy melegben igenis elfogadható a viselése, bár azt aláírom, hogy nyakkendővel mára már nevetségessé vált. Ugyanakkor tűzzel-vassal irtanám a feltűrt ujjú inget, még akkor is, ha szépen, hajtogatva van. Ha valahol elmegy a feltűrt ujjú, akkor már a rövid ujjú is rendben van. A különbség, hogy a rövid ujjú ilyennek van szabva, a hosszú feltűrt ujj pedig a ruhadarab megcsúfolása, hiszen hosszú ujjúnak készült, és úgy fest mintha az amúgy szellemi munkát viselője valami nehéz fizikai munkának gyürkőzne neki.
Ráadásul ezt a megoldást jolly jokerként kezelik a férfiak, miszerint most feltűröm, mert melegem van, meg nincs itt a főnök, hogy lássa, de délután van egy tárgyalásom, akkor megint csinálok belőle hosszú ujjút, és lehajtom. Csakhogy addigra úgy néz ki a z ingujj, mintha a kutya rágta volna meg, köszönhetően az előzetes feltűrésnek. Ha valami nem "business-like" akkor a gyűrött ruha végképp nem az.
Úgy gondolom, ha valaki irodában, szellemi munkát végez, legyen igénye arra, hogy rendesen öltözködjék. Az irodák amúgy is légkondicionáltak, ki lehet bírni bennük hosszú ujjúban, ha pedig nem kell olyan elegánsnak lenni, jöhet a rövid ujjú.
Úgy érzem, hogy a feltűrt ujj azért népszerű, mert azt az üzenetet közvetíti, hogy "komoly munkát végzek, irodában dolgozom, látod inget viselek, de nem vagyok egy nyúlbéla, nem leszek totál konform. szabad szellem vagyok és vad férfiállat, hölgyek essetek hasra előttem".
Végül pedig már suttogva merem csak megemlíteni, hogy attól, hogy az irodai viselet nem teljesen a kényelem jegyében van kitalálva, hát istenem. Így is nagyon sok engedmény van téve már ahhoz képest, ami 20-30 éve volt, és azt is kibírták, nem hullottak a padlóra tömegével a férfiak a hőgutától. Tessék egy picit tűrni, igazán ki lehet bírni. Aki úriembernek akar látszani, annak a kényelemből kell engednie.
1937. A holland hadsereg biciklis ezredének dobosa..
queenagi 2023.06.19 08:45:33
@Donatus a Jerbiton: Bezzeg a Marshall-segélyt Sztálin visszautasította. Nehogy már nekünk, csatlósállamoknak is leesen valami.