Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HondásHeni

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szuper és még egyszer szuper, hogy az M2-es autóút bővítése elkezdődött. Tényleg nagy erőkkel folyik a munka, mindkét irányban útkorlátozással. Ezzel egyébként még nincs baj. Felkészültünk, tudjuk, ez mivel jár. Amire viszont szerintem a „Zokosok” nem számoltak, az a Budapestre bejárók reggeli…..
Tökünk se akart ekkora listát írni a tapló magyar autósokról, de amikor elkezdtük poénból bemondogatni a legbosszantóbb suttyóságokat, öt perc alatt jutottunk túl a tízen. Nyilván mindenki találkozott ezekkel, meg úgyis ugyanez lesz mindörökké, de ha csak páran elgondolkoznak és legközelebb nem…..
Fúúúúú gyerekek állítsuk meg a triciklit, mert nagyon messzire gurult. Enyhébb nyomásra a Fidesz kihátrált ebből a buliból, és egy évnyi szenvedés után kinyitja nekünk a boltokat, kereskedelmi egységeket. Bloggerként nagyon sok emberrel érintkezek a legkülönbözőbb társadalmi, politikai rétegekből és…..
HondásHeni 2016.04.16 11:48:41
@Jankove:
Tudod, 30 éve pl. az én szüleim 8 órát dolgoztak, pénteken f2-kor végeztek, mi pedig egyedül közlekedtünk haza és nem sportoltunk, hanem délután és hétvégén a többi gyerekkel bandáztunk.
Most egy átlag ember 9-10 órát dolgozik, a párom sokszor 12-t, hétvégén is és nem kulimunkát végzünk!
A gyerekeket hozni-vinni kell mindenhová és ők elég komolyan sportolnak is, hétvégén is.
Változott a világ és ehhez alkalmazkodni kell.

Az, hogy te este 8-kor el tudsz menni bevásárolni, nyilván azt jelenti, hogy a gyerek(ek)et nem te rendezed, hanem más. Én este 7 óra körül érek haza, amikor a párom még sokszor dolgozik, mert annyi megrendelése van.
Nem panaszkodom erre, mert megéri, de szerinted nekünk pl. mikor kellene bevásárolni menni, ha szombaton is dolgoznia kell?
Elmondom, hogy itt a környékünkön lévő hipermarketet szombaton 5 km-es körzetben megközelíteni sem lehet, csak ha bevállalod az 1 órás dugót, a fél órás kőrözést a parkolóban és a hömpölygő tömegben való tülekedést, majd a fél órás sorbanállást a kasszánál és az újabb dugót a kijutáskor!
A teszkós kiszállítást hagyjuk, mert egyrészről szerintem a teszkó elég drága, másrészről pedig nem kapható ott minden, amire szükségünk van.

De lépjünk is túl a napi fogyasztási cikkeken, mert azt meg lehet oldani hétközben apránként, inkább koncentráljunk a tartós fogyasztási cikkekre, aminek vásárlási gyakorisága bizony a család bővülésével közel azonos arányban nő.
Szerinted normális dolog egy család szombati napjának közel felét ezzel töltenie, mindezt csak azért, mert rajtuk kívül mindenki más erre kényszerül a vasárnapi vásárlás kiesése miatt? Tavaly márc. 14-ig max. 1 óra alatt el tudtunk intézni pl. egy cipővásárlást (szombaton), most ez 2-3 óra a fent említett okok miatt. Az Ikea-ban több, mint 1 éve nem jártunk, pedig jó lenne pl. egy új étkészlet, mert a régi már elég hiányos, meg szőnyeget is szeretnénk, de mivel már így is elkezdtem őszülni, ezért nem vállalom be az ottani tömegnyomort szombaton :)
Ilyen dolgokért szabadságot kellene kivennem, mint ahogy a hivatalos ügyek intézésekor is, amiket ugye egy kereskedelmi dolgozó simán el tud intézni hétközben...

Amikor én anno vendéglátóztam a suli mellett, hétvégén és éjszakába nyúlóan is dolgoznom kellett, mert az a munkakör ezt kívánta meg, konkrétan egy szabad percem sem volt. De gyerekek mellett ez vállalhatatlan lett volna, ezért is tanultam és olyan munkát kerestem, ahol akkor kell dolgoznom, amikor a gyerekek is közösségben vannak.
Nyilván, minden egyes ember nem tud ilyen munkakörben elhelyezkedni, de ha valakinek annyira fáj, hogy nem tudja minden szabad percét a családjával tölteni, akkor törekedjen arra, hogy ezt megváltoztassa és tegyen érte, ne csak a sült galambot várja állambácsitól!

Még 1x felteszem a kérdést: miért gondolja egy olyan kereskedelmi dolgozó, aki a belépéskor vállalta a vasárnapi munkavégzést, hogy neki JÁR a vasárnapi pihenés minden héten?
HondásHeni 2016.04.19 06:38:20
@Jankó Éva:
Nem értelek. Amikor elkezdtél a kereskedelemben dolgozni, még szabad volt a szombat du. és a vasárnap, hurrá! De ha rájöttél, hogy a gyerekednek nem jó, hogy havi x vasárnapot (kb. 2) nem tud veled tölteni, akkor nem kellett volna váltani?
Tudod, sok embernek sok dolog változik a munkakörében, körülményeiben nap, mint nap, mégsem megyünk tüntetni.
10 éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen és a belépéskori állapotokhoz képest elég gáz helyzet van most. Viszont én mérlegeltem, hogy összességében a pozitívumok megérik elviselni a negatívumokat és nem sírok, főleg nem tüntetek, hogy állítsák vissza a 10 évvel ezelőtti állapotot.

Amúgy egy nagyon jó hasonlatot hallottam valahol a ti ügyetekre: kínálj egy gyereknek egy nyalókát, hagyd, hogy kezdje el nyalogatni, majd vedd el tőle.
Meglehetősen érzékeny kérdés, vajon hány korábbi partner kívánatos az ember társának esetében, hiszen az sem jó, ha semmi tapasztalat sincs, és azzal is lehetnek gondok, ha (hogy is fogalmazzunk szépen…) túl sok van. Szerencsére mint mindenre, erre is van már felmérés (és még…..
Sokszor adtam az elmúlt időszakban tanácsot munkavállalói képviseleteknek, az alapbér vs. Cafteria kapcsán. Most, az EU döntés értelmében ez még aktuálisabb mint valaha. De miről is van szó, röviden, csak a lényeget kiemelve:..
Elérkezett a teljes gátlástalanság ideje, miután tegnap reggel kopaszok megakadályozták  Nyakó István szocialista politikust abban, hogy beadja a boltok vasárnapi zárvatartásáról szóló népszavazási kezdeményezését. Az index kiderítette, hogy a kopasz férfiak egy csoportja a civil életben is…..
Kedves Olvasók! Mai bejegyzésünkben szerettünk volna egy kicsit utánajárni annak, hogy miből is készülnek pontosan a zacskós levesek, láthatunk-e minőségbeli javulást az összetevők között és vajon a rossz hírük valóban jogosan él-e a köztudatban? Az összetétel mellett arra is kíváncsiak voltunk,…..
Helló, mozgásban gazdag újévet kívánunk minden sporinak, idén ismét ugyanitt veletek! Szilveszterkor már csak a retró csatornán (M3) megy a Szeszélyes évszakok, a szomorú, szánalmas és értetlenséget szülő viccek kabaréja. De mostanában szinte mindennap ugyanezzel a műsorral találkozom az utcán vagy…..
1. Unalom. Nincs több "Na, ma mit csináljak?" típusú kérdés, mert kis programszerveződnek mindig rengeteg ötlete van. Ne izgulj, egyikből sem maradsz ki! Sőt, valószínűleg abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy rögtön több verziót is ajánl. Csak győzz választani (vagy legalábbis sorrendet…..
Némelyek csoszognak, mások rohannak, vannak viccesek és gorombák, okosak és tök buták is. A zombiknak a legtöbb horror rajongó helyet szorít a szívében, és nem hiába. A nagy zombifilmes toplista első felét már olvashattátok, lássuk hát, hogy mely élőhalott hordák masíroztak be az élbolyba!(A lista…..