Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HOLIDAY

0 bejegyzést írt és 158 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap este Budapesten, a Szabadság híd budai hídfőjénél ellenőrizték a robogósokat a rendőrök. Két motoros járőrrel találkoztam, akik éppen egy ötvenesként, tehát rendszámtábla nélkül használt Vespa ET4 125-öt nézegettek. Aki azt hiszi, hogy egy ilyen rendőri…..
HOLIDAY 2014.10.08 19:08:11
@Dondogs: Duma.
Fentebb írtam a járdán robogózókról. Előtte pár perccel bringásokat kerülgettem a 2-es úton annak ellenére, hogy volt bicikliút nekik, amit nem használtak. Majd utána pár perccel befordult elém egy autó a záróvonalon át.

Mi van?????? Miről beszélsz?

Még több rendőrt az utakra! Ami itt van, az a szabályok intézményesített leszarása az egyetemes szabadságjogok félreértére hivatkozva! Itt a közlekedők egy jelentős része keveri a szabadságot a szabadossággal!
HOLIDAY 2014.10.10 15:43:02
@pannonkondor: Nem tudom mit mitől érzel. A háziorvosod talán segíthet. Abban a fóbiádban pedig egy jó lélekgyógyász, amit a mindenáron politizálás és az egyes kommentelők sktaujázása jelent nálad. Fordulj szakemberhez, talán még nem késő.

Nehéz neked olyat írni, amiben nem zavarlak el a fenébe, pedig leginkább azt tenném, ezért inkább maradjunk annyiban, hogy engem a politikai korrupció is zavar, meg az is, ha bármilyen szabályt leszarnak az emberek, mint pl. a közlekedés szabályait. De rettenetesen zavar az adócsalás is. Gondolom ezek neked amúgy beleférnek, mert vannak korrupt politikusok. Úgyhogy társadalmi érzékenység szintjén kb. ennyivel egészen biztosan előrébb vagyok nálad, s várlak, hogy legalább érj be.
Már akkor óriási lépést fogsz tenne jelen önmagadhoz képest.

Mindenesetre a megérzéseidre ne tedd föl egy fillér adózott jövedelmedet se (ha van ilyen), mert vesztesz.
Üdv!
HOLIDAY 2014.10.10 15:45:16
@pannonkondor: A hatóság saját költsége? Az mi? Jól gondold meg, hogy mit válaszolsz! :-D
Ne kérdezzék meg, mi volt az a keresőszó, amire a Google képkereső kidobta az alábbi két képet, de azt hiszem, nem is kell több kommentár hozzájuk, mint okvetlenül szükséges: Lettországban van élet, csodás csajok, remek ételek és elég keményen megépített autók. Nem…..
HOLIDAY 2013.05.08 19:22:56
A Rába magyar beszállítókat keres a Volvóval közösen gyártandó városi és elővárosi buszaihoz. A mai sajtótájékoztatón megnevezték a közösen gyártandó típusokat is, ezek 7900-as és a 8900-as buszcsaládok. A korábbi hírek ellenére úgy tűnik, hogy gőzerővel folyik a…..
HOLIDAY 2013.03.20 14:26:16
@nemsirunk: nosza, szurkolok neked. Valami konkrétummal is tudsz szolgálni, vagy a juropéjerkedésig értél el? mert amit itt összehordtál, az nagyon gáz ám. Üres frázisok, szinte biztosan 0, nem 00 tényleges tapasztalat, vagy gazdaságossági számítás alapján.

Elszámoltál életedben a deviza hiteled havi törlesztésénél messzebb is? Van fogalmad róla, hogy az a buszfejlesztés, amiben te az egyetlen lehetséges jövőt látod, az mennyi pénzbe kerül? Nem pontosan, csak úgy kb?

Nem menekül itt senki, sehova. Sajnos, mert bizony lennének, akiket én magam is megtámogatnék, csak húznának el...

Pár buszos fórumba belekukkantottam, hát ott is van minden, csak egyetértés nem. A banda egyik részének a Kravtex a tuti, a másiknak a Rába, a harmadiknak az Ikarusz, a negyediknek....pedig ott van egy csomó, valóban buszokkal foglalkozó.
HOLIDAY 2013.03.20 14:28:41
@bulista: nebassz! Gondolom a 3 évente használható kék útlevélért is, meg az országos hiánycikk budipapírért is.
Végül is, nyalhatnák egymásét...papír híján.
Türkmenisztán igazán furcsa hely lehet. Óriási kőolajkészlet van az ország alatt, ami persze hoz a konyhára, igen szépen. Emellett a világ kilencedik gyapottermelője, a környékre jelentős mennyiségű elektromos energiát exportál. Ugyanakkor az országban nagy a szegénység. A…..
Robogó Dugják fel, oda... 2013.01.31 10:16:12
Ez kicsit offtopik lesz máma: olyan témát hozott elém a sors, amely megtörténhet robogóval is. (Zácskónak kellett volna megírni, de gondoltam, tehermentesítem, nem is szólok neki inkább, mert Zácskó már a közszolgálati problémák hercege lett, legalábbis őt ba nyaggatja a…..
HOLIDAY 2013.02.01 10:16:54
@Pepejoe: Értelek én, de szerintem csúnyán összemosol dolgokat. Ez a "lakás kapás" kérdés az első. Miért kellene bárkinek lakást kapnia azért, mert lett 2 gyermeke? Most komolyan. Ki teremte elő neki annak a lakásnak az ellenértékét. Függetlenítsünk az al-al-al-alvállalkozói gyakorlattól, de hát azt a lakást valakinek, valamiből fel kell építeni, s ha a lakónak nincs rá pénze, akkor valakinek adnia kell rá.
Persze extraprofit, meg minden, értem én,de ne feledjük már el, hogy a bank, akit utálni kell (én sem bírom) az emberek ezreit foglalkoztatja. A vállalkozó (mind a hat, aki a házat építi) melósokat foglalkoztat, a tüzépesnek alkalmazottai vannak, a fuvaros trógerekkel dolgoztat....szóval ez egy lánc, amit lehet tagadni, csak akkor nem kell csodálkozni azon, hogy mire levezeted az egyenleted, azt az eredményt kapod, hogy bányássz követ magadnak, hordd haza, törd össze, építs falat, vakolj, szerelj, költözz be és akkor mi a munkád? Mert hogy senki nem akar senkinek semmit fizetni semmiért...
Halászat-vadászat?

Ez a kapitalizmus dolog ilyen. Megjegyzem a legdurvább tőkések éppen azok (voltak), akik a szocializmust harsogták. Akinek ez nem tiszta, az vessen egy pillantást a kínai gazdasági csodára. A legvadabb kapitalizmus, miközben szocializmus....
HOLIDAY 2013.02.01 10:20:08
@Kiflitzsömlével:
Mitől lenne jobb a világ? Fogyasztási spirálban voltunk, most kevesebbet fogyasztunk, a tőkés elviszi a gyártást a fejlődő világba, mert ott olcsóbb, ezzel itt munkahelyek szűnnek meg, adóbevétel csökken, szociális ellátóigény nő, olló nyílik, ember kedvetlenedik, gyerek nem születik, társadalom öregedik, egészségügyi ellátási költség nő, eltartó réteg csökken...

Csúnya dolgok ezek.
Mire jó egy frontálisan megtört BMW? Hát erre: a bolgár Galaxy Custom lekapta a R1200R elejének a maradékát, megkurtították a segédvázat, flexeltek, hegesztettek, hogy megszülethessen ez. A modern német bokszerek nem sok esélyt hagynak azoknak, akik szeretnék egyedivé tenni…..
HOLIDAY 2012.12.28 12:49:47
@bh pearl: Még egy hülye és buta előítélet...
HOLIDAY 2012.12.28 12:51:06
@bh pearl: Azért, mert az Uralt ezzel a csepptankkal éppen a BMW-ről lopták. Erre nem gondoltál még?
Lassan már csak pár óra marad 2012-ből. A pontyok még talán csapkodnak a kádakban, a pezsgő behűtve a hűtőben, a buli leszervezve. Fenyőillat? Mézeskalács? Forralt bor? És persze rengeteg, finom étel. Reméljük, az is ízlett, amit idén mi szervíroztunk. Állandó és külső…..
HOLIDAY 2012.12.27 18:07:38
Már vagy két hónapja annak, hogy eltettem télire a Simsonomat, azóta csak ritkán néztem felé, egy-egy kis járatás erejéig. Mikor legutóbb hosszabb útra indultam vele, hibátlanul elvitt Bánkútra, sőt haza is hozott. Sajnos arra nem jutott már időm a téli leállás előtt, hogy a…..
A BMW érti a módját: az idei karácsonyi kisfilmjük is benzinszagú, gumifüstös sebességmámor. Csatahangulat, egymással gladiátorként összecsapó férfiak. A két csúcsmodell harcol egymással: az autó az új M6, a motor pedig az S1000RR HP4, a legsportosabb német utcai…..
HOLIDAY 2012.12.19 13:34:02
@Shadowbull: Azt kihagytad a plummer félék terminológiájának említésekor, hogy aki alkalmazottként többet keres a minimálbérnél az mind adócsaló lopó gyilkos.
Bezzeg régen, bezzeg az oroszok, bezzeg a kétüteműek – ah, folytathatnánk a felsorolást karácsonyig, de minek: akinek nem volt Jawája, az nem értheti, legfeljebb sejtheti micsoda buli lehetett ez. A beágyazott videóban az 1976-os, szovjet márkatalálkozóról készült…..
Robogó Utálom a karácsonyt 2012.12.14 10:33:49
Mínusz 4 fok, robogótesztelés idén már nem lesz, jöhet a bullshit. Beugrik: ugyan utálom a karácsonyt, mint a szart, de a normális emberek nem így vannak ezzel. Így a közszolgálatiság jegyében szétnézek, milyen motoros ajándékok vannak. Darázsgarázs Tibihez mentem, úgyis…..
HOLIDAY 2012.12.14 14:57:40
@mozso18: Értem én ezt, de akkor miért nem azt írja?
Ha leírom, hogy f@szkalap az újságíró, akkor megsértem vele mindegyiket nem? Az összes újságírót...Pedig csak arra gondoltam, hogy aki provokálja, szándékosan sértegeti az olvasóit az a f@szkalap.

Szóval engem ez zavar, még ha ezért a hozzászólásomért lehet, hogy ki is dobnak innen. Természetesen a Magyarországon súlyosan sérült szólás -és sajtószabadság, valamint a Magyarországon súlyos méreteket öltő kirekesztés jegyében.

:-(
HOLIDAY 2012.12.14 15:00:40
@Camping Bike Tiptronic Supercharger: Akkor írd azt, hogy utálod, ami ezekhez az ünnepekhez indokolatlanul társul, amit ráerőltetnek ezekre az ünnepekre. De az ünnepet utálni....

Szerintem az olyanokat, akik bután, maximum félművelten okoskodnak és másokat sértegetnek, azokat el kellene tüzelni.
Jogom van ezt gondolni? A gondolatmenetedet követve igen.
A Green Day-t még azelőtt ismertem – mert mindent azelőtt kell –, hogy igazán híresek lettek volna. Tudja a fene honnan volt meg (valahol anyámnál máig megvan), de a 90 perces TDK kazetta egyik A-oldalán az első stúdióanyag, a 39/Smooth, a B-n a következő Kerplunk volt. Tetszett…..
HOLIDAY 2012.12.04 08:44:19
@Szittya75: Persze, lehet. Ha mögé írod, hogy "szerintem", akkor meg még elfogadható is egy véleményként.
HOLIDAY 2012.12.04 10:08:25
@Floyd: Szerintem ez ennél sokkal bonyolultabb. Egyáltalán nem törvényszerű, hogy a kísérletezésből többnyire szar jöjjön ki. Sőt! Nagyon kevés zenekarnak nézik el azt a rajongói (magam is), hogy 3 akkorddal leéljen egy életet, mint az AC/DC. Így aztán muszáj kísérletezni, ami mehet műfajon belül és kívül is. Két dolog fogja eldönteni a sikerét:
- elviszi-e az újat a hátn a banda, frontember karizmája
- sikerül-e megtalálni az arany középutat az elvárt stíluselemek és az újak közt

De attól még a kísérletezés, megújulás a legtöbb banda életében szükségszerű, ezt pedig mindig befolyásolják aktuális trendek.
TComment Mi lesz veled, Suzuki? 2012.11.28 05:45:00
Van egy cég, amely szinte kívülállóként nézi, hogy mi zajlik az autópiacon: a Suzuki. Kis túlzással azt is mondhatnám, hogy a világot olyan autókkal akarják meghódítani, amelyek Indában beváltak. Aztán ha nem jön be, koppannak. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
HOLIDAY 2012.11.28 09:25:07
@lobster thermidor:
A tulajdonosi összetétel a következő:
Suzuki Motor Corporation: 97,52%
ITOCHU: 2,46%
Magyar részvények: 0,02%

Jobbat szartál ma reggel, hogy okádhattál egyet tudatlanul?
Igen, ne hazudjunk magunknak sem: a nőkkel szemben léteznek előítéletek. Szinte minden férfi elfogadja, hogy nem vezetnek olyan jól, mint ők, sőt, ha szőkék, akkor egyebekre is képesek. Leah Petersen mindenre rácáfol, sőt, annyi nehezítést is vállal, hogy motorral mutatja meg,…..
HOLIDAY 2012.11.26 09:50:26
@Giryu: Észak-Borsodi dialektusban nem beszélsz? :-)
A népművészet lassan kipusztul, de vannak még nyomai: a modern török valóság lassan ugyanolyan sematikus, mint a világ, de mi megtaláltuk a múlt nyomait. Naná, hogy egy 250-es Jawán. Múlt héten a Peugeot 301 sajtóútja miatt Antalya környékén bolyongtam, csodálatos…..
HOLIDAY 2012.11.22 16:03:06
@Lomha 8V: Szvetozár a macskád? :-)
HOLIDAY 2012.11.23 12:27:15
@Lomha 8V: Húúú, ez nekem teljesen fehér folt. Pedig 1x minden Rajtő regény megvolt. Volt, amelyik többször is. Régóta tervezem, hogy újra előveszem őket. Azt hiszem most megteszem. :-)
HOLIDAY 2012.11.23 15:17:23
@Lomha 8V: Azt a sorozatot olvastam én is, volt valami jele is a könyveknek, nem kolibri, de valami egészen biztosan. Ez amit említesz, ez viszont kimaradt. Pótolom! :-)
A törvény miatt nem tudhatjuk meg, összetörték-e már korábban az autónkat. Így lesz a totálkárból megkímélt állapot, a gyanútlan vásárlóból balek. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
HOLIDAY 2012.11.09 12:40:36
@boorisz: Mesélj már nekünk arról, hogy melyik autó kinek az autója? Imádom az ilyen nagy megmondásokat!
Hogyan megy csődbe aki eddig azt hitte, rengeteget spórolt? Mennyi lesz a biztosítási adó? A biztosító és a bank nem szól, pedig a trükk ott van a szemünk előtt. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
HOLIDAY 2012.11.08 12:50:52
@subtotal: Jogod van hozzá. Ahogy jogod van bármekkora hülyének is lenni. Nem az én keresztem az ügy. :-)

Szívesen vitatkoznék veled egyébként a dologról, de nem abban a stílusban, ahogy itt teszed.
Egyébként te az okádáson kívül milyen konkrét érvvel is támasztottad alá a fenti állításaidat, miszerint az ortodox út a jó? Hozzá ne kezdj, éépen elég hülyét szabadítottatok ránk, amikor beszártátok az OPNI-t. Vagy neked nem kell érvelned, csak a vitapartnernek? Ez is tipikus retorikai elem a magadfajtánál.

Ezért nem vitatkozunk. Te szépen tudomásul veszed, hogy az elmúlt pár évtized gazdaságpolitikája megbukott, én pedig befejezem veled ezt a csevejt. Persze bedughatod a fejed a homokba, de rajtam kívül bárkinek a seggébe is, aki engedi ezt neked.
A tények ettől még tények. Ez az út -egyre inkább úgy tűnik- nem járható.

Épp csak jelzem, hogy aki itt nem témáról kezdett beszélni, az éppen te vagy. Ezt a lemezedet olvastam már pár honlapon, igazán beújíthatnál valami frissebbet. :-)
Unalmas.

Szevasz!
(Az "unortodoxia" kifejezésed egészen szánalmas
Hozzá ne fogj bizonygatni, hogy van ilyen kifejezés):-)
HOLIDAY 2012.11.08 12:56:33
@subtotal: Nagyon beszólhatott neked ez a csúnya Holiday bácsi. Olvass Hellingert, ha figyelmes vagy, megtalálod, hogy hol akadtál el, s mikor? Lehet sikeresebb is lehetsz benne, mint a közgazdasági ostobaságaid fejtegetésében.
Én szurkolok. Tiszta szívvel, őszintén. Meg kell tanulnod, hogy végetek van. Hozzá kell szoknod. Nem lesz könnyű, de menni fog, hidd el! Ha nagyon akarod, sikerül. Bízzál magadban :-)
HOLIDAY 2012.11.08 13:03:13
@CuCu: talán azért, mert sajnos olyan nincs, hogy csak azt kapod, ami jó. Ami meg nem jó, azt sokkal nehezebben viseljük. Ami jó, azt természetesnek vesszük.

Mondjuk részemről sosem értettem, hogy miért akarunk mi ehhez az Eur... -nem- európához tartozni, de úgy tűnik ez is része a csomagnak...1.000 éve lehet, hogy volt értelme, de manapság, látva, hogy hogy recseg eresztékeiben ez a szar, egyre világosabbnak tűnik, hogy rossz felé állunk arccal.
Biztosan nehéz lehet ám megfordulni, látva azt, hogy az az erő, amelyiknek a létezése egyre nyilvánvalóbb, hogyan manipulálja az egyszerű embert a zsebén, gyomrán, irigységén keresztül...itt is olvasható a jelenség pár ostoba hozzászólásban.
Száguldó hotrodok kavarják a port a sivatagban, majd feltűnik a jól ismert, nagyszakállú, napszemüveges fickó is. A ZZ Top kilencéves szünet után tért vissza, új lemezük első számához már klip is készült. A videó nagyszerűen ötvözi mindazt, amivel egy autóbuzira hatni…..
HOLIDAY 2012.10.14 21:49:27
Úgy tűnik, a motorépítők ráálltak a bajorokra, hétről-hétre szebb járműveket készítenek a bokszer és soros modellekből egyaránt. A jövő slágere a K75 – mi már most szólunk –, de a jelen kedvence a szép léghűtéses kéthengeres. Néhány évtizede még csak…..
HOLIDAY 2012.10.10 22:26:36
@baowah: Mindkét linken K100 van. A K75 szelepfedelét 6 csavar fogja, a 100-asét pedig 8. Szemmel láthatóan hosszabb is az ezres blokk. Vannak ügyes K75 átépítések, a Wunderlich rendszeresen posztolja a FB-on őket.
HOLIDAY 2012.10.10 22:28:20
@Lobogó gatyaszár: Mint K75 tulaj, meg tudlak erősíteni téged abban, hogy a K75 képes sok emberben vonzalmat ébreszteni. Hogy te nem tartozol közéjük, az a te bajod, de az általánosításod súlyosan béna!
Üdvözöllek.
HOLIDAY 2012.10.11 18:23:34
@zotyesz66: Nekünk pont egy olyan feszít most a garázsban, nyaranta meg rengeteg örömet okozva a fiamnak! 66.000 szervizkönyves kilométerrel az órájában.
Robogó Én vagyok a hülye, megint 2012.09.27 10:37:28
Winkler nemrég kétszer is írt a méregdrága RS Taichi nyári kesztyűjéről, amit már harmadik szezonban használ, legnagyobb megelégedsére. Hogy ez a méregdrágaság mennyire relatív, gyorsan megtanultam, méghozzá a saját bőrömön. A kézfej egészen újszerű, persze alig két…..
HOLIDAY 2012.09.27 17:22:34
Aki az árokból vesz motort, ne csodálkozzon, ha felül a szopórollerre. Az viszont kicsit így is meglepett, hogy a felújított blokkal, egy hónapnyi állás után képtelen vagyok beindítani a Simsont. Másnap mégis felvitt Bánkútra. Bár a blokk rendbetételével már júniusban…..
HOLIDAY 2012.08.23 16:56:53
@decens: Nem vitatkozni akarok, de az, hogy elfogadnak valamit, az nem feltétlenül a hivatalos álláspont. Ahol ugyanis a helyi szabályozásnak a része az, hogy gépjármű csak rendszámmal vehet részt a forgalomban, az alól a külföldiek sem kivételek. Magyarországra sem hozhat be senki rendszám nélküli autót Fekete-Afrikából, mert ott nem kötelező a rendszám.

Az egy másik kérdés, hogy hol, mit fogadnak el, de erre nem lehet alapozni semmit, max. a szerencsére.
HOLIDAY 2012.08.25 09:56:25
@poteka: Biztos lehetsz benne, hogy nem vehet részt itthon a forgalomban rendszám nélküli autó. Biztosítást sem lehet kötni rendszám nélküli autóra Magyarországon.
Teljesen más kérdés, hogy az okmányaid érvényesek külföldön. Szimplán azért, mert azok léteznek. Ami nem létezik (robogó rendszám) az nem lehet érvényes, mert nincs.

Nem véletlen, hogy a lengyel rendőr kötekedett. Intézkedési szempontból a rendszámtalan magyar segédmotor külföldön egy olyan helyzet, amire nem minden rendőr van fölkészülve. Én is olvastam a Németországba simsonozó úr túraleírását, ugyanakkor mentem ki ismerőseimért Graz mellé és hoztam haza a 2 robogót, amit azonnal zároltak az osztrák rendőrök. A haverokat meg randán megbüntették.

Szóval ésszel. De tudom, mindenki maga dönti el, hogy mit vállal és bele nem szólnék a döntésébe.
HOLIDAY 2012.08.25 09:57:50
@decens: Azért ne tedd rá a motorodat, ez baráti jótanács. Szar gyalogolni.
Amúgy sok sikert. Én sem maradok itthon, mert van rendszám a motoromon! :-)
Ezen a ponton gondolunk bele, mennyivel kevesebbet is tudhatna egy bőrkárpit, komfortülés és robotváltó-mentes mezei 508 SW-ben, melynek van csomagtartója, kellemesebb külseje, egy fokkal komfortosabb futóműve van. És mintegy négymillió forinttal olcsóbb. Ez pedig négymillió és…..
HOLIDAY 2012.08.21 16:29:01
@Ciri: Neked az a drága.
Más meg egy liter benzin árától falnak megy.

Nézz körül cimbora!
HOLIDAY 2012.08.21 16:29:58
@Rocko-: És akkor azért nyekeregnél b+.
HOLIDAY 2012.08.21 16:31:21
@Tommmyka: Olvass már figyelmesen ecsém!
Nem érdekel a klubélet, falkában motorozni sem szeretek. Nem vagyok tipikus BMW-tulajdonos, jobban kedvelem a rigásokat. Soha nem ragasztanék mindenféle hágókon kapható matricákat a csomagtartóra. Nem kell, hogy tudják, pontosan milyen tapasztalt motoros vagyok. Nem érdekel, milyen…..
HOLIDAY 2012.08.16 20:55:54
@bobfalfa: Kicsi a világ!
Valóban, valami írásomat olvastad a motoromról, ha jól emlékszem akkor vajúdtál. :-)
Akkor bevált az RT!
HOLIDAY 2012.08.17 13:30:22
@mt-03: Mondjuk ez nem feltétlenül van ám így. Azt nem látod egy abroncson, hogy milyen nyomással használták, mit padkáztak vele...nem nagy dolgok, de rögtön nem ugyanaz, mint egy végig általam használt abroncs.

Ugyanis nem csak azért olcsóbb, mert kopottabb, hanem mert benne van annak is a kockázata, hogy nem ismert az előélete.

Csak hogy legyünk precízek.
HOLIDAY 2012.08.17 13:30:58
@mt-03: Én is. :-)