Regisztráció Blogot indítok
Adatok
caravelle

45 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Pár hete került végre kezembe a Rootsters nemrég megjelent CD-je, amit nagy várakozásokkal dobtam be a lejátszóba. A letölthető verzió ugyan már a telefonomban volt, de a tárgyi birtoklás azért mindig többet jelent. A dalszövegeket tekintve vegyesen szerepelnek rajta magyar- és angolnyelvű…..
Egy 30 dalt tartalmazó dupla CD jelent meg a napokban, Elvis Presley 85 World Tribute (Rude Runner Records) címmel. A Királytól ismert számokat harminc ország, harminc különböző zenekara adja elő, mindegyikük saját megközelítésében és stílusában. A felkért zenekarok valóban az egész bolygót…..
Remélem érthető! Drótszamár 2016.01.17 23:38:31
Megint egy téma, amiben egy rakás gondolkodással töltött időt spórolhatott volna meg a vezetés, ha kikéri a tanácsomat. Az ország elsőszámú űberpolgármestere felvetette, hogy esetleg kezdeményezni fogja, hogy a bringásoknak KRESZ-vizsgát kelljen tenniük. Nos, nem tudom mi köze egy polgár jenőnek az…..
Talán akkoriban nem mindig így éltem meg, de igazából szerencsésnek mondhattam magam, mert egy keményként számontartott laktanya legaktívabb zászlóaljában szolgálhattam. Ez nem csak az általános szigorban és a fegyelem megkövetelésében mutatkozott meg. Sok volt az éleslövészet, mindennaposak voltak…..
Gyerekkoromban, amikor az első információk elértek hozzám a második világháborúról, Hitlerről, filmek, olvasmányok, iskolai tananyag stb, felkeltette az érdeklődésemet Hitler könyve is. Minden információ, amit akkoriban tudtam róla, azok a szokásos mantrák voltak. "Tiltott, megsemmisítették,…..
Első történetem inkább tapasztalat. Több hivatásos elöljárómmal volt a körülményekhez képest jó kapcsolatom. Olyanok is vannak szerencsére, akikkel bizonyos szinten még ma is ápoljuk a kapcsolatot. Volt egy tiszt, akiről viszont most semmit sem tudok, de akkoriban felnéztem rá. Nem a katonai…..
Ez egy bakás blog lesz, valószínűleg véges bejegyzésszámmal, mivel a téma egyszer el fog fogyni, pont úgy, mint ahogyan az öreg bakák szolgálati ideje is. Tulajdonképpen nem szólna másról, mint az 1993-94 évben letöltött, kötelező sorkatonai szolgálat alatt történt…..
Remélem érthető! Láncon 2015.12.30 16:05:21
Az időnként, például szilveszterkor pár órára kikötött kutya, nem feltétlenül "kikötve tartott" eb. A környezete alapján egyértelműen megállapítható, hogy egy kutya évek óta láncon élő állat, vagy esetleg csak kikötötték amíg vendég van a háznál, akit zavart az…..
Igazából persze nem mese, hanem mai valóság. Ezen a történeten keresztül megtudhatjuk, ki az igazi népellenség. Kiderül, kinek az adója hiányzik a legjobban az államkassza számára. Bizony, elfogták Al Capone-t. Ha netán valaki nem hallott az esetről, annak dióhéjban elmondom:…..
Természetesen nem vagyok a téma szakértője, csak jóideje piszkál valami a dologgal kapcsolatban.  A Földnek rengeteg energiaforrása van. Víz, szén, olaj, egy rakás ásvány, meg olyan kívülről jövő energiák, mint a napfény, a szél satöbbi. Ezekben egy fontos hasonlóságot…..
Remélem érthető! A Kamionos 2015.11.29 20:27:34
Hjaj, srácok! Nem okádtam még véleményt a békés muszlim járókelők közé, kamionjával behajtó terrorista sofőrről! Most akkor megtenném.Szóval, vegyük sorra, kik voltak a résztvevői ennek a forgalmi eseménynek! Egyszer van egy árufuvarozó, aki végzi a munkáját, viszi a…..
wrecking OI-KOR, 30ÉV 2015.11.17 19:36:51
OI-KOR, MAGYAR SKINHEAD-MOZGALOM „30 ÉV” DVD Két évvel az emlékezetes koncert után vált adottá a lehetőség, hogy megjelenjen DVD-n az akkor rögzített felvétel. Komolyabban valamikor tavasszal indult az előkészítés, az egész nyár ráment a munkálatokra, hiszen a nyers…..
  Szinte napra pontosan egy éve volt az utolsó blogbejegyzés. Ez engem is meglepett, főleg mert nem azért maradt ki ez az időszak mert nem lett volna téma, hanem mert kb lusta disznó vagyok.  De most megtört a jég, megjelent ugyanis a második Voodoo Allen album, ami mellet nem nagyon…..
wrecking Kommentelési Kategóriák 2014.02.26 10:47:25
Bizony, mint a legtöbb viselkedési formát, reakciókat, kommunikációs stílust, a kommentelést is kategóriákba lehet sorolni. Ez többnyire jellemző egy adott személyre. Általában ezek a szokások képet adnak az illető személyiségéről, stílusáról, általában arról, hogyan…..
wrecking Ramon 50! 2014.02.24 12:09:09
A Big Bike-ban került megrendezésre Ramon ötvenedik születésnapi bulija. Hívogató volt a program, nem csak mert egy ilyen jeles alkalomra meghívást kapni megtiszteltetés, hanem mert a zenei kínálat is egyedi volt. Óbudai Fiúk Meg a Ramon formációval kezdődött a balhé, jó kis…..
  Biztosan nem ez az eddigi leggyorsabb írásos reakció egy balhéra, de hátha így tovább tűnik frissnek az élmény. Már a bejárat előtti sorokból kiderült, hogy nagyon telt lesz a ház. Érdemes volt előre gondoskodni a jegyekről, a szalagozás-motozás így is sok időt elvett…..
Ez egy különleges bejegyzés lesz, több szempontból is. Elsőre műfajidegennek tűnhet az eddigi témák mellett, de csak azoknak, akik nem azt a zenei utat járták végig amit én. Akikről és akikhez szoktam írni, azokkal a jelenlegi zenei érdeklődésem kisebb-nagyobb…..
caravelle 2013.05.20 09:42:21
@skinheadbook: . . . és ilyenkor az emberfia megkérdezi magától: Miért hagytam ki azt a rengeteg jó balhét?! :)
wrecking Voodoo Allen, 220 2013.05.13 11:58:45
Az elmúlt majd negyed évszázad alatt rengeteg dolog történt. Nem kell aggódni, nem fogok leírni mindent, viszont meg kell említeni egy ez idő alatt folyamatosan jelenlévő tevékenységet: Vártuk, hogy megjelenjen a Voodoo Allen lemez. Szerencsére előbb született meg mint az öregségi…..
Mivel lényegében több idő ment az utazásra mint a koncertekre, a teljesség érdekében kicsit a turnénak ezt a vetületét is bővebb lére engedem. Meg nem is tudom, mennyire lenne hasznos leírni hét nap hat koncertjét, szoros egymásutánjában. Egy kényelmes, péntek délelőttre…..
caravelle 2012.12.06 14:05:50
@O.Ádám:
Adám, valószínűleg nagyobb tapasztalatod van benne, hogy mik a fogyasztási szokások, én őszintén szólva már az ízére sem emlékszem annak, amit sok évvel ezelőtt megfelelő módon elkészítve elémtoltak pár alkalommal. Ennek a svájci izének viszont még itt az a borzalmas íze a számban. Nem tudom, van-e tulajdonképpen olyan, hogy "svájci verzió", de abból kiindulva amit ott láttam rövid de tartalmas ottlétem alatt, el tudom képzelni, hogy ezt is másképp csinálják mint az normális lenne. Akár országos szinten.
Az utóbbi hetek blogolás-hanyagolásának második áldozata egy nagyszabású Düreres balhé, amelyből ismét a The Silver Shine volt az érdeklődésem középpontjában. Kisterem, éjfél után, nem kevés csúszással, ami azért volt kicsit bosszantó, mert a Dürer és az Amigo közötti…..
Szégyenteljes, több mint egy hónapos csúszással megírt beszámolómat kezdhetném olyan indokokkal, hogy persze, sok a meló, meg sajna nem csak a balhékról és firkákálásról szól az élet, stb. De persze nem így kezdem, hanem úgy, hogy a jó balhékat bármikor fel lehet…..
Legyen ez most egy album véleményező-ajánló bejegyzés. Az apropója egyrészt, hogy mostanában jelent meg, másrészt, hogy én már hivatalosan is birtokolok egy példányt, valamint az, hogy hátha valakit érdekel a véleményem. Őszintén szólva a hanganyagot már egy pár hónapja…..
wrecking Pod Parou Fest 2012.08.09 23:42:44
Úgy látszik, ez egy punk fesztivál széria, remélem nem tart örökké, de ezek szerint ezek jobban nyomulnak mostanában. A helyszín Csehország, egy dimbes-dombos környék hatalmas tisztása, nem messze a lengyel határtól. Ideális választás, ha nem akarjuk zavarni a hétköznapi…..
A The Hellfreaks társaságában utaztam a két eseményre. Az első helyszín Ustkában, Lengyelországban volt, a Warhead fesztivál, melynek másik magyar vonatkozása a The Silver Shine fellépése volt. Az út kicsit hosszú volt a lengyel tengerpartig, de annál jobban esett legalább a hideg…..