Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dadaszolgalat

158 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha tetszett a bejegyzés, ossza meg /oszd meg másokkal is! Keressen minket a facebookon is, kattintson! ..
    Szükséges eszközök Befőttes üveg vagy üveg mécsestartó Apró szemű só Dekupázsragasztó Ecset Lapos tálka Elkészítés       A ragasztó felhordása előtt az üveget ragszalaggal (cellux-szal), vagy vastagabb fonállal is körbetekerhetjük, tetszés szerinti…..
"A harmincas évek végén, Kurt Lewin és munkatársai különböző nevelői légkörök kialakítására, társadalomlélektani kísérleteket végeztek. Filmünkben Lewin kísérleteit óvodásokra alkalmaztuk. Egy óvónő foglalkozik hónapok óta e három csoporttal. A kísérlet kezdetén a…..
A szülő legnagyobb kritikusa általában maga a szülő. Egy amerikai vallási szervezet, az Elevation Church viszont a gyerekeket is megkérdezte, mit gondolnak az édesanyjukról. Ezek után szembesítették a korábban önmagukat értékelő anyákat a gyerekeik válaszával. Az édesanyák…..
      A válás, szakítás után a gyerekek traumatizált állapota sokszor tapasztalható és a válás után sem csitul, akkor sem, ha a szülők között már nem dúl a harc! Ha szülőként ismerős ez neked és szeretnél valamit tenni! Ha felelősnek vagy tehetetlennek érzed…..
  MESÉK ÉLETRŐL, HALÁLRÓL ÚJJÁSZÜLETÉSRŐL    (Boldizsár Ildikó, meseterapeuta előadása)      A hagyomány által megszentelt mítoszok és mesék bölcs útmutatásokat őriztek meg számunkra az élet körforgásával kapcsolatban. Az archaikus ember nem vigaszt keresett…..
  Minden kedves olvasónak mesés és boldog új évet!! „Légy büszke, viselj hét szépséget, és legyen hétféle tudományod! Az első szépséged legyen a leánygyermeki bájosságod, a második szépséged a szemed ragyogása, a harmadik szépséged az arcod tündöklése, a negyedik…..
A Rómeó és Júlia alaptörténet, olyannyira, hogy a viszálykodó családok gyermekeinek egymásra találása egerekkel is megeshet. Az már olyan mindegy, hogy egéréknél Rómeót Somának, Júliát pedig Fruzsinának hívják, - fő az, hogy szeretik egymást. Szeretik egymást –…..
Mese - Volt egyszer egy Diótörő, akit megátkozott Egérfül asszonyság. Az átkot azonban feloldani csak egy módon lehet. Veszélyes úton, sötét helyeken és félelmetes birodalmakon át Marika és a Diótörő a Marcipán-palotába érkezik, amely fényes ugyan, de vajon biztonságos…..
Az örökzöld növények tisztelete már az ókori népek hitvilágában is központi helyet foglalt el, fenyőfát először Németország területén díszítettek valamikor a 16. században. Pesten az első karácsonyfát valószínűleg Brunszvik Teréz grófnő állította 1824-ben. A…..
Boldog Karácsonyt Mindenkinek! A világ minden táján ünneplik a karácsonyt, a különböző országokban érdekes és vicces szokásokkal találkozhatunk. Indiában mangófát díszítenek fel, Svédországban szaunáznak, Spanyolországban lottóznak, Ausztráliában pedig a Mikulás…..
Míg egy felnőtt általában évente kétszer-négyszer betegszik meg, gyermekeknél mindez akár nyolc-tízszer is megismétlődhet.  Emiatt sem mindegy, hogyan készül fel a család az év egyik legnehezebb időszakára. Megelőzés… Az immunerősítésben a gyerekeknél is…..
A család sohasem csak emberek csoportja, hanem több annál, egy egység, egy rendszer. Ezért a család valamiképp mindig, együtt néz szembe mind a külső, mind a belső problémákkal.   A problémákkal való megküzdés sikere több tényezőtől is függ: a családtagok egyéni belső…..
Jankovics Marcell: Jelkép-kalendárium   Halottak napja A katolikus egyházban a Mindenszentek utáni nap (nov. 2., ha az vasárnap, akkor nov. 3.) a tisztítótűzben szenvedő lelkek emléknapja. Ezen a napon a „küzdő egyház” tehát a „szenvedő egyházról” emlékezik meg.…..
  A mese ereje fantasztikus. Most gyógyítani készül. A bátorságpróba címmel igazi kuriózumesekönyv jelent meg a daganatos és leukémiás gyermekek sz ámára. A könyv segít megismerni a betegséget és az ezzel járó  megpróbáltatásokat. Bartos Erika meséjének titka, hogy…..
  Ha szeretnél kicsit jobban odafigyelni arra, hogy megfelelően fejlődik-e gyermeked, akkor a közös játék segítségével ezt is megteheted Párosítás, vizuális észlelésSzeretnél kicsit jobban odafigyelni arra, hogy megfele Feladat: a kivágott arcok párját megkeresni az…..
  Női önvédelem! TCQC - Hogy túléld az utcát   2013. év végi INGYENES Női Szemináriumsorozat   További info és jelentkezés itt! http://cqc.hu/program/70/2013.%20%C3%A9v%20v%C3%A9gi%20INGYENES%20N%C5%91i%20Szemin%C3%A1riumsorozat   Ugyanitt vannak gyerekedzések!…..
Nemcsak a szakembereket, hanem az egész társadalmat érintő kérdés az, hogyan kell szabályozni a partnerüket bántalmazó szülők kapcsolattartását gyerekükkel, hogy az ne vezessen a gyerek felépülése szempontjából kulcsfontosságú anya-gyerek kapcsolat sérüléséhez. A szerzők…..
Ha tetszett a bejegyzés, ossza meg /oszd meg másokkal is! Keressen minket a facebookon is, kattintson! ..
https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/563095_10201608851399755_244853475_n.jpg   Ha tetszett a bejegyzés, ossza meg /oszd meg másokkal is! Keressen minket a facebookon is, kattintson! ..
Több mint két évtizeden át dolgozott dadusként Jo Frost, akinek, bár nincsen saját gyereke, mégis a nevelés a szakterülete. A Jo Frost, a családmentő című, a TLC műsorán szerda esténként látható sorozatában családok problémáit bogozza ki, hogy ne hulljanak szét. A Metropol…..
z Állatok Világnapja alkalmából az óbudai Auchan rajzversenyt hirdetPályázhat minden pici, kicsi és nagy gyermek A/4-es formátumú rajzzal. A pályázat témája: Állatok Világnapja Kategóriák: Pici: 3-5 éves korig Kicsi: 6-10 éves korig Nagy: 11-14 éves korig Az egyes…..
http://www.gyermekpszichodrama.hu/csoportok           A gyerekpszichodráma egy csoport-terápiás módszer, mely a közös szerepjátékon, a gyerekek képzeletvilágának és kreativitásának mozgósításán keresztül fejti ki terápiás hatását. A játékban, játékkal, játék…..
  Gyászfeldolgozó csoportot indít a Tábitha Gyerekhospice Ház, gyermeküket elveszített szülők részére. A segítő csoport légkörben a fájdalmas emlékek mellett is sikerülhet enyhíteni a gyász fájdalmát, megszabadulhatnak a szülők terheik egy részétől, képessé válnak…..
A Tilos Rádió pszichológiai témájú műsorának vendége Dr. Páli Judit pedagógiai és klinikai szakpszichológus, a játékok és a korai fejlesztés szakértője  volt, akivel a játék jelentőségéről beszélgettek a műsorban.   Érdemes meghallgatni, szó esik arról is hogyan…..