Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Össze kell fogni

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar vagyok. Szeretem, ha hazám neve pozitív kicsengéssel szerepel a nemzetközi hírekben, ha honfitársaimról külföldön tisztelettel "emlékeznek meg", büszke vagyok, ha elismerik, esetleg irigylik azt, ami magyar.És szégyellem magam, ha magyar bűnözők külföldi tevékenységéről…..
Össze kell fogni 2013.03.14 19:07:40
@Balibgeczyk: Azt tanácsolom, hogy ne húzza fel magát, mert felmegy a vérnyomása, agyvérzést-infarktust kap, és abba volt már aki belehalt....
A Tárki új elemzésében olvasható adatok szerint a jövedelmi egyenlőtlenséget mérő Gini-index 2012-ben 29,3-ra emelkedett a 2009-es 27,2-ről Magyarországon. A gazdagok aránya 2000-ben 9 százalék volt, ez 2012-re 8 százalékra esett, a felső középosztály mérete 2 százalékkal, 27…..
Össze kell fogni 2013.03.09 19:52:28
@antiforradalmár: Ha van Isten így lesz!
Még egy év van a választásokig, de a jelekből az látszik, a korábbinál is durvább eszközökkel és még nagyobb volumenű illegális finanszírozással zajlik majd a politikai harc.  Arra voltunk kíváncsiak, miből finanszírozza a Bajnai-féle Haza és Haladás Alapítvány a…..
Össze kell fogni 2013.03.08 19:58:22
@Lencsés István: ez akkora baromság, mint ide Lacháza....
A  Fent és Lent nem pártszócső, így néha ütköznek az álláspontjaink.  A hallgatói szerződés is ilyen téma, ezért ahelyett hogy  kinyilatkoztatnánk, lehet más a párbeszéd alapon mindkét érvrendszer nevében megszólalunk. Ez az írás a hallgatói szerződés…..
Össze kell fogni 2013.02.21 20:13:33
@septem: Debrecenben Pallagon most adják át a futtbalakadémiát, ha jól tudom másfélmilliárdba került, és most kezdik a sokmilliárdos nagyerdei standion építését. És ez csak Debrecen, úgy tudom, hogy máshol is épülnek stadionok.
Össze kell fogni 2013.02.21 20:22:50
@mizrolist: végre valaki értelmesen válaszol ennek az irígy embernek!!! Nagyon fájhat neki, hogy nem végzett egyetemet! (a hozzászólásai színvonalából gondolom)
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Össze kell fogni 2013.01.28 11:59:51
@kronosz6: Azért ennyire általánosítani, nem egy kultúrált dolog! Mi lenne, ha mások mondanák Önre, hogy szemét ember, holott nem is ismerik! Azért mert valaki, nem fideszes, még lehet normális EMBER!
A nyugdíjasok mindig az aktuális kormány legkedvesebb barátja: a nyugdíjat az állam adja, és 3 millió szavazó az 3 millió szavazó, a másik 5 millióval pedig csak a gondok-problémák voltak.Tegnap az Index közölte, hogy a kormány tervezi a 13. havi nyugdíj visszaállítását, már…..
Össze kell fogni 2013.01.10 17:58:45
@fal_adja_a_masikat: Debrecen az ország második legjobban eladósodott városa. Tetszik-nem tetszik Önnek, ez bizony így van! Nagyon sok éve fideszes város, a mai napig veszik fel a hiteleket. Az más kérdés, hogy a jelenlegi kormány - miután a városvezető a puszi-pajtása- elengedi a tartozások 50 %-át. De ezt az 50 %-ot visszafizeti a bankoknak (amelyeknek nagysikerű városunk tartozik). De kiknek a pénzéből fizeti vissza? (múltra visszamutogató, fröccsögő választ nem kérek, azt már olvastam itt jó néhányat! Amit leírtam, csak egy ici-pici rész abból, ami jelenleg folyik. Mindenki érzelmi alapon reagál a másik hozzászólására, de gondolkodni, pláne reálisan, nem nagyon akar!
Össze kell fogni 2013.01.10 18:27:31
@Rufus78: Itt a pont, de még mekkora! De ennek - és a többi fanatikusnak, elmebolydultnak - felesleges bármit írni, nem értik meg. Már az alapfogalmakat sem. Ez van....
Össze kell fogni 2013.01.10 18:35:58
@fal_adja_a_masikat: az a probléma, hogy most is nagyon sok független képviselő a fidesz támogatásával jutott be a parlamentbe (vagy máséval).
Debrecen egyébként egyáltalán nincs jó helyzetben, csak a kívülállóknak tűnik úgy. A 2-es villamos építkezésén egy éve nem történt semmi - a másikra mutogatáson kívül -most meg - a Debreceniek számára nem meglepő módon - a generálkivitelező a helyi Keviép Kft. lett. A többit a képzelőerejére bízom.......
Miután a választási regisztráció egyelőre lekerült az étlapról, a kormány előrántotta a kabátujjból a 13. havi nyugdíj ötletét. Az Index értesüléseit még nem erősítették meg hivatalosan, de a háttérben állítólag már dübörögnek a számológépek. A kormány erősen…..
Össze kell fogni 2013.01.10 17:29:23
@Uni1002: ez nem irígység, pusztán a társadalom többi rétege nem érti, (vagy nagyon is érti) miért kell kivételezni egy réteggel?
A mai poszt alighanem kicsit kilóg a sorból, hiszen szerzője, Leslie rengeteg munkahelyen dolgozott már, és mint írja, vagy dolgozik és spórol, vagy a munka mellett félretett pénzt költi. Érdekes sors, sok tapasztalattal. „Gyerekkoromtól készültem a gasztroágazat…..
Össze kell fogni 2013.01.06 16:23:00
@mommmmo: és önerőből meg tudta venni a saját ingatlant, ha hitele volt, azt meg nyugodtan ki tudta fizetni. Ja és anno munkahely is volt, csak az nem dolgozott, aki nem akart. Az már egy más témakör, hogy az általuk annyit hangoztatott 40 éves munkaviszonyok a mai feltételek mellett, jó ha 20-nak megfelelnek.
Elvoltak, mint a befőtt... (Mielőtt elkezdenének nekem ugrani a nyugdíjasok, elmondanám, hogy 54 vagyok, dolgoztam a régi rendszerben, és dolgozom most is. Van összehasonlítási alapom.)
Egybites Petike szelleme ma kísért. Rogán "Blikk" Tonió a mai áldozat, mert Girosz Ász fapofája nem ment volna a mai bejelentéshez. Az Alkotmánybíróság olyan sallert osztott ma ki, amitől a fal adja a másikat, sőt a harmadikat is. De. Már megint de. Ez győzelem, kérem szépen. a…..
Össze kell fogni 2013.01.05 20:06:08
@Balibgeczyk: Én ilyen buta, primitív embert még nem láttam...Szörnyű, ha ilyen emberek mennek el szavazni (mindegy kire)0
Először is kezdjük azzal: reméljük mindenkinek Heti Válasz előfizetést hozott a Jézuska. Ez biztosítja ugyanis, hogy a következő évben is első kézből értesülhessünk kedvenc gazdasági miniszterünk gondolatairól.  Blogot írni Matolcsy Györgyről mindig hálás feladat,…..
Össze kell fogni 2012.12.27 19:20:28
@garibandi: Ez a hasonlat nagyon tetszik!!
Az utóbbi napokban úgy tűnik a tandíj bevezetésének az ellenzői azt szeretnék, ha egyáltalán nem kellene fizetni a felsőoktatásért. Az előző rendszerrel csak a diákok jártak jól, az ország lehet, hogy nem. Az elmúlt években sokat lehetett hallani arról, hogy az egyetemeken a…..
Össze kell fogni 2012.12.14 18:10:33
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Mindegy ki vagy, de olyan kulturáltan szóltál hozzá!
Össze kell fogni 2012.12.14 18:17:09
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Elektronikus számlát kapok az E.ON-tól, ma megkaptam a januári számlámat. Több lett 240 Ft-tal!
Olyan naív vagyok, azt hittem, hogy januártól kevesebb lesz 10 %-kal!! De utána megnyugodtam, mert tudom, hogy van olyan zember ma, aki ezt úgy magyarázza meg, hogy a plusz 240 Ft tulajdonképpen csökkenés!
Össze kell fogni 2012.12.14 18:42:59
@RozsaNiki: Én 10 éve vállalkozó vagyok, és papíron sem a létminimumom élek! Úgyhogy ne általánosítsunk!
A tandíj ügye a nyílt hazugság tetemrehívása. Úgy tűnik, ez lehet a Fidesz Sztálingrádja a cinikus politikai villámháborúban. De miért pont itt született meg az eddigi leghatározottabb ellenállás a mindent legázoló gőggel és agresszív ostobasággal szemben? A szerdai…..
Össze kell fogni 2012.12.14 12:09:31
@Mária: Tud valaki nekem egy munkahelyet leírni, ahol ez a senki dolgozott?
Négymillió magyar létminimum környékén és alatta, Európa-rekord infláció, 28 új adó, 27 százalékos áfa, Dörner nyilas színháza, Horthy-szobrok, Wass-Nyirő-Tormay az alaptantervben, Fekete György, mint kulturpápa, Kerényi Imre festményei, Tokody Ilona alázása, közös…..
Össze kell fogni 2012.12.08 16:52:20
@mákos lecsó: munkámból fakadóan nagyon sokat járok Borsodba-Nyírségbe, Békés megyébe. Csak azt tudom kívánni minden egyes elvakult fanatikusnak, hogy száradt volna le a keze, amikor az X-et oda tette két éve, ahova nem lett volna szabad. Azt kívánom, hogy éhezzen, hogy ossza be a huszonakárhány-ezret egy hónapra, hogy jusson eszébe az az idézet: " hogy sírva sikoltsák, Istenem mi van még?" Mert értelmesen nem tudnak gondolkodni, felesleges itt a blogon is ellentmondani nekik, mert nem képesek felfogni a tényeket, csak fanatikusok, elvakultak, örökkön-örökké a múltra mutogatnak vissza, és szerintem nagyon buták....
Össze kell fogni 2012.12.08 16:56:49
@Mária: Nem volt már egyszer egy ilyen Vezér, úgy 1940 tájékán?
A bumeráng lényege az, hogy ha eldobod és nem találsz el vele semmit, akkor visszajön. Na épp ezt csinálta a hajdani rádiósok által alapított Bumeráng magazin is: szart se talált, és visszaszállt a gazdáikhoz, most jelent meg utoljára. Általában ízléstelen dolog örülni annak,…..
Össze kell fogni 2012.12.02 13:39:10
@netnepper: Én csak médiaszemeteknek hívom őket...
Két és fél évnyi kínos magyarázkodás és számtalan meghiúsuló leváltási kísérlet után a kormány megtalálta a - szerintük - legtisztább módját Alföldi leváltásának: egy nyilvános és törvényesnek tűnő pályázat, ahol a bírálókat (legalábbis kilencből négyet…..
Össze kell fogni 2012.11.27 11:11:16
@Hertelendi: Örüljön, hogy nem ismeri, ki a másik pasas... Mi itt Debrecenben ismerjük, csak a polgármester "seggnyalói" járnak színházba, szörnyű, amit művelt a Csokonai Színházzal! Már ahogy idekerült, az sem volt tisztességes, hát még amit csinált!!!
Hetek óta sztrájkkal fenyegetőznek a pedagógusok, érdekes módon mégis csupán annyi történik, hogy folyamatosan engednek a követeléseikből. Sztrájkbizottságot alakítottak, szót emeltek többek közt az iskolák állami fenntartásba vétele, a béremelések elhalasztása ellen, de…..
Össze kell fogni 2012.11.23 15:07:07
@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Egy óriási nagy pontot írtam be Önnek!!!(zárójelben jegyzem meg, hogy soha egy tanár sem nyilatkozik arról, hogy pld. fizetett munkaidőben külön pénzért javítják az érettségi dolgozatokat,a gyerekeknek tanításmentes nap van, a nyári táborért (ugyan később), de külön pénzt kapnak, stb.) Ezzel kapcsolatban valahogy mindíg csendben vannak.....
Össze kell fogni 2012.11.23 16:11:20
@Moonblood: a Tied az nem az, mert értelmetlenül véded a mundér becsületét, ha jó a tanár, semmi kifogásom nincs az ellen, hogy fizessék meg jobban, de aki ilyen választ ír, affelől kétségeim vannak, hogy jó tanár...
Moszkva Brüsszel nem késlekedett sokáig: Orbán Viktor miniszterelnök a kétnapos brüsszeli csúcs utáni sajtótájékoztatóján elárulta, hogy már meg is kapta az Európai Bizottság válaszát a szerdán bejelentett egyenlegjavító intézkedésekről és ezért péntek reggel…..
Össze kell fogni 2012.10.20 14:56:04
@mizrolist: Kapuvári Hús a következő
"Drága Nertársak, Drága Nertásnők, Drága Minden! " ...illetve még nem, pontosabban csak ti hiszitek, hogy már drága,  mert még nem tudjátok amit mindjárt megtudtok, hogy ilyen barokkos körmondatba zavarodva bökjem ki az izét. Ni. Ezt a hogyishíjákot, amire a szavakat sem…..
Össze kell fogni 2012.10.16 16:12:31
@házelnök: remélem, hogy sokan
Alternatíva Egynyelvű ország 2012.09.24 06:21:53
Nem kell tovább izgulnunk. Hoffmann Rózsa a napokban bokros teendői között végre időt szakított, és megnyilatkozott a középiskolai történelemoktatás kérdésében is. Mint megtudhattuk, a gimnáziumi kéttannyelvűség, a humán tárgyak, így a történelemoktatás területén is…..
Össze kell fogni 2012.09.25 10:24:52
@Az ezredes: Találó...és sajnos igaz!
Most lép hatályba az a jogszabályváltozás, amely újabb pofon lesz a rokkantnyugdíjasoknak. A szabályváltozás szerint az özvegyi nyugdíj szempontjából a rokkantnyugdíj egyenrangú lesz az öregségi nyugdíjakkal, így nagyon sok rokkantnyugdíjas még inkább a tönk szélére kerül.…..
Össze kell fogni 2012.08.30 08:42:21
@SzaGyu: és a debreceni stadion? A nemzetközi mezőnyben semmit nem produkáló Lokinak több, mint 5 milliárdos stadion?
Alapvetően megbízható, precíz embernek tartom magam, a rám osztott feladatokat rendszerint időben, rendesen elvégzem. Munkahelyi papirmunkák nem okoznak gondot, a szódolgozatok javítását sem szoktam hetekig halogatni. Otthon sosem fogy ki a wc-papir a mellékhelységből, mindig van tej,…..
Össze kell fogni 2012.08.29 15:45:20
@fehso2: Jót kell derülni az ilyen megfogalmazáson - magyarosként még díjaztam is a megfogalmazást - és nem szabad irígynek lenni! Ha ő megteheti, hogy nem figyeli az árakat, rendben! Engem nem bánt, hogy vannak gazdagabbak nálam, és nem is vagyok irígy rájuk!
Vastagbőr Budai Gyula bevallotta 2012.08.13 13:01:00
Korábban már írtunk a teljesen véletlenül egységes dinnyeárról, ami ugye nem volt kartell, csupán az összes áruháznak ugyan a szám jutott az eszébe dinnyeárnak, egy kis kormányzati rávezetés után, természetesen.Most Budai Gyula államtitkár a Csongrád megyei gazdakörök…..
Össze kell fogni 2012.08.13 17:58:43
@red shield rapresentative: Debrecen már teljesen "elkövesedett" - sajnos, már évek óta! Most fog elkészülni a nyugati-kiskörút, csak kő-kő mindenütt. Egy-egy helyre odatesznek dézsában valami zöldet, ami sokszor kipusztul. Pld. Batthyány utca. Kiírtották a fákat a Hatvan-Széchenyi-Jókai utcán, borzalmas a kép! Egyszerű városlakóként elment a kedvem, hogy itt éljek!!!
Össze kell fogni 2012.08.13 19:03:31
@esef: nekem nem drága jó Lajosom!!!
Bár a kormánypártok (és a szélsőjobboldal) körében már többször is felmerült, csak most került rá sor: az Országgyűlés 2012. július 2-án úgy határozott, hogy megvonja a nyugdíjpótlékot azoktól, akiknek a rendszerváltozás előtti tevékenysége nem összeegyeztethető a…..
Össze kell fogni 2012.07.09 12:18:32
@No_Fidesz_No_Problem: Ott a pont, de még mekkora!!!
Az Adófizetők Napja alkalmából készült fenti táblázatunk a magyar gazdaság talán legnagyobb problémáját segít megérteni. Egy tisztességesen bejelentett dolgozó adóterhelése jelenleg 60-70% közötti. A 100%-hoz érkezés előtt is rájöhetnénk, hogy ez a szint már vicc. Nem…..
Össze kell fogni 2012.07.03 06:42:07
@OrangeOrder: A bankszámla kell, mert van ahol csak erre utalják a fizetésedet, például.
Tisztelt Cím! Arra keresném a választ, hogy ma Magyarországon miért hunyunk szemet afelett, hogy munkajogilag a legnagyobb csalók a közmunkásokat foglalkoztató közintézmények és önkormányzatok?A közmunkások nagy részét nem a papíron lejelentett munkakörben alkalmazzák, ezzel…..
Össze kell fogni 2012.07.01 20:59:08
@desw: Ön legalább használja az eszét, és nem elvakult-fanatikus, akinek úgy látszik nagyon rossz a memóriája!