Regisztráció Blogot indítok
Adatok
italosztály

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Weinbau I. Pécsi Fűszer Ünnep 2012.05.19 20:58:00
I. Pécsi Fűszer Ünnep és Hungarikumok Találkozója. A teljes név. Csak kicsit hosszú címnek. Ez a feszt lényegesen jobban sikerült a múlt hetinél, csak tudnám miért nem tudtak várni pár hetet a kettő közt. Több kiállító, a város főterén és mellette, ingyenesen…..
Weinbau Régiók Koccintása 2012.05.06 17:28:00
Pénteken kiugrottunk a Zsolnay Negyedbe a Régiók Koccintása nevű kis boros fesztiválra, hogy mi is koccintsunk egyet. Nos, mit is mondjak... gondolom a szervezők első ilyen témájú fesztiválja lehetett. Csütörtökön amikor a Pokolhoz címzett amúgy igen kellemes kocsmába…..
Szilveszterkor talán még az is koccint egy pohárkával, aki egyébként soha nem iszik alkoholos italt. Az alábbi itókák a megszokott pezsgőnél jóval durvábbak, különlegesebbek, rémisztőbbek, és még sorolhatnánk a jelzőket. Lesz olyan, amitől csak simán rosszul vagyunk (már a…..
Többször jártunk már hajón, ám úgy, mint ma, még nem. A mai poszt szerzője ugyanis egy bárzongorista, aki sokat dolgozik óceánjáró luxushajókon (is), és bár szinte látom magam előtt a kétkedő hozzászólásokat (hogy finom legyek), annyit előre le szeretnék szögezni, hogy a…..
italosztály 2012.12.28 14:09:16
@nigara: "na de ha ő ezt bevállalta, önként(!), akkor mi a baj?
Ha neki jó, akkor legfeljebb azok háboroghatnak, aki ugyanabban a szakmában vannak, és miattuk nem kapnak magasabb bért ők sem. Ők viszont joggal mérgesek."

ezen én sokat gondolkoztam a legutóbbi kormányváltáskor. tanult ember lévén 1 év munkanélküliség után beleragadtam az árufeltöltősdibe. éppen csak hogy kinn volt a fejem a szarból, de amikor megnyírbálták a cafeteria rendszert és megszüntették az adójóváírást, akkor totál elsüllyedtem. éreztem magamon, hogy az Orbán kormány felülről baszogat, miszerint menjek és kvalitásaimnak megfelelő munkát végezzek, a helyemet pedig adjam át azoknak, akik csak ennyire képesek. próbálkoztam is nem egyszer kapcsolatokon keresztül is, de vidéken (megyeszékhelyen) annyira gyatra a helyzet, hogy kénytelen voltam inkább másodállást vállalni. szóval elméletben az elv szép és jó, és én megértem, csak a gyakorlatban nem működik.
italosztály 2012.12.28 14:33:42
@Orbánanyja: kérdezték egyszer hogy miért járunk bringával dolgozni. kollegám gyorsan reflektált: "azért, mert nem akarok 1 évben 1 hónapot csak azért dolgozni, hogy megvegyem belőle a bérletet azért, hogy busszal járhassak dolgozni"
érdekes felvetés, miszerint egy közlekedési eszköz gyorsasága abban is mérhető, hogy mennyit dolgozol megvételéért és fenntartásáért. ha naponta 8 órából négyet csak azért dolgozol, hogy autózhass, akkor bizony kurva lassú járművet használsz ebben az értelemben.
italosztály 2012.12.28 17:30:59
@Reggie: logisztikát (okj+menedzseri) végeztem nyelvvizsgával. ha úgy nézzük végülis a szakmámban helyezkedtem el, de anno nem úgy képzeltem hogy az ellátási lánc legvégén fogok dolgozni. a multinál ahol melózom pár évig volt alkalmam osztályvezetősdit is játszani (nettó 150ezret adnak, de a kötetlen munkaidő gyakorlatilag azt jelenti hogy egész nap benn vagy), így időben elvették a kedvem a ranglétra megmászásától. persze az ágazatvezetők és beszerzők jól keresnek, de az ilyen jellegű pozíciókra születni kell.
Gasztroszex Megunhatatlan 2012.07.18 08:02:00
Egész évben tudnék posztokat írni az olaszrizlingről. Komolyan. Sőt azon kell gondolkodnom, melyikről is írjak az elmúlt időszak sok-sok nagyszerű rizling-élménye közül. Mert volt bőven, fröccsben, tisztán száraz és édesebb verzióban is. Annyira ezerarcú ez a fajta, hogy nem…..
Gasztroszex Kilocsolt borok 2012.04.09 08:30:00
Az idei húsvéti borozás nagy anyázásba fulladt. Volt bekészítve két palack kedv- és gyomorcsináló, azok szépen le is csúsztak a sonka előtt és után, ahogy illik. (A sonkához olaszrizlinget nyaltunk, nincsen még bor a világon, amelyik ennyire passzolna a húsvéti ételekhez.) Meg…..
italosztály 2012.08.22 17:12:25
@Gasztroszex - Tony D'Amato: de azért érdekel, hogy mely részek váltották ki belőled ezeket a mondatokat:
"Mondjuk a borok jellemzése is a totál járatlanság és tömény butaság elegye.
De minek akarsz szakérteni, ha ennyire lövésed sincs a témáról?"

bár nem én írtam ezt, de amikor egy bor kapcsán füvet emlegetnek, akkor hibás borról kellene beszélni. azért kerül bele ez az aroma, mert nem bogyóztak rendesen és kocsány meg szőlőlevél darabok is kerültek a szőlőszemek közé: igénytelen feldolgozás. ettől persze iható marad a bor, nagyon régen én is simán leküldtem egy pohár dohos bort. később derült ki, hogy nem kellett volna.
 Csatlakozzon a Civilek a Munkahelyi Terror ellen Közhasznú Egyesülethez! További részletekért kattintson IDE!   Szia! ez nem igazán munkahelyi terrorról szól, csak tanulságul írtam, hátha kiteszitek és elgondolkodnak az emberek. Veronika   Ébresztő emberek! Változik…..
Ez egy ikerposzt második tagja, az első belinkelve elérhető, és mellé olvasandó. Jelen poszt szerzője, Bob az alábbi előkével indította az önismétlésbe: "2007-et írtunk. Kipirult arcú és csillogó szemű naivitással hittük, hogy a borokról való nyilvános írás…..
Nagy várakozásokkal repültem ki az idei Proweinre, Düsseldorfba; ugyan üzleti célból, de sajnos csak egynapos villámlátogatásra.  Azoknak, akik nem ismerik ezt a rendezvényt, röviden csak annyi, hogy egy óriási borkiállítás, ahol a kilátogatók ingyenesen végigkóstolhatják a…..
italosztály 2012.03.11 12:59:04
@Ảprilis: december óta gondolkozom egy ilyen íráson hiszen az akkori tapasztalataim egyben voltak lesújtóak és örömtelik is. ezen felül pedig nagyon sokrétű is, gondolataim összeszedéséhez kell egy kis idő. holnaptól indítunk egy rosé vásárt (saját kontóra, tehát nincsen semmi simliség a beszerzés és háttérkondíciók részéről), amelynek keretében egyrészt ki akarom futtatni a beragadt évjáratokat, másrészt berendeltünk egy rakás 2011-es palackot is. ezeket szinte 0Ft haszonnal értékesítjük majd 700-1300 Ft közötti sávban, szóval minőségi termékekről van szó amelyeket én választhattam ki. nagy várakozásokkal vágunk neki, hiszen hasonlót csináltunk már tavaly is, de az decemberre esett. kíváncsi vagyok hogy ez az értéksáv működik e márciusban is a 15.-ét leszámítva semmilyen ünnepre sem apellálva, és hogy a régebbi évjáratok mennyire gyorsan fognak elfogyni az újhoz képest (tudatosak e a vásárlók). ez után természetesen megírom a történteket, én is szeretném hogy a termelők jobban képben legyenek.
italosztály 2012.06.05 17:30:00
@Ậprilis: "Ha gondolod, és van rá időd, akár posztba is kiraknám, a pinceblog@freemail.hu - ra tudod elküldeni az írást, vagy ide kommentként."

a megadott emailcím sajnos nem működik. tudnál adni másikat?
Ma 4 éve, egy borgőzös estén alapítottuk meg a Kettős Mérce blogot. Bár, aki rendszeresen olvas minket, az nagyjából tudhatja, mit gondolunk a világ dolgairól, de mi most mégis valamifajta ars poeticát szeretnénk a következőkben megfogalmazni. Egy ars poeticát, aminek…..
Félek a 2008-as vörösektől. Nálam 2008 az új 2004: egyszerre édes és savanyú bizonytalan szerkezettel. És hát a Vylyan is régen alkotott nagyot a kis és közepes kategóriában. De ahogy Puhl Sándor mondja: egyszer minden sorozatnak vége szakad, a focit gólra játsszák, a…..
HamPLÓ Szeged elveszett vágányai 2012.04.11 18:00:00
Március elején ünnepeltünk, hogy megindult a szegedi 2-es villamos, most viszont harmincöt évvel korábbról fogok egy másik szegedi 2-es villamost mutatni: Ez a 2-es villamos a Felső-Tisza-parton járt Tápé felé,  amíg 1977-ben a Bertalan-híd építése kapcsán meg nem szüntették. Eredetileg egy, a…..
Tegnap délután remek társaságban kóstolhattuk végig a Balatonfelvidék illetve néhány dél-balatoni termelő borait a Balaton Borgaléria szakértő tálalásában. A helyszín a Malom kávézó volt, amely közös terveink egyik helyszíne lehet a közeljövőben. Roséktól indultunk,…..
Hosszabb szünet után egy eredetileg rövidebbnek tervezett híradással jelentkezem; Megszülettek a 15. alkalommal megrendezett Veszprém megyei palackos borok versenyének eredményei. Bár a név nem túl hangzatos, de ez a verseny egyesíti magában Badacsony, Balatonfüred-Csopak,…..
A parafa a bor ellensége. A kéregdarab kiszámíthatatlan fertőzöttsége saját tapasztalatom alapján hullámokban támad, az ázott kartonpapír-szag kíséretében elúszó borokkal hosszú hónapok TCA-mentes időszakait szakítva meg. Az ember már rég elfeledkezett az utolsó dohos…..
italosztály 2012.03.26 18:30:41
@szenvedély S.: akarni azt tudod hol kell...:) én is sok helyen olvastam, miszerint a Villányi vörösök zászlóshajójává akarják tenni a CF-t, de a mai napon úgy néz ki hogy egy objektív versenyben ebbe még egy kunsági palack is könnyen beleszól. na persze az tényleg nem akármilyen, de akkoris.
italosztály 2012.03.27 15:46:22
@szenvedély S.: nem te írtad. mások akarják tolni annyira a CF-t Villányban.
italosztály 2012.03.29 15:29:42
@lackó: de stimmel, csak ennek az egésznek olyan marketing szaga van. nem feltétlenül rosszallom a dolgot, de én szeretem ha valami önmagától és természetes módon alakul ki. hogy stílusosan fejezzem ki magam, jó bornak nem kell cégér.
A Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatótintézettől kapott jelentés szerint a 2012-es fagykár kezelhető szinten maradt. Meg sem közelítette az 1986-87-es tél pusztítását, amikor a 20-29°C-os mínuszban a rügyek szinte kivétel nélkül elfagytak, és az ép…..
italosztály 2012.03.25 17:10:33
@akov: ugyanmár. magyar vagyok nem turista...:)
italosztály 2012.03.26 18:04:45
@Gabssy: ma egész délelőtt a blogodat olvastam a legelejétől fogva, mert jól bemutatod kis méretben hogyan jut el az ember a telekvásárlástól a palackozásig. na persze a hosszú olvasásnak volt egy olyan lökése, hogy mindketten szegediek vagyunk:) csodálom hogy innen az alvégről eljársz zalába gondozni minibirtokod.
  Szeretem a Népligetet, jókat lehet benne sétálni, kellemes hely, gyerekkorom játszótere is EU-kompatibilissé fejlődött az évek alatt. A virágos, lombos tavasz előtt viszont még bőven akad gánybűnjel a hatalmas parkban. Így jártunk.   A Népliget Budapest legnagyobb…..
italosztály 2012.03.25 19:25:07
én szegedi vagyok és kb. 5 évente járok Budapesten, szóval sok alap helyszínnel nem vagyok tisztában. tavaly, közel 30 éves fejjel sikerült 1 szabadidős hetet eltöltenem fővárosunkban, és egy-két helyszínt kivéve még mindig okádtam az egésztől. Budapestben rengeteg a potenciál, de a mai napig az egész egy gépjárműközpontú posztkommunista egyveleg. például a Hősök terét sokféle bemutatásban láttam már, de élőben nagyot csalódtam benne. a szobrok szépek, de az egész tér gyakorlatilag egy kurvanagy betonplacc, amelyet többsávos jóhogynem autópálya vesz körül. miközben gyalog szabályosan alig bírtam megközelíteni és elhagyni, azért készült egy fotó, de maradt a keserű szájíz. önmagában tetszett a budai vár is, de az hogy egy nagy létszámú rendezvény alkalmával (borlovagrendek felvonulása) a rendőrök simán beengedik a felvonulók közé az autókat, akik közül egyesek még rá is dudálnak az ünneplő tömegre egy történelmi városrészben, na erre inkább nem mondok semmit. az első pár napban még BKV-t használtam (nem ismertem a távolságokat), de amikor a Deák téri sokadik dugóban ültem a buszon és a sofőr kinyitotta az ajtókat jelezvén hogy kalap-kabát, akkor kölcsönkértem egy biciklit és vagy azzal és/vagy gyalog közlekedtem onnantól (XIII. kerből). ez jó volt azért is, mert ezek után viszonylag könnyen elkerültem a nem kevés tömegközlekedésen élősködő zaklató lakosságot. nagy elánnal mentem ki a margit szigetre is, de szépsége ellenére szembesültem azzal, hogy a mai napon is le lehetne ott forgatni egy nyolcvanas években játszódó filmet, a 100Ft/hugyozás típusú "köz"vécékkel ellentétben. 30 évvel ezelőtt ugyanis 100Ft ennél többet ért...
ja, meg láttam a vidámparkot is a Róbert Károly körúton gyalogolva. balról több sávnyi bűz és zaj, jobbról meg sárga üléses csernobili óriáskerék, csak ez még mindig működik bazdmeg.
A fenti képet Rab Zoltán küldte, aki igen csak meglepődött, amikor Rómában jött vele szemben a Mária-Valéria híd. Ráadásul "ponti d'oro", vagyis az aranyhíd szerepében, alatta a tejjel-mézzel folyó Duna. De vajon miért kell az olaszoknak egy japán autót reklámozni Esztergommal?…..
Ki tudja miért, az utóbbi időben alig ittam elzászi borokat. Talán csak azért, mert a borosomnál hátul vannak, egy alsó polcon, vagy mert nem tetszik az a hülye hosszukás üveg, ami nem fér be a hűtőajtó alsó polcára. Legutóbb azonban valami nagyobb testű fehéret kerestem, és…..
italosztály 2012.03.17 18:23:56
@londonercsecse: amikor az ember új fajtával, terroir-ral ismerkedik, akkor nincs összehasonlítási alapja. nem tudja mit keressen a borban, nem ugranak be a szokásos panelok. szerintem egy ilyen, vagy egy vakkóstoló alkalmával derül ki igazán milyen adottságokkal rendelkezik a kóstoló személy. igazán objektívan kevesen tudnak értékelni, ezt megjátszani viszont sznobság (üzleti érdekek miatt pedig kifejezetten üldözendő kategória). a fenti írás szerintem őszinte, én is jártam már úgy hogy viszonylag tök mást éreztem mint ami a címkére van írva. de leginkább csak nem tudtam megfogalmazni. érzem hogy van ott egy aroma, de nevesíteni nem tudom. aztán a címkét elolvasva én is a levegőbe emelem az ujjam, hogy ahá! és tényleg! nem kicsi hendikep hogy dohányzom, úgyhogy alapból nem szándékozom csúcsra törni:)
italosztály 2012.03.20 10:00:52
A Font névről nekem elsősorban fehérborok jutnak az eszembe, például egy üdítő kövidinka vagy egy előítélet-romboló ezerjó válogatás (alföldi is, ezerjó is, meg tényleg jó is). Esetleg rozé vagy siller. A pincészet vöröseivel azonban egészen mostanáig nem találkoztam,…..
italosztály 2012.03.14 20:07:26
@eletesbor.blog: "a Frittmann totális csalódás volt.. ciki, hogy a hiperben nincsenek ott fehérekkel és rozéval, de ezt a vöröset le lehet emelni.. mármint a hipernek ciki."

nem jó hiperbe jársz. ahol én dolgozom kifejezetten odafigyelek arra hogy a hiánypótló palackok mindig megtalálhatóak legyenek. Frittmantól "csak" rosé-t ('11), rajnait, cserszegit, irsait ('11) és ezerjót árulunk a vörösökön kívül. segítek: francia hiperről van szó, amely nem sokáig működik már kis hazánkban.
italosztály 2012.03.16 14:57:14
@Szomjas Gödény: ez egy viszonylag nehéz kérdés. egy azonos méretű üzletekkel rendelkező áruházlánc kirendeltségeiben elvileg ugyanaz megtalálható. hipermarket méretben a dolog viszont bonyolultabb, mert a szortiment óriási és borok esetében viszonylag kicsi a készletmozgás (szavatossági idők sincsenek, amik miatt beszerzési ár alá akciózhatnál). még én is csak tippelni tudom, hogy mennyi fajta bor található meg a polcainkon, és hogy mennyi a rendelhető lehetőség. 1000 feletti számokról beszélek, sajnos a rendelhető lehetőségek javára. az okok érthetőek, de nem feltétlenül megérthetőek. előfordulnak évjáratváltások, amikor hónapokig nem kapható egy egész termékcsalád (és lehet hogy nem is tudsz róla mert szarnak a fejedre), ha csak nem a megmaradt készletből. hozzánk szállítanak központilag, de direkt is. itt Szegeden mindkettő nehéz ügy. a központba beszállított palackok a logisztikai költségek miatt főleg a pesti áruházakban landolnak. direkt beszerzés esetén a pincészet is igen magas rendelési összeget vár el, szintén a logisztikai költségek miatt. akkor, amikor valami miatt magas a készleted, nem teheted meg hogy mittomén 100.000 Ft fölött rendelj olyasvalakitől, kinek boraiból havonta csak pár palackot adsz el. nagy segítség számunkra a bortársaság vagy a veritas, de sokszor még nekik is oda kell szólni hogy "ugye itt lesz szerdára?" összességében azt tudom neked mondani, hogy alföldi áruház lévén nem olyan nehéz alföldi borokat eladnunk, szóval ezeket viszonylag bátran rendelhetjük. hogy a pesti áruházakban konkrétan mivan azt nem tudom, mert nem sűrűn járok fel, de az olcsóbb szállítási költségek és a nagyobb felvevőpiac tükrében szerintem választék terén ők nem küzdenek olyan problémákkal mint mi.
italosztály 2012.03.17 17:29:33
@Sárfehér: jahogy... azért a munkaruhámra még mindig csak 4 betű van írva és nem 6...:)