Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fekete-barany.blog.hu

411 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdekes megfigyelni, hogy a balatoni klasszikus vendéglátás ma már nagyobb részben utazik burger-pulledpork-pizza vonalon mint édesvízi hal ételekben. Mivel talán az első fecskék voltunk 9-10 éve ezen könnyen értelmezhető és befogadható bisztró tételek balatoni meghonosításában, így a tendencia…..
Tegnap RTL, ma meg ez a cikk jelent meg. Már magam is soknak tartom ezt a nyilvánosságot (főleg a gyűlölködő kommenteket olvasva), de hát ez van a kocka el van vetve...  Kedves barátaink, vendégeink!! Érdekel a véleményetek, kérlek írjátok meg, hogy mit gondoltok erről a…..
malackrumpli Nyílt nap Zsámbokon 2022.05.05 07:55:29
Régóta készültünk erre a rendezvényre, az Agri kulti (https://agrikulti.hu/) szervezett egy nyílt napot és gazdaság bemutatót Zsámbokon Bálint Eszter és Bálint Péter minősített bio birtokán. Péteréket pár éve ismerem, egyszerű okból... amikor nincs Balaton, akkor szombat reggel megyek a piacra venni…..
Avagy látlelet a hazai vendéglátás jelenéről... Tele volt, tele van és tele lesz a sajtó az elszálló balatoni árakról. A hír igaz, de annyival érdemes ezt pontosítani, hogy egyáltalán nem balatoni problémáról van szó, az okok és az okozat mindenütt ott van, Budapesten is, illetve ott főleg. Mivel…..
Érdekesnek ígérkezik az első valóban májusi hétvége (nem a most következő május 1. hanem egy héttel később). Szombaton a Belső Tó partján Kecskeköröm ünnep (egy olyan falunap féleség), majd másnap, vasárnap 14 óra után kordonozás és Giro. Én személy szerint rajongok a kerékpár sportért, így veletek…..
Tavasz van, még nem nyár. Nincs egész nap strand meleg, nem jó még a víz....de csodás a Balaton és nagyszerű lehetőségek vannak kirándulni, montizni. Én utóbbit gyakorolom, nincs is jobb annál, mint 10-20 fok közötti tavaszi időben az erdei utakon bringázni. Az idei legjobb túrám hol máshol mint…..
Szászi Endre Badacsonyi borász, az egyik első bioborászat megteremtője. Messziről érkezik a nevét viselő borkostolóra (Radovin Böszörményi), fáradtnak tűnik. Tele a kis bolt, szó szerint az ablakban is ülnek, mindenki kíváncsi. Az elején egy kicsit túl kell beszélnie a tömeget, döcögős kezdés után…..
Erről a reggeli címről az jut eszembe, amikor a bazi nagy görög lagziban a főszereplő közli a családjával, hogy Ian nem eszik húst mert vegetáriánus, erre lefagy a kompánia.... de a vicces nagynéni megoldja a helyzetet: Nem baj majd akkor sütünk neki bárányt!! Szóval bárány. Ritkán esszük, pedig…..
Sok gazdaságban jártam, sokan közülük már nincsenek. Kemény élet ez, minden nap jöhet valami katasztrófa, azt szoktuk mondani, hogy ha esik akkor az a baj, ha meg nem akkor az. Nem is beszélve az állandó kiszámíthatatlanságról. Sokan feladják, családok bomlanak fel, sokan egy rossz szezonban…..
  A mi valóságunkban vannak élelmiszer érzékeny emberek, vannak olyan vásárlók aki egészségügyi vagy világnézeti okoból de szeretnének vegán módon étkezni, tiszta élelmiszereket vagy bizonyos szempontoknak megfelelő mentes ételeket fogyasztani.  Ezért készítettünk nektek új desszerteket: 1.…..
Vannak kihagyhatatlan tételek amelyeket nem lehet levenni az itallapról. Vannak olyan termelők akikhez hűségesnek kell lennünk, mert azt képviselik amit mi közvetíteni szeretnénk. Ha ki kéne választanom 2-3 termelőt, akkor azokat sorolnám, akik évek óta velünk vannak: 1. Dobosi pincészet…..
    Még sose nyitottunk ilyen korán. Idén, 2022-ben ki vagyunk éhezve, az elmúlt két évben alig tudtunk a járvány miatt nyitva lenni...ki vagyunk éhezve mert szeretjük a munkánkat és régóta vártuk, hogy bejöhessünk, bekapcsoljuk a gépeket, főzzünk, szálljon a füst a szmókerből, égjen a láng a…..
Most, hogy a tegnapi nappal megkezdtük a 10. szezonunkat már nem is érdemes felsorolni, hogy honnan indultunk, milyen változásokon, milyen fejlődésen mentünk keresztül. Egyszerűen kimondható, hogy állandóan tanulni, változtatni kell, hiszen a világ is változik körülöttünk.     Az idei évben sok…..
Kedves Barátaink, Vendégeink és mindenki aki bármi okból érdekel az a téma, hogy mi van velünk! Köszönjük jól vagyunk. Június első heteiben ki fogunk nyitni. Várhatóan lesz egy erős nyarunk és minden igyekezetünkkel azon leszünk, hogy megszolgáljuk továbbra is a bizalmatokat. A nyitás pontos…..
November utolsó hétvégéjén még főzünk-kiszállítunk, utána már nem. Bár az eredeti terv az volt, hogy decemberben is állunk kedves ügyfeleink rendelkezésére, de inkább zárunk, pakolunk, bontunk, építünk, mindezt annak érdekében, hogy egy 8 éves  fejezetet lezárjunk és belépjünk egy…..
Sziasztok, Mint sokan mások, mi is próbálunk "túlélni", a munkatársainkról gondoskodni. Ennek a gyakorlatnak egyik elemeként novemberben (várhatóan év végéig) elindítjuk házhozszállításunkat. Holnap, 13.-án indulunk és jövő héttől csütörtök és vasárnap között veszünk fel rendeléseket (és ezen…..
Kedves Vendégeink!!  Mint minden évben, most is a téli álomba való szenderülésünket november közepére időzítettük, a Garda fesztivál hétvégéjére (november 13-15). Az idei ősz persze rendhagyó (bár reméljük nem ismétlődik meg mégegyszer), mivel a járványügyi korlátozások miatt sem a fesztivál, sem…..
A szezon végén, a nyári idő elmúlásával megnyílik a lehetőség a kísérletezésre, alkotásra. Azért ekkor, mert nyáron a napi sokszáz vendég kiszolgálása mellett a kreatív energiák nem igazán szabadulnak fel, mikor heti több tonnányi élelmiszert kell előkészíteni, feldolgozni és készre készíteni, nem…..
http://www.gourmetriporter.hu/index.php/terulj-terulj/811-ponty-mint-az-etlap-eke..
A Biocont nevű céggel évek óta bajban voltam. Többször beszéltem olyan emberrel, aki látott olyat, aki ismerte egyik vagy másik munkatársukat, de évekig nem sikerült eleven képviselőjükkel találkoznom. Aztán tavaly felcsillant a reménysugár, valahogy elértem egyik ott "dolgozó" embert, aki olyan…..
Egyrészről mától indul a Tihanyi Levendula fesztivál: https://levendulafesztival.hu Másrészről a szezon időszámítása nálunk most kezdődik, így szeptemberig a hét minden napján nyitva vagyunk 12-22 között!!   Szép nyarat!!   ..
A mai napon Magyarosi Csaba közhírré tette a szupertitkos szuper sajátfejlesztésű pulled-pork receptünket. https://www.youtube.com/watch?v=MhtcbhKaYRw&feature=youtu.be Csaba remélem hamarosan találkozunk. Egy kis elbeszélgetésre...:):) Na jó csak viccelek, továbbra is nagyon kedvelünk és…..
malackrumpli Júniusi nyitvatartás 2020.06.07 12:21:51
Kedves érdeklődők, Kedves vendégeink!! Még az igazi nyár indulása előtt van némi (javítgatási) feladatunk, így jövő héten szerdán és csütörtökön (június 10-11) nem nyitunk ki. Péntektől viszont a rendes nyári nyitvatartással megyünk tovább: A hét minden napján 12-22 óra között várunk benneteket!!…..
Pár nap múlva ismét érkeznek a mangalicák és a jó öreg myron mixonba begyújtunk. Szállni fog a füst, készülni fog pulled pork, oldalas, porchetta, mire jönnek a levendula hetek (https://levendulafesztival.hu) már készen álljunk a BBQ ételeinkkel a rajongók és érdeklődők számára. Ez azt is jelenti,…..