Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mbenedek

0 bejegyzést írt és 258 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eddig csak rossz viccnek tűnt a nemzeti italboltok hálózata, de úgy tűnik, valósággá válhat - sajtóértesülések szerint a trafiktörvény után előkészületben van a szeszes italok koncessziós árusításának tervezete. A Népszava szerint az elképzelés az,…..
A taxisokra a köznyelv ráragasztotta a "guruló koldusok" jelzőt. Az ingatlanosokra talán a "pofázó hiénák" lenne a legmegfelelőbb... Van egy lakásunk, aminek az eladását hol felpörgettük, hol hagytuk ellaposodni az utóbbi 3 évben, annak megfelelően, hogy milyennek láttuk a piaci…..
mbenedek 2012.11.19 15:26:48
@kasu: Pont arra akartam utalni, hogy Németországban ugyan szokás, de még sem kap a vevő/bérlő (és kizárólag ők fizetnek jutalékot) szinte semmit.
Az ingatlanos a meglévő címei közül jó, ha ajánl másikat, de már nem megy utána. Volt, hogy én többet tudtam az adott ingatlanról, mint az ügynök :(
Viszont ingatlanos nélkül nem áll szóba veled az eladó, mert ez a szokás.
Külön pénzért egyébként az ingatlanosok készítenek értékbecslést, energia tanúsítványt... de azt külön pénzért teszik, nem a jutalékért.
Szerintem az illető parkettázó (burkoló) lehet, és a maradékokat hazahordta. Nekem bejön egyébként. ..
A lustaság nem ismer határokat... Hangvezérelt popcorn-ágyú, amely (majdnem) pontosan a szádba lövi a popcornt. (forrás) ..
A KARD A kontrollcsoport mi vagyunk 2012.09.16 22:18:05
Sajnos már nem emlékszem a forrásra, linket sem tudok adni, így lehet, hogy városi legenda, de hihető: egy amerikai elnököt megkérdeztek, kiknek van a legnagyobb hatalmuk az Államokban? A válasz ez volt: a közvéleménykutatók által kiválasztott kontrollcsoportnak, akiken szondázzák…..
Korábban is jártak már Rábák a blogon, méghozzá minifig méretben és nemcsak kamionként! Erre csak Rábák, erre pedig az egész magyar vidéki járműpark megelevenednek legóból. Ritkán teszünk ki a blogra olyan legót, ami még csak tervasztalon, digitális formátumban…..
Aki emlékszik a nyolcvanas évek európai filmjeinek hangulatára, annak nemcsak a LEGO miatt fog tetszeni ez az 1983-as reklám. (De lehet, hogy nem is a kor átlagos filmjei voltak hatással a reklámra, hanem fordítva? Ez az 1988-as film a trailer egyes jelenetei alapján mintha épp a reklám…..
mbenedek 2012.01.27 00:58:40
@rozsamarci: nem értünk egyet :) viszonylag régen (uram-atyám, több mint 30 éve) láttam a filmet egy balatoni moziban, tévedésből (rossz tekercseket küldött a moziellátó vállalat - nem így hívták, de volt valami ilyen), és nagyon élveztem, mármint a filmet... Abban a vasúti hídon állították meg a vonatot, onnan dobálták kifelé a pénzeszsákokat. Bár lehet, kissé megkopott már az emlékezetem.
mbenedek 2012.01.27 20:42:38
@rozsamarci: alaposságod meggyőzött, 30 év után megcsalt az emlékezetem, leborulok nagyságod előtt.

Akkor viszont arra kell, hogy gondoljak, az 1963-ban megtörtént rablás rendőrségi jegyzőkönyvei, esetleg korábbi filmes adaptációi (66, 67 és 69) ihlették a reklámot. Azokat a filmeket nem láttam persze :)
E heti interjúalanyunk Tutuka, a méltán híres kockagyar.blog.hu egyik szerzője. Ha Te is a legózás rabja vagy, akkor azért, ha nem, akkor pedig azért ajánljuk a lentieket.  Honnan jött a blog indításának ötlete? Amikor pár éve újrakezdtem a legózást, 1-2 fórumot leszámítva…..
Épp csak pár órája okoskodtam itt a blogon arról, hogy a moduláris házak nem a CITYbe valók, és már itt is a megoldás, a city-modular – orangyal007 értő kezei közül. (Értő abból a szempontból is – talán nem árulok el titkot –, hogy orangyal007 patikus…..
Pléhvagány: a jógyereket játszó, menősködő rab – Vágod a Zsülient? – Hú bazmeg, azt a pléhvagány gecit! Nosztrán egy harminckilós kisgyerek meghívta szólózni, azt' persze a cipőjét nem merte felvenni. – Itt van megin' a harmadikon, összefutottam vele tegnap. Játszotta…..
Ez a "kakukkos" óra kell nekem, nem is kérdés! És még mielőtt ornitológiai fejtegetésekbe keverednénk, többek között a bagoly miatt. Egy nagyon szép tűzoltó autó 1950-ből. És egy betonkeverő nem 1950-ből. Van ebben a sok-sok-sok-sok bütyökben valami báj!…..
  ..
mbenedek 2011.06.07 22:48:22
Nahát, ezt sem hittem volna húsz éve, mármint azt hogy a Terminátorból egyszer Kalifornia állam kormányzója lesz, és politikai pályája végén(?) animációs tévésorozatban lesz főszereplő. Sőt, Cannes-ban azt is bejelentették, hogy a Governator című sorozat után egy mozifilm is…..
mbenedek 2011.04.22 22:50:26
Belsőség Mad Max bőrében 2011.04.19 06:51:04
Lélekben készülünk arra az időre, amikor a TotalCar stencilezett fanzinként, esetleg kódexek formájában él majd tovább - akkor mivel járunk majd, ha épp nem gyalog? Vélemények az azonos című írásunkról...
mbenedek 2011.04.20 01:04:16
A polgármester az irodájában ülve próbálgatta a friss laptopját, és káromkodva kattintgatott. Csöcsönként az arcába ugrott egy-egy felugró ablak, alig győzte bezárogatni, a tapipad már füstölt, a mutatóujj ujjlenyomata örökre bevésődött az anyagba. Valahol a távolból mély…..
Pokorni Zoltán nem először szerepel nálunk, sőt, az a (csak első pillantásra) megtisztelő szerep jutott neki, hogy vele kezdtük meg a blogunkat. Akkor Rhodoszt hitte egy folyónak, de ez semmi ahhoz képest, amit a tv2 reggeli műsorában csinált, s a Képviselő Funky jóvoltából…..
mbenedek 2011.03.02 08:01:09
@G.d.Magister: amióta egy "kreatív" cégnél lévő ismerősöm azzal büszkélkedett, hogy náluk készült egy jelenlegi politikust nem túl előnyös színben feltüntető youtube-os, amatőrnek álcázott vírusvideó, én már semmin sem csodálkozom
A zenei, komolyabb eredményre nem vezetett áttekintés után lássuk a filmeket, ahol a LEGO szereplőként jelent meg. Ebben a válogatásban már sokkal könnyebb találni igazi menő arcokat, sőt, hellyel - közzel híres filmeket is.  A filmes felhasználásoknál persze nem játszik az…..
Bizony a világ első tévés játékreklámjai között volt legós is (nem vagyok meglepve). Csillogó szemű gyermekek, könnyen dudorkálható dallam, nagyszerű termék: kell ennél több?A szpotból ismét csak az derül ki, nem kellenek speciális alkatrész hegyek, hogy jól érezd magad.…..
mbenedek 2011.02.21 23:40:03
@Neuromancer: 0:30-tól 0:33-ig láthatóan nem nyomja rá a vastag alaplapra a vékonyabbakat a kislány - baromi nehéz is volt leszedni, és gondolom a rendező nem bízott abban, elsőre jó lesz a felvétel :)
A TvSquad volt oly bűbáj, hogy összeszedje az amerikai tévévetélkedők legnagyobb égéseit, mi meg annyira megszerettük az összeállítást, hogy le is hozzuk legott, röhögjünk mások kínjain közösen! 1. Az első kérdés a legnehezebb Csóró játékos annyira magabiztosan vágja rá…..
Az elmúlt hetekben kétszer is foglalkoztunk J.T. Houston hatalmasra nőtt, funkcióiban teljességre törekedő, ám küllemében, khm, felettébb kérdéses rendőrségével: nem véletlenül. Példája jól mutatja, nem kell tökéletesnek, gyönyörűnek lenni ahhoz, hogy valami mégis…..
Amikor elkezdtem írni Ed Diment (Lego Monster) anyahajójáról, a minifig méretben megvalósított USS Intrepidről, nem gondoltam volna, hogy elkészül, és azt sem, hogy egyszer majd ilyen közel hozhatom az olvasókhoz. Márpedig elkészült, az elmúlt hétvégén a Great Western Lego Show-n…..
mbenedek 2011.01.20 18:47:12
@Anak: az anyag beszerzéséhez: azt gondolom (naívan?), hogy egy olyan alkotót, aki már letett egy ekkora hajót az asztalra :) - szóval őt támogathatná a Lego is. Tutuka, ez nem szokás?