Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pölös

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nos, eljött az igazság pillanata, megtudjuk, hogy az Amerikai Filmakadémia tagsága hogy vélekedett a tavalyi felhozatalról. Vajon egyezik az ízlésük a BAFTA szavazóival vagy inkább a populárisabb Golden Globe felé hajlik a kezük? Vajon sok egyezés lesz a teljes szakma jelöltjeivel, esetleg újra…..
Pölös 2016.02.29 10:02:40
@Jester.: Lehet, hogy nem érdemes kerülnöd, mert a legkevésbé se piszkálják benne a vallást. Az "így mindenkinek jobb" jellegű összekacsintást talán kritizálják vele ugyan, de az meg csak nem baj.

Amúgy egy igazán jó (de nem világklasszis) film, kár lenne azért kihagyni, mert van benne hatalomkritika.
Amerika függetlenjei idén Todd Haynes Cannes-ban is díjazott Caroljának, a pedofil papokat leleplező bostoni újságírók történetét feldolgozó Spotlightnak, Charlie Kaufman Anomalisájának és a Netflix első nagy filmes dobásának, az egy gyerekkatona kálváriáját bemutató Beasts of No Nationnek örültek…..
Pölös 2015.11.25 11:50:14
@Németh Barna: És a Roomnál most elképzelhető, hogy BL megint úgy jár, mint a Short Term 12-el? Ez alapján sem tűnik úgy, hogy az A24-nek van kellő erőforrása a kampányhoz
A pénteken induló 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál programjából már sok mindenről esett szó blogunk hasábjain: itt mutatják be az utóbbi évek egyik legizgalmasabb háborús drámáját ('71), Jafar Panahi friss Arany Medve-díjas alkotását (Taxi), Anders Thomas Jensen westernjét…..
Pölös 2015.04.09 13:40:59
@SoZi: Angolul van alapvetően (van keletiül beszélő karakter, de az ő értése-nem értése része a történetnek), Amerika kapitánynak sajnos nem volt ideje megtanulni koreaiul, még ha Tildáról és John Hurtről minden bizonnyal gondolkodás nélkül elhinnénk hogy tudnak :)
Úgy tűnik, ez a nagy bejelentések hete, bár ez a mostani közel sem annyira meglepő fordulat. Már korábban is volt róla szó, hogy Harrison Ford elolvasta A szárnyas fejvadász folytatásának forgatókönyvét, tetszett is neki, de akkor még nem bólintott rá, hogy újra magára öltse Rick Deckard gúnyáját.…..
 A W magazin megfejtette, kik voltak azok a színészek és színésznők, akik igazán nagyot és eredetit alakítottak 2014-ben, és összegyűjtötték, szerintünk nekik kéne elvinniük minden díjat az idei gálaszezonban. A magazin persze nem csak egy szimpla listát készített…..
Pölös 2015.01.21 14:33:22
@cerebella: Milyen szép rátapintottál az Padmé-Sabé problémára, a Kereskedelmi Szövetség együtt érez veled :) De az bizony KK, már csak azért is, hiszen a sorozat erősen kötődik a 2014-es szezon sikerfilmjeihez, amiknek a forgatása helyett Portman 2013-ban inkább babázott
Megvolt az Oscar, és tudjátok, hogy ez mit jelent: itt az ideje kihirdetni a szezon utolsó, egyben legnagyobb díjának jelöltjeit, melyek közül Te, kedves olvasó választhatsz majd győztest (ugye megmondtam, hogy ez a legnagyobb?). Igen, jól sejted: eljött a GOLDEN ACTION BOY ideje (a…..
aeon flux díjszezon 2013 #3 2014.01.14 19:03:00
A díjszezon korábbi eseményit összefoglaló írásokat ITT találjátok, a több tucat kritikusi díjjal megtömött decemberi események krónikáját pedig ITT, ami elvezetett minket ehhez a harmadik felvonáshoz. Rengeteg minden történt, nagyon sok díjat kiosztottak (ennek eredményeit tartalmazza A NYERTESEK…..
Pölös 2014.01.09 21:51:02
@Zalaba_Ferenc: Végül is űrsiklók már nem repülnek, úgyhogy ez mindenképp egy fantáziavilágba helyezi a történetet :)
Nem tudom, hol van a Syriana 1, Ádám állítólag már látta, én csak ezt ismerem, a kilencedik kerületben, a Kinizsi utca és a Knézich sarkán, és kissé elfogult vagyok a hellyel, mert az szerintem a kicsit szakadt-amatőr-vonalon az egyik legjobb gyrosos Budapesten. Az étteremben egy…..
Pölös 2011.04.20 02:28:49
@Roosevelt: Az nekem is az egyik kedvencem, remélem nem marad ki a tesztből
Kettős Mérce Helyzet van! 2010.12.03 16:14:00
A tegnapi diáktüntetés egy fontos lépés volt az elmúlt 20 év magyar demokráciájában. Bevallom, nekem nem tetszett a kiírásban az, hogy a pártpolitikát száműzték a tüntetésről, hiszen maga a tüntetés, az amiért kimentek oda az emberek, egy konkrét pártpolitikai esemény miatt…..
Pölös 2010.12.04 00:21:16
@térfél: Ami a legfontosabb kérdésedet illeti, szórólapokkal több egyetemen is lehetett találkozni (ahogy volt szerencsém nekem is).
A direkt nem szóltakon azért remélem együtt tudunk egy jót mosolyogni - hacsak szerinted nem elvárás egy diákszerveződéstől, hogy óriásplakátokat, tv- és rádió-reklámokat és egyéb médiamegjelenést vásároljon magának. Utóbbi esetben is mosolyoghatunk, csak valószínűleg épp (egy)máson.
  ..
Pölös 2010.05.18 12:50:45
@Kismackóka: Akkor mi nem egy helyre jártunk? Ha pedig Csicsmann volt a legjobb tanárod, akkor sajnálhatod, hogy Zsinka óráira nem tévedtél be. Aki egyébként felvállalja, hogy történész hátterű, nem úgy mint a "nemzetközi tanulmányok doktora" Cs., aki ugyan bemagolhat akárhány Közel-Kelet történelemkönyvet, de az összefüggésekkel zavarba lehet hozni. Ja hogy ahhoz gondolkodni is kellene?
Az első, Tumbliról levadászott szavazólap-dekoráció nagyon szolid: a My Little Pony-rajzfilmsorozaton Robot Unicorn Attack flashjátékon és/vagy mariskán szocializálódott baranyai alkotó csillagokkal, pillangóval és egyszarvúval dekorálta ki pecsétes papírját (bár az…..
Snowfight és Snowcraft - mindkettő hógolyós, mindkettő Shockwave-es és mindkettő roppant szórakoztató. Az előbbiben hóembereket, az utóbbiban egy ellenséges gyereksereget kell hógolyókkal megsemmisítenünk, a kezelés egyszerű, a munkakerülés garantált. Kellemes ünnepek közti…..