Regisztráció Blogot indítok
Adatok
katucikonyha

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Imádom a tésztasalátát, de ismerjük a csúnya, gonosz gyors szénhidrátot, amiből borzasztóan sok van a tésztában. Így hát arra vetemedtem, hogy ezt is teljes kiőrlésű lisztből készült tésztával csinálom meg. Jó hír, hogy nagyon finom és tartalmas lett, ráadásul bűntudat…..
Egyszerű hétvégi ebéd ötlet, de amit még ennél is jobban szeretek, hogy nagyobb adag készítése esetén a maradékot hidegen szép vékonyra lehet szeletelni, és kiváltható vele a bolti felvágott. Az előkészítés mindössze 15 percet vesz igénybe, a többit már intézi a sütő. A…..
Azt mindenki tudja, hogy a fejletlenebb országokban nem iszunk csapvizet, nem kérünk jégkockát, nem eszünk meggondolatlanul utcai sütödékben. De mi a helyzet a biztonságosnak hitt élelmiszerekkel? Mik azok, amik a legtöbb ételmérgezést okozhatják? Mindenképp kerülendő nem…..
Itt a kánikula, a kerti partik és a szabadtéri piknikezés igazi szezonja. Csakhogy 30 fok felett új szabályok lépnek életbe, soroljuk, mire kell odafigyelni, hogy ne egy kiadós ételmérgezés legyen a mulatság vége. Ilyenkor gyorsan szaporodnak a baktériumok! Szobahőmérsékleten…..
Most van a szezonja, tessék karfiolt venni! Akkor is, ha nem szeretjük annyira, mert ezzel a kajával biztos, hogy mindenki megszereti. Szóval kell hozzá egy szép fej karfiol, mascarpone és cheddar sajt. Ennyi, az eredmény pedig olyan, mintha sajtos makarónit ennénk, csak ez egészséges…..
Három éve használom az új sütőmet, ezalatt bebizonyosodott, hogy tényleg hasznosak azok a funkciók, amik miatt többet költöttem rá, mint egy átlagos sütőre. Annak idején az én fejemben is sok kérdőjel volt, hogy megéri-e, szükségem lesz-e az extra funkciókra, tényleg kell-e…..
Természetesen minden túrópogácsák alapja az ugyanannyi túró, liszt és vaj egy kis sóval, de ez annál kicsit könnyebb, nagyobb, finomabb. Az évtizedek futnak, a világ változik, de a pogácsa örök: nincs parti, összejövetel, vendégvárás pogi nélkül. Pláne, ha ismerünk egy jó…..
Ugyan a brie és a camembert is tehéntejből készülő, penészes lágysajt, mégsem ugyanaz a kettő. Eleve más francia tájegységről is származnak eredetileg. A legtöbb nagyobb boltban könnyedén beszerezhetők, így érdemes tudni pár nagyon alapvető dolgot. Ne feledjük, a szuper- és…..
A tejberizst mindenki szereti. De mi van azokkal, akik valami izgalomra vágynak, vagy nem fogyaszthatnak tejet? Akkor készítsük kókusztejjel! Imádom benne a kókuszízt, ami átjárja az egész desszertet, miközben klasszikus tejberizst eszünk. Ezt a bonyolultnak semmiképp sem nevezhető…..
Naná, hogy tésztát a legkönnyebb főzni, ha már szeretnénk valami meleget vacsorázni. De ezúttal toljuk be a sütőbe is, hogy ne csak a szokásos főtt tészta, szósz és sajt legyen a tányéron. Jó minőségű paradicsomszószokat (tessék elolvasni a címkét, és bátran…..
Nyilván mindenki észrevette, aki néha süt, hogy a vanília ára az egekbe szökött. Amíg régen az e-bayről megrendelhettünk 10-15 szál első osztályú termést 1500 Ft-ért, most 1-1 darab kerül ugyanennyibe. Emlékszem, amikor pár éve még 1-2 rudat ajánlottam egy süteményhez,…..
A villámgyorsan elkészülő grillszendvics különösen ajánlott folyton rohanóknak, késésben lévőknek, meg persze azoknak, akiknek sem idejük, sem kedvük főzéssel tölteni az időt, főként hétköznap. A gyorsaság ezúttal egyáltalán nem megy a minőség rovására, feltéve, hogy…..
A piskótát megsütni közel sem akkora macera, mint gondolnánk, a túrókrém fanyar, nem túl édes, a csokoládé pedig tökéletesen megkoronázza az egészet. A gigantikus túró rudi láványa mindent visz! Ha valami nagyon szeretnél virítani a hétvégén, máris elkezdhetsz barátkozni…..
Az otthoni piknikek, grillezések, gyerekzsúrok, esküvők lassan elengedhetetlen kelléke lesz a csapos limonádés üveg. Megnéztük, hol és mennyiért  vehetünk ilyet. Hogy mennyire praktikus, az jó kérdés, hiszen meglehetősen nehéz kiüríteni, az ital hűtését is csak jégkockával…..
Az eperszezon az év egyik legjobb időszaka, bár egyszerűbb, ha simán belátjuk, hogy az abszolút tuti. Ilyenkor az ember egyet akar: sok-sok epres, na jó, szamócás receptet, hogy minél többet kihozhasson ebből az illatos és cuki gyümölcsből. Tessék, itt van egy Katucitól, már-már…..
Fillérekből, hatékonyan is kitakaríthatjuk a konyhánkat pillanatok alatt! Megmutatjuk, hogyan lesz ragyogóan tiszta az ablak, a mikró, a lefolyó vagy épp a sütő üvegajtaja. Sőt, a fa konyhapultot vagy az étkezőasztalt is újjá varázsoljuk pillanatok alatt. Kép forrása:…..
Csodás tavaszi/nyári desszertet keresel? Mutatunk gyorsan egyet, amihez csak néhány alapanyag kell, és mindössze 30 perc. Hétvégi desszertnek, de felvágós vendégvárónak is tökéletesen megfelel. A lényeg, hogy jó alapanyagokat használjunk hozzá. Leveles tésztából is lehet már…..
Sokáig szinte elképzelhetetlen volt, hogy súlyos százezrek ráköltése nélkül beköltözzön az otthonunkba ez a csoda. Aztán elkezdtek feltűnni a Tescoban a jobbnál jobb húsok félkészen. Mára igen széles lett a választék, és néhány így készülő terméket már a Sparban vagy…..