Regisztráció Blogot indítok
Adatok
corpus alienum

0 bejegyzést írt és 133 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mennyivel szabad menni Magyarországon? 50-90-130 - ugyan már! Nem az elmélet számít. Valójában a gyorshajtás Mekkája vagyunk, csak nem tudjuk. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
corpus alienum 2015.08.10 15:26:58
Mégis megpróbálják lenyomni a torkunkon 3 milliárd forintos lehúzást. Közben előkerült egy kiskapu a törvényben. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
corpus alienum 2014.01.31 20:26:50
@istenbarma: engem múlt nyáron konkrétan kiröhögtek az 1986-os évjáratú, máig nagy becsben tartott, kifogástalan, 1986.-ban 6.750,- Ft-ért vásárolt Csepel Marathon versenybiciklimmel. Még 2 év és oldtimer lesz :)
Mai cikkünk kapcsán bizony elgondolkodtunk egy kicsit – nyilván leginkább poénból – hogy vajon mi történne, ha az ország úgy döntene, hogy katasztrófahelyzet állt elő és éppen szükség lenne a mi járműveinkre. Sőt, továbbmentünk az elborult dolgok felé: vajon mi lenne, ha…..
corpus alienum 2013.11.15 20:12:22
@Bambano: jó érzésű ember szégyenérzet nélkül semmilyen egyneruhát nem tud felvenni.
corpus alienum 2013.11.15 20:45:46
@remixer: Pedig nem.

Valóban fasza lenne olyan oktatás, amit írsz. Szükség is lenne rá, buli is volna részt venni benne. Nem is lesz ilyesmi, hiszen értelme volna, az meg hová is vezetne...

Még az előző rendszerben voltam sorállományú ágyútöltelék, az akkor tapasztaltak óta undorodom az egyenruhától. Igen, elfogult vagyok, de az azóta tapasztaltak nem adtak okot arra, hogy megváltozzon a véleményem. Pedig állati nagy tekintélye lehetne bizonyos egyenruhás munkáknak. Még sincs. Nem véletlenül.
corpus alienum 2013.11.15 21:10:12
@remixer: szükség törvényt bont, kivétel erősíti a szabályt és így tovább, satöbbi. Ha már fel kell venni a vegyvédelmi köpenyt, akkor a szégyen-kérdés a legkevesebb. :)
Repedt fék, törött alváz, leboruló rakomány, kameruni menekültek és kőkemény rendőrök. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
corpus alienum 2013.08.01 19:53:40
@kewcheg: nyomozó meséli, hogy nincs az Astrákon casco. A sofőr kap havi 5ezer forint pótlékot, ha töri az autót, viseli a következményeket.

Más. Kádár alatt voltam kényszersorozott, azóta undorodom mindeféle egyenruhától.
Fránya dolog ez a nyár, ha az ember nem megy el szabadságra, az nagyjából azt jelenti, hogy utána már jó eséllyel bent ragad egy rakás napja év végén. Ha pedig bent ragad, akkor a következő évben jön hozzá még, majd még... Július második felében tehát elhúztam két hétre a…..
Mai Égéstér-adásunk kommentposztja.Direktlink a letöltéshez...
corpus alienum 2013.07.18 19:40:22
@Leadfoot: nálam megdőlt a japán autó mítosza. Vettem egy Japánban gyártott japánt, úgynevezett prémiumautót. Fél év múlva betojt valami elektronika, ami olyan apróságokat vezérelt, mint ESP, tempomat, sávelhagyás-figyelmeztetés, holttér-figyelő, hátsókerék-kormányzás. A szervizes gyerek mosolyogva mutatta a bűnös cuccot, a munkafelvevő mesélte, hogy ez garanciaidőn túl egymillió-kétszázba fájna. Most hidegindítás után kb. 15 másodperccel rövid időre ugrál a fordulatszám, fullad a motor, tart kb. 3 mp-ig, utána kerek minden.

Volt 3 franciám is, soha a büdös életben nem volt gond az elektronikával egyikben sem.
Mielőtt bármit is mondanék, ide írom az egyik leglényegesebb történés rövid sztoriját: Roger Benoit, Niki Lauda egyik újságíró barátja, 1979. szeptember 30-ának reggelén, amikor találkozott az edzésre készülődő Nikivel, „rágta” a kedvence még meglévő fülét, hogy :…..
Egy korábbi posztból sokan már talán tudják – hazajött a Puch. Ez az az autóm, amelyik olyan régen készül, hogy néha szinte el is felejtettem, hogy létezik, annyira az ősidőkben vettem, hogy minden akkori tervem dugába dőlt, amit szántam neki.Az évek során sokszor eljutott oda,…..
TComment Őrült vagy próféta? 2012.10.02 05:50:59
Egy Porschét vagy Ferrarit még a rendőr is felismer. Tudják, mibe tört bele a bicskájuk? Igen, egy Golfba. Mert ilyet még nem láttak. Pedig Magyarország ebben nagyhatalom. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
corpus alienum 2012.10.06 08:40:19
@isssti: 7 évig volt sedan 407-em, üresen keresztbordákon olyanokat szólt a hátsó futóműve, hogy azt hittem, szétesik. Ettől eltekintve szerelem volt.
Az Égéstér 36. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez...
corpus alienum 2012.10.05 13:58:35
@Leadfoot: a Ducato-nál legalább bizonyítható, hogy nem képes arra a sebességre, de ha ha jön egy fotó 200 km/h-ról és az autó tudja ezt a sebességet, hiába esküdözök, hogy nem gyorshajtottam.
Kilakatolva pöpecre, lefényezve vakítóra, futóművek felújítva, motor, váltó, diffi csekkolva – innentől már csak egy nagyra méretezett legó az egész, egy-két napnyi munkával már készen is lesz, gondolhatta volna bárki a Ponton-projektről a legutóbbi, júliusi poszt…..
Teljesen átlagos hétfő délelőtt volt. Zoltán, mikor felült motorjára, még nem sejtette, hogy percek múlva sokak élete gyökeresen meg fog változni. Az övé egészen a nemlétezésig –ennél gyökeresebb változást nehéz elképzelni. Az M3 bevezetőjén három sávon áramlanak a…..
Úgy járt körbe a kulcsa a szerkesztőségben, mint egy jóféle rakéta egy züllött kerti partin. Felszabadultan, lelkendezve szállt ki belőle mindenki, nehezen engedve el a kormányt: ez aztán az igazi hot hatch, élményautó a javából, nem lehet vele nem betyárkodni, milyen jó, hogy…..
Ritának sokat evett a Merci, nekem meg sokkal kevesebbet. Ugyanakkor, ugyanott. Itt valami vezetéstechnikai gebasz lesz, de együtt ritkán megyünk, jobb ötletnek láttam egy fordulatszámmérős-economys műszeregység beszerzését, és elmagyarázni, hogy nem kis fordulaton gyorsítunk,…..
Méregdrága, modern technológiát szinte kötelezően illik ócsárolni. De vajon tényleg vacak, vagy csak szimplán elérhetetlen? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
corpus alienum 2012.09.07 09:39:59
@levim: igen. Botrányosan ócska anyagok vannak belül. Ránézésre, tapintásra nem jobb a 206-os Peugeot belső anyagainál.
TComment Násznép, kuss! 2012.09.05 05:53:30
Húzassátok a cigánnyal, ugorjatok bele a nagybőgőbe, de halkan. A nyomorodhoz és örömödhöz nekem semmi közöm. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Mai Égéstér-adásunk kommentposztja...
corpus alienum 2012.09.02 10:26:52
@Leadfoot: "megkavarta az átírási (hivatalos nevén vagyonszerzési - és itt a VAGYON-on van a hangsúly) illetéket úgy..."

hivatalos nevén: visszterhes vagyonátruházási illeték. Köze nincs a vagyongyarapodáshoz. Lásd - nem feltétlenül nálad - azt az indokolást, hogy mitől vagyongyarapodás, ha x ft.-ért x ft.-os autót veszek. A jogalkotó okos, figyel a részletekre, elnevezésekre :)

A mérgelődésed ettől függetlenül indokolt.
Nahát, még a tévedhetetlenek is tévednek néha. Vagy csak féltek az újabb uniós pofontól? Mindegy, most van ok az ünneplésre. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..