Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ThomasEagle

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sakkozz mindennap! Kergetőzés 2019.09.06 01:58:21
Átgondolt cselekvés szükségeltetik! Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
ThomasEagle 2019.09.08 12:46:56
@General Ludd: 1. Vc8 Ve6 egyből 2. He4+
A legjobb 1. Vc8-ra Vb4, bár mindenképp nyer világos.
Az 1. Va8 szerintem valamivel erősebb kezdésnek.
ThomasEagle 2019.09.08 12:50:16
@Pibá: Szerintem tökéletesen igazad van. 20-25 lépésen belül nyer világos, és semmilyen eredeti megoldás nem látszik a gyorsabb győzelem eléréséhez (vagy csak nem látjuk).
Bizony, nem csak látni, de fizetni is fogják. Ahogy ősszel a sárguló levelek, úgy fognak hullani a postaládákból a befizetésre szolgáló sárga csekkek, csak még azt nem tudni, hogy milyen címen (ingatlan, kapu, füst, kémény, stb. adó) kell majd „szponzorálni” a…..
ThomasEagle 2011.10.29 12:35:30
Mindig érdeklődéssel olvasom Bakos Úr írásait. Jelen bejegyzése is figyelemre méltó. Elolvasva az előterjesztést és összehasonlítva azt Bakos Úr eszmefuttatásával felmerül néhány kérdés.

” Igaz, hogy a 24. órában jelenleg nem látszik más megoldás, de az elmúlt évek hibás pénzügyi gazdálkodásához felelőtlenül felvett, és jórészt működésre eltapsolt hitel visszafizetését teljes egészében a következő generációk nyakába varrni, arcátlanság.”

Ha nem látszik más megoldás, akkor miért is kritizálunk? Mégis jó lenne tudni, hogy miben is volt hibás az önkormányzat pénzügyi gazdálkodása? Bakos egykori képviselő Úr részese volt ennek, ott volt a kötvény kibocsátásakor is. Vajon milyen alternatív javaslattal állt elő annak idején és milyen javaslata van most, hisz ” Igaz, hogy a 24. órában jelenleg nem látszik más megoldás…”?

Vettem a fáradságot és utánanéztem a honlapról a 2007 óta elfogadott költségvetési rendelet számainak. A költségvetés működési hiánya hiteltörlesztés, kamatok, fejlesztési kiadások nélkül, tehát az állami normatíva és a helyi adók bevételével számolva, kizárólag a működési kiadásokat figyelembe véve 2008-ban 160 mFt, 2009-ben 150 mFt, 2010-ben 180 mFt, 2011-ben 320 mFt összesen 810 mFt. Ha ehhez hozzáadjuk a kötvénykibocsátáskor működésre fordított (az előterjesztésben ez a szám szerepel) 336 mFt-ot, és feltételezzük, hogy ezzel akkor minden működési hiányt lenulláztak, mára az önkormányzat működési hiánya elérte az 1146 mFt-ot. Ezt „eltapsolta” a mindenkori képviselő testület az elmúlt 21 évben. Szívesen olvasnám a hozzászólásokban azt is, hogy mit kellett volna tenni ennek elkerülésére.

„Elővéve a hamarosan ismét aktuálissá váló kötvény kibocsátási banki ajánlatokat, a 2007. júliusi 27.-i ajánlat úgy gondolom tanulságul és iránymutatásul szolgálhatna a mostani döntéshozók számára.
Vajon mitől lett nyertes a legmagasabb kamattal és egyszeri díjjal (9 millió Ft.) pályázó hitelfolyósító?”

Vajon mitől? Miért nem mondja meg Bakos Úr, hisz ott volt? Lehet, hogy meg is szavazta?

Az előterjesztés szerint egy ajánlattételi felhívás kondícióit határozta meg a képviselő testület. A döntésig még van idő. Mondjuk meg, hogy mit csináljanak, hátha elfogadják (azon kívül, hogy ’mindenki monnyon le’)!

Az adósságrendezési eljárás lefolytatása vajon miért érdeke Nagyatádnak? Milyen haszonnal jár a lakosság szempontjából?