Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mia77

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Arra vonatkozóan, hogy a húsfogyasztás mennyire egészséges vagy sem, mennyire környezetszennyező vagy sem, a köztudatban meglehetősen eltérő véleményeket találunk, még egy környezettudatos blog stábján belül is. Egy korábbi bejegyzésen felbátorodva én is kifejteném erről a…..
Mia77 2011.11.06 14:13:57
@Vad_Alma: Amit csinálsz, az közönséges fajizmus, ami a diszkrimináció egy formája, éppen úgy, mint a rasszizmus vagy a szexizmus..

Miért lennék rasszista? Azért mert tényeket közöltem?
Az, hogy te ma még helyes cselekedetnek tartod az állatok szisztematikus kínzását és brutális lemészárlását, az csak rólad árulkodik, de semmiképpen sem jelenti azt, hogy valóban helyes is ez a gyakorlat.
Régen tartottunk rabszolgákat, ma mégsem tesszük. Tehát egy gyakorlatot semmiképpen sem igazolhat az, hogy milyen régóta szokás egy emberi kultúrában. Ugye ezt te is könnyen belátod.

Azt mondod, nincs jogom, hogy mások szokásaiba beleszóljak. Nos, valójában ironikus módon éppen az állati termékeket fogyasztók azok, akik nap mint nap szándékosan, halálos erővel beleszólnak mások életébe, és a lehető legdurvább módon átlépik a személyes határokat: támogatják és fenntartják más érző lények szisztematikus, sok tízmilliárd számra való rabságban tartását, kínzását és megölését. És erre a legjobb mentségük a kényelem, az élvezet és a megszokás.

Nem, nem akarunk beleszólni mások életébe. Legtöbbünk épp azért vált vegánná, mert nagyon is tiszteletben tartja a személyes határokat. Egyszerűen csak látjuk, hogy muszáj beleszólnunk mások életébe, mert az igazságtalanság mértéke leírhatatlan.
Mia77 2011.11.06 14:46:46
@Vad_Alma: Mi van? Ki az a Veronika?
De ha gondolod találkozhatunk és megmutatom neked a személyimet, te pedig előadhatod az érveidet az állatkínzás mellet.
A hétvégén elmentem családi körben ebédelni a az egyik kedvenc éttermembe. Egy hatalmas nagy darab véres steaket ettem, az élmény egyszerűen leírhatatlanul jó volt. Utoljára akkor éreztem ilyen jó minőségű marhát a számban, amikor Izlandon jártam. Márpedig ha valami igazán…..