Regisztráció Blogot indítok
Adatok
grani

0 bejegyzést írt és 1931 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1905 körül. Engedély nélkül dolgozó, letartóztatott prostituáltak a cári Oroszországban..
grani 2018.01.08 15:38:17
@gigabursch: A finneknek a kommunisták adta függetlenséget. Addig soha a történelem folyamán nem létezett finn állam. Persze, a történelem fintorog és a kommunisták által létrehozott Finnország legnagyobb államférfiúja egy orosz cári tábornok lett, nagyon szép finn vezetéknévvel: Mannerheim :D
A jobbik által kezdeményezett felvonulás - aminek fő kiváltó oka az ÁSZ Jobbikra kirótt bírsága volt - nem mozgatott meg sok embert (becslések szerint legfeljebb két- vagy háromezren lehettek). Ebből azt gondolná az ember, hogy vagy nem érdekli a magyarokat a demokrácia, vagy azt, hogy az emberek…..
grani 2018.01.04 22:20:23
@nevetőharmadik: 1. Mert ugye a tamtamolóknak igazuk van? :) Aki kimegy tüntetni valami ökörségért, az ugye már erkölcsileg magasabb rendű? Na, ne röhögtess :D A tüntetők nagy része simán mongol idióta. Tisztelet a kivételnek...
2. A tömeg? Többnyire a nagyvárosok pár tíz, néha pár százezer elégedetlenkedőjéről van szó. Akiket a háttérből bizonyos helyi, de nem ritka esetben külföldi érdek csoportok mozgatnak. A helyes megoldás a hatalom esetén a tömegbe lövetés. Aztán, szavazáskor, a választók eldöntik majd, hogy a tömegbe lőni akkor most helyes volt, vagy nem. De lámpavasra? A csűrhe szavára?
Amúgy akkor most demokrácia van, vagy sem? Mert tömegtüntetésekkel hatalmat szerezni, az nem demokrácia. A demokráciában a hatalom a szavazófülkék magányában születik és nem ordibáló, tamtamoló idióták lázdadásában. Lásd Ukrajna....
A hetem nagy részét Olaszországban töltöttem. Egy EU-s projektet zártunk le a sokból. A városok hálózata pályázata volt a soros. A lényege az, hogy nyolc országból érkezett emberek összedugják a fejüket és elmondják, hogy mi a gond náluk. Meghallgatják, hogy mi gond máshol. Igyekeznek megtalálni a…..
Durván megosztotta a politizáló közönséget a Momentum tegnapi akciója, jelesül hogy Fekete-Győr András és néhány társa váratlanul bementek az Origo szerkesztőségébe, hogy kamerák előtt kérjék számon az ott dolgozó "újságírókat". A Momentum rajongótábora lelkesedik a produkcióért, eközben mások (a…..
A magyar tavasz vezéralakja megdobta a Sándor-palotát narancssárga festékkel, ezzel huszonháromezer forint kárt okozott, és gyorsított eljárásban 300 óra közmunkára ítélték még azon a héten. Ezzel egyébként jóval nagyobb publicitást biztosítottak neki, amennyit az akció ért. Gulyás Márton ma…..
Egyik olvasónk (Gasparus Magnus) hívta fel a figyelmünket erre a videóra. Aki nem értené, miről van szó: egy csecsen (azaz legalább kettő, mert a másik videózott) Budapesten kinyomozta, hogy ki dobálta meg a szovjet emlékművet, majd (régi jó csecsen szokás szerint) arra kérte szépen, hogy…..
Minden amit egy világméretű nukleáris összecsapásról tudni érdemes. Harminc negyven perc alatt - mely nagyjából egy ebédidő hossza -, a teljes földi civilizáció elpusztítható a mai atomfegyverekkel. Visszafordíthatatlanul, az emberiség túlélésének esélye nélkül. Azt gondolnánk fejlett védelmi…..
grani 2016.10.06 17:57:59
@$pi$: Az osszétokat valamikor 92 környékén a grúzok ki akarták irtani, hogy oszétmentes nemzetállamot hozhassanak létre. Pont akkoriban irtották az örményeket Azerbajdzsánban. Szóval, hogy egy kettészakított nemzet, az észak-oszétok az OF hoz tartoznak, nem kértek volna abból, hogy megvédjék őket, ez erős csúsztatás. Nagyon is kértek belőle. Ez pont olyasmi, mintha azt állítanád, hogy a kárpátaljai magyarok nem kérnének abból, hogy az anyaország megvédje őket.
grani 2016.10.06 17:59:01
@$pi$: Nem kellett volna a Don kanyarig menni, talán. Mindjárt más lenne a viszony.
grani 2016.10.06 21:00:46
@CoolKoon: Hát azért ezt te csak gondolod :) A világ egy kicsit másként működik. Hitlernek se vágta át senki a torkát, Sztálinnak se. Trumann is simán ledobatta az atombombát.
Amúgy meg ahhoz, hogy elinduljanak az orosz rakéták, nincs is szükség Putyinra. A Perimetr (Dead hand) rendszer még mindig működik. Ez akkor is elindítja a rakétákat, ha Oroszország teljes lakossága kipusztult.
hu.wikipedia.org/wiki/Holt_k%C3%A9z
Szóval, nem jó kekeckedni. És még valami. Jó lenne, ha nem nyugat-európai módra gpndolkodnál. Putyin nem cár és nem diktátor. Nem Putyin dönt a legtöbb dologban. Ő csak a kirakat. Mögötte kollektíva áll. Nem kell a nyugati sémákat az oroszokra húzni, mert azok ott nem működnek.
A mai poszt elé sok mindent nem kell írni, talán csak annyit, hogy mennyire érdekes, amikor valaki hosszabban ír magáról akár az a kép is alakulhat bennünk, ami a kommentjeiből talán erősebben látszik. A mai poszt szerzője Pink Petsch, aki eredetileg még a Magyarország és én…..
Az a „kultúra”, amit a menekültektől „meg kell védeni”, természetesen mindannyiunknak mást és mást jelent. Ez, amit írok alant, csupán egy aspektus. A mai nyugati lét kultúrájának lényege a fogyasztás. Legtöbb és leghatóbb erőfeszítéseinket ma azért tesszük, hogy a…..
Az egykori belügyminiszter ma többször is elszundikált az ellene újraindított per közben. A kommunista politikus ennél jobban már nem is fejezhette volna ki a fennálló rendszer iránti gyűlöletét és tökéletes érdektelenségét. Ezért – is – kellene élete végéig börtönbe…..
Az ENSZ 70. Közgyűlésén Putyin végre mindenki előtt megmondhatta a magáét: nem szeretne Líbiához hasonló összeomlást látni Szíriában, az orosz-ukrán konfliktus kapcsán pedig érzékeltette, hogy az ottani történéseknek semmi helye a globális agendákban, lévén egy elszigetelt…..
grani 2015.10.01 12:41:54
@Árpádné Pehej: Attól függetlenül sík-hülye a témához :D
grani 2015.10.01 12:43:37
@chepunk: Télleg? Mint a szaudi király? :D Ja a perzsa sah? :D Röhögtess még :D
grani 2015.10.01 12:45:48
@chepunk: Na, hazudsz. Mivel én Oroszországban élek és dolgozok már vagy tíz éve, tanúsíthatom, hogy minden szavad hazugság :D Soros bérenc vagy :D
NemGogol Egy diktátor víg napjai 2015.09.21 17:24:38
Rendkívül csúnya és undok dolog valakire azt mondani, hogy diktátor, ezért Orbán Viktor esetében is tekintsünk el ettől az elcsépelt és hatásvadász kifejezéstől. Egyáltalán nem illik az ilyesmit kimondani. Bízzuk csak őreá nyugodtan ezt a bizonyos tevékenységet, amihez olyan…..
A liberális demokráciának hála mára nagy fejlődésen ment keresztül az elmekórtan. Az ápoltakat immár nemcsak villanyozással, hidegvízzel, gyógyszerekkel szedálják, hanem megengedik nekik azt is, hogy könyvet írjanak. Természetesen ezzel a lehetőséggel kevesen élnek, és az…..
grani 2015.09.21 12:09:39
@high up!:
És hogy ki a náci, te vagy hívatott megmondani, ballibfasiszta :D
Eljön az idő, amikor a ballibeket csak a Spitzbergákon lehet majd látni, ott is szögesdrót mögött.
Van egy angol kifejezés, ami most remekül leírja a migráció által érintett országok manővereit: a „dick move”. Talán „paraszt húzás”-nak, még akkurátusabban „gecizés”–nek lehetne fordítani, ha muszáj lenne. Nehéz megmondani mikortól, de itt Közép-Európában…..
"A jelenleg is hatályos, az 1963. évi 16. számú törvényerejű rendelettel kihirdetett magyar-szovjet szociálpolitikai egyezmény rendelkezéseit kell alkalmazni Magyarország, Oroszország és Ukrajna vonatkozásában is a nyugellátás megállapításakor. Az egyezmény értelmében a…..
A héten két olyan találkozó is lezajlott, amelyek eredményei alapjaiban fogják befolyásolni az európai biztonságpolitikát, valamint az éppen javában zajló fegyveres konfliktusokat: kedden John Kerry amerikai külügyminiszter találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel,…..
grani 2015.05.17 16:22:54
@maretz:
A 90%-át elüldözték? Na mesélj :D Akkor milyen alapon akartak az albánok még egy államot Albánia mellett, ha 9o%-uk már nem élt ott?
Jesszus, meddig fogják még a ballibcsi kommenterek mindenkit hülyének nézni? A Soros féle propaganda, provokátor felforgató képzés színvonala azért alaposan visszaesett...
grani 2015.05.17 16:27:14
@lezsír: Mi az, már nem fizet Soros bácsi? A norvégok is elzárták a pénzcsapot és nem kifizetődő a nyugati propagandát nyomni ? :)
Gyere csak ki Moszkvába. Igaz, itt a bérkommentelést nem fizetik, de van munka dögivel és nem is fizetnek rosszul. Az adó meg 13% és semmi azon felül.
Ja, itt nincs PC és a libcsizmus helyett szabadság van. :)
1000 leütés Miért küzdünk? 2015.05.03 10:11:12
Küzdünk a személyes életünkért, a családunkért, a barátainkért és az országért. Az a célunk, hogy mindenki felismerje: az ország elhanyagolása és átadása egy szűk politikai bűnözői körnek és társutasainak visszahat mindenki személyes életére. Amikor visszatérően…..
Miközben a kormány nagy csinnadrattával újabb programot indít a külföldön élők hazacsábítására, a kép finoman szólva sem ilyen egyszerű. A mai írás szerzője, Tomeepapa 9 év franciaországi élet után érezte úgy családjával, hogy talán érdemes lenne megpróbálni ismét…..
A 2. világháború idején, 1942-től már három női önkéntes ezred is harcolt a Vörös Hadseregben. Az 588. női éjszakai bombázó ezred repülőgépeitől a németek annyira féltek, hogy automatikusan Vaskereszt kitűntetést adtak, annak, aki egyet is lelőtt közülük.  Pedig egy…..
grani 2015.02.24 21:50:30
Miért találgatni, hogy mi tudott a PO-2-es?
en.wikipedia.org/wiki/Polikarpov_Po-2
5o-1oo kg-s bombákat vitt, összesen 3oo kg terheléssel.
A magyar hadsereg hősiességéről meg kár beszélni. Az oroszok úgy legyalulták a hősies magyar 2. honvéd sereget, hogy hírmondó is alig akadt belőle. Ja. A háborút meg kell nyerni. A nagy picsa után meg kár magyarázkodni, hogy milyen szar volt az ellenfél.
Voltaire-nek úgy 250 éve volt a témában egy aranyköpése: "Ha egy (svájci) bankár kiugrik az ablakon, nyugodtan ugorjunk utána. Nekünk is hasznunk lesz a dologból." Erre most mit látunk? Nem egy bankár, hanem az egész svájci jegybank kiugrik az ablakon. A saját gondolatok hiánya…..