Regisztráció Blogot indítok
Adatok
énszilvikém

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csenge azt az ígéretet kapta tőlem még hónapokkal ezelőtt, hogy a harmadik születésnapjára kifesthetjük mind a tíz ujját. Választhat körömlakkot is. Igen, lehet, hogy elvetemült dolog volt ez egy negyvenes, komoly, templombajáró nőtől, de sebaj. Ez a gondolat is hozzám tartozik,…..
Akkor következzék a március 15-e előtt összeeszkábált házi üvegháznak nevezett alkalmatosságról való jelentés. Örömmel jelentem, hogy minden nap retket eszünk :-) Naponta többször is tudunk, ha szeretnénk. A március 15-e fontos: bevonul a történelembe az az országos…..
énszilvikém 2013.05.08 11:18:33
Kislányom harmadik szülinapján egyik ajándéka ez a kis íróasztal volt. Nem mintha egy háromévesnek íróasztalt kellene venni, de elég jó a kézügyessége, gondoltam, ne egy parányi műanyag gyerekasztalon "alkosson".Lemostam, csiszoltam (géppel, kézzel), festettem, megint…..
énszilvikém 2013.05.08 11:17:46
Gyerekszoba Foci minden szinten 2013.02.27 09:35:00
Félek, hogy a mai gyerekek közül már viszonylag kevesen ismerik a gombfoci intézményét, mi anno még kabátgombokkal is játszottuk a nagyiék étkezőasztalán. Ugyanakkor nekünk nem nagyon engedték, hogy otthon a nagy focilabdát rugdossuk a lakásban - pedig végül lakkcipővel törtem…..
Gyerekszoba Ötévesek lettünk! 2013.01.22 16:00:00
Már megint ideje ünnepelni egy kicsit, hiszen pontosan 5 éve, 2008. január 22.-én született meg a Gyerekszoba blog első posztja. Őszintén szólva nem gondoltam, hogy ennyi embert fog érdekelni a blog - persze, nagyon örülök, sőt, azóta már örülünk neki. Mert bár egyedül kezdtem,…..
Kapni jó, de még jobb adni. Annál pedig már csak az jobb, ha egyszerre több embernek adhatunk. A CÓKMÓK - Kovács Bori, a MOME Formatervező szakának diplomamunkája - nem csak egy pofás gyerek hátizsák, de egyben egy közösség teremtő eszköz is. Végy egy CÓKMÓKOT a kölöknek és…..
Ezúton szeretném köszönteni a Szilviket, elsősorban a blog életében fontos három Szilvit. Egyikük egyik régi barátném, földim, Szilvi. Különös ismertetőjele, hogy megöleli a barátait, ismerőseit, vagy azt, akin látja, hogy szüksége lenne rá, és alapból a Földet is…..
énszilvikém 2012.11.13 19:19:57
Egy napunk történései Felkelünk kb. fél 8 - 8 körül. Csenge is ébredezik, bár talán az esős idő miatt most ő ébred utoljára. Felöltözünk, férjem kimegy faaprólékot vágni, begyújt a konyhában a sparheltbe, hogy mire mi megyünk, meleg legyen. Megreggelizünk:…..
Kicsi Ház DIY hideg zsíroldóval 2012.10.02 14:30:06
A hideg zsíroldóval nem vagyok túl nagy barátságban. Egyszer, lefolyt a konyhapolcomról, és megmarta a festéket a falon. A költözködéskor lemarta a bőrt a kezemről. Kemény cucc. Amihez hozzáér, ott semmi sem marad. Ezért jó arra, hogy tükröt öregítsünk vele. Ez a projekt…..
Egy évvel ezelőtt egy vásárban szép kitűzőt vettem. Nagyon szeretem, többféle ruhához fel tudom venni, más színnel másképp mutat. Motoszkált bennem a kérdés: nem lehet olyan bonyolult elkészíteni... és máshoz is lehet használni. Vidámságot ad, nőiességet. Egészen apró kis…..
énszilvikém 2012.09.26 21:36:01
(Istenem, köszönöm, hogy nő vagyok.)30 évesen gyerekfej nagyságú daganatot találtak nálam (jóindulatút). Arra döbbentett rá, hogy az élet sokkal szebb, mint gondoltam. A műtét után elhatároztam (ösztönösen jutott eszembe ez a gondolat, látva a kórteremben lévőket,…..
Vetés, oltás:20 éve a pécsi egyetem föci szakán 10-12 ember találkozott "véletlenül". Véletlenül egy kollégiumba kerültek páran, véletlenül egy csoportba jelentkeztek neveléselméletből néhányan, véletlenül elmentek kirándulni a Mecsekbe egy hideg, havas napon, mert…..
énszilvikém 2012.08.21 23:46:45
<3
Örülök, ha olyan dolgot találok, ami erőlködés nélkül, tisztán igényes, van benne valami elegáns hozzáállás, és némi humor is. Ilyenbe csöppentem bele péntek este 9 után az m1-en: Borvacsora. 22 borvidékünket mutatja be, három meghívott vendéggel beszélget Nagy Sándor…..
énszilvikém 2012.07.11 22:55:00
Ez a tanév is véget ért. Most itt ülsz a gép előtt, böngészgetsz ezt-azt, a gyerekeid felnövőben melletted vagy másutt, férjed olvasgat, dolgozik, segít... De Te most legfőképpen nagyon fáradt lehetsz. Együttérzek Veled, mint egykori tanár.Nehéz év volt és jön még nehezebb,…..
Ez a bejegyzés nem tartozik szorosan a fűszer és a levendula tárgyához. De elgondolkodtató volt, ha már egyszer elkezdtem foglalkozni velük. Egy apró, bolond ötlettől vezérelve vettem egy pólót magamnak. Rajta egy autóval, amilyen valószínűleg soha nem lesz nekem: egy bogárhátú.…..
énszilvikém 2012.06.19 22:37:45
Ismét tessék kiszállni az autóból, buszból, le a bicikliről és tessék kerteket nézni. Lehet titokban, hogy a gazda ne vegye észre, ne vegye tolakodásnak és lehet egészen szemtelenül benézni kertekbe... esetleg beszédbe elegyedni vele."Milyen növény ez?""Arizónai…..
énszilvikém 2012.05.12 17:01:09
Nagyon szeretem olvasni, Bogim!

A kertem szomjazik...Azért történt egy-s más benne, elültettem a paradicsomokat, és
tulajdonképpen szépen kikelt minden, amit elvetettem,keletkezik, ahogy Misi mondja, de most már olyan száraz, hogy nem tudom elvetni, amit még akartam. Várok...
Tegnap felmentem pár növendékemmel a Pillisre, ezen a domboldalon teremnek a kökörcsinek, és sok más fantasztikus növény is, pl. bíboros, és tarka kosbor. Sokkal kevesebb van, mint tavaly, és kókadoznak...Én meg aggódom...
A fűszereimmel nem vagyok épp elégedett. Az történt, hogy Nándi bácsi egyszer csak megjelent itt a kistraktorral, hogy akkor most ő szánt, én meg kaptam kb 5 percet, hogy megmentsem a tavalyi ágyásaimat. Ezeket teljesen én törtem fel, és ültettem be egyedül, tavaly, egy fűszeres, és egy virágos ágyás volt. Na, gyorsan kiástam, mentettem amit csak bírtam, de pl. pont a kakukkfűt nem tudtam...A rozmaringom kifagyott. Gyagyás voltam, azt gondoltam, ha jól betakarom, nem lesz baj.

Két újság van még, egyik, hogy Tibor felismerte, nem várhat a kerítésépítéssel, túl sok őz járkál erre, félti a borsót. :D
Továbbá összerakott egy jó kis komposzttárolót. Ennek nagyon örülök!

Mikor hazajött a piacról a paradicsomokkal, azt mondta, hogy kellene egy fóliasátor...Én is nagyon örülnék, ha lenne, de emlékszem, hogy rengeteget dolgozott ezzel a mamám, és hogy a fél(vagy egész) falut ellátták paprika meg paradicsom palántákkal. Hogy képzeljem el azt az EGÉSZEN KICSIKE fóliasátrat, amit a retekkel kapcsolatban említettél?

El kéne mennem hozzád, rájöttem, hogy lássam, mit hogy csináltok.

A répatorták receptje nekem is kéne...:D

Büszke vagyok Rátok, őstermelők!!! Vásárolnék tőletek!
énszilvikém 2012.05.15 22:48:53
<3
► Néhány szakácskönyv:  Francia szakácsköny (elnézést, Miklós), Modern magyar konyha, Horváth Ilona szakácskönyve (számomra),► Fűszerek könyve :-)► Anyukánk, nagymamánk állandó elérhetőségben (telefon, SMS),      ha már nincsenek…..
énszilvikém 2012.05.14 22:19:43
Újabb játékkal jelentkezünk a Veddvelemmel közösen, felbuzdulva az előző sikerén. Nyerj egy 37x27 centis bordó babtáblát itt, a Gyerekszobán a babtabla.hu felajánlásával, és egy 52 gyakorlat a pozitív gyermekneveléshez című önfejlesztő kártyacsomagot a Veddvelem Facebook…..
énszilvikém 2011.11.10 18:10:37
Ha igazán rá szeretnénk hangolódni a Karácsonyra, akkor a csomagolást is készítsük saját két kezünkkel. És most nem arra gondoltam, hogy a bolti csomagolópapírt otthon mi magunk használjuk fel. Hanem arra, hogy a csomagolópapírt is csináljuk házilag. A dolog nem bonyolult, ha nem…..
énszilvikém 2011.10.29 17:11:14
A mi saját papírunk leginkább augusztusban készül, iskolakezdés előtt, aztán ezt használjuk egész évben, mindenfélére, sokszor tovább is díszítjük, ahogy az alkalom kívánja:
Textilfestéket veszünk a cipőkellékesnél (sztem már vár minket...), élénk, erősebb, sötétebb színeket választunk, mindenki többfélét is , ami tetszik. (Colombus a neve, és kb. 70 Ft. egy csomag.) Azután háztartási csomagolópapírért átballagunk a szemben lévő papírboltba. Olyan kell, ami fehér, nem barnás, és nem a legelázósabb fajta, nem is túl vastag. Jó sok.
Ezután otthon kezdődik a koszítás, na ehhez tényleg kell játszóruha, viszont nagyon-nagyon élvezetes:
Elkészítjük a festőléket a porokból, langyosra, nem forróra, hurkákba gyűrjük a papírt, mint a batikolásnál a textilt, és belenyomkodjuk a festékbe. A gyűrésnél érdemes ügyesen úgy dolgozni, hogy könnyen kisimítható legyen a vizes papírunk.A kisimítás felnőtt munka, de szerintem nem nehéz, türelmesen kell csinálni. A fehéren maradt foltokat persze kedvünk jön más színnel befesteni, eszünkbe jut, milyen csodás színátmeneteket készíthetünk, ha egyik végét ebbe, másikat abba a színbe dugjuk, végül szenvedélyesen, kíváncsian keverjük a festőléket, izgatottan várva, milyen színű papír jön ki belőle. Ez persze szabadtéri munka, nálunk legalábbis, és a végeredmény, ami mindig lenyűgöző, a kerti szárítókötélen csodáltatja magát, míg meg nem szárad. Azután kivasaljuk, és kész a saját gyártású batikolt csomagolónk, ezerféle színben, ipari mennyiségben, megdöbbentően olcsón...(Ugyanezzel a festékkel festjük a magboltban igen olcsón vett rafiát mindenféle színűre.) Aki nem tud kesztyűben dolgozni, annak egy hétig festékes lesz tőle a keze...:)
Kicsit szakítunk az Ötletparádé hagyományaival: most elsősorban Olvasóink ötleteit tesszük közzé. Mert sokan vannak azzal gondban, hogy mi kerüljön az adventi naptár 24 kis rekeszébe-tölcsérébe-zsákjába, ami nem pusztán csoki. Mert persze a csoki finom, de azért egyfelől…..