Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lavorka

35 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyelvvizsga−csalás a Corvinuson, a kéttannyelvű iskolákat érintő módosítások, nyelvvizsga nélkül tengődő „majdnem-diplomások”, nyelvvizsga amnesztia: csak néhány kifejezés, amelyről az utóbbi félévben folyton folyvást hallunk, ha az oktatásra kerül a szó. A közös…..
Jóllakatná a kecskét, de a biztonság kedvéért megőrizné a káposztát az oktatási államtitkárság. Hoffmann legújabb ötlete szerint ugyanis visszamenőleg kapnák meg a pedagógusok az elmaradt béremelést, ha csúszna az életpályamodell – ahogy arról egyre többet…..
A diákigazolvány magasabb státuszba lép: új külső, új élet. A többrétű tartalom viszont komolyabb hivatalt kíván: a kedvezmények jönnek, de a kedves egyetemi  szobák puha kanapéi és csacsogó ügyintézői egy életre feledésbe merülnek, hiszen okmányirodákba várják…..
Szülői értekezletet tartott az Óbudai Egyetem a beiratkozott elsősök szüleinek, amivel úttörő lett a magyar felsőoktatás gödrökkel teli, sokat próbált flaszterén.  Elsőre talán nevetünk a hír hallatán, hiszen hallottunk már olyat, hogy egy egyetemistának apuka vagy anyuka…..
Múlt héten egy ártatlannak induló gólyahétből lett országos botrány a Budapesti Műszaki Egyetemen: egy játékpisztollyal a kezében helyet foglaló hallgató „fegyvernek látszó tárgyát” ugyanis valóban fegyvernek vélte valaki, így gyorsan értesítette a rendőrséget. Nem…..
A pedagógus-életpályamodellel a látóterükben talán jobban kihúzzák majd az egy év ingyen munkát a tanári szakon végző hallgatók. Mézesmadzag-hadműveletet indít a kormány? Szó sincs róla, nem végtelen a panaszáradat. A tanárképzés átalakítása rengeteg ésszerű…..
Vajon szülők ezrei lélegeztek fel kanapéikon a kormány döntése után…? Talán nekik már nem kell megélni, hogy a függöny mögül lesik a csókolózó tini gyereküket, cigit találnak az iskolatáskában, vagy épp fogamzásgátlót a fiókban. Hétéves kortól jön az erkölcstan. Sejtésem sincs, hogyan fog…..
A KORRUPCIÓ jelszava is bekerülhetne lassan a külföldieknek gyártott Magyarországot jellemezni kívánó „paprika, halászlé, Hortobágy, Budapest” feliratok közé, csak úgy a mihez tartás végett… A rendőrség kedden iratokat foglalt le a Semmelweis Egyetem Testnevelési és…..
Titkosított iratokat fedett fel az oktatási államtitkárság: a NAT-tal kapcsolatos közvélemény-kutatás eredményei, amelyekhez egyébként mindössze ezer fő szolgáltatott mintát, napvilágra kerültek. A magam részéről sokkal érdekesebbnek találtam a mára már szánalmasan sok…..
A kormánynak most már nemcsak a hidak, utcák, terek nevével kapcsolatban merültek fel problémái. Tarlós kedvenc szokását a létrehozni kívánt országos fenntartó központ is megirigyelte, így az iskolák is izgalommal várhatják, milyen új nevet talál ki nekik a szervezet. Kis…..
Egyszerre szánalmas, nevetséges és hihetetlen, ahogy felnőtt embereket mentenek fel a felelősség alól saját szüleik. Lehet, hogy a diploma szakképzettséget igazol, de FELTÉTELE a szaktól függően bizonyos számú, szintű nyelvvizsga. A diploma, amely azt a bizonyos végzettséget…..
A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete véleménye szerint sérti a szülő szabadságjogát, ha az iskolai rendszabályok behatárolják, hány nap iskolai hiányzást igazolhat gyermekének. Emellett az MSZOE azt sem érti, hogy miért van szükség megvonni a családi pótlékot azoktól…..
Kissé szánalmas demonstrációnak lehetett szemtanúja az, aki tegnap a Szalay utcában sétált a dolga után fél négy körül. Az ábrándozó járókelőnek először egy lepedőbe öltöztetett lovon akadhatott meg a szeme, aki egy többféle asszociációs láncolatot elindítani képes…..
Csökken a diákok száma az általános-és középiskolákban: előbbi intézménytípusban 2005 óta három százalékkal kevesebb gyerek kezdi tanulni az ábécét és a számokat, utóbbi létszámfogyatkozása pedig egyértelmű az általános iskolai adatok alapján. Az ijesztő adatok nem a…..
Az Egyesült Államokban minden ötödik általános iskolás gyerek fogyaszt koffeint naponta, üdítőitalok és édességek adalékanyagaként. A fő probléma, hogy a túl sok koffein ébren tartja őket éjszaka, így nappal az iskolában álmosak – derül ki a Murdoch Gyermekkutató Intézet…..
Szamárpad Hol VOLT, hol nem 2012.06.22 13:44:00
Egyetemisták tömege kiálthat fel örömmel, hiszen végre lezárult a mizéria az egyik legnagyobb hazai fesztivál körül.  Bár nyáron számos zenei program zajlik kis hazánkban, a VOLT mégiscsak az első, igazi vizsgaidőszak utáni kikapcsolódás a meghurcolt hallgatóknak, akik…..
Szamárpad Iskola este nyolcig 2012.06.20 13:57:00
A brit kormány legújabb terve, hogy este nyolcig szervezne foglalkozásokat az általános iskolákban a diákok számára. Az indoklás szerint a gyerekek így legalább nem csavargással töltenék a délutánt. Az egész napos, tehát körülbelül délután négyig, fél ötig tartó iskola,…..
Amerikai kutatók úgy vélik, néhány év múlva találmányuk, a robottanár új módszert hozhat az oktatásba, felpezsdítheti az interneten keresztül zajló távoktatást, alkalmazható lesz a tantermekben, illetve segíthet a dolgozatjavításban is. Kísérletek alapján ugyanis a diákok a…..
A Pom-Pom, a Süsü, a Keménykalap és krumpliorr írója nem szerepelhet a Nemzeti alaptantervben, mivel még életben van. Hoffmann Rózsa, oktatásért felelős államtitkár Csukás István szomorúságát kifejező levelére azt válaszolta, nem lehet az alaptanterv része az az író, aki…..
Szamárpad Az alma meg a fája 2012.06.06 17:39:00
Amerikában Katasztrófa-díjjal jutalmazott egy nyolcéves kislányt tanára, mivel ő találta ki a legjobb kifogásokat arra, miért nem írt házi feladatot. Az anyuka mélységesen felháborodott az eseten, megalázónak tartja ugyanis, hogy gyermekének az egész osztály előtt kellett…..
 "Nem találsz már évek óta olyan iskolát, ahol nagyon rövid idő alatt megszerezheted az érettségit? Elhoztuk neked a megoldást, csak telefonálnod kell, hogy beiratkozz és megszerezd az érettségi bizonyítványod! ... Érettségi egy év alatt középiskolai…..
Szamárpad Szex a diplomáért 2012.05.23 09:28:00
Egyre több könyv, cikk, oknyomozó riport mutatja be a szexmunkás egyetemista lányok életét: a szerzők végigkísérik a dráma kibontakozását, feltárják az ok-okozat mélységeit és rendre kérdőjeleket hagynak azzal kapcsolatban, hogyan tovább. Közös ezekben a cikkekben, hogy…..
Tavaly 276, idén csaknem 200 óráját nem tartotta meg a Pedagógusok Demokratikus Szövetségének elnöke, Mendrey László. Az általános iskolai matematikatanár állítása szerint, nem tudja megmondani, hány órát hiányzott. Újabb Örkény-novellába illő történet a magyar…..
Tegnap megírták a magyar nyelv és irodalom érettségit a középiskolákban. Rendben lezajlott a történet- mondhatnánk, hiszen semmi botrányosról nem lehetett hallani: nem tűntek el a feladatlapok útközben, nem derültek ki előző este a kérdések, és végre még az irodalomhoz is…..
Hoffmann Rózsában azt szeretjük, hogy rendületlenül bízik.  A megénekelt nemzeti magatartáshoz híven „megfogyva bár, de törve nem” éldegél a jó magyar placcon, és reménykedik. Most épp a pedagógus-életpályamodell 2013-as bevezetésében, amellyel kapcsolatban elmondta,…..