Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lysine

3 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A béka marad Viccnek durva 2008.12.16 08:28:57
A klasszikus vicc szerint az egyik székely belevágja a másik hátába a baltát, mire az megkérdezi tőle:- Ez vicc?- Nem.- Na jó, mert viccnek azért durva.Egy kicsit így járt talán most a Magyar Tudományos Akadémia is. Hivatalos lapja a Magyar Tudomány ehavi száma az evolúció kontra…..
Nem akartam ilyesmikről irni, de eljutottam arra a pontra amikor már nem fordultam le székemről a nevetéstől. Vissza kellett tartanom magam, hogy ne óbégassak a fejemet fogva, amikor az ősbaktériumok DNS-ében rejlő kód gyógyító erejéről olvastam. Aztán rádöbbentem, hogy a jól…..
Édesszájú gyerekként remek lehetőségünk van megtenni az első lépéseket a krisztallográfia világába. Ősz atyánkat, sokat gyötört anyánkat addig nyúzhatjuk, amíg egy cukorspárgát egy pohár forró vízzel rendelkezésünkre nem bocsát. A pohár vizet megpakoljuk annyi cukorral,…..
Ha ezt a jelzőt halljuk: "ragadozó", rögtön eszünkbe jut legnagyobb ragadozó emlős a jegesmedve, vagy egy oroszlán. Biológiában járatosaknak még megemlíthetik a sok rovarfogó növényt, amelyek manapság egyre népszerűbbek mint házi kedvencek. Nade ragadozó gomba? Ez csak…..
A sarokban lapuló pókhálót simán leszakítjuk egy kis tollseprűvel, de egy ceruza vastagságú szállal már meggyűlne a bajunk. Ilyen vastagon már olyan masszív kötél sodorható belőle, hogy a végén elvontatható egy 747-es repülő is akár. (Próbálja ki bárki!) Alzheimer kóros…..
Egyetlen fehérje molekula nem kék, nem zöld, sőt még csak nem is fehér, hanem alapvetően nagyon kicsi. Ahhoz, hogy szemmel láthatóvá tegyük nem csupán egy méretes nagyítóra van szükségünk. Speciális hullámhosszú elektromágneses sugárzással vagy például egy másik…..