Regisztráció Blogot indítok
Adatok
terrer

0 bejegyzést írt és 1684 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi évtizedekben szinte valamennyi, korábban „férfiasnak” tartott szakmában természetessé vált a nők jelenléte. A mérnöki szakma azonban egy azok közül, ahol a nők még mindig alulreprezentáltak. Sőt! A korábbi enyhe emelkedés után mostanában megint egyre kevesebben…..
terrer 2015.10.14 12:57:03
@bElannaTorres: "de honnan húzod ezeket a statisztikákat elő? érzésből?"

Bocs, de ha te hivatkozhatsz saját tapasztalataidra, mint releváns érvre, akkor én miért nem tehetem meg? Mert én viszont férfi vagyok?
Akkor lásd előző hsz-omat:-)
Ekkora magaslabdák... Nagyon a kezemre dolgozol, hallod-e:-o Ha ez így megy, senki nem mossa le rólam, hogy valójában én regisztráltalak, és én írogatok a helyedben, a feministás érveimet illusztrálandó:-)
terrer 2015.10.14 13:01:03
@bElannaTorres: az asperger-szindróma nem mentség semmilyen kevésbé tisztességes vitamódszerre, sőt. Ők kiválóan tudnak írásban érvelni, a gondjaik inkább a szociális interakciók esetén jönnek elő... nem értelmi, hanem érzelmi téren.
terrer 2015.10.14 14:08:54
@bElannaTorres: "ja nem írtad, hogy azok akiket ismersz"

Azok, akiket én ismerek.
És szerintem van így, nem pedig biztosan.
És az is lehet, hogy a férfiak általam nem ismert része Mo-on mind férfisoviniszta, aki nem engedi a nőket mérnöki pályán érvényesülni, de - szerintem - ebben inkább neked jutott a kevésbé jól reprezentáló minta. Én inkább úgy tapasztalom, hogy a politika által a mérnöki munkahelyeken erőltetett "kvótalédik"-nek sem jó az aktuális, fentről nyomott nőiesítési törekvés, ahogy azoknak a férfiaknak se, akik nyakára ráültették őket.

"nem tudom, én nem hiszem, hogy ennyi érzelmet kevertem volna bele, nem lehet hogy te érzed bele?"

Nem tudom, előfordulhat. Én mindig teszek érzelmeket is a vitáimba, de erre szükségem van, itt eresztem ki a gőzt, vezetem le a felgyülemlett agressziót, amit munkahelyem sajátosságai miatt ott vissza kell fojtanom. Nekem kell itt az indulatosság, mint egy falat kenyér. Dehát hadd idézzem az egyik kedvenc feminista-mondást: "ez van, ilyen vagyok":-)
Ass blaster Email 2015.10.05 19:26:49
Szolgálati közlemény Ha valaki kapott tőlem segélykérő emailt Ukrajnából az tekintse semmisnek. Feltörték az email fiókom. Köszönöm...
terrer 2015.10.08 09:22:16
@diggerdriver:
"charlieharper 2015.10.06. 07:49:10
Gondoltam, hogy nem te irtad. Angolul volt."

:-))))))))))))))))))
Ugye, milyen jó, ha ilyen barátaid vannak...?:-)))
terrer 2015.10.08 19:01:28
@Quercus a favágó: Nno, akkó majd ezt is bezárassuk. Szólok is liberális ismerőseimnek:-) Szidod rajta legalább menekülteket, amnestyt, helsinkit, migration segítséget emlegeted-e? Írd pontosan össze, mit jelentsünk:-)
Ne mondd már, hogy neked nincsenek itt legalább olyan barátaid, mint Diggernek:-)))
Kakukkfészek A Volkswagen világa 2015.10.05 10:52:41
Kiderültek némi turpisságok, amelyeket már évtizedek óta amúgy is mindenki tudott, de most nagyon ki kellett derülnie, hogy miért, hagyjuk, kiderült és ez jó ok arra, hogy a nagy emberek mondjanak valamit. Elon Musk: Ennél tovább ment az elektromos autók gyártásában élenjáró…..
terrer 2015.10.08 09:33:01
@maroz: "@terrer: A jobb hasábban van egy szöveg, Házirendetlenség a címe. Olvasd el, légy szíves."

öö... én kérek elnézést, először nem figyeltem, hogy ez nem vitablog, mint a többi 99,9 %, most már elolvastam.
De az utóbbi posztokat elolvasva felébredt bennem a gyanú, hogy te ellenben... nem:-o
terrer 2015.10.08 11:42:20
@maroz: "Házirendetlenség
Csak úgy, miheztartás végett"
"Ne mondd el nekem, hogy elfogult vagyok, mert ezt én is tudom. Igen, ezen a blogon elfogultan írok, ezt nem is tagadom."

Nos, én is.
Hadd legyen már egyenlőség, legalább a blogokon. Már ha nem egy afgán blogon vagyunk.

"Ne agitálj, ne próbálj meg legyőzni, hanem beszélgess velem."

Nos, te se.
Lásd: eggyel előbb.

"Attól még nem dől össze a világ, ha ugyanarról a szeletkéjéről te meg én másként gondolkodunk."

Na EZT is feltétlenül olvasd el! A tsz-elnök vagyonának másképp látása feletti dühroham ugyanis sehova se vezet:-( Illetve de: zsákutcába.

"Ha beszélgetni szeretnél velem, akkor vedd figyelembe, hogy engem a dolgok érdekelnek és nem annyira a vélemények."

És az ilyen, ez pl. "dolog"? "Nem értelmezhető semmilyen zöldmozgalom mindaddig, amíg nyilvánvalóvá nem teszi, hogy tagadja a kapitalizmust."
Én eddig azt hittem, ez keményen VÉLEMÉNY (mert nem tény, nem bizonyította még senki, inkább az ellenkezőjét). Szubjektív. Mondom ezt meggyőződéses zöldmozgalmistaként, mert sajnos pont az ilyen VÉLEMÉNYek miatt hívnak bennünket igazságtalanul "sötétzöld"-nek. A zöldmozgalomnak nem azon kell vergődnie, hogy felforgató bolsevistaként megdöntse a kapitalizmust(!), mert ez szereptévesztés, hanem hogy minden rendszerben (a kapitalistában is) érvényt szerezzen a környezet védelmének.

"Nem különösebben zavar, ha minősítesz"

Hát dehogynem!:-) ITT VAN RÁ A PÉLDA! Nézd csak meg az utóbbi bejegyzéseidet!
Tele vagy kettősmércével, alapból magadnak többet engedsz ("nyugi, lehet lehiggadni a picsába"), mint másoknak, elnézést kérni meg tévedés esetén NEM TUDSZ, csak izmozni. Na, épp az ilyen hozzáállásra nincs szükség a zöldmozgalomnak. Van enélkül is épp elég bajunk:-(
De ha megbocsátasz, ez újfent csak egy ... vélemény. Tévedhetek is.
Te le tudod ezt írni?
terrer 2015.10.08 12:54:57
@maroz: nos, rákerestem ebben a topikban a "hazug" szóra.
Én seholse írtam ilyet. Te viszont annál könnyebben hazugozol másokat: "az egész autóipar és az egész szabályozás hazugságok halmazára épül".
Az EGÉSZ???

Amit írtam, arra vonatkozott, hogy valamiféle mesevilágban élhetsz, mert a világ nagyja nem úgy működött/működik, ahogy te láttatod. Lehet, hogy a te faludban úgy volt, de SZERINTEM biztosan nem ez a jellemző.

Légy már férfi! Ne hisztizz itt folyton, és pláne ne tulajdoníts olyat másoknak, amit nem mondtak. És pláne ne kettősmércézz. Mindezt a saját érdekedben mondom, jóindulatból, ha megfogadod, ha nem, nem érdekel.
És ha blogot írsz (másoknak), ne azt kérdezd, "mit tehet Amerika érted, hanem azt, mit tehetsz te Amerikáért". Az olvasóidért.
Különben mi a fenének írod ki nyilvánosan? Írd egy füzetbe...
Ass blaster Normálisak vagyunk? 2015.09.13 21:53:00
Ez a poszt Terrer  egyik belinkelt oldala hatására született. Ide is beteszem a linket de kérek minden érzékeny lelkű olvasót hogy csak saját felelősségre nézze meg a benne található videót. A könnyebb érthetőség miatt leírom mi van benne. Egy nyilvános lefejezés  látható muszlimok által muszlim…..
terrer 2015.10.02 18:56:42
@charlieharper: Akkó te megnézheted jutalmul, hogy Jennifer Lawrence 11 pillecukrot töm a szájába:-)
www.youtube.com/watch?v=MEz8Td6w8Gg
1:55-nél kezdődik az ominózus jelenet... nem semmi látvány, már ha érted, mire gondolok...
terrer 2015.10.05 16:50:11
@wuaaa: ki mondta, hogy ez gond volt? Digger nevében írt valaki most háromszáz felszedős emailt, ha válaszol minden nő meg nemheteró férfi, még a hónapban összejöhet neki 200 randi:-)
terrer 2015.10.05 16:52:12
@diggerdriver: elég, persze. Magát az email-címedet úgyis tud(hat)ja akárki, nem? De most már jó jelszót válassz, ne az 1234-et...
Ass blaster Retro 2015.09.20 00:22:25
Számunkra a nyár nagy felfedezése a Newbury  retrófesztivál volt. Véletlenül találtam rá a neten és gondoltam akkor megnézzük. Nem csalódtunk, Angliai programjaink legjobbját éltük meg.  De ne szaladjunk annyira előre ott tartunk hogy elindultunk. Az autópályán baleset volt és…..
Ass blaster A blogger 2015.09.05 19:16:15
Amióta aktív blogéletet élek elég sokan megmondták már hogy ki vagyok. Voltam liberálbolsevik SZDSZ fan, voltam szélsőjobboldali fidesznyik,  náci antiszemita és zsidóbérenc egyszerre. Egyéb jelzőket nem is említve. Való igaz nem szoktam mellébeszélni és nem érdekel kinek a…..
terrer 2015.09.07 14:24:34
@diggerdriver:
Milyenek is vagyunk valójában?
Természetesen... többfélék.
Olyan ember nincs, aki vegytisztán csak ehhez vagy ahhoz az irányzathoz tartozik! Nem ezredmilliméter-pontos esztergán készítettek bennünket, nem patikamérlegen mértek ki, inkább annyifélék vagyunk, ahányan csak létezünk...
Azt lehet csupán nagyjából megítélni, melyik irányzathoz-elvekhez tartozunk a LEGINKÁBB, de még ekkor is lehet, hogy nem is nagyobbrészt, hanem csak pl. 30 %-ban vagyunk liberálisok, aztán 20-20-20-10 %ban meg mások. Perszehogy egyszer ide, egyszer oda sorolnak bennünket!
Mindenesetre hiszek abban, hogy létezik egy "derékhad", akik minden irányzatnak a "normális" részét teszi magáévá! A te példádnál maradva: nem akarunk homók lenni, de nem is akarunk ártani nekik (felőlünk házasodjanak is, csak ne legyen kötelező!). Sokszor őszinték vagyunk, de azért van bennünk jóérzés is, és nem a másik anyjának halála napján döngöljük őt földbe. Nem akarjuk minden bűnöző halálát, de azért 1-2 gyerekgyilkost látnánk már a másvilágon. Helyeselnénk, ha ezek a mai nyegleó kamaszok gatyába rázódnának az egyhetes hadgyakorlaton, de nem akarjuk, hogy a sorkatonaság csupán abból álljon, hogy a nyírségi négyelemis pszichopata szopassa a kopaszokat halálra, helyeseljük, ha a gyereknevelés következetes, megvan a kellő szigor, és nem csak dicséretet kap a gyerek akkor is, ha rossz. Ha már az alkohol engedélyezett, akkor nem értjük, hogy a kevésbé ártalmas fű miért nem, nem értjük, miért kell a nemtervezett gyereket a nyomorba megszülni, és nem tudjuk, a nagymamának miért kötelező a rák végstádiumát iszonyatos szenvedések közepette végigcsinálni, amikor ő már rég menekülne a megváltásba, és persze majd mi is.
Magyarán: minden irányzatból kiszedegetjük a NORMÁLISABB RÉSZÉT.
Digger, valószínű, te is "normális" vagy. Nem értem, mi ezzel a bajod, miért akarnál inkább mindenben ugyanazon irányzathoz tartozni? Minden elvrendszerben vannak ám rossz részek és téves mellékutak is, nem szükséges mindet végigjárnunk... szerintem semmi baj ezzel.
Szedjük csak ki bátran mindből azt, ami jó! A többit meg hagyjuk meg a fanatikusoknak. Ők még azt is élvezik, ha nem jó...
terrer 2015.09.07 14:50:26
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: a jelenség magyarázata az, hogy a régi jobb-és baloldali besorolás úgy marhaság, ahogy van. Az csak egy adott politikai berendezkedésre (francia konvent) vonatkozott, de semmiképpen nem alkalmas emberi beállítottság jellemzésére. Az csak a balszerencsénk, hogy ez a köztudatban így megmaradt.

Az emberi beállítottságot sokkal inkább a szabadelvűség/konzervativizmus írja le! A konzervatív híve a múltban kialakult emberi értékeknek (hagyomány, tisztelet, erkölcs, DE a "baloldali" Robin Hood-effektus is - a túlzott gazdagság elítélése). A szabadelvű (anarchista) szerint meg mindent szabad az egyénnek, a csendes többség meg szopja le - ő vonulgat, felforgat, a többséggel szembemegy, hivalkodóan gazdag (vagy kritikátlanul azok seggét nyalja), kritikátlanul erkölcstelen, hazátlan, sőt globalista: bárhol máshol jobb lenne neki, mint ahol jelenleg él.
Előbbit nagyon helytelenül a jobboldallal azonosítják, pedig a jobboldali, az született kizsákmányoló kapitalista, a konzervatív meg nem az, inkább igazság-párti. A szabadelvűt meg tévesen a liberálissal, a baloldalival tévesztik össze, pedig utóbbi, a liberális NEM ANARCHISTA, az nem akar a másik kárára terjeszkedni, CSAK ADDIG, amíg nem zavar másokat. A szabadelvű-(anarchista) viszont pont lesz.rja, kárára van-e másoknak, és szívesen gazdagodik elvtelenül a többiek rovására.

Tehát a konzervatívokban (éppúgy, ahogy a szabadelvűekben is) vegyesen találhatók jobb- és baloldali elemek IS. A jobb/baloldal feloszlás azért volt rossz, mert egymással kibékíthetetlen ellentétben levő tulajdonságokat akart egybegyúrni, ami nem lehetséges. (Tipikus karikatúrája ennek a "szociálisan érzékeny bankár", meg az MSZP végnapjai, amikor a Bajnai Gordon nevű gyáros énekelte az Internacionálét, hogy "föl, föl, te éhes proletár":-))))))))))))) )

Az emberi tulajdonságokat sokkal pontosabban-logikusabban osztja ketté a konzervatív-szabadelvű-típusú felosztás. Te vagy az egyik végpont, a konzervatív. Gyurcsány Ferink meg a másik, aki szerint (lásd ugye őszödi beszéd) bármekkorát lehet hazudni, csak járjon némi haszonnal. Most is befogadott a házába 10 menekültet, pedig az állami vagyonból ki... hm. privatizált MOTIM jövedelméből tellett volna neki egy ezer fős menekültszállás létesítésére is.
Hát ez ilyen.
terrer 2015.09.07 19:22:00
@Quercus a favágó: nyugi, ugyanezek a szövegek mennek német, angol, amerikai lapokban is.
Nos, ha valaki még mindig azt hiszi, hogy nem gyarmatosítható, huszadrendű csicskának vettek fel minket az unióba, hanem egyenlő jogú partnernek, annak csak ennyit tudok mondani:
"ugyanmár, Királylány...:-o"
Nem gondoltam volna, hogy egy szeretők és kapcsolatok blogon érintőlegesen a migráns kérdéssel kell foglalkozzak, de látván ezt a gyűlöletet muszáj megosszak veletek egy történetet, amit soha nem jutott volna eszembe leírni, ha nem lenne aktuális. Egyre-másra hallani olyan…..
terrer 2015.09.03 23:06:09
@TappancsNyuszi: "Mi volt a célja az írónak?"

Ugyanaz, mint a többi pattanásos kamasz trollnak a kakaóbiztos billentyűzete mögött: feszültségkeltés. Bedobni egy nyilvánvaló, mindenkit irritáló képtelenséget (szegény megnemértett szerelmesek, csak azért nem lehetnek egymáséi, mert itt mindenki nácifasiszta), kukkolni, hogy hördül fel rá mindenki, aztán arra kiverni.

"Mi a tanulság? A mondandó?"

Mért kéne, hogy legyen? A poszter, szétesett személyisége, erkölcsrendszere okán is megérdemelne 3 hónap pszichiátriát (mi vagyunk az (ál)szent keresztény nép, de a nő, aki - semmiről se tudó férje mellett - szeretőt is tart, az nem álszent). Majd pont a mondandóval fog bíbelődni???
Hétfőn kipróbálta a rendőrség azt a módszert, amit már jó sok nappal ezelőtt javasoltam, már akkor, amikor nem újságírók szállták meg a Keleti nemzetközi pénztárát, csak én. Azóta adott pár ezer menekült, aki Németországba szeretne menni, és adott egy Németország, aki a…..
terrer 2015.09.03 09:32:04
@lavór: "Pontos és mindenre kiterjedő tájékoztatás. Ne röhögtessetek. A kormány amúgy is IT analfabéta."

Igen?
"A Keletihez közeli gyorséttermek, kávézók és sörözők egymás után szüntetik meg az ingyenes WiFi hálózatot, több tulajdonos az elektromos hozzáféréseket is felfüggesztette, azaz leragasztotta a konnektort."
Forrás:
ripost.hu/cikk-kaosz-es-zurzavar-a-boltokban-a-keleti-kornyeken

Ne zavarjon, hogy a VENDÉGLŐK kapcsolták le az ingyenwifit, hogy a fizető vendégeket NE ZAVARJÁK a bevándorlók, akik csak beülnek netezni, ergó a vendéglők jólfelfogott vállalkozói érdeküket védik, mert a kapitalizmusban ők nem egy jótékonysági intézet!!!
Az a baj veletek, megélhetésiekkel, hogy MINDENÉRT, még az aszályért is az ellenlábas pártot hibáztatjátok, dehát titeket az igazság sose zavart a véleményformálásban... illetve de, mert csak útban volt:-)
terrer 2015.09.03 09:49:12
@lavór: ügyes, szinte már politikusi fordulattal siklottál el legújabb tévedésed felett:-) "Najó, nem a kormány kapcsolta le a wifit, de mégis ő a hibás, mert a menekültek idejöttek, meg mert... csak:-)"
Netán a bloggazda vagy álruhában és személyesen?:-))) Csodálkoztam is, hogyhogy ő nincs itt...

Nekem ugyan nem imádott vezetőim, éppúgy utálom a korrupció miatt a fidesznyikeket, mint a magát baloldalinak hazudó, de valójában külföldlakáj-neoliberál-kapitalista, csak nevükben "szocikat". (Najó, az utóbbiakat picit jobban, mert elvtelenebbek.) A többi meg említésre se méltó, mind ennek a két nagypártnak az ilyen-olyan trójaifalova/klónja.
Én meggyőződéses liberális vagyok, de ilyen politikai erő a mai palettán nincsen:-( A balkánozással egyetértek, ez a magyar nép pont olyan, mint a kormánya, meg egyéb politikusai, meg a boltosai, meg a bürokratái, meg a hálapénzes orvosai, kicsit gerinctelen, kicsit megalkuvó, kicsit birka, kicsit ostoba, kicsit savanyú, kicsit sárga, de mégis a mienk. Evvan, micsináljunk, ide születtünk.
terrer 2015.09.03 10:18:19
@lavór: az evvan azt jelenti, hogy meg kell találnunk lehetőségeink igazi határait, de ne akarjunk itt angol típusú demokráciát, ha nem vagyunk rá képesek. Természetesen ha már megtaláltuk lehetőségeink valódi határait, azon belül tényleg kell dolgoznunk, hogy minél jobban kihasználjuk őket! Miért ne kéne? Ha tudod, hogy nem vagy képes tíz méterre elugrani, akkor nem kell leülni már a nekifutó végét jelző fehér vonalon! Akkor ugorjunk csak ötöt, de ugorjunk már végre!!!

Európára áhítozunk, de közben jól látszik, hogy azt a velejéig kétszínű, femináci, rasszista (fehér-ellenes) multikultit nem akarjuk. Oroszok felé kacsingatunk, de azért ruszkik haza, mert az meg nekünk már túl diktatórikus. Össze kéne már fogni sorstársainkkal, Kelet-Európa-Nyugat-Balkán térségével, és létrehozni egy harmadik erőt! Lengyel-baltiállamok-(cseh)szlovák-magyar-szerb-horvát-szlovén-román-bolgár unió, ez lenne a kiút, lengyel vezetéssel. Vagy 120 millió ember együtt, ez már világméretekben is számottevő potenciál.

Csak ahhoz meg át kéne lépni végre Trianont, az árnyékunkat. Egy ilyen széthúzó nemzettel...
Hát nemtom. De lehet, mindegy is, mert előbb-utóbb úgyis kalifátus lesz itt, mi meg csak pár lap maradunk a történelemkönyvekben, aki bármi mást hisz, az végtelenül naiv idealista. Még Rómát is elsöpörték a barbárok, akármilyen erős volt anno, még sose maradt fenn egyetlen nép se végtelen ideig. Látszik, hogy még most, a süllyedő hajón is azon veszekszünk, ki legyen a kapitány! Ilyen a "politikai elitünk", nekünk tehát annyi is, végünk, mint a botnak.
Ez is "evvan". No de addig még megcsinálunk pár jó nőt, megiszunk néhány üveg f.sza cefrét, utazunk párat abba a rohadó kapitalizmusba, a többivel meg számoljon el, aki majd megéri.
  Mi lehet ez a zsigeri irigység, zsugoriság, kapzsiság és önzés, ami itt, mint bugyogó trágyalé, kiöntött az országban, ellepve vele mindent? Mindent, kivéve az álszent képmutatást és hazugságot, persze, mert az mindig, mindenből kilátszik, mint pöcegödörből a…..
terrer 2015.08.31 14:59:12
@Trackers: nem így lett volna, ha nem lett volna 2004. december 5.
Az mszp sajátmaga írta ott le magát.
terrer 2015.08.31 15:03:26
@vigyüktúlzásbaadolgokat: mondjuk a nagy alumínium-privatizátor Gyurcsány az ő bankár-barátaival épp annyira baloldali, mint Rockefeller. De attól se lesz az, ha állandóan ezt hajtogatja, legfeljebb csak a nép butábbik része hiszi el neki. Magyarországon NINCS BALOLDAL. Legfeljebb néha a fidesz.
Mert fölösleges ijesztgetés volt, igaz? Sokan - időben - mondták, hogy egy-két héten belül BÁRMI megtörténhet ebben az országban, majd kapkodd a fejed, állampolgár, BÁRMI megtörténhet. Az ajvékoló fotelértelmiség - mondták sokan és legyintettek. Mások ugyanezt…..
Elegem van abból, hogy ma már szemrebbenés nélkül lehet cigányozni, zsidózni, niggerezni, buzizni ebben az országban. Elegem van abból, hogy a halált jelentő Iszlám Állam elől menekülő gyerekeket, nőket és férfiakat közellenséggé tette a kormánypropaganda, és miután…..
A következő 45 évben 2 millióval csökkenhet a népességszám Magyarországon. Minden harmadik ember 65 évnél idősebb lesz, a gyermektelenek aránya pedig még tovább növekedhet – derül ki a KSH Népességtudományi Intézet által készített 2015-ös Demográfiai Portréból. Sajnos…..
terrer 2015.08.27 11:42:26
@Ma Baker: "már 3 éve nő a REÁLbér"

Na ja. A pénzügyi és állami szektor vezetőinek bére 1 millióról 10 millióra, a közemberé 158,9-ről 159-re (már akié, mert egyre többen elesztették valódi munkájukat, és a közmunkába kerültek át). Az a többségében jövedelemnélküli vagy alacsony jövedelmű réteg is kimenekült külföldre, aki eddig csak rontotta a statisztikát, míg az ittmaradók, a társadalom kettészakadása is folyamatosan zajlik. De átlagban pont jó, mint a viccben a jég meg a forró vas.

"2 tizeddel nőtt a termékenységi ráta 2011 óta. Mi ez ha nem eredmény?"

Az is itt olvasható, hogy "egyre kevesebb potenciális anya vállalt ugyanannyi vagy kicsit több gyermeket, így az egy főre jutó termékenység nőtt". Beszélgethetünk persze, hogy az a gyerekvállaló anyai réteg tényleg a jómódú, vagy épp a segély reményében éhenhalás elől a szociális hálóba menekülő mélyszegény réteghez tartozik, mert én meg pont azt hallottam kórházból, hogy épp a mélyszegény rétegek szülnek egyre többet, persze mindenkinek más lesz a véleménye. Egy biztos: ez konkrét felmérés híján csak polémia.
A tanulság: kis hazugság, nagy hazugság, statisztika.
terrer 2015.08.27 13:59:26
@Punxsutawney Mormota: "Miért van az, hogy Ausztriában egy kutas 1200-1400 eurót keres, míg nálunk 100,000-120,000 forintot azonos üzemenayagár mellett?"

Nem mindenkinek lehet ezt megválaszolni:-(
Mi, liberálisok álmunkban is tudjuk rá a választ (munkaerő kereslet-kínálatának törvénye), a bolsevikok meg akkor se értik, ha elmagyarázzák nekik (mert szerintük ugye a világon mindenhol ugyanannyit kell keresniük az embereknek, a gazdaság teljesítményétől függetlenül), a hazaffyak szerint meg itt többet kéne keresni, mint bárhol máshol. Mert csak.
Egyébként a tesco is ötödét fizeti itthon ugyanazért a munkáért, mint Angliában. Lehet szidni érte a multikat, dehát kapitalisták, ez a természetük.
terrer 2015.08.28 11:19:43
@Saman: "Ez a kínálat kereslet modell ez kamu."

Sajnos nem, csak ebben a kérdésben tovább kell látnunk az orrunknál.
Ezt ugyanis nem csak egy adott munkahelynél kell értelmezni, hanem makroökonómiai, sőt nagypolitikai (a kettő kéz-a-kézben jár) oldalról kell a kereslet-kínálatot nézni. Ha egy nép széthúzó és alacsony erkölcsi szintű, "dögöljönmegaszomszédteheneis"-szemléletű (magunkra ismerünk?), akkor SOHA nem tud olyan béreket kiharcolni magának, mint egy nagyon összetartó nép! Mert g.ci módon mindig el fogja árulni azokat a TÁRSAIT, akik a béralkuban kitartanának! Mit gondolsz, miért van általában a magyar nemzetiségűeknek ilyen kevés fizetése, pl. a zsidóknak meg mindenhol olyan sok (igen, nekem is, valszeg én többet keresek ITTHON!, mint te ottkinn, a gyarmatokból magát ronggyá keresett Angliában)? Azért van itthon széthúzás, alacsonyabb gazdasági hatékonyság, korrupt vezetés, ingyenélők milliói az állami csöcsön, mert ILYEN A MAGYAR NEMZET! És nem azért, amit a magyarok szeretnek hangoztatni, hogy mert jééé, "véletlenül" épp ilyen kormányuk lett (ők nem akarták, nanáhogy nem, érdekesen csakúgy "lett"), de ők aztán nem tehetnek az egészről, CSAK MINDENKI MÁS, csak az a tucatnyi politikus, aki épp hatalmon van. A MAGYAR nép, az aztán nem, dehogy, ők a partvonalon kívülről nézik ezt a MAGYARországot, dehogyis tudnák a rendszert jobbá tenni! Legfeljebb az oldalvonalról bekiabálják, hogyan KELLENE. Csak azt nem értem, kikre várnak mégis, hogy a magyarok problémáit megoldják? A bolgárokra? Messze vannak. A románokra? izé... hmm, nem is akarják. A polinézekre? Köszönik, ők jól elvannak kókuszon meg halon, azon felül kis országunkat valszeg a Hold térképén keresnék először...
De akkor mégis, kikre várnak a magyarok, hogy itt jobb legyen????????

Kikből vannak korrupt politikusaink, hálapénzes-lelketlen-kiégett egészségügyiseink, katasztrofális oktatási rendszerünk dolgozói, mogorva eladóink, nemtörődöm bürokratáink, szoc.hálón lógó ingyenélőink, folyton elkéső és táppénzen lógó alkalmazottaink, állampolgárt falutáblánál lesből bírságoló rendőreink, lehúzós vendéglátósaink, minimálbéren bejelentett, adriai vitorláson királykodó vállalkozóink, rasszistáink, huligánjaink, bűnözőink? (Kábé az egész társadalmat felsoroltam, ugye?)
Biztos a PIRÉZEKBŐL.

Csodálkozunk hát, hogy az egész társadalmunk ilyen??? Hát könyörgöm, ezek BELŐLÜNK VANNAK! MI VAGYUNK AZOK, HALLÓ! Ezek itt mind... Mibelőlünk van a kormányunktól kezdve az utcaseprőig mindenki!
Tudod, mikor fog a magyar nép olyan lenni, mint a kultúrát/demokráciát már 400 éve tanuló angol? Megmondjam?
Igen, jól tippelt, aki arra tippelt, hogy SOHA...

Nna. Pont akkor lesz a benzinkutas fizetése is ugyanannyi.
Két Hitler kép között üzent az új tankönyvek megvásárlásáról egy pesterzsébeti tanítónő a Facebookon. A tanítónő - nem alábecsülve annak fontosságát, hogy a Kisszámolót a Kosutiban is meg lehet vásárolni - (amúgy egyik kedvenc könyvesboltom, ahol valóban minden…..
Ass blaster Szómagyarázat... 2015.08.22 08:59:36
Az egyik blogon nemrég éles vita alakult ki a szülőföld fogalmáról.  Volt akiknek ez egy hazához hasonlatos pátosszal telve emlegetett, ideologizált fogalom, míg másoknak egy félremagyarázott jelentőségét, és jelentését vesztett szó. Bevallom én az utóbbiak közé tartoztam.…..
terrer 2015.08.25 15:04:56
Szülőföld, szülőhaza, szülőváros, amit számomra jelentenek:

Elsőre látható, hogy ezek összetett szavak. Létüknek tehát rám, ránk vonatkoztatva csak az esetben van értelme, ha alkotórészeiknek külön-külön is, plusz van, ami össze is köti őket. Ergo nem minden ember rendelkezik a fenti helyekkel.

A helymegnevezések "szülő-" előtagja egyértelmű, merthát magyarok vagyunk, tudunk magyarul. (Bár utóbbi sajnos egyre kevésbé következik az előbbiből.) Az a hely, ahol születtünk, és azt mondom, ilyen összetételben van némi pátosza, pozitív felhangja is.
(Ahol NEM születtünk, az nem lehet szülő-... sehogyse.)

Föld: ebben a szóösszetételben "élettér", tehát ahol (számottevő ideig) éltem. Nincs egzakt körülhatárolása, de hagyományosan leginkább kis- közép- vagy nagy tájegységet értünk alatta. Pl. Alpokalja, Dunántúli-dombság (nagy tájegység), Mezőföld, Nyírség (középtáj), Északi-Bükk, Mátralába (kistájak). (megj.: Budapest önmagában nem kistáj, hanem több kistáj találkozásánál fekszik)

Szülőföld tehát az a tájegység, ahol születtünk, ÉS felnövésünk jelentős része alatti életterünk is volt. Ha valaki csak egy napig van azon a földön átutazóban, az neki nem szülőföld, csak szülőhely. Neki nincs szülőföldje.

Haza: az az ORSZÁG, ahol OTTHON VAN az ember. Ahová tartozónak érzi magát, függetlenül attól, hogy perpillanat esetleg máshol él, vagy anno máshol született.

Szülőhaza: az az ország, ahová nemcsak születtem, de odatartozónak is érzem magam. (Nem mindenkinek esik a kettő egybe, így sok embernek nincs szülőhazája, csak születési országa és hazája, ahova a szíve húzza, külön.) Tökmindegy, ha az az ország most, felnőttkorunkra esetleg már nem létezik (NDK), vagy nem ott (Erdély). AKKOR még ott és úgy volt. A történelmet nem tagadjuk meg csak azért, mert már elmúlt. Lélekben tartozhatunk egy azóta már megszűnt országhoz is - ugyan ki tilthatná meg ezt?

Szülőváros: a város, ahol születtünk. Azon lehet vitatkozni, hogy több-e a "születési helye" rovatnál - a másik kettő fogalom alapján ez is több, mert e fogalom pozitív felhangú, amit nem használnék egy olyan helyre, ahová anyám csak átutazóban, véletlenül került, aztán szülés után tovább is utazott onnan. Tehát szülőváros: ahol születtem és egyúttal (ha a kettő egybeesik) ahova tartozónak érzem magam, mert pozitív érzelmek kötnek oda.

Fenti három fogalom egy tőről ered: az a szűkebb-tágabb, kisebb-nagyobb hely, ahol születtem, egyúttal ahova tartozónak érzem magam. Akinek ezek némelyike nem esik egybe, az a fentiek némelyikével nem rendelkezik.
Ass blaster Korlátlanul... 2015.08.23 20:59:55
Beszéljük meg a menekült kérdést. Nem az irreális szélsőséges megnyilvánulásokról akarok beszélni. Inkább arról hogy miként lehetne megoldani. Európa felé egy szakadatlan menekült áradat jön ami pontosan a gazdag nyugatot pajzsként védő szegény országokat terheli. Megint…..
terrer 2015.08.24 20:37:28
@QUERCUS: "A liberálisok nincs megoldási javaslatuk"

Tudnod KELL, hogy akik ma a fősodratú médiában liberálisnak hazudják magukat, semmiképpen nem liberálisok!!!
Egy liberális soha nem börtönöztetne be senkit pusztán azért, mert él legfontosabb liberális jogával, a szólásszabadsággal! Aki MA fennhangon liberálisként állítja be magát, többnyire diktatúra-párti anarchista, aki elbocsáttat/bebörtönöz már pusztán azért is, ha nem értesz egyet vele. Mint a régi sztalini-rákosista időkben! Vagy pl. egy liberális SOHA nem mondana olyat, hogy ez vagy az a csoport (menekültek, bevándorlók, átutazók) TÖBBEK saját polgárainknál, legfeljebb azt, hogy EGYENLŐK! És mi van most? Senki nem törődik kisebbségeinkkel, hajléktalanjainkkal, öregjeinkkel, mélyszegényeinkkel, külhonba szakadt testvéreinkkel, a kórházi várólistával, mert itt vannak a "menekültek", akikből remek politikai tőkét lehet kovácsolni!
Szánalom:-(
Az álságos mai időkre csak egy példa: üldöztek el blogokról zsidók nevében írogató vallástalanok pusztán azért, mert merészeltem elmondani, hogy mi, zsidók ezt biztosan nem akarjuk, amit ők a nevünkben mondanak...
Ők azt jobban tudják. Hát... lelkük rajta!
terrer 2015.08.24 21:25:52
@diggerdriver: sajnos az EU ebben a formában működésképtelen. Soha semmilyen egyesülés nem működött még úgy, hogy ne lett volna legfelül egy központi VALÓDI hatalom, ami irányított, még az USA-nak is van központi kormánya, és a tagállamok nem trollkodhatnak úgy, ahogy pl. itt Orbán teszi. Az EU túl laza szövetség, egy olyan szekér, amelyet az összes ló más-más irányba húz, ráadásul ezt mindenki hagyja. Az EU napjai meg vannak számlálva.

Ezt csak sietteti a rászabadított menekültáradat. Mert ez nem magától jött, hanem ránkszabadították azzal, hogy otthonaikat gazdasági/háborús úton élhetetlenné tették. Hogy melyik világhatalomnak érdeke ez, az olajállamoknak, USA-nak, Kínának, oroszoknak, talán nem is érdekes. Valószínű, mindnek egyszerre.

Van a Te műhelyed és az unió helyzete közt egy nagy különbség: a rendetlenséget csak Te csináltad, a saját kis kapacitásoddal, így nem duzzadhatott soha kezelhetetlen méretűre, de a menekültáradattal járó felfordulást MÁSOK szabadították ránk, kívülről. És ahogy Te is képtelen lettél volna egy kívülről jövő rendetlenséggel megbirkózni (ha pl. mások beborítottak volna a telkedre 500 teherautó szemetet), úgy az EU se tud majd mit kezdeni százmilliónyi menekülttel. És ez csak szerény becslés, mert csak a hétvégén megjelent bangladesiek otthon 155 milliónyian vannak... Afrika pedig 1 milliárd, és szinte senki nem szeret ott lenni... Ennyi embert ha visszatoloncolnának (nem tudják, ellen fognak állni), még szállítóeszköz se lenne elég hozzá, nemhogy pénz. És ahogy hazavinnék, már fordulna is mindenki vissza. Majd csak akkor áll meg ez a menekültáradat, amikor már itt se lesz jelentősen jobb/gazdagabb világ, mint ahonnan menekülnek. Amikor majd megszűnik a motivációjuk (mert pl. itt is háború dúl), addig viszont nem:-( A polkorrektség fogságában vergődő impotens EU biztosan nem tudja majd megoldani a helyzetet, de ha meg is próbálja, a hatalmak csak szétvernek majd a világban valahol egy újabb 100 milliós államot...
"Ma még senki nem meri kimondani, hogy a bevándorlás nem kulturális és civilizációs, hanem etnikai probléma. Ugyanis különböző nyelvű népek, az európaiaktól eltérő bőrszínű emberek érkeznek milliószámra Európába. Nagyon fontos, hogy nemcsak a kultúrájuk más, hanem az…..
terrer 2015.08.20 08:57:36
@balmoral: "Légyszi, még zsidózzál is egy kicsit, hogy teljes legyen a kép!"

Oké. Ortodox (hogy ti is értsétek: nem reform-haladó-liberalista) zsidó vagyok. (Akit a téma bővebben érdekel, olvasson utána a "hászkálá" fogalmának.) Meggyőződéses, valódi liberalista. Még valami, ami feldobhatná a napodat?
terrer 2015.08.20 11:58:22
@balmoral: mért, csak nem zavarom a munkádat?:-) Beszélgessünk kicsit:-)
Nem mondtam többet, mint hogy a tőkének a karvalytőke-válfaja kihasznál (vajon ki ne adna ebben igazat?), meg hogy az a kaszinós meg a tőzsdeguru urak leigáznak minket. Nos, az említett urak az országban közutálatnak örvendenek, mert az égvilágon semmi hasznot nem hajtottak, csak vittek. Ha egy gój erre mégis totál ész nélkül, mint egy biorobot, kicsapja az antiszemita-kártyát (egy zsidónak címezve!), az csak egyet jelenthet.
Ezért fizetik.

Az a szomorú ebben az egészben, hogy a pénz nagyon rossz helyre megy. Ennél sokkal szofisztikáltabban, értelmesebben is lehetne a munkátokat végezni, minthogy hívószavakra mindig azonosan reagáltok, mert ezt egy szirsz.r programocska - akár egy VB app, excelbe ágyazva - is tudná. Ingyér. Én mindig mondom a gazdáidnak, hogy hitbéli kérdéseket csak hitbéli emberekre szabadna bízni! Na meg értelem terén se ártana válogatni kicsit, bár tudom, a tartótisztednek sincs könnyű dolga:-( Kis ország, kis pénz, kis foci...
No, ebédelj, kis biorobot, a pécsi csoport is látod, hogy elhallgatott. Vagy váltjátok egymást? Te kis... jujujuju:-))))) Hagyd már, egy csónakban evezünk! A belső nézeteltéréseinket, légy nyugodt, kifele azért mindig elrendezzük, és neked is lesz munkád jövőre is, rá kell jobban nyomulnunk a fácséra. Mondd azt, hogy fáj a fejed, vegyél hazafele a mai kommentelésért kapott béredből három szendót a gyerekeknek, olvasd el, mit ünnepeltek ma (tudtad, hogy eredetileg augusztus 15-én ünnepelték? Szent László tette át 20-ára), aztán nézzétek a tv-t. Salom aléchem!
terrer 2015.08.20 11:59:11
@jotunder: olyan verzió lehet, hogy "is"?
Vendégszerzőnk: Kiss Heléna, a Nők a feminizmus ellen társalapítója            Kitüntető figyelemmel kíséri oldalunkat Karafiáth Orsolya. Hazánk európai értelemben…..
terrer 2015.08.07 20:19:02
@minden luk: "aki olyan ostoba csúsztatásokkal él, mint a blog szerzője az egészen biztosan nem liberális (ergo feminista), hanem a mai kormánypártok és/vagy a Jobbik nevű szervezet kulturális holdudvarába tartozik, nevezze magát bárhogy."

Aki ostobán védi a védhetetlent, egy kiégett femináci picsogását, amit mindenki lenéző szánakozással hallgat végig (esetleg ő maga is femináci), az pláne egészen biztosan nem liberális (ergo valódi feminista), hanem a mai USA-világhittérítő köreinek és/vagy Soros fizetett ügynökének ezredik libbant fika-bérnickje. (37 hozzászólás 3 év alatt.)

(Amilyen bénán ti nicket választotok, azt tanítani kéne. Leégett a fikanick-generátor, vagy csak szabira ment a fantázia?)
terrer 2015.08.07 20:42:30
@minden luk: "Te miért nácizol?"

Te miért fideszezel, amikor a nők helyzetéről egyáltalán nem pártok, hanem összességében az emberek tehetnek? (Vagy az az 50 ezer fidesz-tag erőszakoskodik az 500 ezer nővel? (Mutatnál az erőszakoskodók pártpreferenciájára egy hiteles kimutatást?) Miért használod fel (ki) a nőket arra, hogy (fizetett) politikai nézeteidet hangoztasd? Mit kevered bele az egész pártosdit a nők helyzetébe? Nem vagytok-e ti, bérlibbantak aljasabbak a nőkkel, mint a vakkomondoros? Na nem mintha az különb lenne. Együtt kéne titeket börtönbe csukni, mennyivel szebb lenne az élet!
A nőké is. Sőt, azoké különösen.
terrer 2015.08.07 21:14:25
@minden luk: "a fehér felsőbbrendűségben, álkeresztény kulturában és a patriarchális családban hívő homofőb társadallom az igazi kihívás."

Valóban! És ez a patriarchális család abszolút nem köthető pártokhoz. Vagy úgy gondolod, a fidesz megüzente, hogy asszonyt kell verni, emiatt - és csakis emiatt - a párttagok nekiesnek az asszonynak otthon??? Ha az mszp meg az ellenkezőjét, azok egyből felvilágosultak lesznek? A pártpreferencia nélküliek meg csak egy kicsit verik az asszonyt? Félig?
Vicc.
A nők egyenjogúságáért itt még a (főleg a mélyszegénységben élő) magyarok balkánközeli mentalitása miatt kell harcolni, ennek semmi köze a politikához. Hacsak úgy nem, hogy egy viccpártelnök beköltözik a nyakukra egy hétig, és mutogattatja magát a médiában. De ahhoz sincs semmi közük.

"Az, h Nyugaton ezek a jelenségek már nem annyira jellemzőek, mint Magyarországon"

MÉG nem. De hamarosan... Bár lehet, hogy a svéd nők ezt már ma is a bőrükön érzik.

"Az pedig külön vicces, hogy te próbálsz a liberalizmus nevében megszólalni, te beszélsz trollkodásról, amikor ebben a történetben az igazi homofób troll te magad vagy!"

ÉN igazi liberális vagyok, nem is használom ki a nőket arra, hogy politikai nézeteimet terjeszthessem! A trollkodásról annyit, hogy én 8 éve használom a nickemet, 1500 hozzászólással, te viszont... És mi ez a homofóbozás, hogy jön már ide, a női egyenjogúsághoz? Nem kevertél te össze a nagy trollkodásban két megnyitott ablakot?:-)
Az meg engem aztán igazán nem izgat, Soros kit taníttatott ki, a mai politikai elit a színfalak mögött mindenképp usa-barát, legfeljebb csak egyik kevésbé titkolja. Amikor ti a fidesszel egymást ütitek, én már csak egy kávét kérek...
Minden rosszban van valami jó. Ez az őrületes közhely jut eszünkbe mindarról, ami az utóbbi hónapokban Magyarországon történik. Mióta ugyanis a kormány hathatós támogatásával a közbeszéd vezérfonala a menekültügy lett, olyan dolgok derültek ki a keményen dolgozó magyar…..
terrer 2015.08.05 11:15:07
@cselo: "Ha ennyire nem tetszenek nekik a magyar emberek, akkor minek vannak szép hazánkban?"

Pénzért...
Tudom, költői kérdés volt. Dehát ha egyszer őket épp itt fizetik azért, hogy nyomják a Soros-mantrát? Nem tehetnek szegények róla, hidd el ők is szívesebben bomlasztanának Londonban... Dehát nekik ez jutott.
Azért szépen kiviláglik, mely blogok élnek amcsi pénzből, mert azok még most is rendületlenül és vakon rázzák a bevándorlóbarát pofonfát:-)
Rengeteg olyan konyhai kütyüt találni, ami megkönnyíti a lusta emberek életét. Remélem, tudjátok, hogy a legnagyobb pénzpazarlás a lustaság. Kinek van szüksége arra, hogy egy szerkezet feltörje helyette a tojást? Vagy, hogy a bögre megkeverje helyette a kávét? A lustaságnak is…..
Kövér "Köteles" László, a bús magyar bajuszkirály ismét mondott egy nagyot, miszerint ma már, tíz év távlatából azt látjuk: mindaz, amit a magyar baloldal sajátosságának, genetikai hibából fakadó torzult karakterének gondoltunk, az valójában az európai baloldal karaktere.…..
terrer 2015.08.03 18:05:51
@inebhedj - szerintem: a mostani pártok egyike sem baloldali (kisember-párti), legfeljebb csak populista. Baloldali itt legutoljára Kádár apánk munkáspártja volt.
Se egy oligarcha- se egy bankárpárt NEM LEHET BALOLDALI! Fából vaskarika...
terrer 2015.08.03 18:47:11
@Larry Silverstein: a "kisember" az, aki az átlagjövedelem alatt keres. Nem feltétlenül here, csak esetleg nincs nagybácsija az elit között.
Azt meg, hogy mit ad a fidesz, hagyjuk. Azt a másik kezével többszörösen elveszi. Ez nem baloldaliság, ez populizmus.
terrer 2015.08.04 09:13:28
@MAC-Ka: "Bocs, de nekem nem hiteles, ha valaki a (szél)jobb kedvenc becsmérlő szóhasználatával él - libbant, vagy libernyák vagy pláne libsi- miközben magát liberálisnak (amit ugye mára sztitokszóvá tettek) mondja."

Lehet, hogy meglepő lesz, amit mondok, de a liberalizmus szép és jó, a legszélesebb néptömegeket boldogítani képes eszméjét kiüresítő ál-liberálisokra legjobban (mi) a valódi liberálisok haragszanak.
Nekünk van rá a legtöbb okunk.

" de EZ megoldás? (persze biztos jó pénz lesz ez valakiknek) Mit tesznek azóta? SEMMIT. A szájukat jártatják, semmi máshoz nem értenek."

Ha figyelmesen olvasol, épp ezt mondtam. Populista frázispufogtatás, semmi valódi intézkedés. De beválik, nem? Pont nekem nem kell bizonygatnod, mennyire látszatintézkedésekre helyezik a hangsúlyt a valódiak helyett, hiszen ugyanezt sokszor én is leírom. Sajnos, de ez van. Alattomosak az eszközök.
Úgy teszünk, mintha minden rendben lenne. Majdnem minden. Majdnem rendben. Amire tegnap még felkaptuk a fejünket, az holnapra az életünk természetes része lesz. Egyszerűbb, kevésbé fájdalmas megszokni a rosszat, mint szót emelni ellene. Mert aki szót emel, az ellenség lesz, idegen…..
terrer 2015.08.03 15:57:21
@Reszelő Aladár:
-természetesen nem
-demagóg
-ez is
Nincs olyan, hogy homogén "zsidóság". Majd ha te is olvasol kicsit arról, hogy az ultraortodox messzebb van a reformzsidótól meg a neológtól, mint az arabtól, te is rájössz.
terrer 2015.08.03 16:01:20
@♔batyu♔: "a hazai liberalizmus a külföldi szolgai követése"

A ma, külföldön magát liberalistának nevező aktuálhatalmi vonulat a legkevésbé sem liberális. Aki ilyen durván fojtja el a szólásszabadságot, hogy immár a csillagászok se hívhatják feketének a fekete lyukat, az a legkisebb mértékben sem lehet liberális.
Anarchista diktátor, az még lehet.
terrer 2015.08.03 22:37:23
@milady325: gratulálunk, Ön a 6 milliomodik választópolgár, aki szerint jönnie kéne már valakinek (kinek?), aki tesz is valamit! Mind, a többiek szerint is a magyar polgár azért van, hogy mint szurkoló a meccsen, okosságokat kiabáljon be kívülállóként a saját országába.

Ki is kérdezte fennebb, hogy vajon miért nem változik itt, urambátyám-országban már évszázadok óta semmi? (Belegondolt-e, hogy esetleg pont ez a szlávos, "mindenbe beleszólunk, mit kellene tenni, csak ne minekünk kelljen"-mentalitás lehet az oka?)
Van-e még további kérdése?

"„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba…”
Surányi Miklós