Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fuben-faban

52 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nehezen elalvó, rosszul alvó gyermeknek a fürdővizébe, pici tejben feloldva tegyünk pár csepp mandula olajat. • Legfontosabb összetevi: linon, paraffin- szénhidrogén, valamint az antranilsav észtere • Hatása: csökkenti a félelemérzetet • Figyelem! Használata után ne…..
Eddig összesen : 432 Km-t tettünk meg!Éjszakára Miskolcon a HURAI CSALÁD fogadott be minket NAGY szerettel amit ez úton is HÁLÁSAN KÖSZÖNJÜNK NEKIK! Megvallom Én még maradtam volna:) Este egy kellemeset beszélgettük , hogy miért is tesszük ezt, a magyarságról, a problémákról,…..
Szeretnék én is segítséget kérni.A Magyarok Szövetsége Arany Korona Szövetkezeten belül működtetek egy gazdaudvart, ahol az őstermelők termékeinek értékesítése zajli, törvényes keretek között.Hogy mi a gazdaudvar feladata, arról itt és most nem írnék, akit érdekel, privát…..
A programmal, egy méregtelenítési folyamat indul el, így teljesen természetes, hogy az első 1-3 hétben esetleg gyengébbnek, erőtlennek érezzük magunkat. Intenzív izzadás előfordulhat, ezért fontos a lúgos fürdő/lábfürdő alkalmazása.A méregtelenítés sorrendje:Ásványianyag,…..
Ági gyógykunyhója Birsalma 2009.03.24 21:03:31
Birsalma: nálunk is terem, kellemes illatú, nagyon finom almás lepény készül belőle, citrommal, meg fahéjjal. De mint gyógynövény is nagyon fontos. Hűsítő, tehát gyulladásokra nagyon jó. Tápértéke alacsony. Gyógyhatása: A népi gyógyászatban mint hasmenést megállító…..
A dinnyemag két fajta betegségben is hozhat enyhülést. Érdemes kipróbálni. Vesebajra: A veseproblémák negyven éves kor után kezdődnek és halálunkig tart. Ez a folyamat odafigyeléssel lassítható, illetve fokozott javulás is várható. Fél liter vízben lassú forralással…..
A Kárpát-medencébe a második hullámban érkező magyarság igen magas gyógyító kultúrával rendelkezett. Szinte minden betegségre, bajra volt gyógyír őseinknél. Teljesen természetes volt az a szemlélet, hogy a betegséget mindenek előtt a lélek megbetegedése, legyengülése okozza…..
Búzához: koriander, majoranna, bazsalikom,Tönkölyhöz: koriander, kakukkfű, majoranna, bazsalikom,Barnarizshez: lestyán, curry, sáfrány, majoranna, kakukkfű,Árpához: zsálya, szegfűbors, babérlevél, kakukkfű,Köleshez: gyömbér, bazsalikom, majoranna, koriander,Rozshoz: köménymag,…..
Forrás: Deák István: A szkíta-hun-magyar (szarvas) nép eredete Képek: internet Rengeteg köszönet a sok baráti segítségért Szkítia1988-nak és Damaszkusznak! Sajnos nem látszanak néhány helyen a feliratok, ezért a kronológiai sorrend szerint felsorolom a vérvonal tagjait: Nimród-2…..
fuben-faban 2009.04.06 16:30:20
@kromek: Örömmel veszem. :)
fhirforras.blog.hu
Dr.Götli Kinga Réka:    Gyógyíts Asszony! Gyógyíts Asszony! Szíved Tiszta! Szív-Szeretet Lelked nyitja! Élet-Erő lakik benned, Szíved súgja, mit kell Tenned! Gyógyíts Asszony! Szíved Tiszta! Népünk Hitét add most vissza! Teremts újra Élet-láncot,…..
Sokunkban felvetődik a kérdés, mi is az aromaterápia, hol, hogyan és mikor, milyen területen alkalmazható.Ebben némi segítségnyújtás az alább leírtak. Az aromaterápia fogalmán belül az illatterápia tudatosan használja fel az illatok testi működésünket…..
fuben-faban 2007.10.17 23:14:39
A természetgyógyászat a természet szerepét tekinti elsődlegesnek a gyógyítás folyamatában. Az ember testi működésére ható eljárások- legyenek bármely sokirányúak- csak része a gyógyításnak, mivel testünk személyiségünknek csak egy része.

Az ember másik két: szellemi és lelki összetevőjének figyelembe vétele elengedhetetlenül fontos.

Legalább ennyire fontos, hogy betegségeink nagy hányadát okozó, személyiségünk mélyén, belső világunkban rejlő problémákat is felszámoljuk.

Ehhez nem gyógyszerek kellenek, hanem megfelelő terápiák és őszinte szembenézés magunkkal.

Azok az egyedi és megismételhetetlen csodák, akik mi emberek vagyunk, csak úgy tündökölhetnek, ha nem a magunk és a mások számára gyártott maszkok mögé rejtőzünk, hanem vállalni merjük a magunk igazi arcát, és maradéktalanul elfogadni a másikét.

Megroggyant testünk támogatásra szorul, ennek eszközei a természetben hiánytalanul megvannak. Ilyen eszköz az illatok csodálatos világa.

A szagok életünk minden pillanatát befolyásolják.

A negatív hatást kiváltóak a bűzök, az elviselhetetlen mértékű - negatív, vagy pozitív hatású – a szagok, míg a pozitív hatásúak az illatok.

Ellentétben a látással, a hallással, az inger közvetlenül az agyba jut, a szagló nyálkahártya sejtjei agyidegsejtek.

Ez az egyetlen érzékszervi működésünk, amelynek révén a központi idegrendszer közvetlen kapcsolatban van a külvilággal, itt nincsenek szelektáló védelmet biztosító szűrők, tehát “védtelenek” vagyunk velük szemben. Közvetlenül agyunk legősibb részébe, a limbikus rendszerbe jutnak el, jelentős befolyást gyakorolva életműködésünkre, közérzetünkre, viselkedésünkre.

Az illatterápia tudatosan használja fel az illatok befolyásoló hatását. Fő eszközei az illóolajok.

Hatásuk: nemcsak a limbikus idegrendszert befolyásolják, hanem összetettségük miatt a test működését is, antiszeptikus hatásuk mind külsőleg, mind belsőleg érvényesül.

Az illóolajokat különböző eljárásokkal növényekből vonják ki, ezek nem zsírosak, maradék nélkül elillannak.

Az ugyanannak a növénynek más részeiben található illóolajok eltérnek egymástól.

Nem egységes anyagok, 50- 500 között van kémiai összetevőik száma.

A mesterségesen előállított illóolajok nagyon jó illatósító anyagok, de gyógyhatásuk nincs, a lényeg, a virág “lelke” hiányzik belőlük.

Mi a baj velünk, miért fél tőlünk a világ? Könnyen megkapjuk a választ. A montreali McGill Egyetem kiváló professzora, Wilder Penfield, évekkel ezelőtt (1960-65 között) megbízatást kapott a Rockefeller alapítványtól, hogy kutassa ki és bizonyítsa be melyik a földünk…..
Echinacea, vörös kúpvirágEchinacea, a nátha elleni gyógynövény megint felforgatta a bizonyítékon alapuló orvoslás világát. Egy 14 vizsgálaton alapuló metaanalízis bizonyította, hogy az echinacea a nátha esélyét 58 százalékkal csökkentette. A tanulmány azt is kimutatta, hogy…..
fuben-faban 2008.12.31 19:38:58
Allergiásnak született?Az allergiás megbetegedések száma elképesztő méreteket ölt. A statisztikák szerint egy iparilag fejlett országban napjainkban született gyermeknek hatszor nagyobb az esélye, hogy ekcémás lesz és háromszor valószínűbb, hogy asztmás tünetek lépnek fel…..
Pikkelysömörre az egyetlen hatékony módszer a következő:Hawaii Noni napi 30 ml-t kell meginni, sok folyadék fogyasztás, ( a folyadék az tiszta víz, legalább 2 l/ nap) , a pikkelysömörös bőrfelületet bekenni vele. Meg kell hagyni, hogy megszáradjon rajta. Aztán lehet lemosni, vagy…..
Az allergének több különböző szerven súlyosabb tüneteket okoznak.Az allergiát az Európai Unió népbetegségnek minősítette.Allergia megelőzés a születés percétől a felnövekvő generációk egészsége érdekében kisgyermek és serdülőkorban „az immunrendszer…..
Manapság alig van valaki, aki ne küzdene valamilyen pigmentációs problémával, mint például a szeplő, májfolt, barnás vagy éppen festékhiányos elszineződések a bőrön. Számukra lett összeállítva ez a kúra1. A kúra első hetében kell elkezdeni inni a NewVera italt. Napi 30…..
Gombák és baktériumok minden emberen és emberben hemzsegnek. Nagy részük jó szándékú (és elengedhetetlen az egészséges működés szempontjából), kisebb részük rossz. Az, hogy ez utóbbiak okoznak-e kárt is, attól függ, hogy találnak-e rést a szervezet immunrendszerén. Ha…..
Az első feladat az állati fehérjék teljes kiküszöbölése az étrendből. Ezek a következők: mindenféle hús, (a hal is!) húsipari termékek, készítmények (felvágottak, szalámik, kolbászok, stb.) a tej, a tejtermékek (túró, tejföl, sajtok, kakaó, tejtermék alapú krémek,…..