Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vlado63

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kongói Szabadállam 1890-1908 Ez a Rejtő Jenőt idéző cím nem kattintásvadász. A Kongói Szabadállam 1890-re, II. Lipót belga király mesterkedései eredményeképpen jött létre, aki olyan ügyesen játszotta ki a versengó nagyhatalmakat (Franciaországot, Nagy-Britanniát, Németországot és Portugáliát)…..
Vlado63 2019.09.22 11:41:25
@Lesből Támadó Szárítókötél: !

Miféle orosz gaazdasági gyarmatosítás van itt? Árulja már el nekem
valaki!
(Tőlük vettük a metrót vagy Paks 2 - mi döntöttünk úgy, hogy megrendeljük...
arról meg nem tehetünk, hogy onnan a legcélszerúbb beszerezni a gázt...)
Fotó: Bődey János / Index Vujity Tvrtko hazatér Amerikából, az ATV-hez igazol, ott pedig előbb megkapja Kálmán Olga korábbi műsorát, az Egyenes beszédet, aztán később saját műsort is indít - írta meg a Blikk. Az értesülést Németh Szilárd, a csatorna programigazgatója is megerősítette a lapnak:…..
Vlado63 2017.06.02 19:42:14
Orbán ellenfelei egy olyan focicsapatra hasonlítanak, akik a sokadik megalázó vereség után is ugyanazzal a vesztes taktikával futnak ki a pályára. Sőt, a borítékolható bukás előtt/közben még kifejezetten lelkesek is, aztán meg nem értik az eredményt. Nézem a CEU-ért menetelő tömeget, és magamban…..
Vlado63 2017.04.13 22:10:28
@Revolutionist:
Ekkora marhaságot!
Egy forradalomhoz 3 dolog szükséges:
1'. világos cél és program: ez hol van? Rendben van, Orbán megy, de ki jön helyette és mit fog csinálni?
2. Egy karizmatikus vezető. Az állandóan balhézó Gulyás Márton lenne az?
3. Támogatás. Az összes közvélemény kutatónál magasan vezet a Fidesz. Az nem elég, ha pár ezer lelkes fiatal kivonul az utcára, a csendes többség meg Orbánnak drukkol...
Ponyemájete?
Az űrben begyűjtött és a Földre továbbított napenergia hasznosítása lehet a jövő egyik meghatározó megújuló energiaforrása, legalábbis ezt állítják a glasgow-i Strathclyde Egyetem kutatómérnökei. A probléma nem is feltétlenül a begyűjtéssel, hanem a továbbítással…..
  Pesty László Cigány út című dokumentumfilmje kapcsán a Médiatanács több beadvánnyal is foglalkozott. A vizsgálatok eredményéről egy korábbi bejegyzésben már szóltunk. Az eset azonban felvet egy másik kérdést is: lehet-e, kell-e számon kérni a kiegyensúlyozott…..
Vlado63 2012.06.11 01:33:08
@rockjano: mond már kedves Janó, hogy a sváboknak, a horvátoknak miért nem kellett a pozitív diszkrimináció? Nem elég a segéy, meg a lakhatási hozzájárulás, meg a tököm tudja micsoda? A Kádár érában volt 50 éve a cigányságnak, hogy felzárkózzék, volt munka, tanulás, ingyen. Aztán hány orvos, hány mérnök lett belőlük? Én eggyel sem találkoztam. A magyar lakosságnak már elege van a türelemből, elég türelmesen nézi, hogy gyilkolásszák az öregjeiket. Tetszik a fajvédőknek vagy nem,egyre inkább elege van már a népnek ebből a kisebbségből! Szomorú jövőt jósolok!
Vlado63 2012.06.11 01:40:38
@zaxam: lehet, hogy kurvaanyázik, az nem érdekel, de amit leírt, a tartalom, az nyűgözött le!
Vlado63 2012.06.11 02:24:18
@rockjano: hát éppen ez a baj! Miért van roma probléma? Továbbra is kérdés: miért épp a cigányság nem tudott asszimilálódni, nme csak itt, hanem sehol a világon?

Amenniyben Te is úgy hajtanád álomra(?) a fejed, nem tudva, hogy mikor törnek rád, örökös rettegésben élnél, akkor nem lenne demagógia, hanem a könyörtelen valóság. Mert ugye az sem igaz, hogy már legalábbis százas számban vannak azok az áldozatok, akikkel a cigányok bántak el.

Nem tudom, hogy jársz-e a hétköznapokban, de ha igen, akkor elég, ha meghallgatod az utca emberét, és máris tudod, hogy ki a nép, és milyen véleménnyel van azokról, akit Te védelmezel.

Igen, itt van és itt lesz a probléma, de mint írtam, nem jósolok szerencsé véget megoldásként.
A Médiatanács Pesty László Cigány út című dokumentumfilmje tárgyában több beadványt is vizsgált. A hatósági vizsgálat nem állapított meg jogsértést – írta szerdai bejegyzésében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának blogja. A Pesty Fekete doboz…..
Vlado63 2012.06.01 14:41:48
@Brendel Mátyás: Matyikám, a te logikád szabályai szerint, de nem baj. Számomra pedig öröm, hogy a Jobbik fokozatosan tért nyer, kezd aktivizálódni a magyar lakosság immunrendszere és olyan világ jön majd, amely világ a magadfajtáknak nem lesz örömteli. De acsarkodásoddal és bunkózásoddal csak megerősítesz abban, hogy köv. választáson a Jobbikra kell szavaznom, annak ellenére, hogy egy valódi baloldalt kedvelnék, liberális majmok nélkül. És ezzel a boldog tudattal a veled való "eszmecserét" részemről lezártnak tekintem!
Vlado63 2012.06.01 18:26:30
@Brendel Mátyás: még egyet elfelejtettem, egy kívánságot: ha Magyarországon vagy, akkor egy kancigán találjon rád, ha meg ile-de-francba, akkor egy algériai újfrancia. De ott is lehet kancigán is, hiába üldözte el a hasonlóan tuskó Sárközy a szeretett néped, maradt még ott bőven, van remény így, hogy kívánságom teljesül.
Vlado63 2012.06.02 01:39:28
@Brendel Mátyás: Azért a francia Breivikre vigyázz, kedves barátom!
(És mellékesen jártam már a Párizs könyéki kisvárosokban, ott sem javasolták, hogy éjjel kimászkáljon az ember. Szóval qrvára jó abban az Európában, amely téged befogadott.
Maradj is ott, mi meg nácikok, elleszünk majd itt valahogy, és lerendezzük a dolgokat.
Vannak érthetetlen dolgok, és vannak érthetetlen dolgok, amelyek még érthetetlenebekké válnak ha az ember többet tud meg róluk. Tegnap Nagykanizsán több házat is megjelőltek szélsőjobboldaliak, megjelőlték őket, hogy fel fogják gyújtani, mert mocskos cigányok laknak benne.…..
Vlado63 2012.05.31 10:31:23
Kedves Ősbölény!
Akkor még egyszer: én is jártam (műszaki) egyetemre, akkor, amikor a cigányságnak minden adott volt: szoc. lakás, kedvezménnyel, munkahely, stb. Egyetlen évfolyamtársam nem volt, aki cigány lett volna. lehet, hogy más utakat jártunk be, de én egyetlen cigány orvossal sem találkoztam, életem folyamán.
A nyári szünetekben fizikai munkát végeztem. Cigányok is dolgoztak velem, csinálták is a dolgukat. Kivétel csak a fizetés utáni egy-két nap. Akkor egyetlen cigány sem jött dolgozni, de ezt valahogyan elnézték nekik (akkor még igen, de a multiknál ez már nem megy)!
Felesleges a példákkal jönnöd: egy-két kivétel mindenütt van, ez nem magyaráz semmit. Azt magyarázd meg inkább, hogy a börtönlakók 90 %-a miért cigány, szinte minden erőszakos bűncselekmény (főleg öregek ellen) elkövetője miért cigány? Miért a cigányokat utálja a lakosság, miért nem a svábokat vagy a horvátokat? Sajnos, gyenge és szánalmas a cigánymosdatásod, a kedvenceid gondoskodnak róla, hogy újra és újra igazolják, amiért nem szeretjük őket! Inkább arról beszélj, hogy mit tesznek "ők", hogy elkerüljék a társadalmi robbanást, amely ránk és rájuk vár, mert egy idő után ez az együttélés (parazita életmód) nem folytatható. Ha a magyar állam nem nyomná a pénzszivattyút, egyes cigány falvakban (pl. Tiszabő) már éhen halnának a cigányok, még önfenntartásra, és életük megszervezésére sem képesek és sohasem voltak, csak mindig a máséból tudtak élni!
Vlado63 2012.06.01 12:32:29
@ősbölény: ezt a primitívséget! Talán ne felejtsük el, hogy az iszlám népesség Nyugat Európában, bár nem szerencsés, hogy ott van, az legalább nem folytat parazita életmódot. Azok dolgoznak, máskülönben a németek már régen elzavarták volna őket a búsba. Hogy a cigányoktól várjuk a felemelkedésünket? Ez egy vicc! Milyen munkát lehet rábízni egy négy elemit végzett, hatgyerekes cigányasszonyra, (márha egyáltalában akarna dolgozni). Lehet, hogy a bizánci görögök sorsára jutunk, vagy még inkább az egyik politikusunk mondása következik be: 3 millió nyugdíjas fog szembenézni 3 millió cigánnyal, az 1 millió (jórész "magyarok") által megtermelt javakért. Méghogy erre néhány évtizedet várni kell? Ősbölény! Nincs még egy évtized sem! Csak a számokat kell megvizsgálni: mennyibe kerül a szoc. segély, az ingyen tankönyv, a börtön és így tovább, és szembe kell állítani az egyre vérszegényebb költségvetési bevételi oldallal és világosan látható: ennek csak robbanás lehet a vége.
Az is érdekelne, hogy miért ez az örökös "kirekesztés" kifejezés. Az én tapasztalataim szerint, ha egy cigányember bizonyít, akkor semmiféle megkülönböztetésben nem részesül, sőt... Persze előítéletek vannak: én sem lépek semmilyen üzleti kapcsolatba cigánnyal, mert eddig mindegyik átvert valahogyan, ez pedig tapasztalat. Mondd, Magyarországon élsz Te? Vagy csak provokációnak szánod ezt a szánalmas cigányvédő dumát? Az emberek nem hülyék és tapasztalataik vannak, eszmefuttatásaid számukra nevetségesek.
Vlado63 2012.06.01 12:40:53
@ősbölény: "integrálva természetesen a roma kultúrát a mi nyelvünkön". Mi a túró? Mi az a roma kultúra? A parazita életmód, a bűnözés, az agresszió? Eszednél vagy ember? Ki a fene magyar venne egyébként feleségül egy romalányt a putriból? Ki menne hozzá egy boxos elhízott kancigányhoz a normális magyar (pontosítok: nem cigány) lányok közül, oda bele a putriba, hogy ő is gyárthassa a gyerekeket? Megáll az ész, egyeseknek még ilyen beteg gondolataik is vannak? Miért van, hogy amíg a sváb, a horvát, stb. ebben a múlt században gyakorlatilag két generáció allatt felszívódott, addig a cigányoknak ez több évszázad alatt még halványan sem sikerült? Miért nem utálja az átlag magyar a svábot és miért utálja a cigányt?