Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsoofka

149 bejegyzést írt és 3183 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
June totyog hazafelé Lydia nénivel a nyomában, az egész jelenet kísértetiesen hasonlít arra a Kinder Pingui reklámra. A Lawrence kúria időközben nagy változáson esett át, Lydia nénitől megtudjuk hogy Gileád átveszi a wasingtoni divatot, így minden ház úgy lesz berendezve, ahogy az ottaniak,…..
Unfit Születés Day van egy Andy nevű parancsnok házában, a szülőszoba dugig van töltve kántáló szolgálólányokkal, akik mondják ugyan a kismamának, hogy meddig tartsa bent a levegőt, de szerintem meg nem nagyon van mit bent tartani, tekintve hogy húszan szívják el épp előle. June nem vágom, mikor…..
Szolg.közl.: sok vót a hét. Meaculpa. Nem mondom, hogy nem lesz még ilyen, mert lesz. Deres all the way Ha valaki aszitte, hogy majd ebben a részben lesz olyan történés, ami előrébb tekeri a westerosi történelem valíriai acélpánttal megerősített, korhadó kerekét, azon még Vas-szigeteken is…..
Zsoofka 2019.04.30 08:43:24
@Charlie100: Ugyanezt írtam én is az egyik face oldalra... Erre azt kaptam: miért? mit vártam? megisznak közösen egy csésze teát? Hát pl - de egy sztorit mindenképp....
                            "Kiszabadult egy elviselhetetlen élethelyzetből." Hááát nem egy sikersorozat volt ez az utolsó hét, sőt az egész évad sem... András ennek megfelelő hangulatban lézeng Adél előszobájában és bebocsátásra vár. Lássuk:..
Zsoofka 2017.12.30 16:31:57
@Tarnai Rwin: Egyetértek. Nem szerettem Adél és nem értem az általa képviselt koncepciót sem. Dargay szánom, hogy egy ennyi kapcsolat után képes “beleszeretni “ ebbe a nőbe. Talán pont ez volt a cél: megmutassák mennyire magányos András, hogy már egy ennyi kapcdolat után képes vonzalmat táplálni ...
Zsoofka 2017.12.31 06:41:18
@schanc: Gondolkodtam ezen. Anno Ágnest se bírtam. Szerintem ez egy indulatáttétel: igazából azt nem szerettem, amilyennné Andrást tették ezekre a napokra....
Zsoofka 2018.01.02 11:12:52
@Lunara: Én nem tudok róla, ez sixx asztala....
                                  "Nagyon erősen éltem ahhoz, hogy könnyen haljak meg!" Csütörtök van, Edittel ma találkozunk utoljára. Sajnos az ő történetszála legjobb esetben is keserédes véget érhet. ..
Zsoofka 2017.12.29 14:49:13
@schanc: +1
Lassan eljutunk az idei terápiás folyamat végére és eléggé szarul állunk: Zsoltot már nem kezelheti tovább a jó pszichológus, Krisztina meg köszöni, de nem kér többet belőle. Mi lesz vajon Sándorral? Ezen a fronton sem mennek túl jól a dolgok: Dargay kedden felkeresi a…..
Zsoofka 2017.12.28 11:11:13
@schanc: Kíváncsi voltam hogy ezt a menetet kinek adod… Úgy gondolom hogy András megérzései végig jók voltak. Csak Adél hathatós közreműködésével avatkozott be úgy ahogy beavatkozott. Igen, ez neki övön aluli ütés volt, de szerintem ezt sem kellene magára venni. Ez az eset végképp Szupervízió után kiált.
                                                                       "Nincs már türelmem, elfogyott" Kedd van, vagy inkább szerda? Krisztina jön, de egy nappal későbbi a dátum... Biztosan történt valami performansz kedden, ezért…..
Zsoofka 2017.12.28 08:44:11
@spamdog: Jaj.
Zsoofka 2017.12.28 08:46:07
@spamdog: volt kavar a napok között, de gondoltam a 31. után HBO világban is a 32. jön.... a hbogo segítségével elkészített a posztok már egy hete élesítve vannak.... :(
                                "Ilyenkor van értelme, amikor maga itt van..." Hétfő van, ma elbúcsúzunk Zsolttól. A múlt héten egész messzire eljutottunk vele. Elmesélte, hogy mégsem bántotta Ritát, "csak" átvitt értelemben felelős a haláláért. Olyat mondott,…..
Zsoofka 2017.12.26 15:03:51
@schanc: én nem látom ilyen sötéten. Szerintem van esély hogy a fiú felvegye a kesztyűt... sok múlik a másik pszichológuson, aki meg örökli az új börtönben.
Szerda este van, csengetnek. Dargay hamutállal a kezében nyit ajtót, de nem Sándort találja ott, hanem a zaklatott Júliát. Ma hozta el utoljára Sándort, jelenti be. Az Öregnek nem használ a terápia, abba kell hagyni. Veszélyes. Mármint Sándor. A múltkor úgy meglökte, hogy felhasadt…..
Zsoofka 2017.12.22 18:07:41
Zsoofka 2017.12.23 10:27:49
@Tarnai Rwin: az hbogo-n fenn van a teljes évad!
Úgy tűnik Dargay András végre eljut ahhoz a bizonyos "másik" orvoshoz, aki képek alapján valahol a Mars expedíció és a 23. század határán rendel. De baj van: ezt is győzködni kell a Parkinsonról. Még a végén megint azt a diagnózist kapja, hogy nem beteg. Illetve mégis: lelki eredetű lehet a baj.…..
Csütörtök van, Dargay és Vanda épp szakítanak. Nincs ám hangos dráma, csak amolyan pszichológus módra mennek a dolgok. A csaj pakol, András szabadkozik - nem kell ezt most rögtön, ráért volna holnap is. De Vanda szerint jobb ezen gyorsan túl lenni. Viszi a turmixgépet és a…..
Kedd reggel van és meglepő helyen nyitunk: Adél hálószobájában. A pszichiátert nem hagyja nyugodtan Dargay nyűgje, képes felhívni telefonon és egy újabb konzultációs időpontot ajánlani. Persze kizárólag a Sándor-ügy okán. De a férfi megint lerázza: rázós a hete, nem ér rá…..
                                             "Mindenkinek megvan a maga igaza valahol." Különös hangulata van egy terápiás helyszínnek. Bár Dargay késik, Zsolt és őre a szobában várnak a pszichológusra. A fiú mereven bámulja a…..
                                                          " Néha egy aszpirin tényleg csak egy aszpirin-" Dargay pénteken hazacuccolja Bencét. Érzékeny búcsút vesznek, megegyeznek a rendszeres találkozókban, de a gyereknek az anyja mellett a helye. Bence aggódik apuka magánya miatt, de Dargay…..
Zsoofka 2017.12.18 19:33:22
@schanc: Nekem az első evadtol nagyon erős a kontraszt Dargay a pszichológus és Dargay a magánember között. Nyilván tudom, hogy ez szándékos, de nekem túl sok. Mintha nem ugyanaz az ember lenne. Kizárt dolog hogy ennyire rosszul lássa az a saját helyzet az, aki pl. Editet vagy Zsoltot ennyire szépen kiismeri és tud is nekik segíteni...
                                "Azt tette, amit az adott pillanatban a legjobbnak gondolt...." Ismét egy régi ismerős, Orsolya ül a kanapén: küzd a gyermekével, ehhez kér segítséget. Miközben elmélkednek, füst gomolyog a szobaajtó alatt. Bence épp süt - konyharuhát. Dargay nagy puffogva eloltja a…..
Zsoofka 2017.12.18 19:30:23
@schanc: Nekem ez lett a kedvenc szálam.... Edit kíméletlenül őszinte és szigorú magával!
                                                                            "Ez most nem a maga-azt-gondolja helyzet...." Csütörtök van, erősen kezdünk ma. Sándor vén balfasznak aposztrofálja magát, majd hosszú fejtegetésbe…..
                                                                     "Az ember elszokik attól, hogy nőnek tekintik." Ismét múltat idézünk - Zsófi ül a kanapén. Várandós és aggódós. Gyerekei lesznek, pedig még maga is…..
                                                                              "El tudom képzelni. Nem, nem tudja." András nem bírja ki. Kinyomozza, hogy hol dedikál Ágnes és trollként megjelenik ott. Türelmesen kivárja a sorát…..
Dargay újabb családtagja felé nyit: a lánya érkezik hozzá vendégségbe. Persze korábban és persze összetalálkozik a majdnem-meztelen barátnővel. Réka csendben mosolyog magában, szerintem örül, hogy apuka kezdi összeszedni magát...
A Nagy Asszony ismét azon a kanapén ül, talán egy sértett pávához hasonlít leginkább. Mi történhetett?..
Kedd van, Krisztina áll az ajtóban, mocskos kézzel: defekt, kerékcsere. Ezúttal jogos a kézmosás.....
Zsoofka 2017.12.08 13:56:36
@Traktorka: Dargay mondta Krisztinának, hogy szerinte a nő apja halála után egy másik hasonló férfit keresett magának. Azt hitte hogy a leendő férje támasza lesz, úgy mint annak idején az apja. Csak hogy a férj átvette az irányító szerepet, a nő meg nem tanultam meg korábban hogy hogyan kell ezt kivédeni, mert nem volt rá szüksége… Azt hiszem valahogy így volt a dinamika.... persze messze még a vég, ez a meztelen család feeling nekem nagyon nem tetszik… Mármint az az irány amibe ez elvihet. Lehet hogy a lány és az apja között nem épp egészséges kapcsolat volt…
                                                     "Megfogadtam egy tanácsát, és úgy hiszem, jól tettem!" Szerda van, Sándor érkezik. A háta jobban fáj, mint valaha. A kanapéra mégsem fekszik le, mert hogy nézne már az ki... Inkább…..
                                                                   "Úgy érzi, hogy nem érdemelte meg Rita szerelmét?" Gondolom pszichplóguséknál szakmai ártalom a cigarettázás... Stimuláns nélkül nem bírnák elviselni a…..
                                              "Hogyan tesszük tönkre a gyerekeinket a puszta létezésünkkel?" A nap, amikor kedvenc pszichológusunk Halott Pénzt énekel és mosogat. OMG. És a nap, amikor Bence megtudja, hogy apuka élénken…..
                                                 "Minél rosszabbul állnak a dolgaid, annál jobban kell kinézned!" Dargaynak jót tett a pálesz. 7:13-kor ébred, lágy konyhai hangokra.  Az idill teljes: Vanda és Bence épp reggelit csinálnak,…..