Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kron

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán mi magyarok a saját magyar konyhánk után az olasz konyhát szeretjük a legjobban. A tésztaételek között  az egyik legjelentősebb mértékben a bolognait fogyasztjuk. arra voltunk kíváncsiak, hogyha kevés időnk van, akkor melyik bolti bolognai szósz tudja megadni azt az ízélményt leginkább, amit a…..
Kron 2021.12.02 04:09:59
@pessi: Esetleg kijönnél hozzánk Bolognába és elmesélnéd ezt a "Bolognai nincs"-et az itteni olaszoknak is. Biztos meglepődve hallgatnák. A Bolognai szószt olaszul ragù alla bolognese-nek mondják vagy szóban röviden bologny-nak, néha valóban használják a ragu-t is, de az a legritkább eset. Itt a kedvenc bolognai éttermem olasz nyelvű étlapja. Ezen láthatod: www.alpappagallo.it/wp-content/uploads/2020/08/menu_torre.pdf

A széles tésztát megerősítem, spagettit még a boltokban is alig találsz.
Harminchárom évvel ezelőtt az emberiség egyik legnagyobb atomkatasztrófája - mely a Szovjetunió ukrajnai területén, Pripjaty városa mellett, Csernobil közelében a Lenin atomerőmű 4-es reaktorában történt 1986 április 26-án éjjel 1 óra 23 perckor - örökre megváltoztatta az emberek gondolkodását az…..
Kron 2019.11.11 00:56:33
@Tartalom: nincsenek tévedhetetlen emberek, mindannyian leírhatunk tévedésből vagy figyelmetlenségből nem kellően ellenőrzött információt. a legnagyobb igyekezetem ellenére velem is fordult már elő. nem is szoktam szóvá tenni, ha ilyennel találkozom, de amiket itt írogatsz, abból legfeljebb a kötőszavaknak meg a névelők állják ki a történelem próbáját. egyetlen mondatod sem felel meg a valóságnak. ezt azért már valahol művészet összehozni.
Mit lehet mondani egy közpénzből eltartott cég kommunikációs osztályára, ha az abból űz sportot, hogy a nekik írt leveleket vagy minősíthetetlen hangnemben válaszolja meg, kioktatja a kérdező újságírót és/vagy bloggert, félvállról veszi a kérdéseket és tulajdonképpen…..
... ha van 5-15 millió dollárunk, de vendégként is megszállhatunk majd nála. A színész a napokban jelentette be ugyanis, milyen tervei vannak a Belize-ben 10 éve, 1.75 millió dollárért megvásárolt 42 hektáros Blackadore Caye-en. A Belize-i partoktól 45 perces hajóútra fekvő…..
Kron 2015.04.05 15:01:44
@Jazo: ez a sziget a chetumal öböl kellős közepén van, viharoktól (majd hogy nem 4 oldalról) meglehetősen védett helyen. ráadásul itt elég sekély a tenger, nincsenek rettenetes hullámok. hurrikántól nem fogja megvédeni semmi, ahogy a térségben mást sem. az erózió, az nyilván meg fogja enni 20-30 év alatt (a képekről úgy tűnik, hogy már most is elég beteg a hely), de addigra bőven kitermeli az árát.
Amikor néhány hete a Johammer J1-eséről olvastam, a megosztó formát látva felmerült bennem a kérdés, hogy vajon melyek lehetnek minden idők legrandább motorkerékpárjai. Nem könnyű kérdés, hiszen ízlésről nincs túl sok értelme vitatkozni, ráadásul a témában már számos…..
A múltkori nagy bejelentés óta nem foglalkoztunk a hazai rendezésű világbajnoksággal, most viszont pótoljuk a hiányosságok egyikét, ebben a posztban a helyszínekkel fogunk foglalkozni. Már az első Orbán-kormány is kiemelten foglalkozott a stadionok helyzetével, akkor készült el…..
Kron 2014.04.24 20:19:20
@Kotkodus: hát ha még el is olvasnád amit írtam, (esetleg megnéznéd?), akkor már te is tisztában lennél az irónia fogalmával. (azért segítek: nincs honlapja és Makovecz-tervek alapján készült)
Miután végeztem a legjobb börtönös filmek felkutatásával (ennek eredményéről ITT tájékozódhattok), megszavaztattam az olvasókkal, hogy milyen témában lenne érdemes elmélyednem és összeállítanom egy hasonlóan részletes toplistát. A legtöbb voks a westernfilmekre érkezett…..
Két adás van hátra az RTL Klub őszének egyik újoncából: a csatorna ugyanis a kilencedik adás után leveszi műsoráról Sebestyén Balázs és Vadon János talkshowba ágyazott ökörködését. A hivatalos verzió alapján ebben semmi meglepő nincsen, kilenc részre terveztek, nem a…..
Kron 2013.11.27 23:37:53
@makk_ász: iszonyat szorgalommal. legürizett vagy 20 évet az rtl csoportnál, mint mindenes. mindenféle szemét háttér munkát vállalt, talán csak wc-t nem pucolt, hogy előbbre jusson. a 20-as éveiben nagyon tehetséges volt. a színházát (tacs) simán együtt lehetett említeni a l'art pour l'art-al.

mára vagy kiégett vagy "lezüllött" vagy "csak" belemocsarasodott a reggeli pákóhívogatásba. de az is lehet, hogy nem kap normális lehetőséget. kb. 100 ponttal több az iq-ja, mint balázsnak, (ellentétben vele, jelleme is akad), de az árnyékából nem tud, nem akar, vagy nem mer kilépni. még a menedzserük is közös. a jelenlegi (nagyon gyenge) "showman" felhozatalban hajós mellett talán az egyetlen, aki képes lenne egy igényesebb, nem szellemi fogyatékosok szintjére méretezett show műsort levezetni, de nem hiszem, hogy ezt valaha is tudja bizonyítani.
Ugye emlékeztek még arra a jelenetre a Gravitációból, amikor az űrben egyre elkeseredettebb Sandra Bullock végre jelet fog és "beszélgetésbe" kezd egy földről rádiózó férfival. Különböző nyelveket beszélnek, nem értik egymást, a nő mégis megnyugszik egy csecsemő…..
Azt hittem, hogy nincs attól lejjebb, amikor valakinek a halálhírével szórakoznak és akarnak újabb, Kínában gyártott, fölösleges hulladékot eladni. Legutóbb Árpád húzta fel magát - teljes joggal - egy hasonló levélen. De van lejjebb, most esett be a privát fiókomba (nem…..
Kron 2013.07.16 02:02:25
visszaválaszolni semmi értelme a robotoknak, csak visszaigazoljátok vele a címet, hogy élő. szerintem két lehetőség van: az első, talán a "normálisabb" reakció: delete és kész. ilyen szemét világban élünk. tudomásul kell venni, meg kell szokni. azért némi levelező rutinnal kb. 0.2-0.5 másodperc alatt el lehet dönteni, hogy ez egy szemétbe való levél. nem kell ahhoz végigolvasni.

a második lehetőséget már többen is vázolták. ha már tényleg érdemben reagálni akarunk: rendelni kell belőle sokat, az ország különféle pontjaira. azt is megértem, aki így cselekszik.

nekem abból lett elegem, hogy mindenféle szemét hirdetést a közterületi parkolón bedugdosnak az ablaktörlő alá vagy az ablak gumikédere alá. a helyi autónepper heti rendszerességgel nyomta minden autóra, hogy kp-ért megveszi. még a 20 éves roncsokra is, válogatás nélkül. sikerült már ilyennel télen a lefagyott lapátgumimat is feltépniük, legutóbb meg valami olyan festékes papírt raktak a törlő alá, hogy eső után megfogta a szélvédőt. 20 percen át sikáltam, végül acetonnal sikerült leoldani.

következő alkalommal ráértem, összegyűjtöttem a telepen összes autó lapátja alól ezeket a kis papírokat. bementem az irodába, ledaráltam a "konfetti gyártó" (0.5mm X 0.5mm) iratmegsemmisítőn, bele a 25 literes tartályába, ami félig már tele volt, majd besétáltam az autókereskedésbe amelyik hirdetett, és udvariasan tájékoztattam őket, hogy elvesztettek néhány fontos papírt, amit összeszedtem és visszahoztam. majd egy félkörös mozdulattal szétszórtam az irodájukban, aztán mielőtt felfogták volna mi történt, gyorsan távoztam. 2-3 napig volt mit takarítaniuk. persze, azóta ugyan úgy pakolgatják a lapát alá a szórólapjaikat.
Mindannyian hagytunk már ezt-azt autó tetején vagy a motorháztetőn. Ebben a videóban is hasonlót látunk, igaz, itt egy kerámiabögre maradt a SUV lökhárítóján. A motoros észreveszi, leemeli és beadja az ablakon: mi ez, ha nem jófejség? Nekem sikerült már így elvesztenem…..
Elkészült ByeAlex új videoklipje a korábban megjelent Nekemte című dalhoz. A rengeteg szuggesztív elemet tartalmazó kisfilmben az előadó mellett állandó gitárosa is feltűnik, aki eleinte látszólag nagy gondban van, amiért nem tudja hogyan kell befűzni a filmet az analóg…..
Nem találok savakat. Nem elírás: Boris Vian szürreális szerelmesregényének Michel Gondry által filmre álmodott szürreális adaptációjának a L'art pour L'art Besenyő családját idézően szürreális szinkronja ilyen és ehhez hasonló sziporkákat puffogtat az év egyik legzsúfoltabb…..
TComment Tekert vagy nem tekert? 2013.05.10 11:42:31
Mai Égéstér-adásunk kommentposztja. Direktlink a letöltéshez...