Regisztráció Blogot indítok
Adatok
typotex

19 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
November 23., szerda, 18:00-20:00  Műcsarnok (1146 Budapest, Dózsa György u. 37.)   Orosz István: Holbein és követeinek története & Anamorfózis – a perspektíva egy szélsőséges eseteOrosz István Kossuth-díjas grafikusművész tart előadást. Ifjabb Hans Holbein…..
November 29-én a felületen barangolunk. Tillmann József, a MOME oktatója két webergonómussal, Bővíz Lászlóval és Rung Andrással karöltve webhasználhatóságról, kattintásról, vizualitásról beszél. EGYSZERŰSÉG A WEBENA közhiedelemmel ellentétben a weben mindenkit az…..
November 15., kedd, 18:00-20:00  Kossuth Klub (1088 Múzeum u. 7.) Bodó Balázs közgazdász, szerzői jogi szakértő a kalózkodás és a kultúra lehetséges kapcsolatait vázolja: miként befolyásolják a fájlcserélő hálózatokon illegálisan vagy félillegálisan tartalmat…..
November 15., kedd, 18:00-20:00 - Kossuth Klub (1088 Múzeum u. 7.)  Pléh Csaba: Fecseg a felszín – Olvasók a weben Forrás: Gonereading.comA Homo Textus hálólakó emberként szinte csak felületekben tud gondolkodni. Ujjai klikkelésre görbülnek. Szemei cikáznak. Agya a kép- és…..
  November 23., szerda, 18:00-20:00  Műcsarnok (1146 Budapest, Dózsa György u. 37.)   Orosz István: Holbein és követeinek története & Anamorfózis – a perspektíva egy szélsőséges esete     Második alkalommal Orosz István Kossuth-díjas…..
Képfilozófiák a Műcsarnokban! November 10., csütörtök, 18:00-20:00 Műcsarnok   Gábor György: A rombolás akarata – Jeruzsálem pusztulása Gyenge Zoltán: Kinek az akarata? – Ábrahám és Izsák története   Kapcsolódó könyv: Bacsó Béla – Gábor György…..
A tér feletti uralom megszerzése és elvesztése  A körülöttünk lévő világ tárgyainak, jelenségeinek leírása, valósághű ábrázolása, a környezet viszonyait visszatükröző modell megalkotása az emberiség régi vágya. Az épített és a természeti környezet térbeli…..
Typotex Egyetem Lájkolom a lájkod 2011.11.02 15:43:00
„A közösségi oldalak sok felhasználója sorolja fel emberek százait, sőt ezreit is a barátaiként, közelebbről megnézve kiderül, hogy a Facebook átlagos felhasználóinak körülbelül száztíz barátjuk van.29 Világosan láthatóvá válik az is, hogy ezeknek csak egy része…..
Typotex Egyetem Közös kassza 2011.11.02 15:41:00
Gazdasági rendszerek hálózati modellezése „Az új technológiák gyakran magasabb életminőséget kínálnak. Még az olyan alapvető találmányok is, mint a szivattyúk és a latrinák, hihetetlen mértékben javíthatják a még nem iparosodott országok távol eső vidékein…..
Pletykák, barátok és ellenségek hálójában   „Mivel az érzelmi megfertőzés szempontjából a közvetlen kapcsolat igen fontos, feltételeztük, hogy embertársaink boldogsága annál nagyobb hatással van ránk, minél közelebb vannak hozzánk. Abból indulhatunk ki, hogy…..
A kapcsolatok ereje a gazdaságbanNem a szavazók az egyedüli olyan politikai szereplők, akiket befolyásolnak a kapcsolati hálóik. Kétségtelen, hogy a politikusok, a lobbisták, az aktivisták és a kormányzati bürokraták hálózatai még fontosabb szerepet játszanak a saját…..
Typotex Egyetem Ősi ösztön 2011.11.02 15:37:00
Mit tanulhatunk sokmilliárd év sikeres hálózatépítő technikáiból? „Ám az új technológiák is – köztük az olyan tömeges többszereplős online játékok, mint a World of Warcraft vagy a Second Life; a közösségi oldalak, mint például a Facebook vagy a MySpace; a…..
Typotex Egyetem Alkohol és drogok 2011.11.02 11:58:00
Az erjedő gyümölcsöktől a szenvedélybetegségekigEgyes kutatások jól jelzik, hogy az ember gyümölcsevő őseinél kialakult az átlagosnál magasabb tápanyagértékkel bíró erjedő gyümölcsök iránti preferencia, valamint e gyümölcsök alkoholtartalma miatt ez a preferencia együtt…..
A prostitúció evolúciós áttekintéseA prostitúció megjelenése valószínűleg alapvető biológiai tényezőkhöz köthető, azonban mára szinte teljesen elszakadt a korai evolúciós tényezőktől, és a megszaladási jelenségek következtében inkább egyfajta sajátos (és káros)…..
Testképzavarok mint megszaladási jelenségekConan-Schwarzenegger és Barby baba, mint ideális páros… a média sulykolta hamis ideálképek, a divat, globalizált világunkban egyre nagyobb tömegeket és egyre súlyosabban érintő járványt, többek között testképzavarral…..
A szexuális szelekció elemzése és a megszaladási jelenségek jövőjeA szexuális szelekcióról: Darwin szintetizáló gondolkodására jellemző, hogy természetesnek vette, az általa leírt szexuális szelekció az emberi párválasztásban is szerepet játszott, illetve játszik. A jelen…..
A metabolikus szindróma és a kettes típusú diabéteszAz emberiséget korábban rendszeresen sújtó fertőző betegség járványokat a XX. század közepéig lényegében sikerült felszámolni. Ezt követően azonban rövid időn belül újabb, nem fertőző, de az egész világra kiterjedő…..
A végzetes agancsoktól az egyszemélyes közösségekig Kezdetben mi sem tudtuk pontosan hogyan alakulnak majd a dolgok. Bár e könyv megírásának ötlete már jóval korábban világosan kirajzolódott előttünk, nem voltunk biztosak benne, hogy a meghívott kollégák és mit fognak ehhez…..
Typotex Egyetem Bevezetés 2011.10.28 11:25:00
A Typotex Egyetem programjain tudományos és művészeti előadásokat hallgathatsz elismert szakemberektől. Minden témát két- vagy háromalkalmas programon járunk körbe, egy-két előadóval, általában este hattól nyolcig. Bővebb információért írj a typotex.kiado@gmail.com címre!..