Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Berényi József

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismerik a viccet: Mórickát megkérdezik, járt-e már Budapesten? Ő pedig, hogy szégyenbe ne maradjon, így válaszol: én nem, de a testvérem, a Bandi már majdnem. A Kisebbségi Kulturális Alap parlamenti előterjesztésének sikertelensége, és főleg annak mediális utóélete kapcsán…..
Európa gyászol – Ebben a kritikus helyzetben is cselekedni kell – További korlátozások és ellenőrzések várhatók – Nem hitelesek a kormány bevándorlásellenes kijelentései, hiszen ők engedtek migránsokat Bősre – A március 5-e után létrejövő kormánytól valós…..
Alig több mint 130 nappal vagyunk a választások előtt. Több párt már hónapok óta óriásplakátok, hirdetések tömegét zúdítja a választókra. Mindez pedig tetemes költségekkel jár. A felhasznált összeg kétségkívül sokkal értelmesebb módon, a magamutogatásnál jóval…..
Nagy lehet a feszültség a Most-Híd háza táján, ha Érsek Árpád parlamenti képviselő, megyei képviselő és helyi önkormányzati képviselő szükségét érezte (utasítást kapott rá), hogy blogbejegyzésben reagáljon az MKP OT utáni sajtótájékoztatón elhangzott egyik…..
Ma Szlovákiában a víz az úr. A Magyar Közösség Pártja ezúton is kéri polgármestereit, helyi szervezeteit és szimpatizánsait, hogy lehetőségeik szerint vegyék ki részüket az árvíz elleni küzdelemből. Bízunk benne, hogy lakossági összefogással sikerül közösen legyőznünk…..
A közvélemény-kutatók szerint az MKP választói a legmegbízhatóbbak. Ezt nem lehet elégszer és eléggé megköszönni. A Magyar Közösség Pártja programjával olyan egyedüli értékrendet képvisel Szlovákiában, amely ma nem a könnyebbik, de a szebbik és méltóságteljesebb utat…..
Avagy: Nyílt kérés Molnár Norberthez és Lovász Attilához Valamit nagyon jól kell csinálnom barátaimmal együtt, ha egyidőben a Most-Híd első két embere is szükségét érezte annak, hogy blogbejegyzésen keresztül nekem jöjjenek, mint fáradt tehén az ólajtónak. Írásukat…..
Kilenc évvel az európai uniós tagságunk után felemás érzésekkel tudok viszonyulni az Európai Unióhoz. Gazdasági és szociális szempontból az EU-s tagságunk segítséget jelent, hiszen ma szinte nincs Szlovákiában olyan közberuházás, amelyben ne lenne valamilyen uniós támogatás…..
Táblaállítási mozgalmunk alapcélkitűzése az volt, hogy elfogadtassuk a szlovák, de részben a magyar közvéleménnyel is, hogy a kétnyelvű vasúti feliratok semmi természetelleneset nem jelentenek, sőt ellenkezőleg: megjeleníthető a vasútállomásnál a lakosság által szlovákul…..
Valós tényekből kiindulva Szembe kell néznünk a 2011-es népszámlálási adatokkal, és annak megfelelően kell politizálnunk. Ha szembemegyünk a tényekkel, vagy struccpolitikát folytatunk, akkor egyszerűen nem tartunk valós tükröt a közélet irányába, a választók irányába,…..
Április 12-e a Felvidékről kitelepített magyarok emléknapja. Arra ösztönöz minket ez az évforduló, hogy szembenézzünk a közelmúlt történelmének egyik fájdalmas és érzékeny témájával. Meg kell ezt tennünk, folyamatosan. Ma már nem gond 1848. március 15-e vagy 1956 októbere…..
Egy kis újévi lazasággal elmondható, hogy a 2012-es év legjobb híre az volt, hogy elkerült bennünket a világvége. Ismét beigazolódott, ki tudja, hanyadszor, hogy nem kell minden hírnek bedőlni, még ha néha olyan jól is esik. Az elmúlt év elején újra megteltek a szlovákiai…..
Január elsején Szlovákia önállóságának 20. évfordulójára kerül sor. Ez elég hosszú idő, hogy számot lehessen vetni a megvalósult tervekkel, illetve a nem teljesült ígéretekkel. Tudvalevő, hogy az önálló ország nem a nép akaratából, hanem politikai érdekek és akarat…..
Huszonhárom évvel ezelőtt leomlottak a diktatúra falai. Egyetemi diákok kezdeményezésére színészek, környezetvédők, értelmiségiek és keresztény ellenállók összefogásával 1989. november 17-én a csehszlovák egypártrendszer és tervgazdaság véglegesen elveszítette…..
Szlovákiai pártok kongresszusairól általában nagy terjedelemben számol be a szlovákiai (magyar) sajtó. Különösen, ha tisztújításról is szó esik. Az Európai Néppárt kongresszusa szinte teljesen elkerülte a média figyelmét. Közvetlen résztvevőként állíthatom, az eseményen…..
2009-ben az egységes magyar politizálást szétverték. Pedig mindenki tisztában volt azzal, hogy az egységes magyar politizálásra óriási az igény az emberek részéről. Mindenki arra vágyott, hogy legalább alapvető dolgokban megegyezzünk, és próbáljuk meg egy irányba húzni a…..
A tegnapi nap híre még az volt, a Most-Híd lezárta a témát, nem tér vissza az MKP-val való együttműködés kérdéséhez – semmilyen formában. Ismét másképp történt: Bugár Béla a „Pont a levelezés végére” című írásában világosan tudtunkra adta, nála…..
(„Riško elengedte a léggömböt”)Az, hogy ebben a koalícióban benne van az előrehozott választások lehetősége, sokan, sok helyütt mondták. Mégis voltak, akik állították, hogy az időközben négyről hatpártivá bővült koalíciót (OKS és az Egyszerű Emberek…..