Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JokerAsz

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Magyarországon azért ilyen siralmasan lassú a vasúti közlekedés, mert meg kell őriznünk a nagy ország látszatát” mondta egy ismeretlen bölcs – de hamarosan ez már csak a régi szép napokat felidéző nosztalgia lehet, a vasúti személyszállítást is érintő…..
Meg lehet-e kedvelni egy tenyérnyi ízeltlábút? Hogy lehet kalandosan rovarokat gyűjteni? Olvasd el a cikket a Népszabadság online oldalán (kattints a képre). Az eredeti cikk szerzője: Márta Kriszta, a bejegyzést Merkl Ottó küldte..
FairyFeller:A nem romáknak is nagy a felelőssége. A komment előzményeként megemlítem korábbi írásom: [ asperjangyorgy.blog.hu/2011/04/01/fairyfeller_nem_minden_roma_cigany ]A következő néhány gondolatot beszélgetések, tapasztalatok megosztása ihlette bennem. Kérdéses és…..
JokerAsz 2012.01.06 19:10:52
A legérdekesebb számomra ez a "security-city" volt, ahogy én neveztem át magamban ezt a hi-tech city-t...a bűnözés valóban nagyon lecsökkent, bár a feszültség tapintható volt a légkörben.... talán pont az állandó control miatt....a vidékiek szabadon éltek, de a szegénység és nyomor miatt a rablások, gyilkosságok gyakoriak voltak.
Na nem részletezem tovább, olvassátok el a könyvet, akit érdekel! A lényeg - én úgy látom, igaz lesz ez olyan formában, hogy látva az óriási eltérést a képzettségi színvonalban - magam is diplomás vagyok, több nyelven beszélek - és ott vannak az analfabéta romák tömegei - a békés együttélés hosszútávon nem megvalósítható, mivel a segélyből élő cigány, aki 28.500 Ft-ot kap, ki fogja rabolni azt, akinek munkája van és még jól is keres....az unokatesóim is már "külföldre menekültek" egy elcigányosodott borsodi faluból! Az az igazság, a mostani munkakultúra keményen megköveteli, hogy nyelveket beszélj, szakmád legyen, nincs mese! Vagy van, vagy nincs - ha nincs, nyomorogsz! Úgy gondolom, a cigány-magyar probléma meg fog oldódni, de nem a békés együttéléssel, hanem a békés különéléssel, egyszerű területi demográfiai átrendeződésekkel. Nem lesznek a jövőben konfliktusok - mivel külön "zárt" közösségek lesznek, és mindenki megtermeli magának a javakat, legjobb tudása szerint....lesz, aki ekével szánt majd, és lesz, aki gépekkel, lesz, aki maga varrja a ruháját, és lesz, aki varrógéppel....én egy ilyen jövőt látok a 2100as években..... nukleális háború pedig nem lesz, túlságosan félnek ettől még a nagyhatalmak is!
A múltkori, kissé provokatív stílusú posztban sokaktól megkaptam, hogy mit osztom én az észt, hogy kell minimálbérből megélni. Próbáljam csak ki egy hónapig, hogy milyen az. Ilyen típusú felszólítások sokszor elhangoznak egyébként politikusok irányába is. Szóval kapva az…..
Na, ismét kedvenc párosom történéséről kell írnom. Úgy tűnt, hogy klasszul összecsiszolódtak. Voltak persze súrlódások (ezért is csiszolódnak...:-)), de egyre jobban oldották meg a gondokat, vitákat. A férfi többszöri - igen kedves! - kérésre a nő végül odaköltözött hozzá.  Meglepő dolgokat…..
Már több helyen olvasni évek óta, hogy mérnököket, szakmunkásokat hiányolnak leginkább a munkáltatók, mégis rendre a turizmus-vendéglátás-gazdasági-kommunikációs szakokra jelentkeznek a legtöbben utánpótlást adva a diplomás munkanélküliek egyre népesebb táborának.A DGS…..
JokerAsz 2011.11.19 21:14:11
Van egy "piacképtelen" Eltés diplomám és egy piacképesebb szakmunkás szakmám (szakács). Szakácsként 2 év gyakorlatom van 2000-2001-ből. 2002től már egyetemre jártam 6 évet (csúsztam a diplomamunkámmal), és 2008-ban diplomáztam. Akkor ütött be a válság, elhelyezkedni nem tudtam, mivel természettudományos végzettségem van. (Elte TTK).
Ezek után fél évig küldözgettem az önéletrajzaimat, ültem otthon munka nélkül, majd végső kínomban kimentem külföldre dolgozni, mint szakács, de kiderült, feketemunka, viszont jól és megbízhatóan fizettek. 1 év után gondok adódtak, a sok munkaügyi ellenőrzés és el kellett mennem, mivel nem kaptam meg a munkavállalásit.
Ezek után hazajöttem és egy rokonom szólt, lenne munka a cégénél, igaz, nem diplomás, de nyugis, mint gondnok, így kerültem be, protekcióval. 1,5 év után azonban elvitte a céget a gazdasági válság, így most újra munka nélkül vagyok, 2 hónapja.

"Csinos" az önéletrajzom:

- 1,5 év "lyuk" amit semmivel sem tudok igazolni
- 1,5 év gondnok és takarítói munkakör

mindezt egy majdnem tiszta ötös, kiváló Eltés diplomával.
Szakácsként is próbáltam munkát találni,de csinos referencia nélkül ez is lehetetlen.....Elte TTKs diplomával is lehetetlen most elhelyezkedni, úgyhogy meg vagyok lőve....pénzem nincs átképzésre, a szüleimnek sem.

Jó kérdés, hogy MIHEZ KEZDJEK MOST?
És még nem is említettem, diszlexiás vagyok ami a helyesírásban gondot okoz, főleg idegen nyelven...szóban is észrevehető, mert nyelvtanilag nem vagyok jó de van szókincsem. Nehezen olvasok és ezeket a sorokat is sokáig írtam, a helyesírás hibákat utólag javítva. Csak a végtelen szorgalmamnak köszönhetem, hogy diplomám van, mert ha kellett hajnal 4ig is olvastam minden nap hogy a vizsgákra rendesen felkészüljek. Magamról ennyit, kiváncsi lennék a karriervadász válaszára mit tud nekem javasolni! 31 évesen elég nagy pácban vagyok életem legnehezebb szakasza ez és nem látom a kiutat!
Képzeljünk el egy olyan világot, ahol az emberek még ha nem is őszinték, de mondjuk az álláshirdetések igen. Ill. nem is az, hogy őszinték, hanem szabadon feltüntethetik a munkavállalót keresők, hogy pontosan milyen az ideális jelölt, akit elképzelnek egy adott állásra. Itt a…..
JokerAsz 2011.11.19 20:30:20
DE A 45ös sajnos már nem elég jó SEHOL SEM, 40 felett egy nő már egyszerűen NEM KAP MUNKÁT! Ha pedig mégis sikerül elhelyezkednie, azok rendszerint stresszes, alulfizetett, szar munkák, pl. a Tescoban pénztárosként, ahol még WCre sem tud elmenni, amikor kell....bizony, nagy különbség van a kávéfőző asszisztens kisasszony és egy multinál végzett idegölő munka között!
Azt a kávét meg, lássuk be, bárki meg tudja főzni.....jobb is, ha a magyarok nem élnek sokáig, jobb lenne 40 évesen mindenkinek meghalni, bevezetni a törvényes és kötelező eutanáziát,

képzeljünk el egy olyan világot, ahol nyíltan megmondják, hogy 40 éves lettél és öreg vagy, sehova sem kellesz, és az állam ad neked egy méreg injekciót, hogy megkíméljen a további szenvedéstől, amit a munkanélküliség és a nyomor okozna, a kétségbeesés és a pánik, az időskori betegségek, és ami nagy előny, nem kell neked nyugdíjat fizetni, sem segélyt, csak egy méreginjekció, az szinte nem kerül semmibe.....a világ pedig szép és fiatal, nincsenek középkorúak és öregek, olyan ez, mint az Időgép c. filmben, ahol a Morlockok megeszik az idősebb Eloikat és csak a fiatal felnőtteket és gyerekeket hagyják meg.....az ilyen társadalom persze elbutul egy idő után, mert senki sem szerezhet elég tudást, mivel nem lesz rá ideje, és mint az Eloik, élhet a jelennek és a boldog birkák tudatlanságával élvezheti a rövid és kellemes életet.....képzelj egy őszinte világot, ahol kíméletlenül és kertelés nélkül elintézik az öregeket és középkorúakat és a fiatal és csinos HR-es tudja, a jelentkezők mindegyike nem idősebb ez elvártnál, de közben azzal is tisztában van, az ő napjai is meg vannak számlálva, hiszen egy HR-es is öregszik, és ha eléri a 40 éves kort, neki is el kell majd távoznia....de addig is élhet és élvezheti azt a kevés időt, ami neki megadatott, mint az Eloik.....mivel nincsennek idősek és középkorúak, nem vonnak nyugdíjjárulékot, nem költenek segélyekre sem, az egészségügyi kiadások is minimálisak, mivel a fiatalok még egészségesek, nem költenek semmilyen biztosításra sem, így a nettó fizetés gyakorlatilag megegyezik a bruttóval, az adó minimális, nem több, mint 5%. A fizetés magas, mindenki jól él és boldog, amíg el nem éri a kötelező állami eutanázia korhatárt, ami 40 év......ekkor elviszik egy fekete autóval és ő is megtér ősei közé....
Egyre több kutatást, prognózist olvashattok ti is, hogy a "vén Európa" a slágerből egyre inkább aktuális kontinensünkre. Köszönhetően a jólétből és a fejlett egészségügyi szolgáltatásokból fakadó folyamatosan növekvő várható élettartamnak, valamint…..
Sajnos sokan munkanélküliek huzamosabb ideig, fél évig, 1 évig a válság miatt. Viszont a munkáltatók egyértelműen azokat preferálják, akiknek még a válság ideje alatt is van/volt munkájuk - ezt egyfajta garanciaként kezelik arra, hogy egy munkában lévő álláskeresővel nem…..
Gondolom ezzel a posztommal sem leszek népszerű, de kit érdekel... :-) Történt, hogy nemrégiben ismét új munkahely után kellett néznem. Van ilyen, a mostani helyzetben egy vagyok a sok közül. A lehetőség meg igen gyér. Így kapva kaptam az egyetlen kínálkozó ajánlaton, bár minden érzékszervem…..
JokerAsz 2011.11.14 20:57:06
Én is dolgoztam egy pénzügyi tanácsadó cégnél pár hetet, de otthagytam. Láttam, elég kamu a dolog és jött egy jobb ajánlat, így leléptem lelkiismeret furdalás nélkül. Engem is átképzésre jelöltek ki, ki mint frissen végzett pályakezdő, de más szakmai előélettel bíró diplomást, sokat ígérve a jól fizető jutalékos rendszerről. A vállalkozóit is ki kellett volna váltanom, de ami irritált, a kuncsaftok felhajtása, én ugyanis nem könyörgök vagy hízelgek senkinek sem, nyomokban sincs meg bennem ez a fajta viselkedés! Hogy valamit "jól reklámozhassak", hinnem kell az értékeiben, mély meggyőződésből, ha ez nincs, rezzenéstelen vagyok, mint egy profi bérgyilkos. Sajnos elég kevés dolog van, amiben ma hinni lehet, ha egyáltalán van, olyannyira padlón van a gazdaság, csoportos létszámleépítések mindenhol. A másik dolog, egy termékben, szolgáltatásban hinni mást jelent, mint a család szeretetében vagy istenben hinni, esetleg önmagunkban, a kettő nem összehasonlítható! Az egyik csak a pénzről szól, a másik szellemi értékekről, a hit egész mást képvisel, nálam a pénz csak pénz, nem több, nincs értéke azon túl, hogy kifizetem belőle a számláimat, a kosztot, az útiköltséget és néha berúghassak a kocsmában, ha már mindenből elegem van. A legjobb állásom talán akkor volt, amikor gondnokként dolgoztam 1,5 évig, nyugis kis nyugdíjas állás volt, kevés munkával, a fizetés pedig nem volt rossz, mert fix volt rugalmas munkaidővel. Sajna ezt a céget is elvitte a válság, és mindenkit lapátra tettek. Nem diplomás állás volt, de lélekben mégis jót tett, mert nem volt stresszes, ezt az ember csak utólag tudja értékeli, ha kifog egy olyat, amitől idegbeteg lesz rövid időn belül. És itt sem fizettek többet.....
A legtöbb állás ma, ami szabad, az valamely termék vagy szolgáltatás értékesítése, a biztosításoktól kezdve az ingatlanügynökig, szar világ van! Sokféleképpen hirdetik magukat, de a végén megmutatkozik a meztelen valóság, ami mindig ugyanaz. Mint a koldus, aki megszólít mindenféle hülye vagy meghökkentő dumával, de a vége mindig ugyanaz: van egy kis apród? Én csak annak adtam, aki nyíltan kiírta egy kartonpapírra és maga elé tette: Italra kérek. Ő volt az egyetlen, aki ki merte mondani, a többiek csak sunyítottak...
Történt vala, hogy holmi ragyák ütköztek ki habtestemen. Korábban már volt ilyen, akkor is elmentem orvoshoz, aki meg is állapította, hogy övsömöröm van (egy elhúzódó betegségből épültem fel, és valószínűleg leamortizálódott az immunrendszerem, mert a C vitaminon kívül mást nemigen vettem magamhoz…..
JokerAsz 2011.10.27 01:51:19
Történt vala, hogy nekem is ragyák ütköztek ki habtestemen. Korábban is volt már ilyen, mindenféle szarral is kezeltek, a gombakrémtől a herpeszig, elég sok pénzem rá is ment. Az immunrendszerem közben rendesen leamortizálódott, három hónap alatt hat alkalommal volt mandulagyulladásom, gyakorlatilag folyamatosan. Ezt kiegészítette puffadás és időszakos hasmenés, néha szorulás, de nem volt vészes.

A ragyák, amelyek úgy néztek ki, mint a herpesz, hol fájtak, hol pedig viszkettek, egyre csak szaporodtak rajtam, és a méretük is nőtt, dühömben tűvel bökdöstem őket, de pengével is kivágtam a nagyobbakat. Érdekes, nem mindegyiknek volt közepe, hiába voltak nagyok, de annál jobban vérzett. Amiben volt valami, csak színtelen trutyi volt.

Így ment ez sokáig, a bőrgyógyászaton már kezdtem megőszülni és a türelmem is elfogyott, az IMPOTENS ORVOS meg csak állandóan a fejét csóválta, mint az elefánt, ki becsavarodott már szűk cirkuszi cellájában. Nagyon megúntam és magánnyomozásba kezdtem.

Nem kellett sokáig keresnem és rábukkantam a neten. Étellallergia, méghozzá a sok lisztes cucc elfogyasztása okozhat ilyet, a betegek kórkép fotói ugyanúgy néztek ki! Elkezdtem a diétát, és csodák csodája, három hét alatt nyom nélkül minden ragya, még a legnagyobb pengével vagdaltak is eltűntek. Sajnos ekkor tudatosult bennem, lisztérzékeny vagyok. Kiderült, ez a nyavalya felnőttkorban is kialakulhat, és valószínű, a sok olcsó tészta fogyasztása váltotta ki.
Ennyit a zsíroskenyérről és a spórolj, ott, ahol tudsz-ról.......

Tartom a diétát már 3 éve, nem is jöttek vissza a ragyák, de sajnos elég sokba kerül. A mai napig sokkot kapok, amikor leveszem a gluténmentes lisztet a polcról, és meglátom rajta az árat, hogy 1200 Ft-ba kerül 1 kg.....így inkább rizst vagy krumplit eszem, lisztet pedig csak rántáshoz és keveset. De nem is ezzel van a probléma. Ha vendégségbe megyek, vagy egész nap a városban vagyok, bizony szembesülnöm kell a ténnyel, hogy a legtöbb dologban liszt van, így vagy előtte tankolok otthon, vagy megvárom az estét, amíg hazaérek. A kaját mindig magammal hurcolászni utálom, ha már viszem, hát a gyomromban.

Ez az én történetem. Nem mondom, hogy neked is ez van, de érdemes kipróbálni a diétát, étel specifikusan, ha semmi más nem vált be. Nekem is csak az utolsó lehetőségként jöhetett szóba...... azóta nem is voltam orvosnál, de szívesen a képébe röhögnék, hogy én többet értem el orvosi diploma nélkül 3 hét alatt, mint ő diplomával 2 év alatt! Egy bőrgyógyász hogyhogy soha sem gondol ételallergiára? Évek telnek el és minden szarral kezeli a beteget, de SOHA sem kérdezi meg: mit evett az elmúlt napokban?
  Az elmúlt két évben másról sem lehetett hallani, mint bezáró gyárakról, megszűnő munkahelyekről. A munkanélküliség növekedesévél ezrek kerültek kilátástalan helyzetbe. A világválság hatásainak azonban olyan áldozatai is…..
JokerAsz 2011.10.29 23:25:44
A kormány nem fogja tudni kezelni ezt a helyzetet, mert túl sok pénzbe és időbe kerülne, és itt nem csak a gyerekek kezeléséről van szó, hanem a szülők kezeléséről is!
A gyerek ugyanis, ha rossz mintát lát, mindegy, az iskola milyen oktatást nyújt, mert a családi környezet hatása erősebb és mindezt felülírja majd!

Ja és az a fránya pénz.....itt van pl. a nyelvoktatás. Ha van pénz magántanárra, hogy a gyerek szépen beszéljen angolul,görögül, latinul és még egy tucat nyelven, és kap mellé számítógépet is, hogy megtanulja azt kezelni, az már félsiker. Ez után már csak egy szerencsésen megválasztott szakma kell és jöhet a karrier! Az egyetem, főiskola is pénzbe kerül, méghozzá nem is kevés, tudjuk. A szegény (és főleg roma) gyerekeknek esélyük sem lesz erre, a szakadék pedig egyre mélyül, a társadalom két részre szakad. A jövőben nem lesz szükség a szakképzetlen és nyelveket nem beszélő "többségre", eltartásuk pedig egyre nagyobb terhet ró a társadalomra, a végén elérkezünk egy ponthoz, amikor a két csoport teljesen különválik!

Az én jövőképem:
Lesz egy nyomorgó és megélhetési források nélkül maradó csoport, akik visszasüllyednek a középkorba, a "primitív emberek" és lesz egy technikailag és tudományosan fejlett réteg, "hi-tech emberek", akik elkülönült régiókban élnek majd, nem lesz keveredés a kettő között, a nagyobb közbiztonság miatt. Egy idő után a bűnözés ugyanis elviselhetetlenné válik, ahogy a szakadék mélyül, már most is kritikus a helyzet!
Csak nehogy az Eloik és a Morlockok sorsára jussunk.......
Néhány napja azzal borzolta a sajtó a kedélyeket, hogy akár 70 évre is emelhetik a nyugdíj korhatárt az EU területén. Aztán a Világgazdaságban megjelent egy interjú Andor László magyar EU biztossal, aki próbálta eloszlatni a rémhíreket. Az információk, megoldási kísérletek…..