Regisztráció Blogot indítok
Adatok
noviktornoparty

0 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Bombaként" robbant a hír: feketén dolgoztatott a Cserpes. Az ország valószínűleg kedvenc tejivójának + kézműves sajtműhelyének neve növelte a hírportálok kattintásszámát.  Nem kell különösebben a dolgok mélyére ásnunk ahhoz, hogy lássuk: az "ősforrás" Napi.hu híre…..
noviktornoparty 2014.04.28 21:57:13
@halaloszto: jogszabály teszi kötelezővé ezt a NAV-nak, szóval ne náluk, hanem a kedves parlamentnél tessék reklamálni :)
Még hat hét. Az ellenzék felől nézve már csak hat. Attiláék megteszik, ami tőlük telik. Nem válogatnak az eszközökben. Ha kell, Paks haszonélvezőiből Paks legádázabb ellenzői lesznek. Ha kell, Kijevet összemossák Budapesttel. Ha kell, sértenek egy kis államtitkot, hogy…..
Jóój, de gyöngy ez, taknyom-nyálam összefolyt a nevetéstől,nem igaz!! Mécs jános jogász-politológus csúnyán fején találja a szöget a vidéki-pesti kínlódásban. Meg hogy ez az egész dolog csak a vidéki arcokat érdekli. "Mécs János Vidékiek istenkém, hogy rühellem a…..
Nagyon szeret minket mostanában a CNN. Alig néhány napja osztották meg azt a listát, amely szerint Budapest a világ második legjobb városa holtversenyben Firenzével, most meg tessék. Itt a legjobb budapesti romkocsmák listája. Rövid történeti áttekintés után belecsapnak a…..
/Németh Dániel Hello szomszéd című fotója természetesen csak illusztráció/ Vannak szemét tulajok, akikről már a feltételek maghatározásakor láthatod, hogy mire számíthatsz. Vannak, akiket csak lakva ismersz meg és vannak akik csak távozáskor vágják meg az embert. Zoli…..
Elkészült az idei Fishing On Orfű fesztivál hivatalos himnusza, amit a Tej zenekar jegyez. A vicceskedő dal és videó mellett új hír még, hogy elkelt a fesztivál nagyszínpadának árverésre bocsátott neve, amit idén Deli Máté színpadnak fognak hívni. A koncerteken túl a Fishing…..
Adásunkat megszakítjuk, csapataink harcban állnak! A HírTv jól visszavágott a német közszolgálati csatorna gyerekhíradójának! Hogy az is értse, miről van szó, aki már annyira besonkázott, hogy már tormásat böffent csak aktuálpolitika helyett, annak foglaljuk össze azért az…..
noviktornoparty 2013.03.30 20:17:57
@h82h: szerintem a fiatalokat a demokratikus értékek (jogállami garanciák fontossága, sajtószabadság stb.) tiszteletére tanítani nem agymosás, hanem szükséges feladat. Az, hogy per pillanat az egyetlen bohóc Európában, akivel példálózni lehet rossz példaként pont a mi szeretett miniszterelnökünk, pech.
Devizahitelesek tömegei bíznak abban, hogy terheiket milliárdokkal csökkenthetik, sőt akár el is tüntethetik a kedvező bírósági ítéletek. Ez egyfajta csodavárás, amit a reménytelenség és az egyre nagyobb terhek táplálnak. Hiába rohamozták azonban meg a Kúria tárgyalótermét,…..
noviktornoparty 2013.01.25 23:58:23
@bankvezér: 1. kötelezte valaki arra a devizahitelest, hogy hitelt vegyen fel? nem

2. megtiltotta valaki a devizahitelesnek, hogy elolvassa a szerződést, amiben szerepelt, hogy az árfolyamkockázatot ő visel? nem

3. megtiltotta a devizahitelesnek valaki, hogy forinthitelt vegyen fel? nem

Az a valóság barátom, hogy sok devizahiteles felelőtlenül élt ezzel a lehetősséggel. Ők hibáztak. Vannak persze olyanok, nem is kevesen, akik sokat rágódtak rajta és átgondolták többször, hogy bírni fogják-e, de mégis, bízva a szerencséjükben, belevágtak. Ők ha nem is hibáztak, de könnyelműek voltak.

Summa summarum: semmi sem fekete-fehér és ezt igen nehéz csak és kizárólag az egyébként szvsz is vastagon sáros bankok nyakába varrni.
noviktornoparty 2013.02.03 10:15:25
@bankvezér: lehet, hogy neked a személyeskedéstől lesz merevedésed, de ettől függetlenül a kérdések aktuálisak. és az igazságszolgáltatás eddig 1, azaz egy esetben döntött a devizahiteles javára és az a döntés sem jogerős, szóval én még nem kiabálnám el ezt.

másrészt pedig nem állítottam sehol, hogy a bankok ne lennének nyakig sárosak, csak azt bátorkodtam megjegyezni, hogy ellentétben azzal, ami a te egyszerű fejedben van, nem csak és kizárólag a bankok hibája minden, bármennyire is szeretné ezt sok ember elkeseredésében elhitetni magával. ez egy normális emberi reakció, de attól még a valóság más.
Aki próbált már bármit megtalálni és megérteni a NAV (leánykori nevén APEH) honlapján, az valószínűleg egyetért: diploma (lehetőleg közgazdasági, de még inkább jogi) nélkül neki fogni embert próbáló feladat. Pedig a mi fejünkre esik a legtöbb Nobel díjas! Akkor vajon,…..
noviktornoparty 2013.01.31 18:55:34
@TrueY: érdekel miért van ez? elárulom, nem azért mert a NAV nem kívánja vállalnia a szakmai véleményét, hanem
1. jogi oka: van erről egy alkotmánybírósági határozat (60/1992), ami világosan kimondja, hogy "napjainkban fokozottan fennáll a veszélye annak, hogy az államigazgatás központi szervei továbbra is ilyen informális eszközökkel próbálják pótolni a jogszabályok
hiányosságait. A törvényben foglalt garanciális szabályok be nem tartásával alkotott, ilyen
iránymutatások könnyen válhatnak a jogi szabályozást pótló, a jogszabályok érvényesülését
lerontó irányítási eszközökké, s ez a jogállamiság követelményével összeegyeztethetetlen." és a NAV nem tudja (és nyilván nem is akarja) felülbírálni az AB határozatait.
2. gyakorlati oka: a beérkező állásfoglalást, tájékoztatást kérő levelek egy jelentős része egyértelműen arra irányul, hogy hiányos, vagy félrevezető információk megadásával kicsikarjon egy olyan tájékoztatást, amely igazolja a kedves adózó jobb esetben kreatív jogértelmezését, rosszabb esetben adóelkerülő/adócsaló magatartását és egy esetleges ellenőrzéskor legyen mit lobogtatnia, hogy lám, nekem ezt megengedték. ezt megelőzendő történik mindez.
Cassone fliratozó műhelyének hála itt a Fringe-finálé trailerjének magyar változata is, nem elfeledni, hogy pénteken duplarésszel búcsúzik a sorozat. Az utolsó két évad már nem volt igazán jó, de az első kettőért azt hiszem sok mindent meg lehet bocsátani. …..
noviktornoparty 2013.01.18 17:19:29
Sokan kárhoztatják a kormányt, amiért az előrejelzettel szemben kisebb volt az érdeklődés az új típusú adónemek iránt. Vajon tényleg az ő hibájuk? Miről tanúskodik, ha valaki a kedvező feltételek ellenére kimarad az új adózási nemből?A KATA és a KIVA kitalálása és…..
noviktornoparty 2013.01.14 20:23:56
@Budapesti Szexipari Vállalat: figyelembe véve, hogy ezt kifejezetten kisadózóknak (<6millió) találták ki, azt hiszem irreleváns, hogy nyolcmillió felett mi éri meg jobban. nem az volt a célja ugyanis, hogy hatmillió felett bárkinek is megérje...
noviktornoparty 2013.01.14 20:25:58
@Budapesti Szexipari Vállalat: ja és ha belépsz a katába, a törvény erejénél fogva automatikusan kilépsz az evából. és nem, nem az áfás bevétele számít, hanem a nettó, áfa nélkül akkor is, ha áfa-körös. Nem ártott volna kicsit utánanézned, mielőtt butaságokat irkálsz. :)
noviktornoparty 2013.01.14 20:50:58
@Budapesti Szexipari Vállalat: meg fogsz lepődni. én is az vagyok :) és decemberben még így nézett ki, aztán december 17-én jött egy törvénymódosítás (jogbiztonság rulez), aminek köszönhetően már nem kell kilépni külön az evából. (a bevétel nettő volta kata törvény 2. § 12. pont , az átlépés pedig eva törvény 3. § (1) j).pont)
Az ellenzék fellélegezhet. Helyre állt a világ rendje. Végre kibújt a szög a zsákból, kiderült, ami előttük eddig is nyilvánvaló volt: igenis fasiszták ezek mindahányan, nácik valamennyien, rasszisták, antiszemiták, vérszomjas keretlegények, Eichmann és Mengele zsidó- és…..
kerdem Diplomásadó? 2012.12.21 13:53:43
Eddig azon ment a parázás, hogy a kormány külső forrásokat akar bevonni a felsőoktatás finanszírozásába. A tüntetőkkel eddig együtt menetelő rektorok most viszont felvetették: legyen diplomásadó. Várjuk a független civilek ellenreakcóit. A Napi Gazdaság mai cikke szerint a…..
noviktornoparty 2012.12.21 16:31:14
a baj az, hogy a kedves szerző ugyanabba a csapdába esik, mint a kormány és képtelen megérteni, hogy mit is akarn(t)ak a diákok és felfogni a különbséget az ingyenes felsőoktatás és az óriási tandíj között. a rektori konferencia (és többek közt a hallgatók nagy része) is azt hangoztatta, hogy nem a tandíj tényével van gond, hanem a mértékével. ezzel az eddig hangoztatott állásponttal teljesen koherens az, amit most javasolnak. és jó a javaslat. miért is?

1. minimális terhet jelent havonta, mégis többletforrás a sok kicsi sokra megy elv mentén az egyetemeknek. míg a kormány által bevezetni kívánt tandíj átlag 10-15 ezer forint terhet rótt volna a családokra havonta, addig eszerint a javaslat szerint ez kb (átlag bruttó kétszázas diplomás kezdővel számolva) havi 3ezer forint.

2. a már kereső diplomásokat adóztatná, akiknek nagyobb a jövedelme az átlagnál, és nem a hallgatók esetlegesen nem diplomás szüleit sarcolná meg a tandíjjal szemben.

3. a diákhitellel kiváltott tandíjjal szemben ezt csak akkor kellene fizetni, ha van munkája az embernek, lévén szjat csak akkor fizetsz, ha van jövedelmed. szemben a diákhitel törlesztőrészletével.

és nem attól lesz valami „átgondolatlan”, „szakmaiatlan”, „hirtelen jött” ötlet, hogy fizetni kell benne és nem is ezért minősítették annak a rektorok. hanem azért, mert ötletszerű, hasamra ütök módon próbáltak egy eleve rossz konstrukciót megetetni a diákokkal és az egyetemekkel, elkendőzve ezzel a forráskivonásokat (holott gdp arányosan Magyarország így is az egyik legkevesebbet költi felsőoktatásra az EU-ban), súlyosbítva mindezt ordító hazudozással. volt rá (a bolognai rendszer 2005-ös bevezetése óta) cirka nyolc évük hogy átgondolják, de ennyire futotta. na ez a szánalmas.

üdv,
egy (majdnem) friss diplomás
noviktornoparty 2012.12.21 23:52:12
@noviktornoparty: egy kis korrekció az 1. ponthoz. a tandíj természetesen átlag 40-60ezer forintos havi teher és nem 10-15. kicsit fáradt vagyok, sorry.
noviktornoparty 2012.12.22 11:34:14
@bekestobbsegg: ha téged tényleg ez a havi pár ezer forint tart vissza attól, hogy hazagyere, akkor csak sajnálni tudlak.
Nem akartam írni a tandíj körüli tüntetésekről és vitáról, mégis szükséges lesz. A baj ugyanis nem a tandíjjal vagy a hallgatói szerződéssel önmagában van. A baj a kormány módszereivel és a kormány hozzáállásával van. „Gondolom itt nincsenek senkinek fölösleges…..
noviktornoparty 2012.12.14 14:33:59
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: a fer néven ismert konstrukció jóval vállalhatóbb terv volt. mindenki által fizetendő, évi 105 ezer forint (és nem évi 500ezer-1millió forint, mint most), amihez rászorultsági alapon különböző szociális támogatásokon (és legvégső esetben, de csak akkor a már akkor is létező diákhitelen) keresztül és teljesítmény alapján könnyítéseket is lehetett volna eszközölni.
noviktornoparty 2012.12.14 14:43:38
@ingyenebed: te pedig szimplán hazudsz, vagy a szövegértelmezés nem az erősséged. :)

"Ezért a 2011-es adójóváírás rendszerét helyreállítva, háromkulcsos
jövedelemadó­rendszert javasolunk, 16, 36 és 40%-os (a félszuperbruttó
jövedelemre számított) kulcsokkal, 3,5 és 7 millió forintos sávhatárokkal. " - ez olvasható az lmp programjában :)

és ez így igazságos. aki többet keres, fizessen is több adót. a sávhatárokon lehet vitatkozni, de nem érdemes, mert úgyis lesz olyan, aki rosszul jár és sipítozik a változás ellen. mint te.

ui.: multinál dolgozom pályakezdő jogászként és bruttó 250-et keresek :)
noviktornoparty 2012.12.14 14:51:12
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: valóban, mennyivel igazságosabb az, hogy páran semmit nem fizetnek, a többiek pedig belerokkanak a tandíjba :)

ui.: hidd el, az hogy valaki magas pontszámmal kerül be a felsőoktatásba, nem jelent semmit.

egyrészt nem egyenlőek az esélyek attól függően, hogy milyen középiskolába jártál. egy vidéki, nevenincs gimiből lehetnek max hozott pontjaid osztályzataid alapján, míg egy elitgimiből jőve ugyanazért a teljesítményért kevesebb pontot hozol, mert ott magasabbak a követelmények. erre lenne jó megoldás, ha visszahoznák a felvételit, és nem ezt a viccnek is rossz emelt szintű érettségit várnák el a gyerektől.

másrészt hidd el, nem azért lesz valaki jó jogász vagy orvos, mert olyan jó jegyeket kapott gimiben. ezzel kizárnak egy csomó potenciálisan tehetséges hallgatót és beengednek több kóklert, akinek jobb pontjai voltak.
Hétfő után szerdán is utcára vonultak az egyetemisták és középiskolások a diákhitel mögé bújtatott költségtérítéses képzés, magyarul a tandíj ellen. Ráadásul fagyos hideg ide vagy oda, valószínűleg folytatás is lesz, márpedig ez ismét egy nagyon kellemetlen szituáció…..
noviktornoparty 2012.12.13 11:45:16
@Kandeláber: egy pillanatig nem fogom az mszp-s bohócokat megvédeni, de az általuk bevezetni kívánt fer-nek sokkal több értelme lett volna. mindenki által fizetendő, évi 105 ezer forint (és nem évi 500ezer-1millió forint, mint most), amihez rászorultsági alapon különböző szociális támogatásokon (és legvégső esetben, de csak akkor a már akkor is létező diákhitelen) keresztül és teljesítmény alapján könnyítéseket is lehetett volna eszközölni.

a tandíj mint olyan szerintem nem ördögtől való gondolat (sőt), de ilyen összeggel, ilyen rossz időpontban (két hónappal a jelentkezések előtt) bevezetve és ilyen pofátlanul cinikus és bicskanyitogató módon tálalva több mint gáz.
noviktornoparty 2012.12.13 12:17:34
@$$$=$$$: én azért meghallgatnám azt a felsorolást :) egyértelmű egyébként a 10%-os gázárcsökkentés miértje: valószínűleg érezték már a Pártban, hogy az zembereknél kezd betelni a pohár, így kellett valami pozitív dolog, amit majd lehet szajkózni hónapokig, hogy lám, ők ezt is megcsinálták. Kár hogy még ez sem lesz elég ilyen infláció, tranzakciós illeték, ekkora áfa stb. mellett arra, hogy ne csökkenjenek a reálbérek...
noviktornoparty 2012.12.13 12:21:01
@$$$=$$$: segíts nekem egyszeri eltévelyedett ostobának, merre vezet az út a narancsködbe? csüngök szavaidon :)
Szeptemberben egyszer már szörnyülködtünk egy sort az Artisjus nyári Youtbue-toplistáján, ami elszomorítóbb, mint Bárány Attila húsvéti DJ-szettje egy miskolctapolcai disznóvágást követő afterpartyn. A legutóbbi listához hasonlóan továbbra is Majkáék Belehalokja a…..
Vastagbőr TÉNY 2012.12.05 14:15:00
Vannak, akik már megkapták a Békemenet-szervező CÖF által ígért "kiadványt", melyben Csizmadia László szerint elemezni fogják „az elmúlt 8 évben történeteket”. Sajnos, mi nem vagyunk a szerencsések között, de valaki volt olyan kedves, és elküldte nekünk. Azóta is…..
noviktornoparty 2012.12.05 20:22:08
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: ami késik nem múlik. persze bebetonozták a csókosaikat minden lényeges pozícióba (bíróságok, legfőbb ügyész stb.), így még olyan 6-8 évig (amíg ezeka csókosok ki nem kopnak) nem lesz itt egyetlen eljárás sem a 2010 és 14 között elkövetett milliárdos lopásokért. addigra meg már úgyis elévül, ugye? ;)
noviktornoparty 2012.12.05 20:45:18
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: cserébe most miénk európa deklaráltan is legalkalmatlanabb pénzügyminisztere, a környékbeli országokhoz képest gazdasági teljesítményünk siralmas, kedvenckéid utakat építenek a házukhoz, milliárdos állami megrendeléseket kapnak, lenyúlják a földeket a helybeli gazdák elől, ellehetetlenítik több tízezer diák továbbtanulását, a jogállam leépítéséről már nem is beszélve. ugye mennyivel jobban hangzik? :)
noviktornoparty 2012.12.05 20:52:07
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: szerintem a magyar tolvaj semmivel nem jobb, mint a külföldi tolvaj, de ízlések és pofonok. és abban egyetértünk, hogy Gyurcsány nem kell vissza. remélem Bajnai még csak szimbolikusan sem áll össze velük
Gondolom, nemcsak nekem unalmas a hétfői Gyöngyösi-beszédet követő hiszti, mely valami olyasmiről szól, hogy rekesszük ki azokat, akik megpróbálnak kirekeszteni bennünket azért, mert mi kirekesztjük őket a mi kirekesztésünkért (és lehet folytatni...). A beszédről nincs mit…..
A politikai napirendre került ügyek egy része erősen aszimmetrikus: ha egy országot katasztrófa sújt, nemzeti büszkeség tölt el, vagy olyan téma kerül a napirendre, amelyben a lakosság elsöprő többsége alapvetően azonos véleményen van, a politikai szereplők többsége…..
noviktornoparty 2012.12.02 21:57:27
@freehckr: hát még a hozzád hasonló egysejtűek, mikor a jobbik bezsebeli a jól megérdmelt 6-8 %-át 2014-ben. méghozzá az ilyen gyöngyösi és novák-féle egybites agyhalottaknak köszönhetően :)
Ismét beindul a kívánsággép, a Sziget Szervezőiroda a fesztiválok honlapjain várja a javaslatokat, mely külföldi előadókat, zenekarokat hívják meg a jövő évi Heineken Balaton Sound, VOLT és Sziget fesztiválokra. Évek óta – hagyományosan a szezon végeztével, a jövőt…..
Néztem az olimpián ezeket a piros-fehér-zöld zászóba burkolózott, nemzeti színekkel kifestett embereket, akik olyan lelkesen énekelték a magyar himnuszt. Nem tudom, hogy akik a Puskás stadionban jártak szerda este, hányan szurkoltak Londonban, mindenesetre, a londoni aranyérmeket…..
  Alapítottam egy kft.-t. Életem első saját cége. Próbáltam mindent a legjobb tudásom és vállalkozó ismerőseim tapasztalata szerint tenni. Találtam profi könyvelőt, ügyvédet, és amennyire tudtam, szépen átrágtam magam az értelmetlen szövegeken és számokon. Majd békésen…..
noviktornoparty 2012.07.11 21:08:12
@Counter: te tényleg ennyire egyszerű vagy? ez egy jogszabályi előírás. ha ezt elmulasztod, vagy kiderül rólad, hogy volt már 20 bedőlt céged, annak a jogkövetkezménye az, hogy törlik a céged. ezen nem értem mit nem lehet nem érteni. akinek nincs takargatnivalója, az beadja a nyomtatványt és megkapja az adószámot. aki pedig nem...

de mondom, lehet reklamálni szeretett kormányunknál.
noviktornoparty 2012.07.11 21:40:10
@Counter: személyeket tud szűrni ez a kérdőív nagyrészt. tehát ha már volt a neveden 3 ilyen cég,akkor csoki. persze nem állítom, hogy ezt egy hajléktalannal nem lehet kijátszani.

másrészt ha a kérdésekre adott válaszaid alapján magas vagy közepes kockázatot jelentesz (ezek kiértékelésének egész okos metodikája van), ún. fokozott adóhatósági felügyelet alá helyeznek. ez nagyjából azt jelenti, hogy ha az ügyvezető elszellenti magát, arra is felfigyel a nav, így ebben a légkörben ha nem is lehetetlen, de nem egyszerű az adóelkerülés.

azzal pedig, hogy a kérdőív benyújtásának hiánya esetén feltételezendő a jogsértés vagy legalábbis a jogkerülő magatartás, egyetértek. ebben ez országban mindenki ott próbálja átverni az adóhivatalt, ahol csak tudja, így nem alaptalan ez a feltételezés. tapasztalatból mondom, hidd el :)
noviktornoparty 2012.07.11 21:41:30
@sanyix: azt szinte biztos, hogy szándékosan nem vesztenek el levelet. abban már nem lennék olyan biztos, hogy 1-2-nek nem kél lába a postázóban vagy a sok áttétel között hanyagság miatt.